John C. Dvorak - Terminologija propasti

poruka: 7
|
čitano: 1.847
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Relativno često listam stare Bugove. Prije koji dan sam uzeo broj 150 (05/2005) da provjerim nešto vezano uz procesore (bio je hard test procesora). Naravno, na kraju sam počeo čitati svašta i između ostalog i dvorakovu kolumnu pod nazivom "Terminologija propasti". Pisao je nešto o recesiji sa kraja 60-ih i jednostavno je ustvrdio da nas nešto slično čeka 2009! Nevjerojatno! Bila je 2005. i globalna ekonomija je bila (barem koliko ja znam) stabilna.

Uglavnom, preporučam da si iskopate od negdje taj broj Buga pa pročitajte.

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
16 godina
RE: John C. Dvorak - Terminologija propasti

-Dvorak je dovoljno pametan da bi znago 'predviđati', tj. izbaci nekoliko bombastičnih najava pa se zakonom brojeva neke ostvare (ćorava koka..).

Zapravo recesija je krenula iz USA, misliš da insideri i prije 2005. nisu znali/vidjeli problem.. Nas je tek sad 'lupila' ali to nije 'vidovitost'.

Mada, čovjek se zapita... jel' on novi Nostardamus? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Relativno često listam stare Bugove. Prije koji dan sam uzeo broj 150 (05/2005) da provjerim nešto vezano uz procesore (bio je hard test procesora). Naravno, na kraju sam počeo čitati svašta i između ostalog i dvorakovu kolumnu pod nazivom "Terminologija propasti". Pisao je nešto o recesiji sa kraja 60-ih i jednostavno je ustvrdio da nas nešto slično čeka 2009! Nevjerojatno! Bila je 2005. i globalna ekonomija je bila (barem koliko ja znam) stabilna.

Uglavnom, preporučam da si iskopate od negdje taj broj Buga pa pročitajte.

dobro si se sjetio evo i slike sa tim člankom
17 godina

Jeste li našli i neku staru Dvorakovu kolumnu iz koje se  'predviđanja' nisu ostvarila? Koliko je 'pogođenih', a koliko 'promašenih'?

Da bi se reklo da je netko pametan (i ima dobru percepciju budućnosti), treba malo više podataka. Netko je već spomenuo ćoravu koku...

WTF?
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 11:52 (shkval).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pazi, sigurno ima stvari koje nije pogodio, ali '29, '69, '09 - to je poprilično lukavo opazio i javno je rekao da će to tako biti iako (po meni) nije ništa upućivalo da bi 2009. mogla biti tako loša.

Čovjek je stvarno pametan i dobar dio njegovih tekstova ima nekakav "proročki" štih.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pazi, sigurno ima stvari koje nije pogodio, ali '29, '69, '09 - to je poprilično lukavo opazio i javno je rekao da će to tako biti iako (po meni) nije ništa upućivalo da bi 2009. mogla biti tako loša.

Čovjek je stvarno pametan i dobar dio njegovih tekstova ima nekakav "proročki" štih.

Ustvari to je jako logično i može se usporediti s Kondratievim valovima. On je već odavno predvidio da se svjetska ekonomija giba u sinusoidalnim valovima. Svaka tehnologija ima svoj uzlet, vrhunac, zasićenje i konačan pad nakon koje nova tehnologija dobiva uzlet. Preporučam svima koje ovo zanima donji link.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kondratiev_wave

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 14:05 (Paolo2612).
16 godina

... kao da uzmemo zvijezde s neba i crticama napravimo neki lik.. -to 'mora' biti neko više značenje?

Kriza '29. je bila kriza proizvodnje, viška robe, poslodavci zatvarali tvornice (mada su zarađivali) ali milioni ljudi su ostali bez posla i jednostavno nisu imali novca za kupnju te robe koja je stojala... '69. je kriza energenata tj benzina, OPEC nas je opekao, ratovi na bliskom istoku, evropa je gurala aute do najbliže benzinske.. ta kriza nema veze jedna s drugom, kao ni ova sad. Bankarska, 'umjetna' kriza. Koja samo zbog količine novca (kojeg su pokrali/upropastili) drma cijeli svijet... inače krize 'nema' (jer sveg ostalog ima...). Pošto uopće nisu usporedive, (bar ovako laički, u neznanju...) mislim da je to samo jedan od slučajnih pogodaka. Mogao je uzeti npr 666 broj, pa reći to su dvije godine (dani) ili mjeseci pa je 50-60 god.. itd. -slučaj. Jer postoji i takvo pravilo za ratove (WW-1, ww-2.. ...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice