Chopper bicycle

poruka: 11
|
čitano: 16.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Chopper
Htio bih napraviti svoju chopper biciklu.imam dosta znanja i vjestine u rukama.
Trebaju mi dijelovi od bicikle.sve kocnice,viloca,pedale,kola ...
Ponesto i ima u sibeniku ali ne i sve,pa ako znate neki internetski shop koji to prodaje pa da to narucim
jos ako znate koji sajt sa uputama ili slikama takvih bicikla
15 godina
neaktivan
Chopper bicycle

mogao si pitat i na teretana.hr jer imam osjecaj da ces dobit isti odgovor

16 godina
neaktivan
Chopper bicycle

Pogledaj sta su napravili moji susjedi,svaka im cast

to je on bicikl iz pevca i nekakav kineski kroser

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
15 godina
protjeran
Chopper bicycle
Pa ima na ovom forumu ljudi koji se bave razlicitim stvarima,ne samo o tehnikalima. Ako znate pomozite,susdrzite se nepotrebnih komentara
15 godina
neaktivan
Chopper bicycle

ajde molim te pročitaj još jednom što si napisao (pričam o čitljivosti toga što si napisao), naravno da nas ima koji se bave biciklizmom i biciklima....

nego, imam knjigu na engleskom jeziku u kojoj je objašnjeno riječima i slikama kako od nisko-buđetnih bicikla i opreme potrebne za izradu istih napraviti sasvim super bicikl (chopper) za kojim će se svi okretati kada se provozaš gradom....

izradio sam jednog...malo više... nije velika nauka, samo treba biti uporan i NEmisliti da ga možeš napraviti preko noći, da bi se sutra išao odmah voziti na njemu i barit ženske.... dakle, procedura je jednostavna ali složena....

Pošto si pitao da li ima neki internet dućan sa stvarima od bicikla, e frende, baš obrnuto, nećeš valjda ići varit i pilit/rezat po biciklu kojeg si kupio prije 2h? odi na neko smetlište ili što već tebi blizu, i pronađi sebi najprikladniji bicikl za projekt koji si si zamislio u svojoj glavi...

Dakle, uzmi si neki papir, probaj nešto nacrtat (što misliš da bi ti odgovaralo) i kreni polako u nabavku, te izradu. Ne znam s kojim alatom razpolažeš, ali će ti brusilica/bušilica/zavarivač biti najpotrebniji uz jasno odvijače i ključeve raznih veličina (ali sve ovisi o tvom projektu), ako nemaš sve to, imaš valjda nekog frenda/susjeda? 

Kod izrade pazi i na svoju sigurnost, kočnice, upravljanje, provjeri varove... bolje spriječiti nego liječiti ;-) 

Dakle ima tu mnogo stvari na koje treba paziti, kao što rekoh, za sigurnost ali i da taj projekt izgleda prikladno i da te nije sram se vozit na njemu.

Btw prvi bicikl, kaže tata da sam rastavio i sastavio (to znaći do zadnjeg šarafa) sa oko 5 godina, a do sad ih je bilo neizbrojivo puno, koje sam rastavio, popravio "doradio"....

Ma nije to nikakav problem, malo kada se uhodaš vidjet ćeš, samo moraš biti kreativan i uporan... malo googlaj i bit će sve oke.... Podržavam te u projektu i da kreneš što prije, postaj slike da vidimo kako to izgleda i da ti možemo pomoći pri izradi ako gdje zapneš....

Ako si zainteresiran za knjigu javi mi se na pm...

uh što sam se raspisao.... pozdrav

15 godina
neaktivan
RE: Chopper bicycle

mislim da nisi razumio pitanje koje je kolega postavio... njemu je potreban savjet / slike za bicikl a ne motor.... 

ZA luka_cro

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 19:28 (white_nero).
15 godina
protjeran
Chopper bicycle
Znam ja dosta o tome.caca mi ima bravarski obrt ,pa ima svih vrsta alata(sta triba i sta ne triba).razlimsljam o ovome vec par godina ali uvik odgodim pocetak.

Nisam mislio da kupim novu biciklu pa da je kidam,vec Mi trebaju dijelovi.

Uskoro krecem pa kad sve napravim nabacit cu koju sliku

Nesto vakvo mislim napravit:
-http://ucmmuseum.com/pictures/bikes/bikefest_winner_580.jpg
-http://www.pedalhawg.com/pedalhawg/images/pedalhawg2.jpg
-http://www.2dayblog.com/images/2006_december/brad_bicycle.jpg
16 godina
neaktivan
white_nero kaže...

ajde molim te pročitaj još jednom što si napisao (pričam o čitljivosti toga što si napisao), naravno da nas ima koji se bave biciklizmom i biciklima....

nego, imam knjigu na engleskom jeziku u kojoj je objašnjeno riječima i slikama kako od nisko-buđetnih bicikla i opreme potrebne za izradu istih napraviti sasvim super bicikl (chopper) za kojim će se svi okretati kada se provozaš gradom....

izradio sam jednog...malo više... nije velika nauka, samo treba biti uporan i NEmisliti da ga možeš napraviti preko noći, da bi se sutra išao odmah voziti na njemu i barit ženske.... dakle, procedura je jednostavna ali složena....

HAHAHAHAHAHAHAHA, nije da me ova tema zanima, ali ova recenica je jedna od glupljih (smjesnijih) koje sam cuo.

"Barit" zenske na chopper biciklu za 10-godisnjake, nemoguce, izvedivo jedino trikovima na BMX-u ili mountain bikeu....

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 19:47 (Lud ko puška).
15 godina
neaktivan

a jel, ti nisi ućio metaforu u osnovnoj? šta misliš da sam mislio Doslovce tako? 

i šta ti misliš da je to za 10-godišnjake? e care varaš se malo, odi probat jednog sastavit pa ću te pitat, vjerovatno nikad nisi ništa napravio nego samo ismijavaš ljude po forumima...

Misliš da će se npr te "cure"  okretat za nekim tko ima unikatan bicikl u kvartu ili gradu, nego samo za onima koji znaju neke trikove, da ti ne nabrajam sad sve jer ih neznaš dosta, a vjeruj mi bavim se biciklima od mladosti i znam dosta toga od FR, DH, FS....

A osijećaj toga kada nešto napraviš sam je nenadjebiv, a mislim da ti ne poznaš taj osijećaj....

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 20:00 (white_nero).
15 godina
neaktivan
Chopper bicycle

i pogledaj si priložene slike koje je postavio dečko...

KHMMM... DA NAPRAVIO IH JE 10 OGODIŠNJAK ZA SVOG MALEĐEG BRATA KOJI ĆE SADA NAVRŠITI 19.5. 8 ROĐENDAN KAO POKLON.... ZANIMLJIVO... A POFARBO MU GA JE STARIJI BRAT KOJI IMA 11.5 GODINA...

15 godina
neaktivan
Chopper bicycle

http://www.dropbike.com/forum/

evo ti, odi na taj forum, registriraj se i imaš podforume, malo pogledaj, u kojima ćeš moć postavit svoje pitanje i gdje će te više ljudi razumjeti... imaš i mnogo dijelova koji se prodaju po povoljnim cijenama, a tebi će poslužiti mnogo u tvom projektu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice