Čišćenje vjetrobranskog stakla/magljenje prozora

poruka: 11
|
čitano: 25.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Došla je jesen i vlažno/mokro vrijeme.

Kako vi rješavate problem magljenja vjetrobranskog i ostalog stakla/prozora na autu?

Pokušao sam kombinaciju, prvo sa špiritom uklonio naslage prašine/prljavštine

(nema masnog sloja od duhanskog dima, ne pušim), a nakon toga tekućinom za pranje prozora (Ajax/Clin/Arf, i sl.).

Bez obzira na to po kišnom/rosnom vremenu, opet u jutro mi se prozori zamagle (2 osobe u autu - vozač i suvozač). {#}

Auto mi nema klimu, pa mi ona ne može pomoći pri odmagljivanju tj. uklanjanjem kondenzacije iz zraka. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

pod obavezno stavi da zrak vuče iz vana, ako ostaviš cirkulaciju unutar vozila vlaga se zadržava i napraviš još veću pi*dariju...

16 godina
Re: Čišćenje vjetrobranskog stakla/magljenje prozo
Checola kaže...

pod obavezno stavi da zrak vuče iz vana, ako ostaviš cirkulaciju unutar vozila vlaga se zadržava i napraviš još veću pi*dariju...

To znam, nikad mi nije na cirkulaciji, osim kad neki šleper ispred mene na semaforu dimi/čađi kao TE Plomin. {#}

13 godina

ako ti se jako magli možda imaš problem curenja vode iz vana, jel ti mokar pod ispod tepiha?

15 godina
neaktivan

Ja koristim sonax sprej protiv zamagljivanja i odličan je, nema ni trunke zamagljivanja, to se najviše primjeti kad namažem sva stakla osim zadnjih bočnih, ja sam ovo davno kupio, pa ne znam gdje ima za kupit kod nas, ali je odlično...{#}

EDIT: evo ima ga u molydonu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 12:48 (1BIT).
14 godina

Promijeni filter kabine. 

16 godina
Checola kaže...

ako ti se jako magli možda imaš problem curenja vode iz vana, jel ti mokar pod ispod tepiha?

Pod nije mokar, jedino bude mokra gumena podloga poviše tepiha od vode koju unesem u auto sa cipelama/mokrim kišobranom.

drahic kaže...

Promijeni filter kabine. 

Nema ga, barem mislim, radi se o Fiat Punto 2003.g.

Pogledati ću u uputstvu, mada ako i postoji, u servisu na rednovnom održavanju bi ga trebali zamijeniti, kao i filter od zraka, ulja, goriva...

14 godina

Mora postojati. Majka ima punto 2003 i ima filter kabine. 

Promijeni ga obavezno,jer pitanje je uopce koliko ima protoka zraka kada imas grijanje i opcenito ventilaciju upaljenu obzirom na to sta si napisao jer vjerujem da je prije par godina promijenjen zadnji put.

EDIT-

Evo gdje se nalazi i kako ga zamijeniti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 13:21 (drahic).
13 godina

ako nema klime nema ni filtera obično, puntu zna curit voda na killeru kabine i onda se jako magli, a može biti i da ti je možda zaštekalo ovo za prebacivanje cirkulacije/vanjski zrak, inače filter je ispred suvozača, ispod pretinca prije ventilatora.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 13:24 (Checola).
14 godina

Prvo ti ulozi 70kn u promjenu filtera pa javi jel bolje. {#}

15 godina
neaktivan
drahic kaže...

Mora postojati. Majka ima punto 2003 i ima filter kabine. 

Promijeni ga obavezno,jer pitanje je uopce koliko ima protoka zraka kada imas grijanje i opcenito ventilaciju upaljenu obzirom na to sta si napisao jer vjerujem da je prije par godina promijenjen zadnji put.

EDIT-

Evo gdje se nalazi i kako ga zamijeniti.

haha, evo baš sam išao gledat, moj punto mk2a 2002 godište nema klimu niti taj filter kabine, ovaj otvor šta šrafa ovaj na videu kod mene ne postoji, plastika je od jednog komada, meni se zaštopao hladnjak kabine, kupljen je novi i zamjenjen, te grije kao kad je bio novi i brzo se riješim zamagljenih stakla, ali zašto bi čekao da se odmagle, imam onaj sprej protiv toga, pošpricam, obrišem i magla se više opće ne stvara... {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice