Auto-radio + adapter acdc12v + aku. 12v, 7.2 ah

poruka: 7
|
čitano: 12.980
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

A vidi naslova.... uf..

Ovako, imam stari sony autoradio s žicama - +12volt, chasis-ground i battery

Eh sada plan je ovakav. Spojiti autoradio na strujni adapter, namjestit 12 volti i mir (500mah nije dovoljno, a najjači što imam je 1500mah pa ću to probati), a sada je problem memorija radia, dakle stanica. To bi riješio spajanjem akumulatora na "battery"žicu i opet na ground..

Ako netko misli da neće raditi, ili što bih trebao napraviti, neka kaže...

----

Probao sam spojiti radio na 12volti od napajanja računala i stvar radi bez problema...

----

Ako to uopće i bude radilo, koliko bi teorijski akumulator trebao držati memoriju radia?

Nisam baš previše vičan tome, ali poslušat ću svaki savjet!

Hvala!

17 godina
neaktivan

Žutu i crvenu žicu na radio spoji zajedno na + pol akumulatora i to je to.

Ukoliko ti radio ne bude po čitave dane upaljen akumulator će ti prilično dugo trajati.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:00 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
Re: Auto-radio + adapter acdc12v + aku. 12v, 7.2 a

Aha, pa ne, neće cijele dane, najviše po ljetu, sada ovo vrijeme, kad vani radimo i tako.., a zna raditi od 8 pa do 10 navečer nekad...

to je problem, zato bih volio imati drugo rješenje, ako bude išlo.

a najviše me zanima ako adapter bude dovoljno jak, da li smijem spojiti ovako kako sam naveo?

17 godina
neaktivan
Ivan Blažević kaže...
a najviše me zanima ako adapter bude dovoljno jak, da li smijem spojiti ovako kako sam naveo?

Iskreno neznam.

Meni je radio bio spojen na akumulator i kad je bio na izmaku snaga samo sam ga spojio na punjač za akumulator.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
17 godina

1,5 A će ti biti najvjerojatnije premalo, inače možeš.

Najbolje bi bilo ako slučajno imaš neki ispravljač napona oko 13,5 V (tj. punjač), kojeg spojiš na akumulator (da ga održava punim), a onda radio na tu kombinaciju, ili kako je Ivo napisao, samo na akumulator, i kad primijetiš da je oslabio,spojiš punjač.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:16 (KaeR).
17 godina
neaktivan

pozz

spojeno na 1.5A i dovoljno je :) i stvar radi..., hehe...

jedino oprez, treba adapter s stabilnim naponom jer one jeftinjare na 12V oznati šibaju i preko 15V...

15 godina
neaktivan

moze li se kako povezati auto radio na adaptr od 12 v i stavis u struju i sljaka {#}

http://smokingifs.com/uploads/Sexy-redheads-grab-each-others-ass.gif
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice