BUG novine pune spama? zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 9.061
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

Dr.Natsy, koliko ti love primaš za Bug promidžbu, tj.

koliko imaš Bug majci? Imaš koju s dugim rukavima!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: BUG novine pune spama v2?
DrNasty kaže...
Neophyte kaže...

Eh e ovo bi bio dobar prijedlog....

Zašto ne bi ovi u BUG-u, izbacili večinu reklama, a umjesto toga (reklama) da stave nešto korisnog

u novine, hmm , da ne bi izgubili na profitu, neka malo povećaju cijenu, mi kao narod dobijali bi smo više korisnih stvari, a oni ne bi niš izgubili. Dakle vuk sit a ovce na broju....

Pozz...

Zar mislis da reklame finansiraju samo papirnati bug i da nema drugih stvari na koje idu ti novci? A forumski server? game server? Bug on line? Enter? Mreza? Ekipe iza tih izdanja? Vlastita bug promidzba na drugim portalima i stotinu drugih stvari?
Paaa, mislim da i Mreža ima svoje reklame, Enter također, BOL također, forum koliko vidim nema, jedino još ne znam za game servere, obzirom da se ne igram puno, a pogotovo ne na BUG-ovim serverima...
No zanimljivo, baš sam želio provjeriti kolika je točno naklada BUG-a i što bi se dogodilo ako bi se cijena spustila za jednu kunu. Na trideset tisuća primjeraka to bi bilo nekih tridesetak tisuća kuna manje (dobro, dobro, ne proda se sve, ima tu remitende, ali gledam okvirno). I došao sam do otkrića da u posljednjem i pretposljednjem broju BUG-a ne mogu naći podatak o nakladi. Ne znam gdje bi mogao biti ako već nije u impresumu, pa se unaprijed ispričavam ako negdje ipak piše. Dalje od ta dva broja nisam gledao, jer ne smatram potrebnim.
I ne budi lijen, vel'ki buraz, odem ja na www.nn.hr, iskopam Zakon o medijima, malo skimam kroz tekst (fonetski za engl. skim - letimice, na brzu ruku pročitati; preletjeti očima preko čega. Izvor: Englesko Hrvatsko-srpski riječnik u izdanju ZORE, 1963. godine. Opet, zanimljivo, ne piše naklada Osmijeh ). Dakle, evo malo c/p, molim obratiti pozornost na podebljane dijelove teksta:
Zakon o medijima, NN 163/2003 :
...
3. Informacije o nakladniku i mediju od interesa za javnost
Članak 13.
(1) Javnost ima pravo na informacije o poslovanju nakladnika.
(2) Pravo javnosti iz stavka 1. ovoga članka ograničeno je objavljivanjem informacija o nakladniku i mediju propisanih zakonom.
Članak 14.
(1) Nakladnik samostalno utvrđuje programsku osnovu medija.
(2) Nakladnik je obvezan putem medija najmanje jednom u svakoj kalendarskoj godini obavijestiti javnost o vlasničkoj strukturi, poslovnim rezultatima, prosječnoj nakladi, odnosno prosječ­noj slušanosti ili gledanosti.
(3) Prije promjene ili bitne dopune programske osnove nakladnik je dužan pribaviti mišljenje uredništva.
Članak 15.
(1) Nakladnik je dužan na vidnom mjestu svakoga pojedinog nositelja programskog sadržaja (npr. primjerak tiska, televizijska emisija) osigurati objavu sljedećih podataka:
– tvrtku i sjedište, odnosno ime i prezime i prebivalište nakladnika,
– ime i prezime glavnog urednika, odnosno odgovornih ured­nika, te imena i prezimena urednika pojedinih programskih grupa, u skladu s unutarnjom organizacijom uredništva,
– ime i prezime, odnosno tvrtku i sjedište tiskare i datum tiska ili pretiska, te broj tiskanih primjeraka, kada se radi o tiskov­nom mediju,
– nadnevak produkcije (mjesec i godina) kad se radi o radij­skom i televizijskom programu.
(2) Obveza iz stavka 1. ovoga članka odnosi se i na nakladnike elektroničkih medija tako da se podaci objavljuju na početku i na kraju radijskih i televizijskih programa, odnosno od ponoći do jedan sat ukoliko se program objavljuje neprekidno, te na odgovarajući način kod urednički oblikovanih elektroničkih publikacija.
(3) Odredba stavka 1. ovoga članka se ne primjenjuje na nositelje programskih sadržaja koji se u Republici Hrvatskoj izra­đuju ili umnažaju za stranog naručitelja te su namijenjeni prijenosu izvan područja Republike Hrvatske.
(4) Naziv, odnosno zaštitni znak (logotip) radijskog i televizijskog programa mora se objaviti najmanje jedanput u svakom satu objavljivanja programa.
...
A-ha!
OK, možda i nije tako strašno, osobno me taj podatak niti ne zanima, ali sam morao ovo napisati kako bi opravdao reputaciju analno-opsesivnog lika bez privatnog života. Namigiva 
Na kraju, natrag na temu - na stranu sve te reklame (za koje kao kupac mislim da ih je previše, ali kao racionalna osoba smatram da su potrebne) za koje direktno vidimo da su reklame. Postoje tu i suptilne sitnice, npr. str. 26-27, rubrika 'hardver' - popis uređaja s cijenama, adresema i kontaktima prodavača - bez neke realne procjene kvalitete prikazanih proizvoda, ovo je čisti PR! Sve to izgleda kao dio sadržaja časopisa, ali iskreno sumnjam da tu nema ekstra prihoda, odnosno da je neki novinar istraživao što bi moglo biti zanimljiva kupnja ovaj mjesec.
Također, imamo i druge oblike prikrivenog reklamiranja - u raznorazim testovima hardvera. Ovdje ne mislim na potpis tvrtki koje daju hardver na testiranje (to smatram savršeno normalnim), niti u usporednim testovima ili temama koje obrađuju neku grupu proizvoda. Problem vidim u tekstovima na stranicama od cca. 30. - 70. (to, naravno, ovisi o broju). Naime, kada mi netko prepiše specifikacije proizvoda i u tekstu drvi koliko je uređaj težak, koje su mu dimenzije, te nabraja kablove koji se s uređajem isporučuj, jasno mi je da taj tekst spada u istu skupinu kao i ona prezentacija proizvoda na stranama 26 i 27. Zašto? Zato što nema realnog novinarskog posla - nema usporedbe sa sličnim proizvodima, opisa kako se uređaj ponašao u radu ili osobnog stava autora. Sveje to čisti PR (naravno, čast izuzecima), tj. prezentacija što je novo stiglo u hrvatske trgovine. Kada Metro, Getro, Mercatone, Ipercoop ili IKEA izdaju takvu tiskovinu, onda se to zove katalog.
Da rezimiram, ne smatram da je sav sadržaj BUG-a smeće, dapače (moram se ograditi, jer već znam kako će biti rečenica tipa 'Nemoj ga onda kupovati!' i slično), jednostavno želim istaknuti da je komercijalizacija, ne samo BUG-a, donijela svoje - živimo u brzim vremenima, sve se plaća, novac je u fokusu, a kvaliteta pada u drugi plan. Kada vidite prvu reklamu na tiskanu na kolniku ceste dok putujete roditeljima na more, sjetite se ovih riječi...
Pazi, gledam te!
17 godina
RE: BUG novine pune spama?
Stavite AdBlock ;))
17 godina
neaktivan
dado kaže...
Stavite AdBlock ;))
 Dobra ideja, ili Pop-up reklama block!!!! (;-D
Mislim, da bi nam dobro došla pomoć forumaša Acka!
Acko Help!
17 godina
Dark Prince kaže...

Istina, u BUG-u ima previse reklama i to je to. U BiH ga placam 11 KM (44 kn) sto je daleko vece od cijene kod vas, samo 35 kn.

Nije baš 44 kune = 11 km, ali je skuplje nego u RH, ima dosta EP u BUG-u to je istina, ali meni to ne smeta toliko samo da je neka zanimljiva tema obrađena, u zadnjem broju za kavom sam ga prolistao i dao prijatelju, ništa zanimljivo nema, test zvučnik kartica istih kao i prije par godina, sve sam vjesti čitao na netu ... Inače kupujem kada mi se sviđa obrađena tema, sada sam uzeo čisto jer nisam par zadnjih brojeva, i zeznuo se.
PS. reklama i ekonomska propaganda nisu isto, u BUG-u nema reklama, bar tako navode stručnjaci- marketari.
17 godina
Xayo kaže...

Dr.Natsy, koliko ti love primaš za Bug promidžbu, tj.

koliko imaš Bug majci? Imaš koju s dugim rukavima!

Naravno. Dugih rukava, raznih boja, velicina, itd. Ne samo majice, imam nesto jakni, trenerki, obuce... Osmijeh
Takodjer sam na tajnom bugovom platnom spisku.
Sta da vam kazem, ko jos zivi od vlastite plate...
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
BUG novine pune spama?

Jeste li vi ozbiljno razmisljali o nekupovini buga time bi si ustedili pozamasnu svotu novca
nebi se zivcirali oko reklama a kao artelnativu citali novosti i druge stvari koje znaju bit u BUG-u na ozbiljnim sitovima takve tematike i pod ozbiljne ne mislim BUG online
jel oni znaju kasnit po 2 tjedna sa novostima a u casopisu da i ne pricam.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Been27 kaže...

Jeste li vi ozbiljno razmisljali o nekupovini buga time bi si ustedili pozamasnu svotu novca
nebi se zivcirali oko reklama a kao artelnativu citali novosti i druge stvari koje znaju bit u BUG-u na ozbiljnim sitovima takve tematike i pod ozbiljne ne mislim BUG online
jel oni znaju kasnit po 2 tjedna sa novostima a u casopisu da i ne pricam.

Razmisljao samo o nekupovini informatickog casopisa vec godinama. Svaki mjesec kazem, necu ga uzet, netreba mi, a onda vidim neki novi Linux na DVD-u ili neki dobar test, usporedbu, izvestaj, pa nakraju mjeseca imam 3 informaticka casopisa a ne jedan, ili nijedan, i tako vec godinama.
Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
BUG novine pune spama?

Što se tiče reklama, situacija je čista, ekonomska račnunica nikad ne laže, ona uvijek svoje kaže...mogli bi ići sami bugovci na svoju štetu raditi,  a sve u cilju da njihov časopis bude bolji...mogli bi više raditi za istu plaću, isto raditi za manju plaću, pa niža cijena samog časopisa, mogli bi kao svi mi raditi 12 mjeseci u godini, uzeti jeftinije prostore na nekoj malo manje uglednoj lokaciji, te bi naravno sve to pridonijelo kvaliteti i podizanju iste samog časopisa....ali to nitko neće, jer je kapitalizam  i one najtvrđe balvane ogolio do same srži.

Skupljam Kinder-jaja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2008 14:19 (Lumen_Štrumpf).

0 0 hvala 0
17 godina
BUG novine pune spama?

rasprava je počela biti zanimljiva, ali se nitko od nadležnih još nije oglasio.....vjerojatno dogovaraj novu cijenu BugaNamigiva

Moj laptop:HP Compaq 6715b, procesor Sempron 3600+(dosta se grije,jel to uobičajno???)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mali.ivica87 kaže...

rasprava je počela biti zanimljiva, ali se nitko od nadležnih još nije oglasio.....vjerojatno dogovaraj novu cijenu BugaNamigiva

Benzin je poskupio, režije su sve veće, kamate rastu, sad će i struja gore, o hrani da i ne govorimo... Nema nam druge nego diči cijenu i Bugu! Belji seBelji seBelji se

I mali ne provociraj - sve na ovu tisuću puta prežvakanu temu smo već rekli 1996-1997-1998-1999-2000-2001-2002-2003-2004-2005-2006-2007 na juznetu, tom svetom mjestu svih zgubidana...

A ima srećom i ovdje pametnih i zrelih ljudi poput DrNysta, Ralea, Misionara... koji su već sve rekli. Nema potreba ponavljati se...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2008 0:44 (Miro).
17 godina
Miro kaže...
A ima srećom i ovdje pametnih i zrelih ljudi poput DrNysta, Ralea, Misionara... koji su već sve rekli. Nema potreba ponavljati se...
Ma divno, stvarno mi nije jasno zašto bi se glavni urednik morao koristiti (indirektnim) vrijeđanjem sudionika rasprave? Zar bi sada argumenti DrNysta (zapravo DrNastya, ali pripisati ćemo ovo i cjelokupnu rečeničnu konstrukciju(e) mogućem umoru) trebali dobiti na težini zbog ove izjave? Mislim da su forumaši ovdje ipak pametniji o toga.
Uostalom, svi smo se složili da reklama treba biti (barem ja to tako vidim), samo neki smatraju da ih ima malo previše, dok su neki izrazili želju da ih bude manje, uz porast cijene (moj stav je opet neki treći, ali to sad i nije bitno). Ovo je također moglo jednostavno biti riješeno i rečenicom u stilu: Ako bi povećali cijenu za deset kuna, riješili bi se tek (štojaznam) pet stranica reklama, pa smatramo da je to neisplativo. Ili nešto drugačije, ako smatraš da to previše ulazi u financijsko poslovanje BUG-a. Ne vidim ništa glupo niti nezrelo u prethodnim postovima, dapače - ako je išta ovdje nezrelo, onda bih se usudio reći da je to ova rečenica koju sam upravo citirao, a koju nikada nisam očekivao od ovakvog autoriteta...
Plač
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Želio bih među prvima čestitati  DrNysta-u, Raleu & Misionaru na zasluženim pohvalama od strane Supermoda.
Veslim se novoj cijeni!!!!!  BTW, kad je možemo očekivati & koliko 45, 50 ?????

I am a Bad Motherfucker You fuck with me, you fuckin' with the best!
17 godina
BUG novine pune spama?

Ja sam ovdje primjetio jednu stvar a to je da vecina korisnika koja upita za neki savjet tipa sta kupiti ili uraditi, ustvari su vec donijeli odluku, a postaju ili otvaraju teme samo da bi se pohvalili. Nakon toga svaka tema postaje flejmanje i ratovanje pojedinih grupica oko tematike.

Moji argumenti nece imati nikakvu tezinu onome ko je u ovu raspravu usao cvrstim stavom i misljenjem razlicitim od mog. Isto tako neki forumasi ce se sloziti sa mnom djelimicno, neki u potpunosti, itd. Neki lupaju bez poznavanja tematike (ovo se ne odnosi na ovu temu nego opcenito). Moja namjera nije da uvjerim ostale u ispravnost svog stava iza kojeg stojim (jer to bi bilo ispravljanje krive Drine, nesto kao naxeem kad uvjerava xp-ovce da je vista bolja, nakon cega svaka  takva tema dobije lock :)) vec sam samo iznio svoje misljenje jer mislim da imam pravo izjasniti se o problematici koju jako dobro poznajem.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

DrNatsy, ne moraš se odmah ljutiti!

Zar nije lijepo kad te izdvoje iz "skupine" i pohvale. Ja bih bio ponosan!

Vjerovatno si u pravu, svaki daljnji koment bit će proglašen "troll-anjem" i

zatim slijedi LOCK.

P.S.

Nemoj se ljutiti, zapravo nemaš zašto.

17 godina
BUG novine pune spama?

Ali ja se stvarno ne ljutim Osmijeh jer mi nije ni bila namjera od pocetka ove teme da se ljutim ili svadjam.

Na pocetku sam vec rekao da o ovoj temi nema smisla raspravljati bez podloge koju niko od nas ne poznaje (poslovne knjige), a bez toga tema je pogodna za razne teorije o pljacki citatelja i ostale gluposti. Informaticke novine ne spadaju u zivotne namirnice i nisu neophodne. Samim tim, to si Verbatim i sam rekao, kupac kupovinom pristaje na kolicinu promidzbe koja je u njima.

Veseli pozdrav Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Informaticke novine ne spadaju u zivotne namirnice i nisu neophodne. Samim tim, to si Verbatim i sam rekao, kupac kupovinom pristaje na kolicinu promidzbe koja je u njima.

Veseli pozdrav Cool

Da, tako je, samo što ja nisam svrstan u "skupini razboritih"! (možda među one tri točkice)
Šmrc, šmrc.....
A, što možeš, valjda će biti bolje !
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

A da završimo s ovim:

Neophyte, prijatelju, svi mi koji kupujemo BUG plaćamo njegov sadržaj koji je uradak njegovih autora, a ne reklame. Meni izgleda pristojna sadašnja cijena s obzirom na kvalitetu članaka. Malo je tako kvalitetnih informatički pismenih novinara u Hrvatskoj, pa mi je cijena OK (o njihovoj upitnoj osobnoj demokratičnosti na forumu ne govorim sad, samo pohvaljujem profesionalnost u poslu).

Tvoje žaljenje na reklame i žaljenje sličnih izgleda kao da se žalite što ste platili 400 grama papira čije ćete IT članke lijepiti kao tapete, a morate odbaciti one listove s reklamama, pa vam je žao bačenih novaca. Kao da kupuješ salamu pa se žališ što si platio previše masti u njoj. To ovdje nije tako. Ti plaćaš, ako to želiš, članke, informaciju, jednu ili više lekcija iz IT područja, a reklame pogledaš ili preskočiš, što je kod salame malo teže.

OK?

Ajd, sve najbolje!

Postoje samo dva pravila za uspjeh: (1) Nikad nemoj reći sve što znaš, (2) ...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Verbatim kaže...
DrNasty kaže...

Informaticke novine ne spadaju u zivotne namirnice i nisu neophodne. Samim tim, to si Verbatim i sam rekao, kupac kupovinom pristaje na kolicinu promidzbe koja je u njima.

Veseli pozdrav Cool

Da, tako je, samo što ja nisam svrstan u "skupini razboritih"! (možda među one tri točkice)
Šmrc, šmrc.....
A, što možeš, valjda će biti bolje !
 Ma doktor pametno zbori, nema puno svrhe raspravljat o ovom, sve je receno, a odluke vec donesene,
Nadam se da ce poskupljenje rezultirati i boljim sadrzajem te kvalitetom samog casopisa i online portala..
@Verbatim, u nadi je spas,
Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2008 9:11 (bestia).
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Ma doktor pametno zbori, nema puno svrhe raspravljat o ovom, sve je receno, a odluke vec donesene,
Nadam se da ce poskupljenje rezultirati i boljim sadrzajem te kvalitetom samog casopisa i online portala..
@Verbatim, u nadi je spas,
 Mislim, da je moguće poskupljenje posljedica inflacije, tj. kriza na američkom finacijskom tržištu.
Tako, da će kvalitet sadržaja i broj reklama ostati na istom nivou.

Ako si mislio na Nadu ( dakle veliko N), to svakako, slažem se u Nadi je spas.
Samo tu ima jedna caka, a glasi:
Nada umire zadnja. Pa sad ti budi s Nadom.
17 godina
neaktivan

A možda su u šumi?! A možda mi od stabla ne vidimo šumu.

Meni te reklame nisu problem, znam da je realna situacija takva da časopis ne može financijski funkcionirati bez reklame. To bi ga svelo na fanzin. A većina ljudi je ionako razvila "ad blindness" i ne obraćamo pažnju na većinu reklama. Ja većinu reklama uopće ne registriram ali uvijek će mi pažnju privući vizualno neobična reklama, što nije tako tragično; tragično je to što me privuku i one čija sam ciljana publika, iako se trudim to izbjeći -  nažalost psihologija je nenadjebiva (ako pridjev nenadjebiv postoji u standardnom jeziku, moj jezik je obični mesnati sa okusnim pupoljcima razasutim uokolo a standardni nisam nigdje vidio).

Više me muči pitanje koliko utjecaja na sadržaj imaju te reklame. Koliko cenzure i autocenzure ima prema klijentima (oglašivačima)? Možda to Miro može odgovoriti, onako poluobjektivno. Normalno da ne može biti sasvim objektivan kad se radi o njemu samom, ali djeluje mi dovoljno iskren da bi barem dao naslutiti istinu - čisto da nas malo iznenadi...

Npr. kako u časopisu napisati da Kodeks krši zakon i izražava cijene bez uračunatog PDV-a kad znamo da isti taj Kodeks svaki mjesec uplati određenu cifru na tekući račun Buga za reklamu na zadnjoj stranici časopisa? Ili kako napisati da neke od tvrtki navedenih u popisu oglašivača imaju značajno više cijene od konkurencije? Znam da je to poslovna odluka pojedinih firmi, ali poslovna odluka Buga kao časopisa namjenjenog informiranju javnosti bi mogla biti takva da informira javnost. Zašto ne?!

Ili npr. kao temu broja za studeni odaberemo "Usporedba cijena u velikim domaćim informatičkim trgovinama". Postavimo letvicu za učesnike na  minimalno 7,5% hrvatskog tržišta i usporedimo cijene tipičnih proizvoda (RAM, HDD, printeri, laptopi itd.). Možda bi se neki i bunili, ali časopis postoji radi čitatelja a njima bi svakako koristila ovakva tema. A "oštećene" firme bi osim neosnovanom i neutuživom parnicom morale reagirati i prilagođavanjem cijena, a vjerojatno i platiti koji oglas u Bugu da bi vratile kredibilitet i popularnost kod publike najvećeg informatičkog časopisa...

Samo su dvije stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost, ali za svemir nisam siguran. A. Einstein
17 godina
neaktivan
BUG novine pune spama?

PS: Faerdhur prijatelju, ti si očigledno jedini u svemiru kojemu ne smetaju reklame... (osim onoga što radi u marketingu, koji živi od toga)

Kao što si vidio i sam, svi (velika većina) ovdje se slažu sa mnom, i da kada bi povecali cijenu, ne bi izbacili *samo* 5 str. reklama, već barem 30%, jer bi isto zarađivali kao i prije (zbog malog povećanja cijene).

Kao što sam i sam rekao, red je da netko (ja) pokrene revoluciju u BUG-u...

Budite pozdravljeni.....

Neophyte

0 0 hvala 0
17 godina
Neophyte kaže...

PS: Faerdhur prijatelju, ti si očigledno jedini u svemiru kojemu ne smetaju reklame... (osim onoga što radi u marketingu, koji živi od toga)

Kao što si vidio i sam, svi (velika većina) ovdje se slažu sa mnom, i da kada bi povecali cijenu, ne bi izbacili *samo* 5 str. reklama, već barem 30%, jer bi isto zarađivali kao i prije (zbog malog povećanja cijene).

Kao što sam i sam rekao, red je da netko (ja) pokrene revoluciju u BUG-u...

Budite pozdravljeni.....

Poistovjecujes marketing s reklamom sto je ocit dokaz da nemas pojma o temi koju si otvorio. Ako bi ti radije placao vecu cijenu za manje strana jer ti je tesko okrenuti list, onda si stvarno nepametan. Daleko si ti od revolucije...Takodjer se sluzis zamjenicama sto je dokaz nekulture (naravno hoces da provociras neistomisljenike od samog pocetka).
A taman sam mislio da je tema zamrla... Viče
17 godina
moderator

Bug 186 je imao 54 str. reklama na ukupan broj od 182 stranice. Znači, nije da su više od 50% lista reklame nego 30%

Reklame su neminovnost i nama su podjednako važan izvor prihoda kao i sama prodaja.

E sad, kod prodaje lista više od 32% ide distributerima  a 10% državi (u Hrvatskoj) dok u BiH više od 40% dobiju distributeri, te nekih 17% država, a za preostalu lovu mi trebamo autorski proizvesti časopis, otisnuti ga na kvalitetnom papiru, napraviti (najčešće DL) DVD, zapakirati sve to, i poslati do distributera.

Drugim riječima: Bug bez ijedne reklame bi morao koštati 70 kuna a da mi preživimo, (uz uvjet da ga po toj cijeni kupe svi koji su ga kupovali i do sada). 

Eh, da, cijena pretplate na Bug za 11 brojeva je 267 kn , a to je 267/11=24,2 kn po broju što je znatno manje od 35kn.

A pogledajte koliko od toga ode Pošti na:

http://www.posta.hr/UserDocsimages/pdf/Izvadak_cjenika_postanskih_usluga_u_unutrasnjem_prometu_2006_06_19.pdf

http://www.posta.hr/UserDocsimages/pdf/Cjenik-izvadak-medjunarodni-2007-01-01.pdf

pa ćete vidjeti da nismo baš tako gramzivi.

Sorry, ali ovakav omjer između reklama, cijene i količine sadržaja je neminovan za funkcioniranje, a mi ćemo se truditi da vam zauzvrat ponudimo najkvalitetniji sadržaj koji možemo proizvesti.

Hvala na sugestijama, ali mislim da varijanta "Bug bez reklama, cijena (samo:-) 70 kn" ne bi slavno prošla na tržištu. 

Pozdrav

Aron Paulić

direktor

Bug

17 godina
neaktivan
Aron kaže...

Sorry, ali ovakav omjer između reklama, cijene i količine sadržaja je neminovan za funkcioniranje, a mi ćemo se truditi da vam zauzvrat ponudimo najkvalitetniji sadržaj koji možemo proizvesti.

Rekoh im ja da vi ne proizvodite masnu salamu Belji se ali me ne slušaju, tata, istuci ih za mene!

http://forum.bug.hr/forum/topic/bug-novine-pune-spama/4320.aspx?page=1&jumpto=56782&sort=asc&view=flat#p56782

Kvaliteta BUGa je više nego OK, za sad. (nisam navukao kurton na glavu i ne čepim se, osobito ne ekipi koja ima tako bogalj pojam o cenzuri postova, samo sam realan o kvaliteti jednog takvog IT časopisa u Hrvatskoj)
Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2008 12:28 (Faerdhur).
17 godina
BUG novine pune spama?

Mislim da je ova tema sad ispunila sve uslove za zakljucavanje.

Moderatori?

0 0 hvala 0
17 godina
BUG novine pune spama?

Ja misilim da je ova tema puna spama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice