Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 619.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Underclockan i undervoltan - hebes to 

Daj to malo clockaj i daj covjeku napona da se ugrije...

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
ansha kaže...

Evo samo za Vas cijenjeni kolega. Witcher 3, Turbo On, 1.21V napon, Multicore enhancement On ( sve jezgre na 44x multiplier = 4400 Mhz ), SWiF2-120P se vrti na 1450 okretaja. Samo me nemojte tražiti da stavim neki prime95 jer onda moram pozvati vatrogasce.

Moram još testirati kako bi se temperature kretale kada bi instalirao još jedan 120mm ventilator na Corator. Zanima me kakva će razlika biti s 1x120mm (u sredini) vs 2x120mm push/pull.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 12:41 (Puls3).
15 godina
Puls3 kaže...
ansha kaže...

Evo samo za Vas cijenjeni kolega. Witcher 3, Turbo On, 1.21V napon, Multicore enhancement On ( sve jezgre na 44x multiplier = 4400 Mhz ), SWiF2-120P se vrti na 1450 okretaja. Samo me nemojte tražiti da stavim neki prime95 jer onda moram pozvati vatrogasce.

Moram još testirati kako bi se temperature kretale kada bi instalirao još jedan 120mm ventilator na Corator. Zanima me kakva će razlika biti s 1x120mm (u sredini) vs 2x120mm push/pull.

Ali idle temp. nisu pokazatelj ničega....testiraj sa aida64 bar stress test ili bar u nekoj igri full load..pa stavi temp...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 12:42 (galinjo24).
15 godina
galinjo24 kaže...

Ali idle temp. nisu pokazatelj ničega....testiraj sa aida64 bar stress test ili bar u nekoj igri full load..pa stavi temp...

?

Ovo je testirano u Witcher 3. 

15 godina
protjeran
Puls3 kaže...

Cisto iz znatizelje, kolko bude pod prime-om (28.5 small fft naravno :))? 

15 godina
ansha kaže...
Puls3 kaže...

Cisto iz znatizelje, kolko bude pod prime-om (28.5 small fft naravno :))? 

90 i više dok ne počne sa thottlingom.

12 godina

Kaže kolega s posla: A šta te nema na Atakami (bad company 2) ?

Ja njemu odgovorim slikom: Evo zašto

(to je temperatura prostorije oliti zraka kojeg komp usisava)

Kolega odgovara: Šta te briga pa imaš vodeno.

Mislim si ja: Je ima komp vodeno al NEMAM JA hebalo te vodeno i Atakama na ove pasje vrućine.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
nicky.sl kaže...

Mislim si ja: Je ima komp vodeno al NEMAM JA hebalo te vodeno i Atakama na ove pasje vrućine.

Napuni lavor s hladnom vodom, ako treba ubaci i koju kockicu leda i u toj hladnoj vodi hladi noge.

- Po potrebi, smoči u ručnik i objesi ga oko vrata.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 15:11 (Cromaki).
12 godina
Cromaki kaže...
nicky.sl kaže...

Napuni lavor s hladnom vodom, ako treba ubaci i koju kockicu leda i u toj hladnoj vodi hladi noge.

- Po potrebi, smoči u ručnik i objesi ga oko vrata.

Je pa da se prihladin

15 godina

Evo pod prime 95 30 min 

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

pozdrav, ovo je kad je igrica pokrenuta. KOliko viidm uglavnom je ok, samo mozda procesor ili je i to ok u granicama?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2015 16:39 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Temp proca ti je malo previsoka, kao neki max je 62 stupnja, ali koliko vidim kod tebe je to zato što ti je Vcore procesora preko 1.4V ne vidim baš najbolje koliko je pošto je mutna slika.

Smanji napon proca i onda će ti i temp biti unutar normale.

17 godina

da na 4,20 sam ga dignul. Znaci ovako mi je prevec, preporuka da smanjim ili ipak moze ovak gurat? ako treba smanjiti na koliko je preporuka da ide?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za tu voltažu i klok triba ti pravi hladnjak (nešto vodeno s barem 240mm hladnjakom il ona hvaljena noctua nesićan se kako se zove) a ne ta igračkica od hladnjaka.

Kad to prominiš onda se možeš upustit u ozbiljniji klok.

Moj PC  
2 0 hvala 4
17 godina

a je koristim - Cooler ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 ...ali vodeno sumnjam da bum imao, tak da bum onda smanjio....sad ide do 63 max - a vrti se oko 50-55

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cropunk kaže...

a je koristim - Cooler ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 ...ali vodeno sumnjam da bum imao, tak da bum onda smanjio....sad ide do 63 max - a vrti se oko 50-55

Što imaš toliko loš primjerak cpu-a da za 4.2 treba skoro 1.480V ili imaš loš overclock?

Ili nešto s postavkama u biosu vezanim za napon nije ok, to je veliki napon za tako mali oc...

17 godina

pa imam AMD FX 8320

a sad kako sta je napravljeno, mozda sam i ja nesto krivo radio....ne znam :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cropunk kaže...

pa imam AMD FX 8320

a sad kako sta je napravljeno, mozda sam i ja nesto krivo radio....ne znam :/

Imaš temu za Amd fx oc i vidi tamo s ekipom kakve oni imaju postavke na toj konfiguraciji jer ćim veći napon za cpu to je veće zagrijavanje i trebaš sve jači cooler.

14 godina
neaktivan

nz ali ako je ovo 100°C istina onda je moj proc rip, premda i ovih 62°C isto opasno jer radi samo do 65°C 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 2:58 (martinXD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
martinXD kaže...

nz ali ako je ovo 100°C istina onda je moj proc rip, premda i ovih 62°C isto opasno jer radi samo do 65°C 

a da ti njemu prominiš termo pastu i očistiš hladnjak prije nego ga proglasiš mrtvim

15 godina
neaktivan

Malo sam ga clocknuo da vidim temperature. I bome imam što za vidjet.

Prije je turbo bio na 3.9 GHz i temperature su bile 65C na najtoplijoj jezgri, a sa 4.3 GHz, temperatura na najtoplijoj je 78C.

Nisam očekivao toliku razliku.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa cemu 1.29V za 4.3ghz? Normalno da se grije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ostavio sam voltazu na Auto. 

Mozda se budem igrao s tim drugi put,  ali zasad nemam dobitka performansi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Good god no.

Na auto matična pretjera. Na 4.3 GHz praktički ne trebaš dodat voltaže. Ako trebaš, trebaš super malo, tipa +0.025v.

15 godina
neaktivan

Okidoki, hvala.

Stavit ću na 1.2 pa probat.

EDIT: Ipak ne, 1.125 prvo

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 23:10 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo i mojih temp na HP CQ58

Nemam ideje više kako ih spustiti. U idle su 30°C. Ovo su temperature sa uključenim firefox-om(youtube + još 4 taba), viberom i libre office. Ako uključim i skype onda temp skoče na 65°C(neide preko toga). Jel da prčkam ili je to koliko toliko normalno za taj model?

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
12 godina

Dobra teperatura za stari Xeon na stok postavkama i stok hladnjakom nakon 14 min Primea 95

Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan

Evo moje temperature na aida64 testu u trajanju od 2 sata. Kakve su temperature? Koristim Spire Kepler rev2 cooler, Core Boost (ili kako se već zove) sam ugasio u biosu.

Inače, termalna pasta je novo stavljena i unutrašnjost je čista skroz. Molim pomoć :)

edit: gpu je na max 85, ako je važno

test u aidi test u aidi
hwinfo tijekom aida testa hwinfo tijekom aida testa
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 21:44 (wes1337).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
wes1337 kaže...

Evo moje temperature na aida64 testu u trajanju od 2 sata. Kakve su temperature? Koristim Spire Kepler rev2 cooler, Core Boost (ili kako se već zove) sam ugasio u biosu.

Inače, termalna pasta je novo stavljena i unutrašnjost je čista skroz. Molim pomoć :)

edit: gpu je na max 85, ako je važno

Preslab je to hladnjaćić za taj proc

15 godina

Evo test koji sam napravio : 

Pošto Corator DS dolazi sa samo jednim 120mm ventilatorom koji se montira između tornjeva sjetio sam se da instaliram još jedan na prednji dio da vidim ima li pozitivnog utjecaja na temeperaturu mojeg procesora. Coolink u kutiji sa Coratorom isporučuje samo jedan par držača za ventilator tako da sam morao nešto smisliti da mi drži ovaj prednji ventilator. Možete vidjeti na slikama kako sam riješio taj problem.

Program za test je bio Intel Extreme Tuning Utility. Koristio sam opciju Stress Test od 10 minuta. 

I7-4790K - Coolink Corator DS - 1x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON.

Temperature nakon 10 min Stress Testa su : Core #0 71°C , Core #1 73°C , Core #2 74°C , Core #3 66°C , Package 73°C

I7-4790K - Coolink Corator DS - 1x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON I7-4790K - Coolink Corator DS - 1x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON

I7-4790K - Coolink Corator DS - 2x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON.

Temperature nakon 10 min Stress Testa su : Core #0 70°C , Core #1 70°C , Core #2 70°C , Core #3 64°C , Package 71°C

I7-4790K - Coolink Corator DS - 2x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON I7-4790K - Coolink Corator DS - 2x120mm Fan - 4400Mhz - 1.200V - Multicore Enhancement ON

Na kraju : Šta reći ? Koju posluku porati ?

Razlika između 1x120mm i 2x120mm ventilatora na Coratoru je skoro pa nikakva. Eto mi sad kad nisam htio slušati kolege sa Foruma koje ovom prilikom pozdravljam.

Laku noć svima.

Unlock The Power Within
Moj PC  
3 0 hvala 4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice