MySql: fleksibilna geolokacijska db schema

poruka: 2
|
čitano: 1.783
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Drugari pomagajte 

moram napraviti fleksibilnu bazu podataka za spremanje i pretraživanje sadržaja po lokaciji.

Lokacija može biti od imena države, preko nižih administrativnih jedinica do poštanskog broja i svaka od njih može sadržavati longitude i latitude, radi pretraživanja po udaljenosti.

kada korisnik počne unositi znakove u polje za pretraživanje, pojavljuje se autosugest izbornik: npr  u polje je uneseno zag, izbornik pokazuje "Hrvatska, Zagrebačka županija, Zagreb"

Već par dana mozgam kako napraviti da budu zadovoljene performanse, brzog čitanja. ali i različitog administrativnog uređenja, npr UK, USA, Kanada, Njemačka, Belgija,..

Mislim da je pala konačna odluka na formiranje tzv. tree scheme iako nisam našao primjer za moj problem:

- id

- parent_id

- name (nazivi Država || ... || mjesto || poštanski broj) FULLTEXT 

- sugest_path (hashireane vrijendosti, npr "Hrvatska, Zagrebačka županija, Zagreb, 10000") FULLTEXT

- id_hashes (hashirane id vrijednosti roditeljskih unosa)

- type (Država ||... || poštanski broj)

- lat

- lon

Molim vaše mišljenje. Hvala.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 23:09 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

OK, evo konačnog rješenja, možda nekome posluži 

- "path" ima FULLTEXT index i služi za pretraživanje lokacije

- "hash_id"  sadrži primarne id od onoga što vidimo u polju path (od država / zemlja do rednog broja predmetne lokacije npr . grada ili poštanskog broja)..  ovo polje bi trebalo nekako pametnije nazvati, molim prijedlog.  Ovi podaci se koriste za kreiranje HABTM relacijskog odnosa izmešu posta i lokacije.

Vaš komentar na ovaj pristup.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice