Izgradnja cockpita

poruka: 10
|
čitano: 2.425
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Izgradnja cockpita

Pozdrav po prvi put, ne znam jesam li dobro smjestio temu pa pomjerajte ako nisam.

Radi se o čvrstom obećanju izvjesnog D.G. (podaci poznati svima) u broju 206 da će sigurno garant 100% napraviti cockpit aviona za igr... khm.. virtualno letenje. E sad ja bi pit'o, kad će biti gotov i koliko će koštati letenje za čitatelje (ta mogućnost se može pročitati između redaka)? I kako ćete izgradnju pratiti u BUG-u, temom u svakom broju ili samo 3-4 stranice po broju? Jooj jedva čekam! Osmijeh

--------------

Malo manje šaljivo; g.Galiću, go for it! Ozbiljno bih volio pročitati više o ovoj ideji i eventualnom razvoju iste. Što u BUG-u, a što na BUG-u OnLine. Moj odgovor na pitanje "Dokle biste bili spremni ići" je: Do cjenika :-) Pokušao sam napraviti kutiju s prekidačima koja bi zamijenila tipkovnicu, i zaustavio se na 2% projekta, no, srećom, ja nisam objavio cijelom svijetu da počinjem projekt Smijeh !

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izgradnja cockpita
rasklopac kaže...

... srećom, ja nisam objavio cijelom svijetu da počinjem projekt Smijeh !

Hahaha, sada je malo kasno za to ;)

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Hahaha, sada je malo kasno za to ;)

Uh... uvijek sam se pitao kako izgleda samoubojstvo iz zasjede Osmijeh

16 godina
neaktivan
I ja bih volio znati kako napreduju radovi, bilo bi dobro da kad bude gotov kokpit da u BUGu bude jedna velika 'Samogradnja' od par stranica o pothvatu
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
I ja bih volio znati kako napreduju radovi, bilo bi dobro da kad bude gotov kokpit da u BUGu bude jedna velika 'Samogradnja' od par stranica o pothvatu

Ne, ne, ne može tako.... u svakom broju ugradnja jednog instrumenta na par stranica.

17 godina

Rasklopac i ostali, za sada izuzev "misaono-organizacijske" faze nismo daleko napredovali. Imamo skeniran i vektoriziran nacrt kokpita pravoga CJ-a i našao sam  firmu gdje nam mogu iz tog DXF-a laserski izrezati instrument tablu iz jednog komada.

Naime, iako u Zagrebu i okolici ima dosta ekipe s laserskim rezačima, uglavnom se radi o malim dimenzijama što znači da bi instrument tabla u koju kasnije idu instrumenti trebala biti izrezana iz više komada pa kasnije spajana, što je nezgodno pogotovu ako idemo na metal, a ne na šperploču.

Za sada je čitav projekt "na čekanju". Cijene instrumenata koji nam tebaju jesu visoke, ali je u konkretnom slučaju prednost što je kokpit kojega želimo napraviti vrlo moderan, "glass cockpit", s vrlo malo analognih pokazivača (ali ih ipak ima), većinom s LCD-ovima. Prednost ovakvog kokpita je što dva ili eventualno tri veća LCD-a stavljena iza instrument table mogu s lakoćom predstavljati nekoliko malih LCD-ova.

Problem je, pak, što za X-Plane nema dovoljno dobrog modela Cessne CitationJet 2+, tako da sada razmišljamo o tome da krenemo od nule sa svime - izgradnja i vlastitog modela za simulator i kasnija izgradnja simulatora.

Iskreno, što se više zaplićemo u to čini se da se radi o višegodišnjem projektu.

Generički kokpit za neku Cessnu 172 ili nešto slično bi vjerojatno bilo lakše, brže, jednostavnije i bitno jeftinije za napraviti, ali nas to ne zanima. Moj prijatelj godinama leti baš na CJ 2/2+, jedini je koji može dijeliti certifikate za taj tip i profesionalno je zainteresiran, ne samo privatno, da idemo baš na CJ 2+, a ne nešto drugo.

Ukratko, zakomplicirali smo si život... :-)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 12:23 (Drago).
15 godina
neaktivan
Izgradnja cockpita

Svaka izgradnja cockpita na koju sam naišao na Internetu višegodišnji je projekt. Poneki su zapravo projekti u stalnom razvoju. Možda je čudno, ali mogli biste naići na više softverskih nego harderskih problema.

Kako mi se čini vi imate i neki komercijalni potencijal (eventualni upis sati...)? To bi svakako moglo ubrzati projekt.To je onda dosta profesionalna sfera. No, ukoliko idete više na zabavno/boys will be boys način, onda je čini mi se najbolje krenuti "na glavu", tj. naći prostor, ubaciti stolove, računala, instalirati simulaciju, pa vremenom dodavati lcd monitore, instrumente, prilagođavati softver itd.

Planirate li da simulator bude (i) u službi obuke/trenaže pilota? Na to se odnosi profesionalni interes prijatelja pilota?

0 0 hvala 0
17 godina

Za certificirani simulator potrebno je uložiti jako puno novaca tako da o tome ne razmišljamo.

Kada sam govorio o profesionalnom interesu, radi se jednostavno o tome da na ovome simulatoru može vježbati u raznim zadanim uvjetima kakve si sam odredi, a ne kakve mu odrede na redovitoj godišnjoj provjeri.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Izgradnja cockpita

Ok, nadam se da ćete dobro dokumentirati izgradnju, sretno!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izgradnja cockpita

I?

Ka'e z ovim?

Ili, đe ba zapelo? Osmijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: