Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 610.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
Phoenix44 kaže...

možeš li mi preporučit neki kuler?

Za 150kn imas TT Contac 30 - najbolji izbor za te novce !

Music As A Weapon !!
12 godina

i7 2600k - 4,5 Ghz

temperatura sobe 30,3c

nicky.sl
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto počeo mi opet vrtiti na 99-103 stupnjeva cpu...nema tu spasa. Koliko, dana, mj. otprilike bi mogao potrajati? :/ 

Vjerojatno je zato jer je matična jako loša isto se pregrijava uz to je i neko no name napajanje.

0 0 hvala 0
14 godina
Kad si zadnji put mjenjao pastu? jel ti neki prijatelj ima bes od kulera da probaš? staviti proc u drugu konfu?
Strm
12 godina

A vidite ovo čudo božije.

Nikako mi nisu jasne ove temperature.

CPU:Q9550--stok

nicky.sl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
http://www.ocbase.com/

ajde skini ovaj program za bench pa če ti prikazati najbitnije
I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

ovo jos u zivotu nisam vidio 4 toliko razlicite temperature u 1 procu!?{#}{#}{#} nekaj tu gadno ne stima...

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina

Skini hladnjak očisti pastu i nanesi ponovo i ravnomjerno namjesti hladnjak na procesor. S obzirom da je starija 775 ploča moguće su i senzorske greške

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

ovo jos u zivotu nisam vidio 4 toliko razlicite temperature u 1 procu!?{#}{#}{#} nekaj tu gadno ne stima...

isto tako moguće je da je taj proc sigurno bio gadno klokan kao moj stari Q9450 pa divljaju temperature. Probaj restartati komp pa gledaj očitanja. Tako sam ja radio ali bi nakon nekog vremena opet počele divljati

14 godina

Nisam dugo testirao, pa eto danas sam isprobao na ugodnih 36.5°C u sobi i evo rezultata:

LINK na veću sliku

Vent na Mugenu na max, zadnji vent na kućištu na srednjem položaju brzine vrtnje, loša regulacija napona na ploči pa dosta varira napon, al realno bi trebalo biti 1.35V...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
dar01 kaže...
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

isto tako moguće je da je taj proc sigurno bio gadno klokan kao moj stari Q9450 pa divljaju temperature. Probaj restartati komp pa gledaj očitanja. Tako sam ja radio ali bi nakon nekog vremena opet počele divljati

Nikad nije klokan vlasnica nezna ni šta to znači. Proba sam ga na drugoj ploči i ista stvar mora da nešto ne štima sa senzorima.

Sat vrimena pod prime95 proša bez erora i stavija san mog zalmana performu i ništa bitno se ne mjenja s temperaturama.

Nemoguće da nakon sat vrimena prženja kako piše dvi jezgre na 90+ da nebi njhova toplina zagrijala druge dvi koje su više od duplo hladnije.

OVO JE ZA DOSJE X!!!!

nicky.sl
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
dar01 kaže...
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

Nikad nije klokan vlasnica nezna ni šta to znači. Proba sam ga na drugoj ploči i ista stvar mora da nešto ne štima sa senzorima.

Sat vrimena pod prime95 proša bez erora i stavija san mog zalmana performu i ništa bitno se ne mjenja s temperaturama.

Nemoguće da nakon sat vrimena prženja kako piše dvi jezgre na 90+ da nebi njhova toplina zagrijala druge dvi koje su više od duplo hladnije.

OVO JE ZA DOSJE X!!!!

naravno da je moguce, losa montaza ili jos cesce defektna povrsina baze hladnjaka ili procesora (ili oboje), napravi se "vakum", nema prijenosa topline i imas sta imas - vidjo sam i gore, neznam kako debao sloj paste tu ne pomaze...

rjesenje ti je na avataru, naravno pod uvjetom da stvarno nije rijec o senzoru.

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.
12 godina

baza hladnjaka je polirana i uspjesno se nosio s naklokanom i72600k tako da nema price o deformiranoj bazi. Nema sanse da je lose montirano jer sam to provjeravao 4 puta. Nemoguce da je IHS toliko iskrivljen tako da ti teorija ne drzi vodu. LP

nicky.sl
12 godina
neaktivan

Pozdrav, pošto je temperatura kod mene u kućištu dosta visoka, htio bih uzet 4 ventilatora (koliko imam mjesta)... Eh sad kako ih rasporedit?? (mislim koji da usisava, isisava zrak?)
Inače ako je bitno, napajanje je gore... 

17 godina

55°C za procesor i 51 °C za chipset mi očitava PC Probe II V 1.04.80...s obzirom da nemam klimu (otvoreno kučište) i da mi je sada u sobi (ispod ploče, zadnji kat) oko 30°C, ovo je ok

13 godina
protjeran

evo u zadnja 2 tjedna grafa mi se poprilicno grijala  pa sam odlucio malo ocistiti i staviti novu ter.pastu(zalman stg2) na gpu...rezultat je i vise nego dobar{#} evo par slikica:

rastavljanje rastavljanje

ciscenje ciscenje

mazanje paste mazanje paste

7950 je spremna 7950 je spremna

i na kraju rezultat...

prije zamjene stare paste... prije zamjene stare paste...
razlika je oko 15°c (uvijeti su bili identicni)!
nakon promjene paste 66°c nakon promjene paste 66°c

LP{#}

Moj PC  
2 5 hvala 0
12 godina
neaktivan

Malo previše paste ja bih rekao, i čemu razmazivanje iste?

Jesi mjenjao pastu i na procesoru isto kad i na grafičkoj?

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 0:28 (Praedator).
Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Praedator kaže...

nije nista previse pasta je razmazana maximalno("zrno rize", samo je razmazana radi sto vece dodirne povrsine s hladnjakom), nego je slika slikana s macrom pa se vide brazde tj izgleda debelo(noobovi){#}...

pastu na procu sam prije mijenjao!LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 0:58 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
Praedator kaže...

nije nista previse pasta je razmazana maximalno("zrno rize", samo je razmazana radi sto vece dodirne povrsine s hladnjakom), nego je slika slikana s macrom pa se vide brazde tj izgleda debelo(noobovi){#}...

pastu na procu sam prije mijenjao!LP

Kojim ono programom miriš temperature?

nicky.sl
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

playclaw3{#}

16 godina
nicky.sl kaže...

baza hladnjaka je polirana i uspjesno se nosio s naklokanom i72600k tako da nema price o deformiranoj bazi. Nema sanse da je lose montirano jer sam to provjeravao 4 puta. Nemoguce da je IHS toliko iskrivljen tako da ti teorija ne drzi vodu. LP

Tako sam i ja imao. Rijesio sam problem ( vrlo vjerovatno ) tako da kad sam mijenjao pastu, micao procesor i stavio ga nazad i sad je ok. Meni je konstantno pisalo 90...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 1:06 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan

Imam pitanje vezano za temp. hard diska.

Imam tri diska. Stavljeni su jedan iznad drugog bez razmaka među ladicama. Najdonji je WD Green koji radi na 35-37C. Iznad je Seagate Barracuda (7200rpm) koji radi na 39-47C, zavisi jesu li ventilatori usporeni(meni bolje) ili ubrzani(komponentama bolje). Iznad njega je WD Scorpio koji je bio prijenosni disk ali je elektronika u kućištu krepala pa je sada "fiksni" disk.

Mene brine Seagate.
Da li je 45C puno za HDD? On je sistemski HDD, ako ima veze(non-stop radi).

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
chutac kaže...

Imam tri diska. Stavljeni su jedan iznad drugog bez razmaka među ladicama. Najdonji je WD Green koji radi na 35-37C. Iznad je Seagate Barracuda (7200rpm) koji radi na 39-47C, zavisi jesu li ventilatori usporeni(meni bolje) ili ubrzani(komponentama bolje). Iznad njega je WD Scorpio koji je bio prijenosni disk ali je elektronika u kućištu krepala pa je sada "fiksni" disk.

Mene brine Seagate.

Uzimajuci u obzir da su 2 diska oko njega koji ga isto griju, da su temperature inace velike ovih dana, da su ti ventilatori na nizim okretajima, to nije puno.

Meni jedan 500GB WD Black 7200 radi na 38 stupnjeva po ovim temperaturama a nije sistemski disk, samo je jedan i vent puse po njemu direktno.

Tako da tvojih 47 nebih rekao da je strasno.

Ali pomoglo bi kada bi imali vise zraka definitivno.

Što hladnije to bolje...
16 godina
neaktivan

...sve mi se čini OK , osim grafe...

grafu sam čistio i metno novu pastu prije otpr. mjesec dana , al su temp opet visoke...

...Grafa je Gigabyte Ati Radeon 4870 512 MB...

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praedator kaže...
chutac kaže...

Mene brine Seagate.

Uzimajuci u obzir da su 2 diska oko njega koji ga isto griju, da su temperature inace velike ovih dana, da su ti ventilatori na nizim okretajima, to nije puno.

Meni jedan 500GB WD Black 7200 radi na 38 stupnjeva po ovim temperaturama a nije sistemski disk, samo je jedan i vent puse po njemu direktno.

Tako da tvojih 47 nebih rekao da je strasno.

Ali pomoglo bi kada bi imali vise zraka definitivno.

Ma znam, da. Soba u kojoj je kompjuter nije klimatizirana i dosta je vruće.

Imam 4 ventilatora na kućištu, ali su usporeni pa zrak ne struji brzo kroz kućište.

Bitno da je sigurna temperatura!

Hvala! {#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
neaktivan

Nešto da hladi i5 4670k na 4.2 max 4.4 do 350 kn može neka preporuka gledo sam mugena 4 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=13375

jel ima išta bolje za te pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
voyager kaže...

Nešto da hladi i5 4670k na 4.2 max 4.4 do 350 kn može neka preporuka gledo sam mugena 4 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=13375

mugen4 je losiji od mugena3 za pocetak{#}!glavni razlog 1 vent manje! ja osobno nebi uzeo m4 radi toga, za 20kn vise imas odlican 412slim koji je po perfomansama identican mugenu3! a i nemas brige dali ce ti stati vislji rami...

15 godina
Stjepanj kaže...
voyager kaže...

mugen4 je losiji od mugena3 za pocetak{#}!glavni razlog 1 vent manje! ja osobno nebi uzeo m4 radi toga, za 20kn vise imas odlican 412slim koji je po perfomansama identican mugenu3! a i nemas brige dali ce ti stati vislji rami...

Pa i Mugen 3 ima jedan vent ! A ima i PCGH Edition koji ima 2 venta !

@ voyager

Uzmi Xigmatek Aegir za 299 KN ili Scythe Ashura na akciji ! !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran

mislio sam na ovaj drugi mugen3 s dva venta!sry zaboravih!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Evo slike to je u idle ali se nadam da ce iduci cetvrtak biti puno bolje kad stavim vodeno hladjenje

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice