Bicikl sa motorom od kosilice...xD

poruka: 38
|
čitano: 32.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bicikl sa motorom od motorne pile...xD

Znam da ovo ustvari zvuci smijesno, ali bas sam se malo raspitao i pogledao par tutova na youtubeu, to je zapravo vrlo lagano napraviti, samo se na motoru od kosilice zamjeni zupcanik i to je to (naravno stavi se cvrsci lanac)

Ja neznam koliko bi na tome bila maksimalna brzina, ali ako uzmete u obzir da motor od kosilice ima 56 cm3 onda i nije tako losa ideja, sta ne? Mislim, hocu reci da bi zapravo maksimalna brzina tog motora mozda mogla biti prilicno velika, ili barem snaga :P

Uglavnom htio sam vas pitati, da svu potrebnu opremu koju vozilo koje vozi po cesti montiram (znaci zmigavci, svjetla, stop svjetla i slicno) bi li ikako bilo moguce da se to vozi po cesti, mislim da mi policajac ne naplati kaznu i zaplijeni zvijer kada me uhvati :P

Vjerojatno bi trebao poloziti barem za 50 kubika, ali za ostalo me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 22:00 (1nf3ct10n).
17 godina
neaktivan

Stavi masinu od motorke.

There is no spoon.
15 godina
neaktivan

Imas kosilice i preko 1003.

The quieter you become, the more you are able to hear...
15 godina
neaktivan

Da, na BMXicu tesku 10 kila?? xDDD

Ma niej u tome problem, stavit cu od motorke, ima 56 cm3, samo me zanima sta bi bilo kada bi me sa tim zaustavila murja na cesti, ali da ima i  rettrovizore i zmigavce i sve...i diskove naravno, neznam ja kako bi inace kocilo, nakon dva dana nebi vise imao sa cim kociti :P

15 godina
neaktivan

Kad bi te zaustavila policija, nebi se bas dobro proveo............

Tako su kod nas jednog lika zaustavili, nezz kolka je kazna bila al to uglavnom nije vise smjeo vozit...............

16 godina
odjavljen

Ima neka caka za vozila koja se smatraju kao pomagala u hodu, gleda se po tome kolika je maksimalna brzina, ali mislim da nije baš bajna.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
RE: Bicikl sa motorom od kosilice...xD
MrBlc kaže...

Ima neka caka za vozila koja se smatraju kao pomagala u hodu, gleda se po tome kolika je maksimalna brzina, ali mislim da nije baš bajna.

Brzina hoda pjesaka..............

15 godina
neaktivan

Znaci bez obzira na te standarde koliko je tehnicki ispravna i to i dali imam vozacku, to se nesmije boziti....a zasto O.o

15 godina
neaktivan

Ma smije se voziti ali moraš proći tehnički pregled :)

15 godina
neaktivan

Imaš već kupit bicikle na električni pogon postižu do 50 km/h

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan

ah neznam, bas cu se raspitati...hvala na savjetima :P

sada mi je frend rekao da murja nemoze nista jer se to ne racuna kao motorno prijevozno sredstvo nego bicikla xD

17 godina

A moze se i ovak nekaj kupit i nema problema, samo kaj nije bas jeftino ali ipak je odlicno bez dileme.Cool

17 godina

Mislim da motor od kosilice ne radi bez noža odnosno dodatne mase kao zamasnjaka, probao sam ju jednom upaliti bez noza, povratni trzaj mi je skoro prste počupao.

17 godina
1nf3ct10n kaže...

ah neznam, bas cu se raspitati...hvala na savjetima :P

sada mi je frend rekao da murja nemoze nista jer se to ne racuna kao motorno prijevozno sredstvo nego bicikla xD

dobro ti je frend rekao, policija ti nemoze nista..
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Mislim da motor od kosilice ne radi bez noža odnosno dodatne mase kao zamasnjaka, probao sam ju jednom upaliti bez noza, povratni trzaj mi je skoro prste počupao.

Apsolutno si u pravu............

15 godina
neaktivan

evo pa kupuj da se ne zahebavaš

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan

Nisam mogao promjeniti naslov teme, mislio sam na motorku :)

i kolika bi bila otprilike maksimalna brzina toga?

15 godina
odjavljen

Policija bi te kaznila, jer to vozilo mora biti registrirano, a da biš  ga registrirao moraš proći atest. Kojeg sigurno ne biš prošao.

Ja imam ovakvu električnu i za ne vjerovat je kako to radi. Odi na test vožnju u Artas i vidjet ćeš!

Iak ima caka za el. bicikle, po europskim zakonima max brzina mora biti 30 kmh, i ne smije imat posebnu kontrolu za gas, nego samo pedal assist, dakle da se motor pali kad ti pedaliraš. Ima više na Artasovom forumu.

15 godina
neaktivan

Da, ali takvo bi se vozilo smatralo biciklom ako me shvacas :)

Znaci da netreba biti registrirano ;)

15 godina
neaktivan

35/45 km/h

15 godina
neaktivan

zasto tako slabo :O

15 godina
neaktivan
1nf3ct10n kaže...

Da, ali takvo bi se vozilo smatralo biciklom ako me shvacas :)

Znaci da netreba biti registrirano ;)

NE moze se smatrat bciklom ako ima motor............

Motorno vozilo: svako vozilo koje se pokrece snagom vlastitog motora.............

15 godina
neaktivan

pa šta će ti više za po gradi i još možeš vozit di su pješaci

16 godina
neaktivan
bolje ti je od motorke nego od kosilice,a brzina?
a sad brzina i snaga ovisi o prijenosu na kotace,zupcanici,onda gume,neznam bas kak bi to pokretalo te gume i to,al islo bi 40 mozda 50 mada nevjerujem,nije to tak jednostavno kak izgleda
svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
16 godina

Odlicna stvar,sam jos i auspuh skinut pa bit jos veca faca kak to prdi jer je i motorka poznata po tome da uzasno se cuje,kud ce jos na bajku toOsmijeh

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
15 godina
neaktivan

hahahahaha :D

ma cisto sumnjam, sta ce kada mi bude kaznu pisao pisat ce prekrsio to i to pravilo sa mopedom marke stihl xD

15 godina
neaktivan

mislim da mu se maks brzina moze povecati jedino tak da mu zupcanik na zadnjem kotacu bude sto manji, a na prednjem sto veci, ali tada bi ga vjerojatno trebalo malo pogurati, u suprotnom bi mu maksimalna brzina bila jako niska, ali bi ga mogao prakticki na zadnji podignuti :)

15 godina
neaktivan

To ti omjer akceleracije i top speed...............

16 godina
odjavljen

Možda ako bi uspio napraviti regulaciju da se motorka "uključuje" u pogon samo dok pedalaš. Tada bi uz ograničenje max brzine zadovoljio uvjet za bicikl s potpomaganjem (ukoliko nije izričito napisano da mora biti električni motor).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
Ako na kotač staviš manji zupčanik od zupčanika na motoru dobiš brzinu, ali gubiš snagu. Pa zbog toga treba napraviti pravi omjer.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice