i jel kako ohladen
a meni je 40 stupnjeva na 1400 okretaja pa sam mislio da je i tebi takva brzina xD(neznam zast xD)
ovo san se malo danas pozabavia time..dosta mu je muke jadniku
ma ja sam hladnjak zbog glasnoce B)
i jel kako ohladen
a meni je 40 stupnjeva na 1400 okretaja pa sam mislio da je i tebi takva brzina xD(neznam zast xD)
ovo san se malo danas pozabavia time..dosta mu je muke jadniku
ma ja sam hladnjak zbog glasnoce B)
Evo, kaj velite? Imam 1x 200mm i 2x 120 mm ventove, koji su ugaseni dok je kompjuter u idleu.
Jedino mi je graficka malo visoka..
64 stupnja u idleu je ipak malo previsoko al ovo je sve ostalo super ;)
i to ti nije u redu zato sta bi sam vent iso brze ak je velika temperatura pa si to malo pogledaj za svaki slucaj ide ljeto pa ... ;)
To krivo pokazuje, da je tako chipset bi mi pregorio odavno. Nema tu prasine ni nista, sve komponente su 2 dana stare! :D
kad osjetis kak plastika gori gasi ga i nosi kantu vode ;)
ma ja san mislia da ventici nisu bitni..al ako se dobro rasporede cuda urade sta se tice temperature...komp odma dise bolje :)
ma ja san mislia da ventici nisu bitni..al ako se dobro rasporede cuda urade sta se tice temperature...komp odma dise bolje :)
lijepo stavi jedaod 120 mm na dno kod diskova, jedan 120 mm na vrh (to je opcija) i jedan odozada ispod napajanja i imas protok
-ode van :D
-
-mlaki-
-
hladni zrak-
lijepo stavi jedaod 120 mm na dno kod diskova, jedan 120 mm na vrh (to je opcija) i jedan odozada ispod napajanja i imas protok
-
-mlaki-
-
hladni zrak-
fali mi samo taj odzada
-
-mlaki-
-
hladni zrak-
fali mi samo taj odzada
onda ga stavi :P
al bez njega ti hladjenje nema prevelikog smisla :P
hahahaha :D
zato se moj iza vrti na 600 okretaja lol
moras namistit da vrti vise...vise ce zraka uc...ili izac..ovisi kako si ga postavia...
moras namistit da vrti vise...vise ce zraka uc...ili izac..ovisi kako si ga postavia...
ma izbacuje zrak al osovina nevalja hahahahahah :D
hahahaah :D popravi osovinu onda...makni onu naljepnicu sa donje strane venta i stavi malo ulja tu tako da ne klapa i radi bolje
hahahaah :D popravi osovinu onda...makni onu naljepnicu sa donje strane venta i stavi malo ulja tu tako da ne klapa i radi bolje
ma vec sam ja probavo al nemogu doc do osovine...tj doso sam i poveco se sa 450 na 60 ahahahahahahah :D
imam pare al mi se neda xD
nova nadopuna...ili sam jako dobro izvea cirkuliranje zraka ili me senzori hebu
ovo je stvarno nemoguce xD
hahahah u mene je sve moguce xD
hahahah u mene je sve moguce xD
hahah tvoja kanta FTW ;)
Nije nemoguće...kod mene je skoro ista situacija.
kad ste vi buggani ;)
Kod tebe mora da i nije baš toplo. Nije ni kod mene bogami ovdje na moru još ali nez otkuda si samo tih 0 stupnjeva
je temp zamrzavanja vode a ni procu mora da nije baš svejedno
:D
Ma, da. ;)
Takva temperetaru ne bila da ga u zamrzivaću držim (Makar, vidiš, to je dobra ideja!)
Petljao sam po biosu. Podizao takt, voltažu. Izgleda da se to senzoru baš i nije svidjelo.... Moram vratiti na staro
Haha moj sada ide opet na 3807MHz. Evo za min idem u BIOS.
Dojadilo mi mislit na ovaj Noctua NH-D14 od 580 kuna, a da ga ne držim na visokom taktu
Btw barem ne moram držat otvorenu stranicu kejsa kao s Yasyom prije i mogu ga klokat do mile volje
i preko 3.6GHz, samo da mi je malčice bolji primjerak imao bi ga ja i na 4005MHz jer neće ispod 1.6V na tom takt, a na tolko ga ne kanim držat za 24/7 bogmexD
Ja svoj nikako nemogu preko 3,6. Iako imam dojam da mogu više. Što predlažeš za Phenoma II x4 925?
Hm nez sa AMD-ovim..XD
Imaš dobar cooler samo znaj da je i 3.6 jako puno. I ovisi o naravno pločiXD Ja imam X38 jer sam znao šta ću raditi i Q6600 isto zbog toga to dvoje i Noctua
i LETIII. Evo apdejtao sam Moj PC!
Lipo, lipo!
Meni cilj nije bio podizanje takta. Tako da sam razmišljanja: daj šta daš od komponenata, ali zašto ne više, ako se može.
Svoj sam CPU kloknuo automatskimpostavkama u biosu za 25%. Ručno još 100mhz. Pa sad još pokušavam eksperimentirati
Lipo, lipo!
Meni cilj nije bio podizanje takta. Tako da sam razmišljanja: daj šta daš od komponenata, ali zašto ne više, ako se može.
Svoj sam CPU kloknuo automatskimpostavkama u biosu za 25%. Ručno još 100mhz. Pa sad još pokušavam eksperimentirati
Pa da! heheXD
Idi gore po 5-10MHz, diži FSB, množitelj ne diraj ostavi tako kako je sada na 3.6GHz
i ako ne boota daj mrvicu napona više. Provjeri mu na stranicama AMD-a VidRange (gornja dopuštena granica napona-meni je 1.5V za Q6600 samo pazi ja imam Intela ti ne:P)
Samo nemoj naopako pa ga sad puknut na 3800MHz odmah kao ja jer ja sam znao da ide gore i experimentirao sam već dugo sa njima
nego malo po malo i dodavaj napona pa vidi
Moj komp normala(idle)-http://slike.hr/slike/screenshot002_dcd71.jpg.html
Malo posloženo pomoću PhenomMrsTweakera pa su i malo niže temperature-http://slike.hr/slike/screenshot004_e31f1.jpg.html