POtrebna pomoć! Kako se mogu prikazati rezultati upita iz baze koja se sastoji od više tablica??
Izrada SQL sandboxa
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.206
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
POtrebna pomoć! Kako se mogu prikazati rezultati upita iz baze koja se sastoji od više tablica??
Možeš malo pobliže objasniti što želiš.
Kako sam te shvatio tražiš ovo
SELECT KolonaIzPrveTablice,KolonaIzDrugeTablice
from PrvaTablica,DrugaTablica
where PrimarniKljuć=StraniKljuč
Zapravo želim napraviti da korisnici mogu vježbati mysql upite na nekoj bazi..Korisnik unese upit i onda mu PHP izgenerira rezultat u obliku tablice. E sada problem je u tome kako da mi točno napravi stupce i redove prema traženom upitu korisnika? Pomoću for petlji? Hvala
Zapravo želim napraviti da korisnici mogu vježbati mysql upite na nekoj bazi..Korisnik unese upit i onda mu PHP izgenerira rezultat u obliku tablice. E sada problem je u tome kako da mi točno napravi stupce i redove prema traženom upitu korisnika? Pomoću for petlji? Hvala
pa dovoljno je da napraviš neki textbox i njega prestaviš kao query string i pošalješ ga na izvršavanje
a dolje kažeš
echo "<table><tr>";
Ispiši nazive kolona
for($i = 0; $i < mysql_num_fields($result); $i++) { $field_info = mysql_fetch_field($result, $i); echo "<th>{$field_info->name}</th>"; }
Ispiši podatke while($row = mysql_fetch_row($result)) { echo "<tr>"; foreach($row as $_column) { echo "<td>{$_column}</td>"; } echo "</tr>"; } echo "</table>"; ?>
Ako što ne bude ok javi ovaj kod je iz glave nisam ga probao
Ok hvala puno..uspio riješiti taj problem..međutim sada imam problem da ne znam točno kako usporediti rezultate dva query upita..Sa tim da naredbu za jedan query upit izvlačim iz baze, a naredbu za drugi query mora korisnik upisati..Pa onda provjeravam da li su rezultati točni...??
Kako se može preko php provjeriti da li query sadrži insert ili update naredbu?..