Naprednije teme nisu za naprednije korisnike...
Naprednije teme nisu za naprednije korisnike...
Evo ni danas nije Bug stigao. Stvarno ne vidim razloga tolikom kašnjenju. HP vjerojatno šalje avionom pa im treba vremena.
Polako počinjem razmišljati od otkazivanju pretplate. Svaka čast Bug-u i naknadnom slanju časopisa ( u slučaju oštećenja ili nedolaska ), ali to nije riješenje.
Molio bih nekoga iz redakcije da potvrdi ili demantira ono što je napisano u odgovoru jednom čitatelju. Vezano je za pristup digitalnoj arhivi na BOL-u. Napisano je da će taj dio BOL-a biti dostupan samo pretplatnicima nakon testne faze koja se trenutno obavlja kroz Forum.
Osobno redovito kupujem BUG a razlog što nisam u sustavu pretplate (na što me žena podsjeti svaki put kad kupim BUG) je katastrofalna dostava koju imam, za glasilo komore i za stručni časopis kojeg dobijam iz inozemstva. Oba mogu primati samo putem dostave (nema ih za kupiti) i svaki drugi broj je sa strganom folijom, presavinut i nasilno uguran u kaslić. Nerjetko su potrgane i stranice.
BTW: Postoji li mogućnost pretplate uz osobno podizanje svakog broja?
Poštovani, postoji mogućnost osobnog podizanja časopisa u redakciji. Molimo javite se na pretplata@bug.hr kako bi dogovorili detalje.
Lp
Vesna Ujaković
Bug d.o.o.
Odjel pretplate i distribucije
Evo ni danas nije Bug stigao. Stvarno ne vidim razloga tolikom kašnjenju. HP vjerojatno šalje avionom pa im treba vremena.
Polako počinjem razmišljati od otkazivanju pretplate. Svaka čast Bug-u i naknadnom slanju časopisa ( u slučaju oštećenja ili nedolaska ), ali to nije riješenje.
Postovani,
reklamirajte Bug na pretplata@bug.hr. Bug 219 cemo Vam poslati ponovno i rijesiti problem oko dostave, kako se ovo kasnjenje ne bi ponavljalo.
Lp
Nikolina Subasic
Bug d.o.o.
Malo sam nezadovoljan time kako je g. Petric popratio sajmove u Las Vegasu. Jedan sajam je opisao na 6 i po stranica a srugi sajam je dobio samo mali okvir na pola stranice. Pa štovani g Petric zar na drugom sajmu nije bilo zanimljivog hardwarea ili je urednik/ci srezao/li sve zanimljivosti?
Ako je tako, druge ću godine obrnuto...
Poštovani, postoji mogućnost osobnog podizanja časopisa u redakciji. Molimo javite se na pretplata@bug.hr kako bi dogovorili detalje.
Lp
Vesna Ujaković
Bug d.o.o.
Odjel pretplate i distribucije
Mail poslan, očekujem žuran odgovor.
Malo sam nezadovoljan time kako je g. Petric popratio sajmove u Las Vegasu. Jedan sajam je opisao na 6 i po stranica a srugi sajam je dobio samo mali okvir na pola stranice. Pa štovani g Petric zar na drugom sajmu nije bilo zanimljivog hardwarea ili je urednik/ci srezao/li sve zanimljivosti?
Ako je tako, druge ću godine obrnuto...
Post je Arhiviran i nadam se da ga iduće godine neću morati izvlačiti iz naftalina uz povik: "Ali Petric je obećao....".
Grrr meni jos nije doso sutra saljem mail
Evo prije par dana kupija i ja bug.
Pomalo san osta razočaran temon broja, nekako iman dojam kako je svakih 6-7 brojeva ista tema, problemi i programi sa kojima se riješavaju. Ovaj drugi dio buga, bez teme broja je dosta dobar ima svega, od procesora, hladnjaka, jedan ssd, televizori, serveri itd... sve dosta dobro obrađeno.
Neka ocjena bi bila 3.5/5, prilično solidan bug. :)
EDIT: (mali offtopic)
Zanima me, čisto onako, postoji li šansa i kolika je, da se pogodi kombinacija brojeva i slova za nagradnu igru? Onako nasumičnin upisivanjen brojeva i slova?
Evo prije par dana kupija i ja bug.
Pomalo san osta razočaran temon broja, nekako iman dojam kako je svakih 6-7 brojeva ista tema, problemi i programi sa kojima se riješavaju. Ovaj drugi dio buga, bez teme broja je dosta dobar ima svega, od procesora, hladnjaka, jedan ssd, televizori, serveri itd... sve dosta dobro obrađeno.
Neka ocjena bi bila 3.5/5, prilično solidan bug. :)
Zanima me, čisto onako, postoji li šansa i kolika je, da se pogodi kombinacija brojeva i slova za nagradnu igru? Onako nasumičnin upisivanjen brojeva i slova?
Sumnjam da će ti to oni reći.
Pozdrav!!
Imam jedno pitanjce za Denisa.
Naime, nisam baš u tijeku sa SandyBridge-om, al vidim da ima poteškoča na sve strane.
Al, čitajuči Bug (nisam googlao niti gledao druge reviewe po netu), naletim na dvije 1155 ploče.
Obje Asusove (Sabertooth i P8P67 M PRO).
Sad, nije mi jasan ovaj problem sa OC-om i7 2500K procesora na Sabertooth ploči.
Rekao si da se i7 2600K OC-a bez beda, dok i7 2500K radi probleme.
Isto tako si rekao da na ovoj drugoj ploči, i7 2500K radi bez beda (pričamo o OC-u).
Sad, nije mi jasno!! Procesor se OC-a bez beda na ovoj P8P67 M PRO,
dok na Sabertooth (za koju ću pretpostavit da bi bila nešto bolji izbor ako bi morali birat između dvije ploče) radi probleme.
A na istoj toj Sabertooth ploči se i7 2600K OC-a bez beda.
Dali to znači, da je ta ploča (Sabertooth) alergična isključivo na i7 2500K (što mi nikako nije jasno)??
Denis, unaprijed ti zahvaljujem na odgovoru.
P.S. Uživao sam čitat tvoj tekst, jedino me malo buni ta ploča u kombinaciji sa navedenim procesorom.
Koliko vidim na svom Bugu, kombinacija se sastoji od 10 alfanumerika koji se mogu ponavljati i u kojima nema naših slovnih znakova a obično u takvim kombinacijama nema ni "O" jer je slilčno nuli "0". Dakle, imamo 25 slovnih znakova (eng. abeceda minus "O") plus 10 numeričkih (0-9) - sve skupa 35. Ako se ne varam, to je čista kombinacija s ponavljanjem: (35+10-1) povrh 10 odn. 44 faktorijela kroz 10 faktorijela. Rezultat je 7,352 *10na47. Taj rezultat još treba podijeliti sa tiražom Buga (jer pretpostavljam da želiš pogoditi jednu od kombinacija). Recimo da je naklada 40 tisuća (to mi se čini da su spominjali u nekom jubilanrnom broju), onda je vjerojatnost da ćeš pogoditi jednu kombinaciju brojeva 1:18313709592623241622875508508423000000000000.
I ako pogodiš (kod lota 7/39, koji je kombinacija BEZ ponavljanja, vjerojatnost je 1:15380937 pa se ne izvuče dobitnik po par tjedana) trebaš to pogoditi prije nego tu kombinaciju brojeva ukuca pravi vlasnik Buga jer inače javlja "ovaj broj je već iskorišten" (barem je tako bilo pred par brojeva, potraži poruke na forumu u kojima su ljudi javljali da i je web javio takvu poruku)
Sve u svemu - šansa postoji, ali je 1:18313709592623241622875508508423000000000000 i još moraš biti brz.
Malo sam zarđao u ovome, nisam koristio kombinacije (ni permutacije) jedno 10-15 godina pa sam možda u krivu glede gornjeg izračuna, ali sigurno će se naći netko pametniji da me ispravi ako griješim.
Asti. Zahvaljujen na ovome, nisan mislija ić pogađat, al mislija san da su mi šanse malo veće xD
Pozdrav!!
Imam jedno pitanjce za Denisa.
Naime, nisam baš u tijeku sa SandyBridge-om, al vidim da ima poteškoča na sve strane.
Al, čitajuči Bug (nisam googlao niti gledao druge reviewe po netu), naletim na dvije 1155 ploče.
Obje Asusove (Sabertooth i P8P67 M PRO).
Sad, nije mi jasan ovaj problem sa OC-om i7 2500K procesora na Sabertooth ploči.
Rekao si da se i7 2600K OC-a bez beda, dok i7 2500K radi probleme.
Isto tako si rekao da na ovoj drugoj ploči, i7 2500K radi bez beda (pričamo o OC-u).
Sad, nije mi jasno!! Procesor se OC-a bez beda na ovoj P8P67 M PRO,
dok na Sabertooth (za koju ću pretpostavit da bi bila nešto bolji izbor ako bi morali birat između dvije ploče) radi probleme.
A na istoj toj Sabertooth ploči se i7 2600K OC-a bez beda.
Dali to znači, da je ta ploča (Sabertooth) alergična isključivo na i7 2500K (što mi nikako nije jasno)??
Denis, unaprijed ti zahvaljujem na odgovoru.
P.S. Uživao sam čitat tvoj tekst, jedino me malo buni ta ploča u kombinaciji sa navedenim procesorom.
Ha čuj, moja su iskustva bila takva. Nemam neko posebno objašnjenje za to osim da bi se problem vjerojatno mogao riješiti nadogradnjom BIOS-a (nekom budućom, jelte). Drugo rješenje se nameće zbog ovog cijelog cirkusa sa čipsetom. Kad budeš mogao kupiti ploču, sigurno ćeš dobiti novu reviziju koja najvjerojatnije neće imati takve probleme.
Alternativa ti je da uzmeš neku drugu Asusovu ploču (P8P67 Deluxe ili Pro) ili čak ploču drugog proizvođača. Ako planiraš ocati sa zračnim hladnjakom, po mojem mišljenju ionako nema baš previše smisla ulagati u nekakavu bijesnu ploču.
Ha čuj, moja su iskustva bila takva. Nemam neko posebno objašnjenje za to osim da bi se problem vjerojatno mogao riješiti nadogradnjom BIOS-a (nekom budućom, jelte). Drugo rješenje se nameće zbog ovog cijelog cirkusa sa čipsetom. Kad budeš mogao kupiti ploču, sigurno ćeš dobiti novu reviziju koja najvjerojatnije neće imati takve probleme.
Alternativa ti je da uzmeš neku drugu Asusovu ploču (P8P67 Deluxe ili Pro) ili čak ploču drugog proizvođača. Ako planiraš ocati sa zračnim hladnjakom, po mojem mišljenju ionako nema baš previše smisla ulagati u nekakavu bijesnu ploču.
Ma dobro, nisam mislio kupovat to. U ovom trenutku mi to uopče nije za potrebu.
Čisto me zanimalo jer mi jednostavno nije jasno.
Ono, nema baš smisla da 2600K nema problema, a 2500K ima .
Hvala ti puno na odgovoru i samo nastavi pisat onako dobra štiva u Bug-u .
Jeej meni je doso...