Bug 219

poruka: 74
|
čitano: 12.964
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Bug 219

Jučer sam čitao BUG i nije mi se baš dopao. U uvodu se spominje da iPad nije došao u HR, a njegov dolazak je već postao stara vijest. Teme broje je za 5, ali ona glupost o autu je već otišla predaleko-radije bih da su na tom mjestu reklame!!! Najviše me razljutio test Acer Aspire TimelineX 3820 u kojem ispada da mu baterija traje manje od 5 sati!!!! WTF?! Posjedujem dotični prijenosnik i iz njega "izvlačim" 16 sati rada. Malo čudno, zar ne? Bugovci moraju promijeniti način testiranja tranja baterije prijenosnika,jer je ovo katastrofa. 

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 11:07 (vexx5555).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Bug 219

meni u ovom broju nešto fali, ne znam što, a i nešto mi je tanji

prolazna ocjena

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Bug 219
vexx5555 kaže...

Jučer sam čitao BUG i nije mi se baš dopao. U uvodu se spominje da iPad nije došao u HR, a njegov dolazak je već postao stara vijest. Teme broje je za 5, ali ona glupost o autu je već otišla predaleko-radije bih da su na tom mjestu reklame!!! Najviše me razljutio test Acer Aspire TimelineX 3820 u kojem ispada da mu baterija traje manje od 5 sati!!!! WTF?! Posjedujem dotični prijenosnik i iz njega "izvlačim" 16 sati rada. Malo čudno, zar ne? Bugovci moraju promijeniti način testiranja tranja baterije prijenosnika,jer je ovo katastrofa. 

Testiranje baterija vrsi se sa svim opcijama za stednju iskljucenim, s maksimalnim osvjetljenjem ekrana i izvodjenjem videa.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
odjavljen
Mentalist kaže...

Testiranje baterija vrsi se sa svim opcijama za stednju iskljucenim, s maksimalnim osvjetljenjem ekrana i izvodjenjem videa.

Ali bi ipak onda trebali staviti kategorije testova, npr. igre-trajanje toliko i toliko, multimedija(glazba, filmovi)-toliko i toliko, net(uključen wifi,konstantno refreshanje stranice)-toliko i toliko, uredski rad-toliko i toliko. Ja svoj latop rabim za fax, a glupo je očekivati da bi za fax bila presudna multimedija i igre. Kakav je to test u kojem se ultraprijenosnik forsira?! LOL-ajmo na netboocima pokrenut Crisis.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
15 godina

Pa ljudi svaki broj ima 162 stranice, uključujući i ovaj..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Marohas kaže...
vexx5555 kaže...
Mentalist kaže...

Ali bi ipak onda trebali staviti kategorije testova, npr. igre-trajanje toliko i toliko, multimedija(glazba, filmovi)-toliko i toliko, net(uključen wifi,konstantno refreshanje stranice)-toliko i toliko, uredski rad-toliko i toliko. Ja svoj latop rabim za fax, a glupo je očekivati da bi za fax bila presudna multimedija i igre. Kakav je to test u kojem se ultraprijenosnik forsira?! LOL-ajmo na netboocima pokrenut Crisis.

Daj mi reci da li ti kod prikaza automobila u auto časopisima/webovima pamtiš potrošnju goriva u gradu, na otvorenoj cesti, kombinirano, sa četiri putnika, psom i puničinom prtljagom?

Ja ne. Eventualno upamtim onu "prosječnu potrošnju" a moj auto troši točno 20% više od njihove prosječne potrošnje za isti model!

Hoću reći - bitno je da se uvijek testira uz jednake kriterije kako bi imali usporedbu, jer sve drugo ovisi o postavkama računala (power saving modovi za procesor i osvjetljenje, uključenje wi-fi-ja, bluetootha itd.itd.)

Za mene je ovo dobar pristup, neka napišu koliko će izdržati pod punim opterećenjem, pa će svi znati da će im trajati barem toliko.

Da....ali ipak bi bilo dobro kad bi radili test i pod medium opterecenjem....

Potpisao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bug 219

Testiranje baterije se ne radi pod punim opterećenjem. Testiranje se radi s oko 50% svjetline ekrana, uključenim WiFijem i agresivnim surfanjem pomoću Firefoxa. Agresivno - pet otvorenih flash heavy tabova, reload svake minute. 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
vexx5555 kaže...

ovo s nedostupnošću iPada je klasična zamka, koja uvijek vreba pri pripremi mjesečnika, u koju sam ovaj put ja upao - od pisanja teksta (baš tog konkretno) do dolaska do čitatelja prođe sedam dana... tako se i dogodilo da se situacija izmijenila baš u tom međuvremenu, pa je moja tvrdnja ispala netočna :(

o autima povremeno pišemo kao o off-topic temama i pri tome nastojimo baviti se novim tehnologijama koje ipak zanimaju dio čitatelja... cilj je rabijanje monotonije, a i predstavljanje tehnologija koje su isprepletene s računalnim tehnologijama...

o baterijama - odgovorio ti je Denis

igy kaže...

meni u ovom broju nešto fali, ne znam što, a i nešto mi je tanji

prolazna ocjena

nije tanji, standardan je i isti već mjesecima, jedino je iznimka bio onaj u prosincu u odnosu na kojeg su svi - tanji :(

...
14 godina
neaktivan

Tanji!? Da je meni doći i do tanjeg {#}

U Zenici ga još nema ili nije došao do kioska na kojem ga ja obično kupujem što mi je malo čudno jer Bug uvijek stiže i na taj kiosk prije prvog već godinama.

Znam da će sutra biti ali nije to to, ko će dočekati sutrašnji dan {#}

May the Force be with you!!
16 godina
Bug 219

Kupio sam ga danas i evo ako netko želi (naravno da želi) kod za nagradnu igru. Prvi koji se javi, njegov je...

Tema broja interesantna kao i dizajn. Nadam se da mi ne treba e-recept za te lijekove {#} 

EDIT: Nema više... Prodano {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 20:16 (Ivan M.).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bug 219

Evo ja upravo kupio, tema broja je super. Nešto od toga što piše u temi znam, ali svejedno.

Samogradnja je super. Ima puno više strana nego inače.

perodigitron
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Miro kaže...
ovo s nedostupnošću iPada je klasična zamka, koja uvijek vreba pri pripremi mjesečnika, u koju sam ovaj put ja upao - od pisanja teksta (baš tog konkretno) do dolaska do čitatelja prođe sedam dana... tako se i dogodilo da se situacija izmijenila baš u tom međuvremenu, pa je moja tvrdnja ispala netočna :(

o autima povremeno pišemo kao o off-topic temama i pri tome nastojimo baviti se novim tehnologijama koje ipak zanimaju dio čitatelja... cilj je rabijanje monotonije, a i predstavljanje tehnologija koje su isprepletene s računalnim tehnologijama...

o baterijama - odgovorio ti je Denis

Jasno mi je sve, desi se. Ali tu je uvijek ona famozna rečenica "u trenutku pisanja ovog teksta...". {#}

Hm,monotonija? IT svijet je sve samo ne monoton. Ali dobro, zadnje strane se lako preskoče. Mada mi u ustima ostaje gorak okus da sam platio nešto što mi ne treba(mislim na taj članak, ne na cijeli BUG).

Ajde, bar ste dali preporuku za laptop, ali sumnjam da nekome kome je baterija jako bitna to nešto znači. Ja sma na netu našao da je najkraće trajanje baterije 8 sati iz iskustva većine korisnika. Prema tome ispada da su testovi nerealni.

15 godina
neaktivan
Bug 219

Pitanje za pretplatnike.

Kad vam obično stiže Bug u sandučić ( oko 29. ili 30. u mjesecu ) i da li ste zadovoljni dostavom ?

Pitam zato što u Sisak odakle sam uvijek stigne prije u SuperKonzum i to 2 - 3 dana prije negoli dođe meni u sandučić.

A i kad dođe redovito je zgužvan, izdrapan, a dvd-e poprimi ovalni oblik, a prošli mjesec je bio i ne čitljiv. A navodno bi pretplatnicima trebao doći prije nego na kioske, a dok ovo pišem moj primjerak naravno nije stigao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Kad vam obično stiže Bug u sandučić ( oko 29. ili 30. u mjesecu ) i da li ste zadovoljni dostavom ?

Pitam zato što u Sisak odakle sam uvijek stigne prije u SuperKonzum i to 2 - 3 dana prije negoli dođe meni u sandučić.

A i kad dođe redovito je zgužvan, izdrapan, a dvd-e poprimi ovalni oblik, a prošli mjesec je bio i ne čitljiv. A navodno bi pretplatnicima trebao doći prije nego na kioske, a dok ovo pišem moj primjerak naravno nije stigao.

Meni inace dodje do 5. u mjesecu. par puta mi je dosao 20.og (dakle skoro sa mjesec dana zakasnjenja) ali generalno sam zadovoljan. 

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
16 godina
odjavljen
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Zato što su u Sisku poštari teške flegme-paketi, pošiljke i ostalo stoje u uredu par dana i čekaju dostavu. Nešto su se malo u zadnje vrijeme ubrzali, ali to samo kada dođe inspekcija. Inače, vole zdipit neke časopise pa se pazi.

15 godina
neaktivan
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Postovani,

javite nam se na mail pretplata@bug.hr za reklamaciju ovomjesecnog broja i prijasnjih zguzvanih, pocijepanih i... Bugova.

Dostaviti cemo Vam ponovno reklamirane casopise i DVD-e i upozoriti dostavu kako ubuduce ne bi bilo problema.

Lp

Nikolina Subasic

Bug d.o.o.

14 godina
neaktivan

Napokon! Danas sam ga kupio {#} i odmah sam ga sa guštom prelistao, a sad slijedi uživancija u čitanju. Jupiiiii {#}

May the Force be with you!!
15 godina
Bug 219

Meni nije doso ... {#}

xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bug 219

i ja sam opet kupio Bug zbog Drage Galića, inače baš nisam htio.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Meni isto sad sam se tek pretplatio i ovo bi mi trebo bit prvi broj i naravno nije doso zaboli ©k*rac® me al dode samo malo zguzvan odjavljujem se.... Inace zivim u Klc i nezna di je jos... {#} 

xD
17 godina
Bug 219

Evo meni je jucer dosao treci primerak broja 218 kojeg mi je sluzba za pretplatu naknadno poslala. Hrvatske Poste... way to go! 

0 0 hvala 0
14 godina
Bug 219

Malo sam nezadovoljan time kako je g. Petric popratio sajmove u Las Vegasu. Jedan sajam je opisao na 6 i po stranica a srugi sajam je dobio samo mali okvir na pola stranice. Pa štovani g Petric zar na drugom sajmu nije bilo zanimljivog hardwarea ili je urednik/ci srezao/li sve zanimljivosti?{#}

0 0 hvala 0
17 godina
mario.L_hr kaže...

Malo sam nezadovoljan time kako je g. Petric popratio sajmove u Las Vegasu. Jedan sajam je opisao na 6 i po stranica a srugi sajam je dobio samo mali okvir na pola stranice. Pa štovani g Petric zar na drugom sajmu nije bilo zanimljivog hardwarea ili je urednik/ci srezao/li sve zanimljivosti?{#}

Zanimljiviji je bio sajam do :)

15 godina
protjeran
Bug 219

Odlican BUG na prvi pogled (pola sata).

Samo mi se ne svidja sto nisu koristili freeware programe cijelo vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Applovac kaže...
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Meni isto sad sam se tek pretplatio i ovo bi mi trebo bit prvi broj i naravno nije doso zaboli ©k*rac® me al dode samo malo zguzvan odjavljujem se.... Inace zivim u Klc i nezna di je jos... {#} 

Postovani,

javite nam se na e-mail pretplata@bug.hr i prijavite nedolazak casopisa.

Poslati cemo Vam Bug 219 ponovno i provjeriti u cemu je problem, tj. zasto Vam nije stigao.

Lp

Nikolina Subasic

Bug d.o.o.

15 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Odlican BUG na prvi pogled (pola sata).

Samo mi se ne svidja sto nisu koristili freeware programe cijelo vrijeme.

Prosjecan BUG. Programu su 70% ucestali, svi znaju za njih.

Zar nitko ne zeli naprednije teme, da se nesto i nauci?

15 godina
Nikos kaže...
Applovac kaže...
TomyNX kaže...

Pitanje za pretplatnike.

Postovani,

javite nam se na e-mail pretplata@bug.hr i prijavite nedolazak casopisa.

Poslati cemo Vam Bug 219 ponovno i provjeriti u cemu je problem, tj. zasto Vam nije stigao.

Lp

Nikolina Subasic

Bug d.o.o.

Ma nema veze ak mi ne dode do 7. onda cu slat mail nije bed pricekat saom sam nestrpljiv... {#}

xD
14 godina
Bug 219

Molio bih nekoga iz redakcije da potvrdi ili demantira ono što je napisano u odgovoru jednom čitatelju. Vezano je za pristup digitalnoj arhivi na BOL-u. Napisano je da će taj dio BOL-a biti dostupan samo pretplatnicima nakon testne faze koja se trenutno obavlja kroz Forum.

Osobno redovito kupujem BUG a razlog što nisam u sustavu pretplate (na što me žena podsjeti svaki put kad kupim BUG) je katastrofalna dostava koju imam, za glasilo komore i za stručni časopis kojeg dobijam iz inozemstva. Oba mogu primati samo putem dostave (nema ih za kupiti) i svaki drugi broj je sa strganom folijom, presavinut i nasilno uguran u kaslić. Nerjetko su potrgane i stranice.

BTW: Postoji li mogućnost pretplate uz osobno podizanje svakog broja?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Prosjecan BUG. Programu su 70% ucestali, svi znaju za njih.

Zar nitko ne zeli naprednije teme, da se nesto i nauci?

teško je naći "neučestale" programe za koje "nitko ne zna" {#}

a za "naprednije" korisnike postoje napredniji tečajevi, fakulteti itede.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
15 godina
protjeran
Bugofil kaže...

teško je naći "neučestale" programe za koje "nitko ne zna" {#}

a za "naprednije" korisnike postoje napredniji tečajevi, fakulteti itede.

Naprednije teme nisu za naprednije korisnike...

Ne vjerujem da netko tko prolazi pored kioska kupi BUG od 11KM jer je procitao da je tema apoteka... BUG citaju oni koji citaju BUG. Buduci da je u broju 211 obradjena tema top 100 programa te vec postoji Bug-ov borbeni komplet, koji je rebrand-iran u apoteku, nije bilo potrebe za ovom temom.

Jesu u 211 programi malo cudnije podjeljeni, no pokrivaju dovoljno.

Osim ako BUG ne misli da im citatelji ostaju na istoj razini tjekom citanja, mislim da je vrijeme da se krene naprijed.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice