Dizel ili Benzin

poruka: 35
|
čitano: 21.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Ovako,do sada sam imao samo benzince i zadovoljan sam s njima bio,godišnje prelazim oko 10 000km,sad bi uzimao auto i razmišljam možda uzeti dizel zbog manje potrošnje,a razlika u cijeni je samo 6000kn (radi se o Peugeotu 208).

Molim one koji ne vole Peugeot i/ili nisu bili zadovoljni s njim da ne komentiraju,pošto imam peugeot i u 12g. nisam imao niti jedan veći kvar.

U3PM
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

moja tema.. {#}

navedi konkretno motore.

za tako malu godišnju kilometražu se isplati više benzinca uzeti

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
odjavljen
Re: Dizel ili Benzin
U3PM kaže...

Ovako,do sada sam imao samo benzince i zadovoljan sam s njima bio,godišnje prelazim oko 10 000km,sad bi uzimao auto i razmišljam možda uzeti dizel zbog manje potrošnje,a razlika u cijeni je samo 6000kn (radi se o Peugeotu 208).

Molim one koji ne vole Peugeot i/ili nisu bili zadovoljni s njim da ne komentiraju,pošto imam peugeot i u 12g. nisam imao niti jedan veći kvar.

Ti nisi, ali vjeruj mi stvari su se promijenile u zadnjih 12 godina. 

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
U3PM kaže...

ako je dizelas samo tolko skuplji definitivno dizel,em je jeftiniji em ce ga manje trosit

15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

benzin 1.4 vti 95

dizel  1.4 hdi 68

što se promjenilo,jel si imao kad peugeota?

ma kilometraža bi bila veća

U3PM
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:22 (U3PM).
15 godina
Dizel ili Benzin

Si ti tehnološki hendikepiran?

:DDDDD šala.

Struja kolega, struja.

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
15 godina
odjavljen
U3PM kaže...

benzin 1.4 vti 95

dizel  1.4 hdi 68

što se promjenilo,jel si imao kad peugeota?

ma kilometraža bi bila veća

Da, 307, puno problema. Ali poslije toga 207 bez problema, osim što niti jedna žaruljica nije mogla izdržati dulje od mjesec dana.

Uglavnom ima dosta drugih firmi, a peugeot je rizik, možda i mali, ali opet kraj drugih...

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:29 (Jakovp).
15 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Si ti tehnološki hendikepiran?

:DDDDD šala.

Struja kolega, struja.

A šta samo Peugeot ima problema sa strujom?

U3PM
15 godina
odjavljen
U3PM kaže...

A šta samo Peugeot ima problema sa strujom?

Peugeot i Citroen :)

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Osnovno pravilo:

• Plin je tu da se na njega kuha i peće.
  • Nafta je tu da se s njom ore. {#}
  • Benzin je tu da se vozi.  {#}

Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje; Čovjek je rođen da radi, da trpi i da se bori; tko tako ne čini, mora propasti; Ljudska je zadaća odreći se nasilja. Nikola Tesla
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

A ne znam Peugeote obožavam,u ostale salone nisam ni išao,ima ljudi koji nisu bili s njim zadovoljni,a ima i onih koji su zadovoljni od 3 Peugeota (moj i poznanici) nitko se nije tužio.Nisu ni ostali auti savršeni

i još eto 3 citroena C4 i nitko se nije žalio na struju

U3PM
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:35 (U3PM).
15 godina
odjavljen
U3PM kaže...

A ne znam Peugeote obožavam,u ostale salone nisam ni išao,ima ljudi koji nisu bili s njim zadovoljni,a ima i onih koji su zadovoljni od 3 Peugeota (moj i poznanici) nitko se nije tužio.Nisu ni ostali auti savršeni

i još eto 3 citroena C4 i nitko se nije žalio na struju

Uh, mojoj prijateljici dosta zeza.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

A ne znam,nitko se nije žalio...od 6 auta,najgore je što sam ja baksuz...

A kakvi su to problemi sa strujom,ako može tko ukratko opisati i zbog čega nastaju. (znam o autima mnogo o opremi i modele i sve to,a o onom bitnom nemam pojma)

i nisam trol da netko ne bi pomislio kao jednom,već me zanimaju mišljenja onih koji se više razumiju

A za benzin sam više,samo me ta mala razlika u cijeni kopka

U3PM
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 21:50 (U3PM).
15 godina
neaktivan
U3PM kaže...

A kakvi su to problemi sa strujom,ako može tko ukratko opisati i zbog čega nastaju. (znam o autima mnogo o opremi i modele i sve to,a o onom bitnom nemam pojma)

i nisam trol da netko ne bi pomislio kao jednom,već me zanimaju mišljenja onih koji se više razumiju

Traži testnu vožnju oba auta i vidi koji ti više paše. Velika je razlika u vožnji između ta 2 motora. Moj frend je imao 207-icu sa tim 1.4 benzincem 95 konja i auto je jako lijepo išao za tu snagu, dosta živahan je bio. Sad taj dizel sa 68 konja neznam kak ide, al pretpostavljam da je dosta trom, ali zato mami osmijeh na lice na benzinskoj{#}

Btw kolko košta nova 208-ica i koja oprema je u pitanju? Na Peugeotovoj stranici još nema cjenika.

13 godina
protjeran
Dizel ili Benzin

Poslusaj sta ovaj cika preporuca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 22:12 (Oerlikon).
15 godina
Dizel ili Benzin

Gle ak si u Zagrebu(Il nekom slicnom gradu po guzvama) benzinac ce ti trosit 10l bez obzira kaj ti vele... Nema veze jel auto 94' il 2012ta, frend kupio novi auto, pise da trosi 4-5l po gradu kad ono opa ode 10l na Zelenom valu..

Bilo bi lijepo kad bi reko za kaj ti treba, poso-doma, po ljetu na more, po zimi skijanje il nes...

@veki frend ima malu Astru(96' god) isto dizel s 60-70 konja pa na semaforu odere i neke "jake" Audie/BMWe/Mece.. Naravno na vecim brzinama nema kaj trazit, al start je dobar...

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
15 godina
odjavljen
U3PM kaže...

Uglavnom počnu senzori blesaviti, pa bacaju greške, jednostavno loša kvaliteta električnih dijelova i instalacija. A ovo za svijetla je stvarno fenomen.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

Gle ak si u Zagrebu(Il nekom slicnom gradu po guzvama) benzinac ce ti trosit 10l bez obzira kaj ti vele... Nema veze jel auto 94' il 2012ta, frend kupio novi auto, pise da trosi 4-5l po gradu kad ono opa ode 10l na Zelenom valu..

Bilo bi lijepo kad bi reko za kaj ti treba, poso-doma, po ljetu na more, po zimi skijanje il nes...

@veki frend ima malu Astru(96' god) isto dizel s 60-70 konja pa na semaforu odere i neke "jake" Audie/BMWe/Mece.. Naravno na vecim brzinama nema kaj trazit, al start je dobar...

Ovo sa potrošnjom u gradu se slažem, frendu je 207 trošio od 9-10l u gradu.

A za Astru neznam kaj da napišem uopće..

Astra F 1.7TD sa 68 konja ima ubrzanje od 0-100 16 sekundi, koje to točno "jake" Mercedese, Audije i BMW-e može ona oderat??? Svašta ću pročitat..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 22:51 (veki22).
14 godina
Dizel ili Benzin

Prijateljica mi ima 307 dizel i full je zadovoljna, do sada nije imala veci kvar, auto je cini mi se 2007 godina, bio je izlozbeni model u salonu. Potrosnja je full mala, jedino sta ti zarulje krepavaju min jednom mjesecno. Od vecih kvarova je bilo to sta je radio krepo. Btw zena posto se ne razumije u aute svake godine servisira u ovlastenom, mjenja gume ljeto zima, filtere nafte itd. Znaci stvarno se brine o autu kak bi se trebalo i kazem nije do sada imala veci kvar. Tako da ako bi se gledalo kod nje pug je dosta kvalitetan auto. S druge strane frend mi ima 307 ali 16v benzinca, 2004god i njemu je krepala pumpa goriva cini mi se i nest oko getribe tj nije mogao mjenjati brzine, popravak prava sitnica-oko 5000kn, auto trosi preko 10 litara gradske voznje ali brat bratu taj ga stice kao da vozi m3-ku.Tako da je to vise od auta do auta po meni.Inace meni je 307 jedan od ljepsih pugova isto kao i 207, i proslo ljeto sam trazio po oglasnicima ali caletova astra karavan jos ide tako da...{#}

15 godina
odjavljen
Dizel ili Benzin

Benzinske 307 su imale svakakvih problema, labmda sonda, kvačilo, elektronika... Ali izgleda da su dizel modeli ok.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

ako taj ficlek troši ko moj 2.0 133ks-a i 1200 kg-a onda fakat ne znam kako se on vozi..

ja svaki dan putujem slavonskom, i prosječna potrošnja mi je 9-11l uz živahniju vožnju.

15 godina
neaktivan
nine kaže...
veki22 kaže...

ako taj ficlek troši ko moj 2.0 133ks-a i 1200 kg-a onda fakat ne znam kako se on vozi..

ja svaki dan putujem slavonskom, i prosječna potrošnja mi je 9-11l uz živahniju vožnju.

On se vozi ajmo reć malo živahnije, a i 207 ima blizu 1200kg. Nije isto pokretat 1200kg sa 95 konja i sa 133. Moj stari ima Astru G 1.4 90 konja, vozi se 90% gradom, normalno se vozi i potrošnja mu je oko 9, 9.5 litara.

EDIT: Ak se ne varam ti imaš Preludicu 5th gen? Po papirima taj auto troši u gradu 12.6 litara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 23:21 (veki22).
15 godina
Dizel ili Benzin

Ja imam 307 sw,dizel 110hp,2003 god.Jedino sam mu mjenjao set kvacila koji se je bukvalno smrskao to je jedini krav,a ovo ostalo je sve sitno kao npr.ucestalije mjenjanje sijalica.

A sa potrosnjom sam zadovoljan i ako je uvijek klima upaljena...

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 23:13 (tpg).
17 godina
neaktivan
nine kaže...

za tako malu godišnju kilometražu se isplati više benzinca uzeti

Kolega je u pravu. Nastranu sto imamo pogane zime i nekvalitetnu naftu koja iste aditive. Kvarovi na dizelima su mnogo skupilji

Na benzincu mozes staviti i plin

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Ma nema cjenika,ima sad u salonima,ja ga malo ranije nabavio iz jednog salona..

B 1.4 vti 95 - 85.900,a D 1.4 hdi  92 000 - oprema active- tempomat,putno računalo,abs,esp,servo,el.pod,pr,stakala,klima ručna,radio cd mp3,zr.jastuk za voz i suvoz. bočni zr,j. zr,zavjese,maglenke,el.podesivi i grijani vanj,retrovizoti,centr i dalj zaklj,naslon za ruku i još malo šminke

A ne znam ni sam uzeo bi benzinca,a dizel me vuce zbog manje potrošnje.

U3PM
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 23:26 (U3PM).
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Da mala je kilometraža,neka bude i 15 000 godišnje,samo kažem razlika u cijeni je 6000kn,a po njihovim tablicama (ako lažu,lažu i na jednom i drugom)

B   7,5.....4,5.....5.6

D   4.4.....3.4.....3.8

u gradu....van grada.....mješovita

U3PM
15 godina
odjavljen
Dizel ili Benzin

Ma financijski se svakako isplati, osim ako biš išao na plin. Sad, 68 konja na 1200 kila je dosta slabašno, no tu je malo veći moment.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
odjavljen
U3PM kaže...

Mislim da bi u računicu trebao uzeti u obzir i koliko dugo bi zadržao auto. Ti ne radiš neku veliku kilometražu, pa ti možda ušteda na gorivu kod dizelaša neće djelovati privlačno, ali ako ne planiraš auto iscijedit do otpada već ga prodati ranije, uračunaj i razliku u cijenu koju možeš dobiti za polovnog dizelaša u odnosu na benzinca.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

EDIT: Ak se ne varam ti imaš Preludicu 5th gen? Po papirima taj auto troši u gradu 12.6 litara.

evo ti mali izvadak iz tablice potrošnje koju vodim, pa ti procjeni vjerodostojnost specke. a mislim da ne moram objašnjavati da honda ne voli male okretaje i da nisam blag na gasu {#}

vjerujem da bi đedovskom vožnjom mogao natjerati 8l.. probao sam par puta ali jednostavno ne mogu lol.. nemreš hondu vozit da ne vrtiš do min 4 {#}

također frend sa posla ima kiu ceed karavan 1.4 105 ks-a, all time potrošnja mu je po board computeru (moj auto nema te fensi stvari pa si vodim tablicu) mu je 7l, a na posao se vozi oko 10 minuta uz jutarnji kaos na zagrebačkoj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 0:14 (nine).
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Minimalno 5 godina,možda i više,a nema 1200kg,smanjili su kilažu.Dobro ja sam računao samo gorivo na svojih 10 000km, a održavanje znam da je skuplje na dizelima,a mislim da će biti benzinac najvjerovatnije.

Da je razlika u cijeni 25%,ne bi ni razmišljao o dizelu,a ovako nemam puno kilometara,ali me bocka ta mala razlika u cijeni.

U3PM
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice