Izrada SQL sandboxa

poruka: 6
|
čitano: 1.206
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Izrada SQL sandboxa

POtrebna pomoć! Kako se mogu prikazati rezultati upita iz baze koja se sastoji od više tablica??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Izrada SQL sandboxa
igor777 kaže...

POtrebna pomoć! Kako se mogu prikazati rezultati upita iz baze koja se sastoji od više tablica??

Možeš malo pobliže objasniti što želiš.

Kako sam te shvatio tražiš ovo

SELECT KolonaIzPrveTablice,KolonaIzDrugeTablice

from PrvaTablica,DrugaTablica
where PrimarniKljuć=StraniKljuč

12 godina
neaktivan

Zapravo želim napraviti da korisnici mogu vježbati mysql upite na nekoj bazi..Korisnik unese upit i onda mu PHP izgenerira rezultat u obliku tablice. E sada problem je u tome kako da mi točno napravi stupce i redove prema traženom upitu korisnika? Pomoću for petlji? Hvala 

15 godina
neaktivan
igor777 kaže...

Zapravo želim napraviti da korisnici mogu vježbati mysql upite na nekoj bazi..Korisnik unese upit i onda mu PHP izgenerira rezultat u obliku tablice. E sada problem je u tome kako da mi točno napravi stupce i redove prema traženom upitu korisnika? Pomoću for petlji? Hvala 

pa dovoljno je da napraviš neki textbox i njega prestaviš kao query string i pošalješ ga na izvršavanje

a dolje kažeš

echo "<table><tr>";

Ispiši nazive kolona
 for($i = 0; $i < mysql_num_fields($result); $i++) { $field_info = mysql_fetch_field($result, $i); echo "<th>{$field_info->name}</th>"; }  

Ispiši podatke while($row = mysql_fetch_row($result)) { echo "<tr>"; foreach($row as $_column) { echo "<td>{$_column}</td>"; } echo "</tr>"; } echo "</table>"; ?>
Ako što ne bude ok javi ovaj kod je iz glave nisam ga probao

12 godina
neaktivan

Ok hvala puno..uspio riješiti taj problem..međutim sada imam problem da ne znam točno kako usporediti rezultate dva query upita..Sa tim da naredbu za jedan query upit izvlačim iz baze, a naredbu za drugi query mora korisnik upisati..Pa onda provjeravam da li su rezultati točni...??

12 godina
neaktivan
Izrada SQL sandboxa

Kako se može preko php provjeriti da li query sadrži insert ili update naredbu?..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice