Stari dizelski motor TORPEDO zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 5.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Stari dizelski motor TORPEDO

ovako trebam sto prije odgovor znaci imam motor TORPEDO marka mislim da je dizelski cak mislim da je nekakvu struju radio uglavnom imam hladnjak njegov tezak jedno 80 kila sad izvana oblozen kao zeljezo iako sumljam mislim da je mesing i tu nastaje dilema od kojeg materijala je napravit iznutra pretpostavljam one tanke zavojnice su aluminiske ali oblog okolo toga bi treabo biti mesingani trebam nekog tko zna sta prica jer mi stvarno treba odgovor hvala ;D

nemamblagestatijetajnismokomafije
13 godina
protjeran

Boze sacuvaj sta si ti sve napisao u jednoj recenici.

Tocka, zarez, gramatika (od kojeg materijala je napravit).

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 23:45 (Tyberius_Prime).
15 godina
protjeran

da vidim gramatika losa ma daj cijeli dan trazim nitko nece pomoci a znam da neko ima debelo iskustvo s ovim a men je bitno da znam sta prodajem nije mi isto 80kila puta 15kn i 80kila puta 3 kn ;D

15 godina
protjeran

evo da docaram to je glanc ovak isti http://static.pik.ba/galerija/2009-04/slika-13204-2009-04-1241051188-default.jpg i to je staro ima sigurno 40 godina 

http://www.njuskalo.hr/image-big/elektromotori-agregati/agregat-110kw-slika-10903253.jpg eo tu se ljepo vidi skroz ljevo kocka to je skinuto okvir 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 23:49 (dekipakrac).
13 godina
protjeran

Pa otvori ga i pogledaj.

15 godina
protjeran
Re: Stari dizelski motor TORPEDO

e pa to  i je caka ja neznam kak raspoznat mesing i aluminij posto je to agregat nisam ni malo siguran o cem se radi samo mog reci da je okolo okvir koi nije zahrdo kolko znam mesing zeleni kad hrda tako da sam siguran da je okvir mesingan a iznutra ovako izgleda http://www.njuskalo.hr/image-big/karoserija-limarija/auto-hladnjak-centar-hladnjaci-sve-modele-mitsubishi-slika-11359298.jpg

znam da auto hladnjak ima mesingan i aluminiski 

17 godina

Ahoj, ja az početak nisam shvatio koje je tvoje pitanje.
-trebaš popraviti hladnjak,

-trebaš generirati motorom struju,

-pokvareno je nešto pa neznaš koji materijal trebaš, ne razumijem ništa?

14 godina
neaktivan

Kolko sam ja skužio samo treba skužiti da li je hladnjak od mesinga ili aluminija ?!?!?

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk
17 godina

vjerojatno isključivo po težini i mekoći metala, no mislim da je ovaj thread
otišao bajbaj.

15 godina
neaktivan
dekipakrac kaže...

tako je dali je mesing ili aluminij posto je cijena drasticna razlika dali znas mozda od cega je napominjem to je stari agregat preko 40 godina 

Mesing (odnosno mjed na hrvatskom) je slitina bakra i cinka, znači nije srebrne boje nego prljavo žute, s druge strane aluminij je srebrno-siv. Znaš li razlikovati boje?

Za usporedbu: čahure metaka su mjedene, limenke piva aluminijske.

A da si probao podići spomenuti komad metala odmah bi ti bilo jasno je li riječ o aluminiju ili nije. Aluminij je cca 3x lakši od mjedi.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 2:06 (rustweaver).
17 godina
rustweaver kaže...
dekipakrac kaže...

tako je dali je mesing ili aluminij posto je cijena drasticna razlika dali znas mozda od cega je napominjem to je stari agregat preko 40 godina 

Mesing (odnosno mjed na hrvatskom) je slitina bakra i cinka, znači nije srebrne boje nego prljavo žute, s druge strane aluminij je srebrno-siv. Znaš li razlikovati boje?

Za usporedbu: čahure metaka su mjedene, limenke piva aluminijske.

A da si probao podići spomenuti komad metala odmah bi ti bilo jasno je li riječ o aluminiju ili nije. Aluminij je cca 3x lakši od mjedi.

Tako je, u gornjem videu to čovjek zove brass. No on zna biti i galvanski pocinčan, prevučen niklom ili oksidiran, pa nikad nije sigurno (jasno, treba zarezati pa vidjeti unutrašnjost) tako da je uglavnom aluminij bitno lakši od drugih metala,
no u videu čovjek uglavnom objašnjava gdje je tipično koji metal.

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

(jasno, treba zarezati pa vidjeti unutrašnjost)

Mhm ne možeš samo buliji u prljavu, korodiranu površinu (možda i prebojanu) i pokušavati odgonetnuti o kojem se metalu radi. :D

Alternativno možeš ga izvagati, pa uroniti u vodu da dobiješ volumen, i onda izračunaš gustoću pa uspoređuješ po kojekakvim tabelama.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 2:19 (rustweaver).
13 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Gubis vrijeme, zato sam i prestao ista pisati u ovoj temi. Kad sam vidio da ne zna razliku izmedju mesigna i aluminija bilo mi jasno da ili trola, ili je ona katastrofalna gramatika nesto vise od zurbe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice