BUG br. 192

poruka: 62
|
čitano: 6.925
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
BUG br. 192

Ovaj broj mi teme nisu nešto posebno, kolumne još trebam pročitati, no sretan sam što su mi ispunili želju koju sam napisao na temi Što bi željeli čitati u novom Bug-u: recenzija iPoda Nano Chromatic! Kratka je, ali barem je ima... :)

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 192

Nije los. Samo sam ga na brzinu prolistao. Ali najbolji su mi "hladnokrvni" odgovori na pisma. Smijeh

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 192

BUG je uvijek dobar.. hmmm, relativan pojam. Dobar je.

Samo vas molim da zabranite slike BUGovaca unutar časopisa. Molim vas. Nemojte pokušavati biti Simonica ili Nikolina... Pliz...

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: BUG br. 192
Faerdhur kaže...

Samo vas molim da zabranite slike BUGovaca unutar časopisa. Molim vas. Nemojte pokušavati biti Simonica ili Nikolina... Pliz...

A baš planiramo pokrenuti nagradnu igru / natječaj: tko nas (prirodno ružne i nikakve) u Phostoshopu najuspješnije uljepša - dobije nagradu! :)
17 godina
neaktivan
BUG br. 192

Nema recenzija FIFA-e i PES-a 09. Mršti se

Ozbiljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

A baš planiramo pokrenuti nagradnu igru / natječaj: tko nas (prirodno ružne i nikakve) u Phostoshopu najuspješnije uljepša - dobije nagradu! :)

Još nije dizajniran takav alat i još se nije rodio takav dizajner Osmijeh

Nazvao sam developere Photoshopa u svezi ovog problema, s druge strane žice je bila samo tišina, osjećala se nemoć...

Smijeh

LOLčina! Ma, lijepi ste vi, ljubi vas majka, samo nemojte se slikati goli, pliz...

17 godina
Faerdhur kaže...
J-man kaže...

Koje su recenzije?

Račić - S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Račić - Civ4 Colonization
Oleg - Napoleon's Campaigns (nastavlja tradiciju laksativnih recenzija istih takvih igara)
Oleg - XIII Century
GrDi - Warhammer Online
GrDi - Crysis Warhead
Račić (najava) - H.A.W.X.

Izgleda primamno, baš me zanima...
Nekak treba skupiti za ovaj broj!
LUXX kaže...

JUHUUU!

Došla susjeda i donesla mi moj primjerak BUG-a.

Pijani poštar pa je ostavil kod nje umjesto kod mene.

Imaš sreće kaj ti je ostavil kod susjede, a ne 7km dalje od tebe kak je mojem ujaku "Lovački vjesnik"
Davor kaže...

Obicno mi kazu da "vucem" na Edu Maajku. Sad ne znam je li ovo bolje ili losije... :)

Bolje na Edu, to ti diže popularnost u našim krajevimaCool
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
Faerdhur kaže...

LOLčina! Ma, lijepi ste vi, ljubi vas majka, samo nemojte se slikati goli, pliz...

Imaju oni svoja ona godisnja oblacenja.
Bili su nogometasi i slikali se s Ćirom.

Da li trebaju ljudi strepiti ako se sjetite slikati kao vaterpolisti? U onim kupacim gacicama s kockicama? Jao.... Horror, brr :))
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Da li trebaju ljudi strepiti ako se sjetite slikati kao vaterpolisti? U onim kupacim gacicama s kockicama? Jao.... Horror, brr :))

Možda bi nam i trebala pokoja njihova nude slika, kad nam se orgazam bliži kraju da se sjetimo nečega destimulirajućeg i stavimo se na cooldown Smijeh da potraje.

ROFL!

Daj, nemojmo pretjerivati... meni je dosta pred kraj seksa sjetiti se telefonskog i HEPovog računa, a ovo s Olegom na gerijatriji kako igra hex igre na poteze je bonus.

On-topic: Živio BUG! Hvala za br. 192 Namigiva

16 godina
BUG br. 192

Ja cu vam samo reci da je tema broja totalni promasaj. Moji razlozi za to su slijedeci:

1. kao sto je netko vec primjetio procesor E7300 se pojavljuje u 2 razlicita racunala, ono gamer i univerzalno racunalo sa po 350kn razlike u cijeni-> sad, to bi se moglo pripisati nekim vasim sponzorskim obavezama i uklapanju ustupljenih komponenti nekamo da nema slijedece cinjenice: navedeni procesor u gamer konfi je 50kn skuplji u HGspot-u od onoga sto ste vi naveli pa tako kosta 949, a ne 899kn, dok onaj u univerzalnom racunalu kosta 959kn sto je skoro duplo od 534kn kako vi to navodite na "racunu" - dalje vise nisam htio ni provjeravat

2. cak ni u konfiguraciju od 11.000 kn vi niste uspjeli uklopiti nista bolje od 800MHz DDR2 rama - ne mozete reci da niste imali "previse izbora" buduci da u ddr2 seriji postoji bolji i brzi ram, a da ne govorim o potpunom ignoriranju DDR3 rama

3. male zamjerke oko odabira komponenti koje su stvar osobno dozivljaja i misljenja sto bi se moglo bolje u istom cijenovnom rangu kada bi se malo saralo po nabava.net i koristile komponente koje nisu ustupljene vec se mogu naci i jeftinije i/ili bolje, iako shvacam i vas da morate koristiti ustupljene komponente. no ajde, zanemarimo to i pogledajmo slijedece: gamer racunalu ste stavili PC Power & Cooling 370W napajanje?? -> niste dobili jace ili doista vjerujete u to napisano da je 370W dovoljno da ga pogoni, cak i sa CF-om? -> nije li to malo bespotrebno nategnuti minimum? slijedece, da univerzalnom racunalu predlazete logitech z4 zvucnike, onda vam je iz nekog meni cudnog razloga u gameru bolji creativ labs i-trigue 3330, da bi se na zvjeri od 11k kuna ponovo vratili logitechovom z4 -> po meni samo jedan od njih moze biti bolji (iako je z4 osjetno skuplji s njim i skupljim/boljim/jacim napajanjem jos uvjek smo unutar 7000kn) iako ovdje moram pohvaliti cinjenicu da na 2 pojavljivanja z4 nije copy-paste opisa vec ste napisali potpuno novi opis i obrazlozenje -> to i neke druge primjedbe koje necu sada detaljno izlagati me dovode do zakljucka da niste slagali "best buy" racunala vec "uklopimo ustupljene komponente nekamo da to dobro izgleda i da su sponzori zadovoljni" racunala

4. treba li napomenuti dolazak Nehalema za 17.11. i cinjenice da ce jos dok je ovaj broj Bug-a aktualan njegova tema broja biti zastarjela? ok, nitko vam ih nije ustupio na testiranje i kraj godine je a niste jos imali Best Buy temu, no mogli ste isto tako pricekat ondo do slijedeceg broja jer u 11k kuna vrijedno zasigurno ce za 3 tjedna spadati i7 i DDR3, ako vec sada DDR3 po vama ni tu nema svoje mjesto

P.S. potkralo vam se i sitnih greskica u pisanju, primjer jedne je str 91, zavrsetak opisa hd 4670: "...smanjenim postavkama) te ih je moguce spojiti na" - na sta ih je moguce spojiti? nastavak teksta u slijedecem broju? nije bilo para za pregledati tekst prije printanja ili vas je ovoga puta izdavac zaj**o

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 192

Meni je novi BUG fucken katastrofa, jedan od najnezanimljivijih u zadnjih par godina... :( :( :(

Inace, pohvale na brzini isporuke, bio je kod mene vec 28.10.

Yes, No.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

1. kao sto je netko vec primjetio procesor E7300 se pojavljuje u 2 razlicita racunala, ono gamer i univerzalno racunalo sa po 350kn razlike u cijeni-> sad, to bi se moglo pripisati nekim vasim sponzorskim obavezama i uklapanju ustupljenih komponenti nekamo da nema slijedece cinjenice: navedeni procesor u gamer konfi je 50kn skuplji u HGspot-u od onoga sto ste vi naveli pa tako kosta 949, a ne 899kn, dok onaj u univerzalnom racunalu kosta 959kn sto je skoro duplo od 534kn kako vi to navodite na "racunu" - dalje vise nisam htio ni provjeravat

Cijena procesora E7300 u HGspotu u trenutku zakljucivanja broja je bila ta koja je navedena - u medjuvremenu je skocila, sunce joj.

Sto se tice cijene za isti procesor u Vemilu - posipam se kiperom punim pepela jer na korekcijama nisam uocio da su zamijenjene cijene procesora i maticne ploce.

U medjuvremenu je i cijena maticne ploce skocila za stotinjak kuna, sunce joj ijopet.
Opcenito, dio cijena komponenti se promijenio od slanja Buga u tisak - dio toga su sitne korekcije od po 10-20 kuna, a za vece skokove trgovci kazu da ih ubi skok tecaja dolara...
you don't have to be crazy to work here, but it helps
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 13:33 (sash).
17 godina
neaktivan
isto pohvale za brzinu dolaska u pretplati.

svaka cast
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
17 godina
moderator

Isti procesor je namjerno korišten, cijena u univerzalnoj konfiguraciji je pogrešna (propust na korekcijama, prema sve sudeći). Što se tiče 50 kn više cijene HGspotu, naša je cijena bila aktualna kada smo radili na temi.

2. cak ni u konfiguraciju od 11.000 kn vi niste uspjeli uklopiti nista bolje od 800MHz DDR2 rama - ne mozete reci da niste imali "previse izbora" buduci da u ddr2 seriji postoji bolji i brzi ram, a da ne govorim o potpunom ignoriranju DDR3 rama

Korištenje bržeg DDR-a 2 nema smisla jer su dobitnici na performansama vrlo maleni. Nama nije bio cilj složiti mašinu za overclockiranje već mašinu koja s tvorničkim postavkama nudi visoke performanse u većin scenarija korištenja. DDR3 je ignoriran zato što bi to već u startu rezultiralo minimalno 1000 kn većom cijenom konfiguracije (sama cijena memorije + skuplja ploča).

3. male zamjerke oko odabira komponenti koje su stvar osobno dozivljaja i misljenja sto bi se moglo bolje u istom cijenovnom rangu kada bi se malo saralo po nabava.net i koristile komponente koje nisu ustupljene vec se mogu naci i jeftinije i/ili bolje, iako shvacam i vas da morate koristiti ustupljene komponente. no ajde, zanemarimo to i pogledajmo slijedece: gamer racunalu ste stavili PC Power & Cooling 370W napajanje?? -> niste dobili jace ili doista vjerujete u to napisano da je 370W dovoljno da ga pogoni, cak i sa CF-om? -> nije li to malo bespotrebno nategnuti minimum? slijedece, da univerzalnom racunalu predlazete logitech z4 zvucnike, onda vam je iz nekog meni cudnog razloga u gameru bolji creativ labs i-trigue 3330, da bi se na zvjeri od 11k kuna ponovo vratili logitechovom z4 -> po meni samo jedan od njih moze biti bolji (iako je z4 osjetno skuplji s njim i skupljim/boljim/jacim napajanjem jos uvjek smo unutar 7000kn) iako ovdje moram pohvaliti cinjenicu da na 2 pojavljivanja z4 nije copy-paste opisa vec ste napisali potpuno novi opis i obrazlozenje -> to i neke druge primjedbe koje necu sada detaljno izlagati me dovode do zakljucka da niste slagali "best buy" racunala vec "uklopimo ustupljene komponente nekamo da to dobro izgleda i da su sponzori zadovoljni" racunala

Krajnji korisnik ima fleksibilnost kupovine komponenti iz bilo koje trgovine koja mu se svidi, mi nažalost nemamo. Nemamo zato što komponente nabavljamo od tvrtki s kojima dobro surađujemo odnosno s kojima uopće imamo ostvarenu nekakvu suradnju. Što se tiče izbora komponenti, niti jedna nije bila korištena zato što nam ju je neko usputno ili ciljano ustupio već zato što smo je mi namjerno odabrali i naručili od tvrtke/ustupitelja.

PC Power & Cooling 370W je odlično napajanje i bez problema može napajati konfiguraciju u koje smo ga ugradili. Napajanje neće imati ni problema s napajanjem CrossFire polja od dvije 4850 kartice (na ovakav CrossFire se odnosi opaska u opisu napajanja obzirom da smo isti ovakav CrossFire spomenuli kao skuplju alternativu jednom Radeonu HD 4870). Prema našim rezultatima testiranja, dvije 4850 u kombinaciji s osjetno energetski gladnijim QX9770 procesorom (aktualni četverojezgreni Extreme Edition) u 3DMarku povuku do 310/330 vata. S tim da tu treba imati na umu da se ova brojka odnosi na energiju koju napajanje "sisa" iz gradske mreže, a ne energiju koju isporučuje samim komponentama. Obzirom da je tipična efikasnost high-end napajanja oko 80+%, realna potrošnja računala je oko 270/280 vata (opet, odnosi se na broju s QX9770 procesorom).

4. treba li napomenuti dolazak Nehalema za 17.11. i cinjenice da ce jos dok je ovaj broj Bug-a aktualan njegova tema broja biti zastarjela? ok, nitko vam ih nije ustupio na testiranje i kraj godine je a niste jos imali Best Buy temu, no mogli ste isto tako pricekat ondo do slijedeceg broja jer u 11k kuna vrijedno zasigurno ce za 3 tjedna spadati i7 i DDR3, ako vec sada DDR3 po vama ni tu nema svoje mjesto

U principu se slažem s tobom da je timing za ovakvu temu malo loše pogođen, ali s druge strane ti zaboravljaš da će najjeftiniji Core i7 koštati oko 290 dolara (za količine od 1000 komada ili više). To znači minimalno 300€/2.154 kn u domaćim trgovinama, no bez tri pločice DDR3 memorije i skupe ploče (kad kažem skupe, onda mislim na cijenu od 1500+ kn). Drugim riječima, čak i da smo imali Core i7 na raspolaganju, siguran sam da ga ne bi uspjeli uklopiti u konfiguraciju od 11.000 bez drastičnog rezanja troškova na drugim komponentama.

16 godina
BUG br. 192

a ok, imate objasnjenje za sve, ali cak i da ne uspijete i7 ugurati u to cijena ostaloga ce padati i raditi tu temu ovako na prekretnici.... pa ono, blago receno jako zakasnjela tema ili preuranjena tema jer siguran sam da ste i vi svjesni cinjenice da za 3 tjedna se stvari mijenjaju i sve ovo sto ste sada stavili pod best buy ce biti malo drugacije, kako dolaskom novih stvari tako i ocekivanim pojeftinjenjem starih.

osobno sam imao temu na ovom forumu gdje je sastavljeno racunalo do 6.500 kn (ili do 7k, zaboravio sam vec) sa DDR3 ramom na 1333 MHz sto bi bilo taman vama buduci da ne radite konfe za OC - siguran sam, iako je doslo do malog povecanja cijene, da bi se to uspjelo ugurati u vasu verziju od 11k kuna

ok, cijene su u tom trenu bile aktuelne, da, mozda je malo bespotrebno uzimati vam za zamjerku razlike u cijeni od 50ak kn buduci znamo da se mijenjaju na tjednoj bazi, takodjer shvacam da morate raditi unutar komponenti i cijena koje dobivate od firmi s kojima suradujete, ali opet uz sva objasnjenja ja nikada sebi ne bih stavio 370W na onu konfu. pa cak i za amd 3200+ sa x850xt i1GB DDR1 sam imao tagana od 430w, kamo li za core2duo i hd 4870 sa 4 DDR2, ako nista drugo onda "za svaki slucaj" - nije potrebno po meni drzat se krajnjeg minimuma i mislim da cete se i vi slozit da ste to malo nategnuli

ali taman da je sve ostalo super i da nemam nikakvih drugih zamjerki timing vam je krajnje los...

P.S. Nehalem racunalo (okvirno):

proc 2200kn (2.6GHZ)

maticna 1750kn (oko 240-250E su jeftinije)

ddr3 3*1gb od 762kn (106E), 3*2gb od 1430kn (199E)

grafa gtx 280 oko 3000kn

hdd samsung 640w 530kn

dvd 200kn

corsair vx-550W 594kn

ispada odprilike  9800 kn sa 6GB ddr3 (cijene za maticnu i 6GB ddr3 u paketu 3*2GB 1066 MHz DDR3 za corei7 sa ove stranice - nazalost cijene za procc jos nemaju pa sam uzeo oko 2200 kn, taman da je do 2400 kn ne bi bilo toliko pretjerana razlika u cijeni)

ostaje vam dakle jos oko 1200kn za pozabavit se kucistem i cime vec

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

a ok, imate objasnjenje za sve, ali cak i da ne uspijete i7 ugurati u to cijena ostaloga ce padati i raditi tu temu ovako na prekretnici.... pa ono, blago receno jako zakasnjela tema ili preuranjena tema jer siguran sam da ste i vi svjesni cinjenice da za 3 tjedna se stvari mijenjaju i sve ovo sto ste sada stavili pod best buy ce biti malo drugacije, kako dolaskom novih stvari tako i ocekivanim pojeftinjenjem starih.

Koliko će cijene padati, otom-potom. Najjeftiniji Core i7 koštat će minimalno 2.200 kn, ne vidim po kojoj bi logici onda trebale padati cijene jeftinijih procesora. Kao što sam već rekao, osobno mislim da tema jest preuranjena obzirom na skori izlazak Nehalema, no također smatram da bi u najboljem slučaju to utjecalo na jednu (najskuplju) od pet obrađenih konfiguracija.

osobno sam imao temu na ovom forumu gdje je sastavljeno racunalo do 6.500 kn (ili do 7k, zaboravio sam vec) sa DDR3 ramom na 1333 MHz sto bi bilo taman vama buduci da ne radite konfe za OC - siguran sam, iako je doslo do malog povecanja cijene, da bi se to uspjelo ugurati u vasu verziju od 11k kuna

2-gigabajtna pločica 1333 DDR3 memorije košta oko 600 kn. 4-gigabajtni kit Corsairove DDR2 memorije koju smo mi koristili košta isto toliko. Dakle samo odabir DDR3 u startu diže cijenu konfiguracije za 600 kn. Ako uz to pribrojimo solidnu ploču s podrškom za DDR3, cijena konfiguracije više nije 11 već 12 tisuća kuna. Naravno, po istoj logici bi se neko mogao požaliti da 1333 nije "optimalan" izbor već bi trebali koristitit 1600-megahercnu memoriju. Moje mišljenje da takvo što nema smisla odnosno da je razlika u performansama između 800-megahercne DDR2 memorije i 1333-megahercne DDR3 memorije toliko mala da se oko toga ne treba previše brinuti.

ok, cijene su u tom trenu bile aktuelne, da, mozda je malo bespotrebno uzimati vam za zamjerku razlike u cijeni od 50ak kn buduci znamo da se mijenjaju na tjednoj bazi, takodjer shvacam da morate raditi unutar komponenti i cijena koje dobivate od firmi s kojima suradujete, ali opet uz sva objasnjenja ja nikada sebi ne bih stavio 370W na onu konfu. pa cak i za amd 3200+ sa x850xt i1GB DDR1 sam imao tagana od 430w, kamo li za core2duo i hd 4870 sa 4 DDR2, ako nista drugo onda "za svaki slucaj" - nije potrebno po meni drzat se krajnjeg minimuma i mislim da cete se i vi slozit da ste to malo nategnuli

Što da ti kažem, ako je tebi ok davati više novca za napajanje čiju snagu ne koristiš, super - to je tvoj problem. Naše mišljenje je da to nema smisla i da se napajanje dimenzionira prema zahtjevima komponenti koje su korištene u računalu. Ako mjerenja kažu da neka kombinacija komponenti pod opterećenjem troši određen broj vata, mi nemamo ama baš nikakav razlog u računalu koristiti dva puta moćnije napajanje.

proc 2200kn (2.6GHZ)

ddr3 3*1gb od 762kn (106E), 3*2gb od 1430kn (199E)

grafa gtx 280 oko 3000kn

hdd samsung 640w 530kn

dvd 200kn

corsair vx-550W 594kn

ispada odprilike  9800 kn sa 6GB ddr3 (cijene za maticnu i 6GB ddr3 u paketu 3*2GB 1066 MHz DDR3 za corei7 sa ove stranice - nazalost cijene za procc jos nemaju pa sam uzeo oko 2200 kn, taman da je do 2400 kn ne bi bilo toliko pretjerana razlika u cijeni)

1200 kn kućište i "čime još" - tipkovnica, miš i memorija. Sve skupa ispada cca 12000 i nešto sitno. Dakle više od onih 11.000 kn. Naravno, sve to je pod uvjetom da se Nehalem nakon predstavljanja zaista isti tjedan može kupiti u našim trgovinama.

Ali opet da se vratim na tvoju opasku o preuranjenom testu. Da, ja osobno također mislim da je preuranjen u odnosu na predstavljanje Nehalema, ali također je činjenica da će vrlo malen broj čitatelja uopće razmišljati o kupovini najskuplje konfiguracije. Ostale konfiguracije najvjerojatnije ne bi bile ništa drugačije čak i da smo imali prilike raspolagati s Nehalemom.

Iskreno, sve se svodi na to da naša tema ne može izgledati kao nekakav pregled najisplativijih komponenti koji ekipa posta na forumima, kako ovom Bugovom tako i ostalima koji se bave sličnom tematikom. Vjeruj mi, meni mi bilo puno lakše prosurfati nabavom.net, naći nazivno najjeftinije komponente koje odgovaraju određenoj konfiguraciji te staviti to u tekst. s druge strane, slaganje računala od komponenti koje u datom trenutku neka trgovina može zaista i isporučiti kupcu (isporučiti u naš lab na testiranje) je mnogo zahtjevniji zadatak u pogledu optimizacija i improviziranja.

16 godina
BUG br. 192

da, recimo, ali mozemo sada tako do sutra. ovo sto sam ja napravio sa Nehalemom je dodao i7 komponente SA ramom (tj. memorijom, ddr3 i to 6 GB, 3GB varijanta je 700kn jeftinija) i uklopio u 9800kn bez kucista, s kucistem oko 10300kn, ostaje 700 za misa, tipkovnicu i ok, vi ste stavili zvucnike, dakle sa dobrim zvucnicima bi doista ispalo oko 11300-11400kn tako da je sve kvalitetno ili oko 10600-10700kn sa 3GB ram-a

ako uzmemo u obzir da ce najeftiniji Nehalem biti oko 2200kn (a trebao bi biti do 30ak% brzi od quada na istom taktu) onda q9550 ne moze ostati u tom cijenovnom rangu, mora pasti na barem 1700-1800kn, a s njime i ostali procovi... zasto bi onda stavljali E7300 ako ce biti u rangu te cijene Q6600 kojem takodjer treba pasti cijena zajedno sa DDR2 ramom i starim maticnima? takodjer trenutni ddr3 nije pogodan za nove procove i maticne buduci je namijenjen za rad na visim frekvencijama i naponima pa samim time i njemu mora past cijena (mislim mora... ne mora, ali nadamo se i predpostavljamo da hoce), pa ce se desit vrlo vjerojatno da ce biti uklopiv i u gamer konfu, a kamo li ne u onu najskuplju.

vidjet cemo kako ce se cijene kretat, ovo moje je cisto nagadanje, ali nista vise ni manje nego vase best buy ocije u tom trenu. moze se doista desit da se samo najskuplja promjeni, a opet moze vam se desit da se sve osim najeftinije i uredskog budu mijenjale, a mislim da ce najeftiniju kupit jednako malen broj ljudi

jedino sto po meni moze spasit ovu vasu best buy temu da se ne mijenja bitno je nagli rast cijene dolara u zadnjih 3 tjedna, ako tako nastavi moguce da se nijedna konfa nece bitno mijenjat, no to ce vise nas za*e*at nego vas spasit.

inace drago mi je da ste toliko brzi sa isporukom Bug-a, to je za svaku pohvalu, i oprostite mi sto vas ovim putem napadam, mozda i malo previse, no doista nisam mogao sakriti svoje nezadovoljstvo temom broja i vremenom u kojem ona dolazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Black Knight kaže...

Nije los. Samo sam ga na brzinu prolistao. Ali najbolji su mi "hladnokrvni" odgovori na pisma. Smijeh

house style ;)
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
Aki kaže...
Black Knight kaže...

house style ;)
 Meh, da, ali tkogod da odgovara na ta pitanja se malo pravio pametan pa ispao.... ne! naime u pokusaju da se napravi pametan u odgovoru na "Operacijski ili operativni" je isto tako upozorio covjeka (koji je siguran sam dobronamjerno isao ukazati na gramaticku pogresku) da se kaze "racunaLstvo" , a ne "racunaRstvo" -> i time me smjestio na fakultet koji ne postoji, naime studiram na Fakultetu Elektrotehnike i RacunaRstva, sto po njemu nije ispravno, valjda covjek zna, isto tako Wikipedia je zasigurno u krivu u temi Računarstvo te u objasnjenju zasto racunalstvo nije u duhu hrvatskog jezika -> mislim treba svima njima javit da su u zabludi
Siguran sam da je covjek zavrsio ili FER-a ili PMF-a smjer racunarstvo pa je vise ovako mjerodavan pametovat na tu temu, ili je barem pohadjao Filozofskoi fakultet pa se bavi jezikoslovijom te nam svima moze objasnit zasto smo svi u zabludi pa je eto ipak racunaLstvo ispravan termin
A sve to u pokusaju da odgovori covjeku koji se trudi uvest po njemu ispravan termin operacijski sustav, koji u konacnici (isti tekst sa wikipedie objasnjava zasto) je manje u duhu jezika od operativni.

Ne da tvrdim da je Wikipedia uvjek i 100% u pravu, naime buduci da bilo tko moze dopisati neki komad teksta koji jos ne postoji pa se nerijetko naleti na glupost, medjutim ovaj tekst ako cete ici provjeravati po nekoj literaturi poprilicno dobro objasnjava razloge zasto je racunaRstvo a ne racunaLstvo i da vodece institucije upotrebljavaju upravo taj termin, te opet, s druge strane, zasto je ipak ispravnije koristiti rijec operativni, a ne operacijski sustav
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 19:41 (Rhodin).
17 godina
neaktivan
eh sad to racunaRstvo ili racunaLstvo moze u nedogled, ja idem u srednju skolu smjer tehnicar za racunaLstvo i imam predmet racunaLstvo ;)

znaci kako tko zeli nek govori oboje je ispravno
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
16 godina
BUG br. 192

pa ono, racunaLstvo ti je ko zrakomlat ili uvrtnjak, cigrasto velepamtilo, dalekovidnica i slicni pokusaji uvodenja rijeci u nas pravopis -> nitko ko je doista bitan ih ne koristi

istina, racunaLstvo postoji u imenima predmeta nekih srednjih i strucnih skola, tecajeva itd. no fakulteti ga ne koriste, u sluzenim tekstovima se ne koristi, u pravopisima ces naci gotovo uvjek racunaRstvo.... mozemo do prekosutra teoretizirati zasto je koje bolje, opet ponavljam, nitko tko je doista bitan u ovoj struci ne koristi rijec racunaLstvo pa da bi to bila ispravnija rijec

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BUG br. 192

U bosni je stigao sinoc navece..

inace solidan broj buga

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Rhodin kaže...

da, recimo, ali mozemo sada tako do sutra. ovo sto sam ja napravio sa Nehalemom je dodao i7 komponente SA ramom (tj. memorijom, ddr3 i to 6 GB, 3GB varijanta je 700kn jeftinija) i uklopio u 9800kn bez kucista, s kucistem oko 10300kn, ostaje 700 za misa, tipkovnicu i ok, vi ste stavili zvucnike, dakle sa dobrim zvucnicima bi doista ispalo oko 11300-11400kn tako da je sve kvalitetno ili oko 10600-10700kn sa 3GB ram-a

ako uzmemo u obzir da ce najeftiniji Nehalem biti oko 2200kn (a trebao bi biti do 30ak% brzi od quada na istom taktu) onda q9550 ne moze ostati u tom cijenovnom rangu, mora pasti na barem 1700-1800kn, a s njime i ostali procovi... zasto bi onda stavljali E7300 ako ce biti u rangu te cijene Q6600 kojem takodjer treba pasti cijena zajedno sa DDR2 ramom i starim maticnima? takodjer trenutni ddr3 nije pogodan za nove procove i maticne buduci je namijenjen za rad na visim frekvencijama i naponima pa samim time i njemu mora past cijena (mislim mora... ne mora, ali nadamo se i predpostavljamo da hoce), pa ce se desit vrlo vjerojatno da ce biti uklopiv i u gamer konfu, a kamo li ne u onu najskuplju.

vidjet cemo kako ce se cijene kretat, ovo moje je cisto nagadanje, ali nista vise ni manje nego vase best buy ocije u tom trenu. moze se doista desit da se samo najskuplja promjeni, a opet moze vam se desit da se sve osim najeftinije i uredskog budu mijenjale, a mislim da ce najeftiniju kupit jednako malen broj ljudi

jedino sto po meni moze spasit ovu vasu best buy temu da se ne mijenja bitno je nagli rast cijene dolara u zadnjih 3 tjedna, ako tako nastavi moguce da se nijedna konfa nece bitno mijenjat, no to ce vise nas za*e*at nego vas spasit.

inace drago mi je da ste toliko brzi sa isporukom Bug-a, to je za svaku pohvalu, i oprostite mi sto vas ovim putem napadam, mozda i malo previse, no doista nisam mogao sakriti svoje nezadovoljstvo temom broja i vremenom u kojem ona dolazi

Bogme nije 9800 s memorijom jer niti jedna ploča s njemačkog webshopa koji si linkao ne dolazi u paketu s memorijom. Uzgred rečeno, prema neslužbenim informacijama Nehalem bi trebao biti komercijalno dostupan negdje tijekom studenog. Ako je suditi prema dosadašnjim predstavljanjima procesora, to znači da će i7 procesore kod nas biti moguće kupiti u prosincu. Drugim riječima, da smo čekali na Nehalem, ova naša tema završila bi u siječanjskom broju.
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Sadržaj časopisa mi je osrednji, kolumne su kvalitetne(zbog njih ga prvenstveno kupujem), recenzije igara isto tako, DVD još nisam pogledal, ali mi se čini da je dobar

kolumne, recenzije i pisma... to je najjače.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
BUG br. 192

Evo i ja danas sa velikim zakašnjeme kupio novi Bug.

U Petak stigao na kiosk u mom selu, došao da kupim, kad ono ne može mi žena prodati jer nemaju struje, zamisli ti to, nema struje i oni mi ne mogu prodati novoizašli Bug, a tako je to danas, jedini kiosk u selu pa mogu kako hoće, onda u subotu Svi Sveti, sutradan Nedjelja i tako tek danas uspio kupiti.

Moram priznati jedan solidan Bug, posebno su me zanimale recenzije Crysisa Warheada kojeg sam prešao kao i većina ljudi koja ga je zaigrala i Clear Skya kojeg sam probao igrati ali ne ide, zaista je onako kako su napisali u recenziji.

Teme nisu loše iako opet ponavljaju, sve mi se čini da svakim novim Bugom ponavljaju teme koje su već bile, nikako da osmisle neku novu i zanimljivu temu broja, opet Best Buy, opet MP3, ali zato barem otkad ja kupujem Bug, jedna meni nova tema - društvene mreže, napokon su se potrudili da napišu malo više o njima.

Naravno, ima tu i meni zanimljivih tema, poput one o Adobeovom CS4 , baš se razmišljam dali da ostanem na CS3 ili da downloadam novi CS4. Kako vidim na prvi pogled, nema nekih velikih novina.

U svakom slučaju, dosta solidan broj, još ostaje da pogledam ovaj dvoslojni DVD koji se ovako na prvi pogled čini dosta dobar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jer bi mogli stavit Bloopers Sa snimanja BUG TV-a?
To bi bio onda najsmiješniji BUG TV do sada.
Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.
16 godina
Rhodin kaže...

proc 2200kn (2.6GHZ)

ddr3 3*1gb od 762kn (106E), 3*2gb od 1430kn (199E) <- memorija odvojeno od maticne, unutar 9800kn

grafa gtx 280 oko 3000kn

hdd samsung 640w 530kn

dvd 200kn

corsair vx-550W 594kn

eto gdje sam naveo s memorijom, ne znam zasto me 2 puta ispravljate kad je navedeno s njom, s time da je to sa 6GB, da je sa 3 Gb bilo bi oko 9100kn po procjenama

EDIT: sa te stranice izvuceno, ali morate pogledati u rubriku memorije, konkretan link na to je link - memorija - gledao sam kingstone 3*1GB i 3*2GB sto je za neklokersku konfu odlicno i tako da je ram na 1066MHz na koliko ce bez clocka i radit radi malih napona i niskog FSB-a

cijenu za maticnu sam izvuko sa link - LGA 1366 maticne

i da, slazem se, to je low end i7 ponuda, ali prema testovima trebala bi biti uz bok ili pozderat high end core2quad konfe (ovisno o programu)
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 15:34 (Rhodin).
16 godina
Denis kaže...
Rhodin kaže...
         ....
 Bogme nije 9800 s memorijom jer niti jedna ploča s njemačkog webshopa koji si linkao ne dolazi u paketu s memorijom. Uzgred rečeno, prema neslužbenim informacijama Nehalem bi trebao biti komercijalno dostupan negdje tijekom studenog. Ako je suditi prema dosadašnjim predstavljanjima procesora, to znači da će i7 procesore kod nas biti moguće kupiti u prosincu. Drugim riječima, da smo čekali na Nehalem, ova naša tema završila bi u siječanjskom broju.
 eto nisam znao kako citirati sa 2 posta, odgovor na cijenu je u gornjem postu. Nazalost da, ne znam kada ce Nehalemi biti dostupni za kupiti kod nas, iskreno nadam se krajem ovog mjeseca, i mozda ne bi bilo moguce smjestit ih u broj za Prosinac u sklopu best-buy, ali siguran sam da sad to necemo ni znati. osim toga vec sada su najavljena oko 15% pojeftinjenja za low end core2 procesora (osim q6600, prasci ce ga pojeftinit samo za oko 5%), a siguran sam da ce high end biti i vise buduci se nehalem pokazao dosta boljim

nema veze, sta je - tu je, tema ce, predpostavljam, jos uvjek biti neki orjentir za moguce kupce
16 godina
neaktivan
unknown kaže...
jer bi mogli stavit Bloopers Sa snimanja BUG TV-a?
To bi bio onda najsmiješniji BUG TV do sada.
 bolje neka začuvaju sve fore za 50 Bug TV pa onda za godišnjicu bace jedno veliko haha.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Tko je upravu Avast ili BUG DVD br. 192

Na zadnjem BUG-ovom dvd-u je došao besplatni arhiver KGB archiver 2,i kad sam ga instalirao Avast mi prijavi detektovan virus Win32:trojan-gen,zaražen file stubzip.exe.Kad sam kliknuo na "Move to the chest" i to dva puta jer ga je našao još jednom.Instalacija se je završila pokrenuo program cancelovao zatvorio,da otvorim drugi put a on neće kao umetnite instalacijski disk Kgb arhivera fali mu neki file.

Mene zanima o kakvom se virusu radi i mogu li ga ignorirati sa Avastom ako nije opasan.

Molim odgovor i unaprijed zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 14:23 (HMMC).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice