Cura u potrazi za autom

poruka: 126
|
čitano: 21.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

fala puno na prijedlozima, vrte se vise manje i oko mojih ideja..nekak sam zapela za dizelasa jer si mislim da manje troše , ali vjerojatno jer cjeli svoj vozni vijek (4godine :)) vozim dizel i zadovoljna sam potrošnjom. sad cu malo vise razmislit o benzincu i eventualno nesto boljoj opremi., a kaj stvarno jeftinije popravljat benzinca? hmm zanimljivo, iako velim , ne zelim opce razmisljat o popravcima prvih par godina :)

btw rado bi ja vozila hondu, ali ipak mi je nedostizna jos neko vrijeme

15 godina
odjavljen
Re: Cura u potrazi za autom
ilenia kaže...

fala puno na prijedlozima, vrte se vise manje i oko mojih ideja..nekak sam zapela za dizelasa jer si mislim da manje troše , ali vjerojatno jer cjeli svoj vozni vijek (4godine :)) vozim dizel i zadovoljna sam potrošnjom. sad cu malo vise razmislit o benzincu i eventualno nesto boljoj opremi., a kaj stvarno jeftinije popravljat benzinca? hmm zanimljivo, iako velim , ne zelim opce razmisljat o popravcima prvih par godina :)

Dizel je isplativ nakon određenog broja kilometara... Za male aute koji se malo voze to je dosta kasno. Za popravke ne brini, ja bih najrađe išao najapanca, a pošto je honda jazz preskupa:

http://www.mitsubishi-motors.hr/main.aspx?ID=278

17 godina
ilenia kaže...

Evo da ti i ja dam par savjeta {#}

Dakle, prvo, idi na nov auto, ili na "malo polovan". Pod to podrazumjevam godinu dana star auto, ništa više od toga.

Osim toga, uzmi u obzir, da je bolje dati jednaku sumu novca na KVALITETAN godinu dana star auto, nego na novi, ne tako dobar.

Vidim da te brine održavanje, zato ti preporučavam na auto koji je već pod garancijom.

Također nemoj se obazirati na ove koji govore "kia je smeće", " renault nije izašao dobar već 20 godina", "kako francuz može valjati" i slične fore...

Istina, nekima se događaju veći problemi, ali to je vjerovatno što ga malo više forsiraju; a nekako sumnjam da ćeš se ti baš sad po semaforima utrkivati (ako hoćeš; udaj se za mene{#}).

Zato, ili gledaj nov auto tipa Kia Ceed, ili ako je to veliko neki Clio, 206+, 207, fabia, Ibiza; ili polovan golf 6, leon (ako ga nađeš u svom buđetu) ili manje polo, možda čak i honda civic.

Ako ćeš moju preporuku, onda uzmi neki auto iz VW-grupe, dakle tu mislim na VW, Seat, Škoda. Razlog? Pa to su dosta kvalitetni auti, a rezervnih djelova imaš nabaviti za njih praktički i prije nego auto izađe na tržište {#}. Relativno su lagani za održavanje, a njihovi Dizelski motori su jedni od najboljih (ako ne i najbolji (ne računam hondače :-D).

Tako, ti sad radije pogledaj malo po drugim forumima, nađi nekog prijatelja koji se u to razumije, i na kraju odluči srcem{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

Don,jel se to meni cini ili si ti u svakoj temi gdje je naslov ima veze s curama?
This post is signed by Ivanoile
17 godina
ivanoile kaže...

Don,jel se to meni cini ili si ti u svakoj temi gdje je naslov ima veze s curama?

Sječam se njegove svojevremene "to do liste" za ženske osobe na forumu{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

uuu kako mi je mitsubishi promakao .. idem ga malo proucit..kia rio mi je bila logičan izbor dok nisam procitala da diesel od 90 ks ima ubrzanje od 14.2   0-100km/h..daleko sam od tog da kuzim nekaj previse al to mi se ipak čini puno..imam vec traume kad na autocesti naletim na laaaganu uzbrdicu , a moram preticat  :P  

17 godina
Cura u potrazi za autom

Da trazim novi, gradski autek, mislim da bi uzel Chevy Avea s 1.4 motorom i LT opremom. Sasvim solidna oprema i 100KS, a dizajn mi je bas badass :) Cijena 85 000 kn.

Nije da mi se cini bas zenski auto, no mozda volis slican dizajn.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 22:23 (Batista).
15 godina
odjavljen
ilenia kaže...

uuu kako mi je mitsubishi promakao .. idem ga malo proucit..kia rio mi je bila logičan izbor dok nisam procitala da diesel od 90 ks ima ubrzanje od 14.2   0-100km/h..daleko sam od tog da kuzim nekaj previse al to mi se ipak čini puno..imam vec traume kad na autocesti naletim na laaaganu uzbrdicu , a moram preticat  :P  

S 95 konja budi sigurna da ti se to neće događati, vidio sam kako getz sa 90ks vuče prema ljubljani...

13 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

ima moj stric kia rio, benzinac, 110ks, ide ko blesava :) jedino što je malo lagan(to mi se ne sviđa), troši dosta malo, zato što je 1.4 motor :)

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
15 godina
odjavljen
dombak1608 kaže...

ima moj stric kia rio, benzinac, 110ks, ide ko blesava :) jedino što je malo lagan(to mi se ne sviđa), troši dosta malo, zato što je 1.4 motor :)

Mislim meni na twingu 75ks nije malo, auto ima 900kg, pa ide sasvim solidno (uvijek može bolje, malo slabašan na uzbrdici u petoj), ali opet moram pripaziti da ne pretjeram s gasom, jer može potegnuti benzina...

Ukratko želim reći da će sve više od 90ks biti ok :)

13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
dombak1608 kaže...

Mislim meni na twingu 75ks nije malo, auto ima 900kg, pa ide sasvim solidno (uvijek može bolje, malo slabašan na uzbrdici u petoj), ali opet moram pripaziti da ne pretjeram s gasom, jer može potegnuti benzina...

Ukratko želim reći da će sve više od 90ks biti ok :)

Mislio sam na stabilnost auta kad sam rekao da je auto lagan, 90ks je sigurno dosta :))
Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
15 godina
A Fiat nis? Neznam kolke su cijene,ali novi motor Multiair je svakako dosta bolji od koreanaca.Ja sam se zgrozio kad sam vidio da se i20 proizvodi u Indiji.
15 godina
neaktivan
ilenia kaže...

Zna biti nezgodno, ali nije ni da sa 60 dolaziš na uzbrdicu, kako ju nazivaš, pa loviš po njoj ubrzanje, sa 120-150 km/h konstantne vožnje A1 prema moru nije nikakav problem, kao ni natrag. Po tome svi automobili ispod 150ks ne bi ni prismrdili autocestama što je pogrešno zar ne?

14.2 je dosta ako loviš 0-100 na ravnom, na uzbrdici višestruko gore, ali mislim da to nije nešto što te treba brinuti.

Uostalom, dečki su iznijeli par više nego realnih činjenica, cijena litre benzina i dizela je u manje od 50 lipa trenutno, tako da trošio ti auto 6-7 litara jednog ili drugog je posve svejedno. Druga stvar je garancija, a treća vezano uz nju - troškovi održavanja.

Na tvom mjestu bi uzeo novi ili još bolje jahreswagen polovni auto do godinu,dvije starosti iz ovlaštenog salona, za 100 000kn imaš recimo krasan Ford Focus 2010. godina 1.6 benzinac sa 105ks.

Kad imaš novac ti zapovijedaš i postavljaš prohtjeve, kupnja auta je onda užitak, praktički ti danas za ženski gradski automobil, kako si rekla sa povremenim izletima na autoput, ne možeš fulati. Nema krampova, sve su to novi redizajnirani i poboljšani modeli, treba samo sagledati kakav zaokret u dizajnu i tehnologiji je doživjela Kia, Hyundai i Daewoo/Chevrolet.

Nema danas praktički loše kupnje do 100.000kn novog auta, možeš birati.

Imaš na akciji pro-ceed sa 24 000kn popusta trenutno, ne znam čemu i Rio, kad možeš voziti bolji, robusniji i agilniji auto.

Mislim da bi ti to nakon svega pročitanog ovdje trebao biti najuži izbor, kia proceed nova.

http://www.kia.hr/offers/2011_12/pdf/pro_ceed.pdf

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 8:13 (thedream).
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

ja osobno nikad nebi uzeo novi auto.. 1-2 godine star auto je još uvijek praktički nov, a daleko jeftiniji.

previše se para puši na novim autima.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
neaktivan
ilenia kaže...

ne bjezim sad skroz od polovnog ako uleti dobra prilika zasto ne, ali onda nebi starijeg od 2-3 godine.. ali u principu trazim novog da prve 3-4 godine ne moram razmisljat o bilokakvim ulaganjima, i zelim da bar 7-8 godina imam pouzdan prijevoz

malo mog razmišljanja..

1. mali gradski auto - dizel?   dizel se isplati uzimati za veće automobile.. vidi dolje..

2. dizel je skuplji u startnoj cijeni

3. dizel ima kraće i skuplje servisne intervale

4. kod malih automobila razlika u potrošnji benzin/dizel je banalna

podvučeno, ako nećeš godišnje napraviti minimalno 30k km (pa i više, ovisno o modelu), ne isplati se uzimati dizel u malom automobilu

5. 3-4 godine ne razmišljati o ulaganjima?  bez obzira na kilometražu (znači, da ti auto i stoji), servis se "mora" (u garancijskom roku) obavljati jednom godišnje..  tako da, ulaganja ti ne ginu..

6. paradoks pri kupnji (npr. renault) je da je cijena za gotovinu viša nego ako ga uzmeš na njihov pripremljen kredit.. naravno, na kraju te preko kredita košta više..

uglavnom, prodaja je slaba, može se svašta ušićariti, samo da se auto proda.. ako nisi vična pregovaranju, uzmi nekog tko je.. :)

happy hunting..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Ustvari jedini problem kojeg vidim kod Kie je tradicionalne naravi, odnosno drastičnog gubitka vrijednosti nakon nekoliko godina, praktički ti se desi da prodaješ auto sa ostatkom garancije od 2,3g, dakle 4g si ga koristila, a moraš ga dati zbog zakonitosti ponude i potražnje na polovnom tržištu u manje od 50% cijene.

Imaš zgodnu alternativu za sve te Kie, u smislu novog Pola, 1.4 benzinca uzmeš od 86ks, potrošnja ti se kreće po gradu oko 7 litara što je umjereno, na otvorenoj 6 sa klimom, za curu isto krasan auto.

TDi je dosta skuplji, i kako je napisano, ipak zahtjevniji za održavanje, iako je nerijetko dosta življi i elastičniji (čak i 1.2TDi 75ks). Makar je to motor obujma tostera što se kaže, i iskreno ga ne vidim ispod 300.000km sa većim kvarom ili servisom, zamjena zupčastog na 150tkm, servis turbo-punjača redovan, ulje, filteri, može ići godinama.

Odlično drži cijenu, i ustvari dobiješ Golf u malom, za curu idealno. Grad i more.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 9:25 (thedream).
17 godina
nine kaže...

ja osobno nikad nebi uzeo novi auto.. 1-2 godine star auto je još uvijek praktički nov, a daleko jeftiniji.

previše se para puši na novim autima.

Kao netko tko je nedavno kupovao auto (ajde dobro nije nedavno, nego pred 2 godine) to je skoro pa nemoguće pronaći. Danas možda bi i bilo (s obzirom na financijsku krizu i gdje ljudi prodaju sve i svašta samo da prežive). Većinom nitko ne prodaje 1-2 godine star auto,a ako ga prodaje onda je bio službeni u nekoj firmi sa preko 150k na brojaču, a svi znamo kako se takvi auti voze, a ako nije takav onda je neki karambolirani/reparirani auto.

thedream kaže...

Ustvari jedini problem kojeg vidim kod Kie je tradicionalne naravi, odnosno drastičnog gubitka vrijednosti nakon nekoliko godina, praktički ti se desi da prodaješ auto sa ostatkom garancije od 2,3g, dakle 4g si ga koristila, a moraš ga dati zbog zakonitosti ponude i potražnje na polovnom tržištu u manje od 50% cijene.

Imaš zgodnu alternativu za sve te Kie, u smislu novog Pola, 1.4 benzinca uzmeš od 86ks, potrošnja ti se kreće po gradu oko 7 litara što je umjereno, na otvorenoj 6 sa klimom, za curu isto krasan auto.

TDi je dosta skuplji, i kako je napisano, ipak zahtjevniji za održavanje, iako je nerijetko dosta življi i elastičniji (čak i 1.2TDi 75ks). Makar je to motor obujma tostera što se kaže, i iskreno ga ne vidim ispod 300.000km sa većim kvarom ili servisom, zamjena zupčastog na 150tkm, servis turbo-punjača redovan, ulje, filteri, može ići godinama.

Odlično drži cijenu, i ustvari dobiješ Golf u malom, za curu idealno. Grad i more.

Kia Rio je dobar auto, ali ako baš Kia, onda bolje ceed. Dobiš novi model (sa više operme nego stari) za samo 5k kuna više (početni model rio je 84k, a ceed 89k), ako uzimaš na kredit neće se poznati, a i ceed je jednu klasu više iznad rio i polo-a (koji košta 82k početni model). Sad će netko govoriti o tome kako je VW, VW, ali nije ti više to to. Kvaliteta Kia i VW-a je otprilike ista.

Ja sam kupio pred 2 godine ceed (stari model) i mogu ti reći da sam super zadovoljan s autom. Prije nego sam kupovao auto, bio sam zagrijan za chervolet (cruze, koji je malo skuplji od ceed-a, a opet klasu više), ali za njega je bilo čekanje 6 mjeseci, i za golf (koji je opet skuplji, ali je VW - bar je bilo moje mišljenje, čovjeka koji se uopće ne kuži u aute). Nakon toga sam razgovarao sa čovjekom (rodbina) koji radi u VW servisu i on mi je rekao da imaju 50/50 aute(i to samo za ove nove modele koji izlaze).Znači 50% ih radi kao pravi VW, nema problema, održavanje je samo tankanje bezina i ostalih tekućina i odlazak na redovan servis, dok drugih 50% kvare se ko na pomičnoj traci i da imaju reklamacija(popravaka) ko blata.Kakve sam ja sreće, sigurno bi završio u ovoj drugoj grupi.

Neću sad o tome kako je kia "savršena", imao sam i ja svojih problema. Nakon što sam je imao 2 mjeseca počelo je nešto lupati u zadnjem dijelu auta. Odfurao sam ga na servis, rekli su da imaju pritužbe na amortizere i da oni što ih "tvornički stavljaju" da lupaju (imaju zvuk iako su dobri). Promijenili su mi ih badava. Na drugom tehničkom (sada pred par mjeseci) primjetio je tip da imam malo ulja na motoru. Odfurao na servis, otišao semering, promijenili ga badava i idemo dalje. To su svi problemi koje sam imao s njim, uz to da ulje ne troši (nisam nikad morao dotankati). Imaš auto s kojim si 7 godina sigurna da ga možeš za svaku sitnicu odfurat na servis i oni moraju badava mijenjati.

Kvaliteta izrade je isto dobra, nema nikakvog škripanja plastike, da je nešto labavo nakon dvije godine (svaki dan idem s njime na posao 20-30km). Servis mi je do sada jednom bio 500kn, drugi puta 800kn, imam benzinac. Za dizelaša je održavanje veće. Auto je 1.4, 109ks i troši od 6.3 (ljeto) do 7 (zima ili jako agresivna vožnja). Istina malo mi je osiguranje skuplje, ali ajde da ne cepidlačim.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Slažem se dado sa svime što si napisao osim da je kvaliteta Kie i VW-a približno ista. Jest, utoliko što su oboje auti i imaju 4 kotača {#}. Šalu na stranu {#}, mislim da bi se trebali vidjeti za kakvih 5g., Rio vs. Polo, i Golf vs. Ceed pa onda usporediti..to je jedina realnost, sve ostalo je piskaranje.

Mislim da cura ne može promašiti ni sa Proceedom 1.4 niti sa Polom.

Cemetary gates
15 godina
I da,ako kupujes automagazine.Nikad ne gledaj Auto Blic i slicno sto ima veze sa njemcima.Zasto? To nema veze sa pravim testiranjem auta.Njemci ce uvijek biti bolji,vec je bilo prituzbi na taj magazin,pa su makli pisma citatelja.Po meni Auto Klub je bolji,ne favoriziraju nikoga cak ni talijane iako tekstove prepisuju od Quattroruote-a.
13 godina
protjeran
white_shadow91 kaže...

ma nema više smisla uzimati dizela, kad svaki manji benzinac troši kao upaljač, ako ga se umjereno vozi.. ja bi joj preporučio ili kiu rio ili hyundai i20, slove za jako pouzdane aute, trebali bi ljudi prestati sa predrasudama i oni rade kvalitetne aute inače nebi toliko opstali na tržištu.. i još da dodam servisi nisu jako skupi...

imam passata dizelasa 1.9TDI (2007) i pola benzinca 1.4 (2010).

passat pri umjerenoj voznji troci oko 5.5 l/100km a polo skoro 7 litara iako je skoro tonu laksi ...

colonello bastardo
17 godina
Cura u potrazi za autom

Stvarno ne znam kava je ponuda sada na trzistu, ali mogu ti preporuciti sljedece:

- trazi malo auto, sama si rekla da je za po gradu, malo auto ce te spasiti, znam kako je meni;

- trazi dizela, moze pricati tko sta hoce, ali dizeli se manje kvare, manje trose duze izdrze. Nemas straha da ce se "zaliti" po kisi, niti mu moras mjenjati svjecice itd itd

- trazi auto sa 4/5 vrata. Veeeeelika je razlika, jest da je malo veca cijena, ali isplati se svake kune.

- ako si u mogucnosti trazi novo auto. Novo je novo, uzmes u autokuci, vozas 4-5-6 godina, nemas apsolutno nikakvih ulaganja u njega i onda ga vratis, dodas nesto sitno para i uzmes novi. 

Edit: nisam vidio da kude dizel, pa samo da nadodam.

Trenutno imam Forda Fiestu, 18 D. 1995 godina, malo auto. 2 vrata.

Sto se ulaganja tice u zadnje 4 godine sam zupcasti promjenio, ito radi sebe, nisam morao, ali eto radi neke svoje sigurnosti sam htio, i normalno, u tockovima sve gluposti, ali to je standardno. Zato nemojte mi govoriti da dizel zahtjeva previse ulaganja.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 10:18 (goodye).
17 godina
thedream kaže...

Slažem se dado sa svime što si napisao osim da je kvaliteta Kie i VW-a približno ista. Jest, utoliko što su oboje auti i imaju 4 kotača {#}. Šalu na stranu {#}, mislim da bi se trebali vidjeti za kakvih 5g., Rio vs. Polo, i Golf vs. Ceed pa onda usporediti..to je jedina realnost, sve ostalo je piskaranje.

I'm just saying. Golf i Cruze su mi bili prvi izbori. Od Cruze-a sam odustao zbog podužeg čekanja na auto, a od Golf-a zbog razgovora sa čovjekom koji radi u VW servisu.

A da mi baš on sad ide lagati. Meni je bilo malo "čudno" da oni ljudima na servisu govore :"Ako primjetite da Vam auto troši ulje, dotankajte, to je normalno",meni su rekli u kiji : "Ako vidite da troši ulje, odmah vozite k nama, jer očito nešto nije OK" (možda ovisi jer moj je benzinac, a za golf sam se raspitivao o dizelašu). Ja sam se baš interesirao za TDI (Golf), i za njega mi je čovjek rekao da u zadnje vrijeme imaju probleme (ako baš pogodiš auto). Ako dobiš dobar pimjerak, samo tankaš i voziš.  Za benzince ne znam, možda su bolji (čisto sumnjam, jer VW je poznat baš po dizelašima).

Iako mislim da i polo ima garanciju, pa koji god da kupi, sigurno neće fulati (kako si i sam rekao).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
ilenia kaže...

uzmi si renault clio sa disel motorom

od opreme uzmi abs i klimu (običnu ne trebaš automatsku)

imao sam clia 7 godina i radio je ko urica

potrošnja mu je bila u prosjeku 5,5 do 6 L/100 sa time da sam ja vozio u zagrebu u gužvama

PS. potrošnja je ista i kad imaš ukopčanu klimu, tako da se ne moraš bojati za to.

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
thedream kaže...

I'm just saying. Golf i Cruze su mi bili prvi izbori. Od Cruze-a sam odustao zbog podužeg čekanja na auto, a od Golf-a zbog razgovora sa čovjekom koji radi u VW servisu.

A da mi baš on sad ide lagati. Meni je bilo malo "čudno" da oni ljudima na servisu govore :"Ako primjetite da Vam auto troši ulje, dotankajte, to je normalno",meni su rekli u kiji : "Ako vidite da troši ulje, odmah vozite k nama, jer očito nešto nije OK" (možda ovisi jer moj je benzinac, a za golf sam se raspitivao o dizelašu). Ja sam se baš interesirao za TDI (Golf), i za njega mi je čovjek rekao da u zadnje vrijeme imaju probleme (ako baš pogodiš auto). Ako dobiš dobar pimjerak, samo tankaš i voziš.  Za benzince ne znam, možda su bolji (čisto sumnjam, jer VW je poznat baš po dizelašima).

Iako mislim da i polo ima garanciju, pa koji god da kupi, sigurno neće fulati (kako si i sam rekao).

4g čini mi se, yep..

Cemetary gates
17 godina
goodye kaže...

- trazi dizela, moze pricati tko sta hoce, ali dizeli se manje kvare, manje trose duze izdrze. Nemas straha da ce se "zaliti" po kisi, niti mu moras mjenjati svjecice itd itd

Bilo je pravilo sa starim dizelašima (SDI itd), nakon što su došli TDI modeli sve je to palo u vodu. Plus još moraš mijenjati onaj mutavi filter (koji košta pravo malo bogatstvo, osobito kod francuza i onog njihovog HDTI smeća).

Održavanje dizalaša je uvijek bilo skuplje, osobito ovih novih (TDI modela)

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
goodye kaže...

Bilo je pravilo sa starim dizelašima (SDI itd), nakon što su došli TDI modeli sve je to palo u vodu. Plus još moraš mijenjati onaj mutavi filter (koji košta pravo malo bogatstvo, osobito kod francuza i onog njihovog HDTI smeća).

Održavanje dizalaša je uvijek bilo skuplje, osobito ovih novih (TDI modela)

Nisam primjetio nešto predrastično iskreno, vozim jednog 6g, i to još stariji rastrošniji motor (2000.g) ali ok. Tema je preporuka malog gradskog automobila za curu, a ne ovo vs. ono {#}.. Možda su noviji TDi-i po tom pitanju zayebaniji i zahtjevniji, ali i osjetljiviji na loše gorivo.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 10:35 (thedream).
13 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

Kao netko ko je s autima od malih nogu mogu ti preporucit:

VW Polo,rade benzinac jer ako godisnje neces radit bar 25-30tkm ne isplati se,no ako imas mogucnosti zasto ne..

Drugi izbor bi bio Skoda fabia,ili pak ford..

U renaultu sam radio i nebi ti preporucio Clia,pogotovo famoznog dci.

Puntica ti nisam preporucio jer nisam bas imao dobra iskustva s njima,odnosno fiat uopce..

E sad, zensko si pa neznam dal ti se mora bas bas svidat ili ce ti sluzit iskljucivo kao prijevozno sredstvo jer ima nekih kojima je ujedno i ljubimac pa znas vec...

Nesto sto ti NIKAKO nebi preporucio je kupovat 1-2-3 god star auto.Razlog je taj sto u 80% slucajeva nesto nestima s njim,ne nuzno no velika je vjerovatnost.

Ako vec i hoces polovno uzet nekog iskusnog,no svejedno je nemoguce znat dal mu stvarno nesto je.

Primjer :Renault Clio 1.9dci prijedenih 10.000km dosao na servis sav u ulju,pusta semering na radilici,i sad da bi se to promijenilo treba cijeli motor raskopat,a kad se jedamput raskopa nema tog boga da ce vise bit,radit,izdrzat kao tvornicki.Doticni Clio je bio pod garancijom,no umjesto da se covjeka obavijesti da mu auto ne zacvika nasred ceste,onu su mu to samo obrisali,oprali, i sve 5.Sad si zamisli da kupis takvo nesto..

Da sam na tvome mjestu uzeo bih vw Pola bez razmisljanja..Malo trosi,nije velik,a zvijer od autica..

Meni najdrazu,i najbolju Hondu bi ti preporucio,no to je cifra veca od 100tkn

17 godina
neaktivan
Cura u potrazi za autom

@ferovca1: Stari obični dizelaši (SDI) su bili neuništivi i jedini trošak je bio dolijevanje ulja i to je to. Sada je to već druga priča sa dizelašima..

Da ja uzimam novo uzeo bih Pola 1.2TSI od 105ks. Mali benzinac, tih, troši nekih 5-7l, živahan i jednostavan za voziti. A i Polo sam po sebi je sada barem pola klase više nego je to bio u prethodnim verzijama. Sad je pravi 'mali Golf'. To dokazuju i sve nagrade koje je pobrao kad je izašao: svjetski auto godine, europski auto godine, hrvatski auto godine..

Cijena je oko 100,000kn, ne znam jeli ti to puno, ovisi o tome koliko ti se ovaj novi Polo uopće dopada.

Bitno je da ti se auto koje uzmeš sviđa, znači biraj prvo srcem a onda kasnije malo i glavom. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 10:49 (Penryn).
15 godina
A ma dajte vise sa tim Polom.Njemci nemogu dizajnirat mali auto nego kopiraju veci.BMW je glavni u tome,pa VW.Treba im dugo da izbace nesto dobro.Tu su francuzi dobri i talijani.Zasto nitko nije spomenuo Yaris? Pa zato jer je to pravi zenski auto,sa kvalitetnim motorom i pravim dizajnom.Malen je,lagan,a opet mozes stavit u njega puno stvari.
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

zaliti po kiši? wtf??  ti si još na frgazeru i razvodnoj kapi?  :)  inače, pandan svjećicama u benzinca su grijači u dizla.. svječice se mijenjaju svakih 60k km po cijeni 50-100 kn/kom (ovisno o vrsti i kvaliteti, naravno.. ima i jefitnijih/skupljih), a grijači na većoj kilometraži, ali su i višestruko skuplji..

- trazi auto sa 4/5 vrata. Veeeeelika je razlika, jest da je malo veca cijena, ali isplati se svake kune.

slažem se..

- ako si u mogucnosti trazi novo auto. Novo je novo, uzmes u autokuci, vozas 4-5-6 godina, nemas apsolutno nikakvih ulaganja u njega i onda ga vratis, dodas nesto sitno para i uzmes novi. 

istina..  osim apsolutno nikakvih ulaganja.. ljudi, auto je trošak čim sjedneš u njega.. izvezeš ga iz salona i ode 20% vrijednosti..

Edit: nisam vidio da kude dizel, pa samo da nadodam.

Trenutno imam Forda Fiestu, 18 D. 1995 godina, malo auto. 2 vrata.

Sto se ulaganja tice u zadnje 4 godine sam zupcasti promjenio, ito radi sebe, nisam morao, ali eto radi neke svoje sigurnosti sam htio, i normalno, u tockovima sve gluposti, ali to je standardno. Zato nemojte mi govoriti da dizel zahtjeva previse ulaganja.

95. godište ne, kad se servis radi tek kad nešto rikne.. ali pod garancijom, servisi su "obavezni"..

Darky kaže...

uzmi si renault clio sa disel motorom

od opreme uzmi abs i klimu (običnu ne trebaš automatsku)

imao sam clia 7 godina i radio je ko urica

potrošnja mu je bila u prosjeku 5,5 do 6 L/100 sa time da sam ja vozio u zagrebu u gužvama

PS. potrošnja je ista i kad imaš ukopčanu klimu, tako da se ne moraš bojati za to.

moj je 1.2 16v, 75 ks.. 2006. godina.. prosječna potrošnja 6.3l.. 5.5l na otvorenom (120-130 km/h), 4.5l na 80 km/h, zagreb oko 8l..  ima 130k km, redovni servisi svakih 15k km, ulje i filter, na 60k svječice i filter goriva, na 120k zupčasti (pumpa stara iako bi se trebala mijenjati, ali ne curi.. :) ).. znači, ovo sve redovno, pločice/diskovi su još original.. jedini vanredni kvar na 125k km je bila bobina, 400 kn, ako se dobro sjećam.. uglavnom, točiš i voziš.. ali to ne znači da ne možeš naletiti na kvarljivog.. jednostavno, neki ljudi nemaju sreće..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice