Pozdrav! Imam projekt iz kolegija Baze podataka i ne znam napraviti ER dijagram i Access Relationships dijagram. Radi se o cvječarni koja se bavi uzgojem cvijeća, izradom aranžmana i prodajom cvijeća i aranžmana (nabava i prodaja). Molim za pomoć. :)=
ER dijagram i Access Relationships dijagram
- poruka: 9
- |
- čitano: 15.937
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jesi li napravila tablice?
jesi odredila PK i FK?
ako jesi, stavi print screen da vidimo.
Hm, nisam napravila jer ne znam.. :((
FOI?
Ne, menadžment (informatički)
Ne, menadžment (informatički)
jesi pogldala što ti je Kiki napisao?
e sada.. ili knjiga ili neki tečaj (5 dana života ti oduzme, ali barem naučiš)....
Evo! Napravila sam er dijagram ducana (ducan se nalazi u 3 grada, bit je da se vidi koji radnici rade u kojem gradu, u kojem ducanu, koja zaduženja imaju...).. napravila sam i u accesse ali ne znam napraviti veze.. pa stavljam slike er dijagrama i accessa, ako ima ko za pomoć oko veza nek se javi pa du mi pošaljem mail..)
Pogledano onako na brzinu, probaj opisati entitete "STVARI" i "DIJELOVI" i razliku između njih.
Nekako mi se čini da su redundantni.
Oko kardinalnosti se isto treba malo poigrati npr. Zaposlenik i Odijel (dali svaki zaposlenik upravlja nekim od odjela?), ali to je stvar poslovne logike.
Nakon što napraviš ER diagram, prevođenje u relaciski model vrši se sljedeći nekoliko jednostavnih pravila i to ne predstavlja problem. bitno da je ER digram ispravan.