nisam te skontao baš naj naj, jel tebi semplovi odudaraju, tj nisu sync što se tiče bpm'a ili šta,..
edit: nakon par čitanja tvog zadnjeg i predzadnjeg posta mislim da sam skonto šta želiš. Želiš ubaciti neki dio (sample) ARANŽMANA - (bubanj, bas, instrumenti bla bla - uglavnom sve osim glasa) iz neke pjesme u svoj projekt jelda? Tempo - bpm si uskladio al nije ti dobar sample tog aranžmana baš za taj projekt. Sve se da izrezat iz ostalih pjesama i ubacivat u svoj projekt, naravno ne instrument po instrument nego cijela ritam sekcija odnosno skup instrumenata - (Sempliranje odredjenih taktova, 1, 2, 3, 4 itd.) Za uzimanje sempla podloge pjesme iliti aranžmana najčešće se režu semplovi po taktu 1-2 ili 1-4 ili 2-4 a može i duže po potrebi. (Reže se na kraju tih taktova kad odsviraju, nikako prije). Rezanje MORA biti točno i precizno, preporučio bi cool edit pro jer je najjednostavniji i dopušta veliko zumiranje za lakše rezanje. Rezanje mora bit točno i precizno jer si onda siguran da će ti semplovi sami od sebe biti sinkronizirani, odnosno da će im bpm biti isti i onda možeš snjima raditi što hočeš, ako je jedan sample krivo odrezan, (odrezo si sample slučajno na taktu 1-3), neće ti dva sempla ići istim tempom.
Ukratko - Nadješ pjesmu gdje ti se svidja ritam, probaš ga pronaći u pjesmi di se najbolje skoro SAM čuje i odrežeš od 1 do 4 takta. Sejvaš sample, upucaš ga u svoj projekt i riktaš gdje hočeš da bude. Ako taj sample nije u tempu sa projektom, ubrzaš sample ili ga usporiš. Ja to radim u reason 5.0. Evo jedne moje pjesme iz reasona 5.0. Sve semplirano i izfiltrirano :).
https://soundcloud.com/suggardaddyo/suggardaddy-funky-charles
Posao uopće nije težak i lagan je do bola, jedino što umori je malo previše konstantnog kliktanja mišem nakon par sati. I sejvanje malih milijuna semplova, pa loadiranje u projekte. Pa sejvaj na ovu lokaciju, pa loadaj tamo i tak :).
Ak te još kaj zanima slobodno pitaj.