Dobra vecer naime imam sljedeci problem posjedujem auto Nissan almera 1,5 16v 66kw 2001god
auto je super radio sve dok jednog dana nakon odradene smjene na poslu vise nije htjeo upalio
znaci vrti i sve ima snage al nepali ko da nema goriva,nakon sta sam ga vrtio dosta puta jedva je uspio upalit ali se ubrzo gasio cim bi pustio gas,nakon nekoliko puta poceo je normalno radit ali "check engine " se upalila,auto je dobro vuko /cak i jace nego inace/ ali kad bi šalto brzine npr iz 2 u 3 u ler gasu izmedu on bi sam dodavao 500 okretaja ,bio se i ugasio cca 2 puta tokom voznje ,vozio sam ga cca 10km parkirao ga sutra dan ujutro iz drugog puta je upalio ,te vozio je normalno i lampica se nije palila "check engine" te radio je kao da nista nije bilo ,otisao sam do par trgovina i gasio ga ,nakon svakog paljenja upalio je normalno ,sutra dan hocu ga upalit ista prica samo sta ovaj put vise nezeli nikako upalit ,e sad sta vi mislite o svemu ovom? svjecica su zamjenjenje , pumpa od goriva zuji , i naravno lampica svjetli na instrum. tabli ,napravio sam diagnostiku i izbacila mi je code p0505 idle air control system,dali je moguce da radi toga nece nikako upalit? senozor radilice mislim da nije jer kad ga palim vidim na okretajima da se malo dize ,svaki savjet je dobro dosao :)
Auto vergla a ne pali
- poruka: 4
- |
- čitano: 11.037
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako pali kad je topal i kako radi na leru?
Pa piše ti idle air control system.
Ilitiga elektromotor ler gasa. Motorin od minima bi se reklo u Istri.
On ti održava broj okretaja da budu kako treba (ovisno o autu. Recimo 1000) kad se gas ne dira. Kad on rikne, počnu se dešavat stvari poput gašenja na semaforima, skretanjima, mjenjanju brzina, ugl na svako duže puštanje gasa. Nekad i teže upali. Nekad i sam dodaje gas (pretjecanja gasa, u leru lovi 5000 okretaja.), a to je, ako mene pitaš, je*ena p*zdarija i igranje sa životom.
Ugl, poanta priče, taj dio je 100-150kn. Lako se mijenja, ako nisi siguran, vozi mehaničaru :)
Piše i na plotu. Da je to tako jednostavno kako ti misliš onda bi svi danas bili mehaničari. Može biti da je to što piše a može biti sasvem nešto deseto.