Prvi električni hrvatski auto

poruka: 55
|
čitano: 10.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

auto je pre mocan....

judi morate razumit da je ovo PRVI... triba se skupit para i sponzora da se napravi upgrade-ana verzija, koja bi bila bolja al vjerojatno i jeftinija....

tko zna... mozda  i uspiju sta slozit...

samo da bude malo vece, jel je PRE mali(sa koje god strane gledate)

16 godina
neaktivan

nažalost meni se sve više čini da se XD neće proizvoditi u Hrvatskoj. Sami ocjenite.

16 godina
neaktivan

A koju bi ocjenu XD dobio na NCAP testiranju ako Freelander ima 3 zvjezdice?

Vir prudens non contra ventum mingit...
16 godina
odjavljen
RE: Prvi električni hrvatski auto
Seky kaže...

nažalost meni se sve više čini da se XD neće proizvoditi u Hrvatskoj. Sami ocjenite.

Bastards, they killed Kenny, ovaj domaću proizvodnju.

MaterAos kaže...

A koju bi ocjenu XD dobio na NCAP testiranju ako Freelander ima 3 zvjezdice?

Smart i Citroen C1 imaju 4 zvjezdice, a oni su ipak bliži XD-u, po dimenzijama i po namjeni, nego Freelander

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina

pohvalno da i naša pamet nešto predstavi u svijetu,a ne samo kriza je ne možemo,tko zna možda se i probiju na tržištu

isti dan otkaz i žuti
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pohvalno da i naša pamet nešto predstavi u svijetu,a ne samo kriza je ne možemo,tko zna možda se i probiju na tržištu

Gle čim se 6 velikih proizvođača automobila zainteresiralo za auto sigurno će uspjet u ovoj krizi nikom od proizvođača nije u interesu proizvest auto koji nitko neće kupit. Dosad su se veliki igrači jako opekli i svi smo svjedoci koliko je nekima falilo do propasti. Jedino kaj ako ga preuzme neki veliki proizvođač nitko neće znat da je to Hrvatski auto.

16 godina
neaktivan

Ako je netko mislio da je o XD-u se reklo sve što se imalo za reć... e pa nije.

Evo JOŠ novosti. Uživajte...

16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Malo svježih novosti.

15 godina
neaktivan

Jao kud bas ona Smijeh

Ovaj auto je ugodno iznenadenje. Lijepo je vidjeti da se u ovoj drzavi nesto i radi.

iPad
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 19:49 (rustweaver).
16 godina
rustweaver kaže...

Ovaj auto je ugodno iznenadenje. Lijepo je vidjeti da se u ovoj drzavi nesto i radi.

Da, ja sam bio upočeku dosta skeptičan baš iz tog razloga, ali kako vidim dosta su se potrudili oko auta i jedina zamjerka bi mu bila velika cijena ako bi ikad i krenuo u masovnu proizvodnju. Kad bi ovakav auto bio nešto skuplji od clia ili sličnih modela, to bi onda bilo super, a ovak cijena mu planira biti kao neki puno jači i veći auti...Trebali bi ko japanci, da država primi troškove na sebe pa da onda cijena proizvoda bude jeftinija, tako tamo oni potiču kupnju hibridnih modela i sl. Al  kako bi mi to uz sve ove dugove postigli pitam seNeodlučan

16 godina
neaktivan

Da Japanci imaju sposobnu vladu koja zna prepoznat ulaganje u sebe a neko ova naša. Kad bi se 5% manje kralo bilo bi novaca za pružanje potpore XD-u u vidu sufinanciranja serijske proizvodnje.

15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Da, ja sam bio upočeku dosta skeptičan baš iz tog razloga, ali kako vidim dosta su se potrudili oko auta i jedina zamjerka bi mu bila velika cijena ako bi ikad i krenuo u masovnu proizvodnju. Kad bi ovakav auto bio nešto skuplji od clia ili sličnih modela, to bi onda bilo super, a ovak cijena mu planira biti kao neki puno jači i veći auti...Trebali bi ko japanci, da država primi troškove na sebe pa da onda cijena proizvoda bude jeftinija, tako tamo oni potiču kupnju hibridnih modela i sl. Al  kako bi mi to uz sve ove dugove postigli pitam seNeodlučan

A gle kad vidis kakvog kalibra je tvrtka Dok ing onda sumnje lagano nestaju. Prema poslijednjim vijestima autic bi trebao kostati oko 20k eura s time da baterija ima veliki utjecaj na cijenu. Kada bi se domogli jeftinijih baterija (uz daljnji napredak tehnologije mozda) onda bi i cijena bila puno niza. Ono sto mene veseli kod tog auta je sto je to prvi koji je dostupan obicnim smrtnicima, obicno se radi o veoma skupim vozilima (tesla recimo). Na drzavu ne treba uopce racunati, jer ako budu, onda se u startu osuduju na neuspjeh.

16 godina
neaktivan

Ne možeš računati na vladu koja gleda samo dva do tri tjedna u budućnost eventualno četiri. Benzina neće biti vječno jednom će se morati prebaciti na drugi izvor energije. Umjesto da daju dio novaca ili neki prostor za tvornicu ili zgradu tvornice pa da kasnije ubiru zaradu koja je jednaka udjelu u pokretanju proizvodnje sigurno ne bi izgubili. Da ne spominjem da se dijelovi proizvode u Hrvatskoj osim par a izvoz tog auta je onda čista zarada. Šteta što nam držau ne vode oni koji bi razmislili malo i o daljoj budućnosti..

Usput u Dok ingu su rekli da bi proizveli obiteljski auto na struju ako ovaj uspije to je zasad mogućnost sve ovisi o XD-u.

15 godina
neaktivan

molim vas da mi pomognete,jakoo je bitno,molim vas da mi oprostite za spamm.ZNA li iko postoji li autobusna linija iz MAINZA(njemačka) za SPLIT.ja neznam provjerit,pa pozivam pametne da vide.molim vas

mama mi je gej a otac lezbijka
17 godina
neaktivan
ahuramazda kaže...

molim vas da mi pomognete,jakoo je bitno,molim vas da mi oprostite za spamm.ZNA li iko postoji li autobusna linija iz MAINZA(njemačka) za SPLIT.ja neznam provjerit,pa pozivam pametne da vide.molim vas

hahahahaha debeli OT.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
16 godina
neaktivan

Buraz moj još jedan prvi hrvatski auto ovaj put kupe. Pa to se traži. DOK-ING samo naprijed!!!

16 godina
neaktivan

volio bi da moj prvi auto bude Hrvatski!! Nevinašce

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan

XD ili ovaj drugi?

16 godina
neaktivan
Seky kaže...

XD ili ovaj drugi?

hehehe...u nekom bolje životu onaj drugi, ali XD mi je baš XD bila bi fora da se XD-ovi modeli nastavljaju na XD-lol, XD-rofl Smijeh

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
Seky kaže...

Buraz moj još jedan prvi hrvatski auto ovaj put kupe. Pa to se traži. DOK-ING samo naprijed!!!

Oho pa nitko više neće ferarija htjet :)

16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
Seky kaže...

XD ili ovaj drugi?

hehehe...u nekom bolje životu onaj drugi, ali XD mi je baš XD bila bi fora da se XD-ovi modeli nastavljaju na XD-lol, XD-rofl Smijeh

Pa kad zažive predloži imena DOK-INGU bilo bi fora a i u cijelom svijetu bi ga prepoznali.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 21:46 (Seky).
16 godina
neaktivan

Jedan video i 30 slika o XD-u. Tko ne želi čitat tekst nek pogleda video sve što je napisano govori se u videu.

http://www.tportal.hr/autozona/automobili/66440/Vozili-smo-prvi-hrvatski-elektricni-automobil.html

15 godina
neaktivan

cool dizajn

15 godina

Auto je veoma zanimljiv. 

Pratio sam njegov razvoj na netu.

Jedina mu je mana što se ne čuje. I to samo radi sudionika u prometu.

Ljudi ostanu iznenađeni kad auto proleti pored njih a ne čuje se zvuk motora.

Oduvijek sam bio veliki fan za elektroniku. I podržavam takve stvari koliko god mogu, i koliko mi to dopušta buđet.

Takav auto će teško u masovnu proizvodnju. Problem je u naftnim kompanijama i proizvođačima automobila.

Njima se ne isplati mijenjati kompletan pogon radi jedne ovakve stvari.

Profit je oduvijek bio na prvom mjestu ma kakav god slogan firma imala.

Za sada su ulaganja minimalna i oni žele da to tako i ostane.

Čemu ubijati koku koja nese zlatna jaja?!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice