Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.336.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

petrol mi na 1,5km od kuce - izbjegavam

ina mi na 2km od kuce - izgjebavam

crodux mi najblizi 5km od kuce - idem svaki put

sipam 100tku u oba auta zadnjih 5g, sa croduxovim gorivom radim vise km sa istom koliciniom goriva nego drugdje. to mi dosta

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vrtilo se pred koju stranicu opet o ljetnim gumama po snijegu itd. pa da i ja kazem neke svoje svjeze dojmove. Isao sam za novu u zagorje, ali s autom na kojem su ljetne jer mi u njega stane vise stvari. Kad smo krenuli prvi je padala kisa ko blesava, ali problema s gumama nema kao sto ih ni dosad nije bilo unatoc niskim temperaturama. Medutim ubrzo je brutalno krenuo padat snijeg te se u roku 20ak min stvorilo 5-10cm snijega na kolniku i bome to mi je bila najstresnija voznja u zivotu. Dobro je dok pratis tragove auta ispred, al cim odes sa strane katastrofa osjecaj. Unatoc tome uspio sam doci na odrediste i cak se uspio popesti na brutalan breg gdje je vikendica sto me iznenadilo, ali zalet i nema stajanja.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobar ovaj grip control. Upao u neko blato na livadi(ne pitajte) i fino se izvlaci. Gas do poda i on sam sve radi, samo treba na volan paziti. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
chutac kaže...

Dobar ovaj grip control. Upao u neko blato na livadi(ne pitajte) i fino se izvlaci. Gas do poda i on sam sve radi, samo treba na volan paziti. 

Nije peugeot, ali je familijarno:

12 godina
Boixus Nois PS kaže...

Evo ovako imam par ljudikoji su u Njemačkoj ili ce biti uskoro tamo ioni bi mi moglo dovesti auto...Sad me zanima posto mi je krajnja cijena sa svim oko 35-40k zanima me na koje auto bacit pogled...

Imao sam u vidu Golf V i Audi A3...

Prednost dieselasima.

Golf 5 i A3 8P se daju naci za 5500€, mozda i nesto manje. Gledaj 1.9 TDI. 2.0 nisu poznati kao pouzdani motori. Sa time ne zelim reci da su losi nego da su generalno imali vise kvarova. Kad sam prije 4 godine nabavio A6 2.5 TDI 180ks, svi su mi govorili kako sam nabavio rupu bez dna. Ja sam u tih godinu dana sto sam ga vozio bio prezadovoljan. Inace je poznato da ti 2.5 tdi jedu bregaste (pretezno 110 i 120kW verzije).

Realno, lakse ces naravno naci Golfa. A3 ipak drzi bolje cijenu. Također, ja ne bih gledao Audi sa prednjim pogonom. Quattro mi je obavezna stavka, a A3 sa Quattro pogonom nije lako naci.

Za tu cifru bih ja ubacio i Alfu 147 (ukoliko gledas samo C segment). Za 5500€ mozes naletiti na jako dobru alficu sa hrpom opreme (koža, Bose, tempomat, dupla klima, špera itd.). 1.9 JTDm je odlican motor. 8V varijanta trosi jako malo i definitivno je jedan od izdrzljivijih motora. 16v je također odlican, a 110kW se lijepo osjete. Održavanje nije nista skuplje od prva dva navedena. Ovjes je odlican za dinamicnu voznju ali i osjetljiviji pa se vilice cesce mijenjaju. Od ostalih mana bih uvrstio kvake prednjih vrata koje znaju puknuti, ali nove ne kostaju bogatstvo. Najveca mana po meni je sto ces ju teze prodati od Golfa ali tu isto puno ovisi o tome koliko si dobar prodavac i kako si odrzavao auto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.1.2018 18:01 (MatijaZG).
15 godina
neaktivan

Ne znaš koliko je zabavno kada si u blatu, a znaš da nije grdo. Prerovio sam ljudima čitavu livadu 

16 godina
Nema 2.0 tdi nikakvih većih ili značajnijih kvarova nego 1.9 TDi.
Na 1.9 tdi isto znaju otići glave motora,injektori i turbina,ništa više-manje nego na 2.0 tdi
12 godina
protjeran

Gledao sam malo i stvarno je tako...A3 drži cijenu i skuplji je od Golfa.

Nisam bas gledao Alfu ali bi mogao baciti pogled...Iako mi je Golf V prva opcija...Iako svi govore da se ne isplati uvesti po mojoj racunici se isplati.

U HR se ne može naći poštena Golf V ispod 6500 eura nema šanse.

Kad bi uvozio mogao bih ga naći za cca 5000-5500.

This time next year we'll be millionaires
14 godina
Auti - ultimativna tema

Bolje uzeti benzinca,ako se neće raditi neka prevelika kilometraža

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Auti - ultimativna tema

Golf V nije ima nekih postenih benzinaca sto se tice pouzdanosti, jedino ako hoce obicne 1.6 ili 1.4.

16 godina
chutac kaže...

Ne znaš koliko je zabavno kada si u blatu, a znaš da nije grdo. Prerovio sam ljudima čitavu livadu 

Autima je mjesto u blatu samo ako se radi o rally stazi, za ostatak blata i poljoprivredne poslove su tu dizelasi.

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

Nisam bas gledao Alfu ali bi mogao baciti pogled...Iako mi je Golf V prva opcija...Iako svi govore da se ne isplati uvesti po mojoj racunici se isplati.

A zašto ne pogledaš Seata, ako baš hoćeš VauWau koncern? Ili Škodu? Pada mi na pamet Leon, Octavia, Yeti. Postoji i Astra, 307, Megane, i30... Ili potraži Daciu ovdje? Idu u bescjenje, a realno, automobilu baš ništa ne fali. Ima malo tvrđu plastiku, ali sva mehanika je solidna, rađen je za naše kaldrme, jeftino mu je održavanje, a i nisam čuo da ima problema s elektronikom kao što to inače Francuzi imaju. I opet, ako gledaš uvoz, ne gledaj cijenu automobila. Gledaj cijenu s dovozom ovdje. Ja sam baš gledao S-Maxa (da Marku vadim mast da imam većeg Fordovog traktora nego što on ima ), čak sam si i našao idealnog kandidata, privat osoba, čovjek garantira za svaki popravak, automatik, 140 konja, opreme taman što si želim... ali kad stavim na stol put gore, put nazad, trošak svega.. ne isplati se. 

Je, lijepo je kad se sjedneš u Golfa, ali su i ovdje i vani precijenjeni. Bivša je imala baš peticu i imao sam xy puta priliku sjesti u njega i voziti ga i biti vožen. Naspram Golfa 4 i 6, ta petica mi je toliko bezvezna da je to nevjerojatno. Od unutrašnjosti u kojoj je sve škripalo sa 150.000 km, bezlične plastike, anemičnosti (mislim da je bio benzinac neki, upucaj me, prošlo vremena). Ali... sto ljudi sto čudi. Ako si se zapiknuo za njega, ja te neću odgovoriti od njega. Mogu ti dati alternativu, ali krajnja odluka je tvoja.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.1.2018 20:10 (WackyZG).
12 godina
doky01akablava kaže...
Nema 2.0 tdi nikakvih većih ili značajnijih kvarova nego 1.9 TDi.
Na 1.9 tdi isto znaju otići glave motora,injektori i turbina,ništa više-manje nego na 2.0 tdi

Tako pričaš zato što voziš 2.0 TDI? Šalu na stranu, zato sam i napisao da po nekoj statistici, 2.0 je manje pouzdan od 1.9, ali to ne znači da ćeš imati kvarljiv auto ako kupiš 2.0 ili pouzdan ako uzmeš 1.9.

Boixus Nois PS kaže...

Ako ciljaš na opremljenog Golfa 5, onda teško da 5000 € bude dovoljno. Zato kažem, za tu cifru bih ja uzeo u obzir Alfe. U francuze se nažalost ne kužim previše, pa ne želim dijeliti nikakve savjete. Nešto u ovom stilu naprimjer Alfa 147 Q2. Koliko vidim, auto je na hrpi, ima solidnu opremu, šperu (Q2) koja je meni bila jedan od dražih upgradeova na 156ici. Jedino, vidim da je registrirana nedavno tako da je taj auto 99% uvoz. Treba ga pogledati uživo. Ukoliko ti snaga ne igra veliku ulogu, idi na 1.9 8v. Ako ti ulazi u obzir coupe, Alfa GT se može naći za dobru cijenu. Unutra je pretežno sve kao u 147. Sjedala su daleko bolja i auto se osjetno bolje vozi po zavojima. Alfa GT 1.9. Ova je podosta jeftina jer nema baš opreme ali dijeluje mi sasvim ok.

WackyZG kaže...

A zašto ne pogledaš Seata, ako baš hoćeš VauWau koncern? Ili Škodu? Pada mi na pamet Leon, Octavia, Yeti. Postoji i Astra, 307, Megane, i30... Ili potraži Daciu ovdje? Idu u bescjenje, a realno, automobilu baš ništa ne fali. Ima malo tvrđu plastiku, ali sva mehanika je solidna, rađen je za naše kaldrme, jeftino mu je održavanje, a i nisam čuo da ima problema s elektronikom kao što to inače Francuzi imaju. I opet, ako gledaš uvoz, ne gledaj cijenu automobila. Gledaj cijenu s dovozom ovdje. Ja sam baš gledao S-Maxa (da Marku vadim mast da imam većeg Fordovog traktora nego što on ima ), čak sam si i našao idealnog kandidata, privat osoba, čovjek garantira za svaki popravak, automatik, 140 konja, opreme taman što si želim... ali kad stavim na stol put gore, put nazad, trošak svega.. ne isplati se. 

Je, lijepo je kad se sjedneš u Golfa, ali su i ovdje i vani precijenjeni. Bivša je imala baš peticu i imao sam xy puta priliku sjesti u njega i voziti ga i biti vožen. Naspram Golfa 4 i 6, ta petica mi je toliko bezvezna da je to nevjerojatno. Od unutrašnjosti u kojoj je sve škripalo sa 150.000 km, bezlične plastike, anemičnosti (mislim da je bio benzinac neki, upucaj me, prošlo vremena). Ali... sto ljudi sto čudi. Ako si se zapiknuo za njega, ja te neću odgovoriti od njega. Mogu ti dati alternativu, ali krajnja odluka je tvoja.  

Seat da, kao i Peugeot, Renault, Citroen, Opel, Ford. Sve te marke imaju dobre predstavnike C segmenta. Hyunday i Daciu ne bih ubacio u odabir. Daciu pogotovo. Jednom sam se vozio u novom Dusteru i to je takvu smeće od auta što se tiče materijala. Računaj da sam tada vozio Alfu 156, dakle nisam još bio naviknut kao sada na BMW kvalitetu unutrašnjosti.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

RuskeGTT -ov VTS?

16 godina
Auti - ultimativna tema

@MatijaZG Dobro ima i toga sto vozim,ali razgovarao sam sa dosta vlasnika 2.0 TDi motora i nisu to neke znacajne razlike,naravno bolji su 8V 1 bregasta 2.0 TDi i imaju manje problema nego 16V 2 bregate 2.0 TDi,ali sve je manje-vise stvar redovitog servisiranje i nekih common sense pravila ( ne deri na hladno,ne gasi odmah nakon ganjanja itd. ).

Ali neusporedivo 1.9 TDi 105 KS i 2.0 TDi 140 ks,puno ljepsi osjecaj voziti 2.0 TDi :D

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

RuskeGTT -ov VTS?

Ne radi ti link

doky01akablava kaže...

@MatijaZG Dobro ima i toga sto vozim,ali razgovarao sam sa dosta vlasnika 2.0 TDi motora i nisu to neke znacajne razlike,naravno bolji su 8V 1 bregasta 2.0 TDi i imaju manje problema nego 16V 2 bregate 2.0 TDi,ali sve je manje-vise stvar redovitog servisiranje i nekih common sense pravila ( ne deri na hladno,ne gasi odmah nakon ganjanja itd. ).

Ali neusporedivo 1.9 TDi JTD 105 KS i 2.0 TDi 140 ks,puno ljepsi osjecaj voziti 2.0 TDi :D

14 godina
Auti - ultimativna tema

Punto je tu dosta laksi i uz to jos na stage 3.

16 godina
1BIT kaže...
chutac kaže...

RuskeGTT -ov VTS?

Ne radi ti link

doky01akablava kaže...

Ali neusporedivo 1.9 TDi JTD 105 KS i 2.0 TDi 140 ks,puno ljepsi osjecaj voziti 2.0 TDi :D

Weight reduction :D 

A i ovisi od vozaca do vozaca,pola njih ne zna startati kako treba,ali racunaj koliko je opterecenija turbina kod JTD-a vise nego kod 2.0 TDi-ja,2.0 TDi sa stage1 remapom ide na 190 ks bez diranja icega cak i stage 2 mislim da injektori izdrze,samo treba turbinu hibridnu i jacu lamelu ? ...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
11 godina
neaktivan
kako spustit auto? na najjeftiniji nacin? malo mi ide na zivce jer je auto malo pre visok pa ima ogroman razmak ono od gume do pocetka auta gori.. ak kuzite xD . gleda san da se pilaju opruge... jel to sigurno i jel to na kraju moze proc tehnicki? jel to uopce gledaju na tehnickom? znam jedno da auto postane neudoban kao da sjedis na kamenu kad prodjes prek rupice... hvala.
RAMPAGE
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ili opruge, ali onda je preporučljivo i amortizere(iako se opruge rade za tvorničke amortizere), ali ja bih preporučio gewinde.

Recimo 900€ sa ugradnjom i uživaj.

16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
 Weight reduction :D 

A i ovisi od vozaca do vozaca,pola njih ne zna startati kako treba,ali racunaj koliko je opterecenija turbina kod JTD-a vise nego kod 2.0 TDi-ja,2.0 TDi sa stage1 remapom ide na 190 ks bez diranja icega cak i stage 2 mislim da injektori izdrze,samo treba turbinu hibridnu i jacu lamelu ? ...

Ma ja sam ovo fore radi stavio, raspao se već taj 1.9 JTD motor, već slažu drugi

17 godina
neaktivan

najjeftinije ti je uzet 2-3 vrice cimenta i problem rijesen... ako je malo, dodas jos dvi... sve ostalo kosta znatno vise...

14 godina
Uzmi se eibach pro progresivne opruge,udobnost ćeš zadržat više manje,a auto će biti niži za cca 200 eura.Gewinde osim ako nisu ekstra skupe,će biti tvrđe.

Ako baš inzistiraš na gewindama,uzmi si AP gewinde,koje su u biti KW1 samo ne od inoxa.Prilično udobne! cca 500 eura.
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
14 godina
Ruske,uzimaj punicu i obitelj u zamjenu za VTS i trpaj ih sve do iznemoglosti.
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
8 godina
protjeran

Ova je konacna konfiguracija.

Odustao sam od hibrida, uzimam cistog benzinca.

Do 20.000€ bolje opremljeni i lijepsi automobil ne mogu dobiti:

Moze li netko jos komentirati, dali bi trebalo jos sta dodati/maknuti?
Vozit cemo se samo baba i ja. Dva puta godisnje Austrija-Hrvatska,
a od daljih izleta po Njemackoj autocesti do Poljske.
A ostatak 90km autoceste dnevno, gradske voznje max 15km.
16 godina
Čitatelj kaže...

Ova je konacna konfiguracija.

Odustao sam od hibrida, uzimam cistog benzinca.

Do 20.000€ bolje opremljeni i lijepsi automobil ne mogu dobiti:

Moze li netko jos komentirati, dali bi trebalo jos sta dodati/maknuti?
Vozit cemo se samo baba i ja. Dva puta godisnje Austrija-Hrvatska,
a od daljih izleta po Njemackoj autocesti do Poljske.
A ostatak 90km autoceste dnevno, gradske voznje max 15km.

Hebo te ti takvi uploadi, cim mi pocne odbrojavati minutu ugasim:

https://www.docdroid.net/

imas ovo za pdf i fino kad ljudi stisnu se otvori dokument, ovo tvoje nemam volje ni gledati.

8 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Preporuka dijagnostike i autoelektričara u Zagrebu, u gradu ako može, da nije 30-50km okolo baš ako ne mora biti..?

Za VAG baš još bolje, ali nije presudno.

Vrisnulo centralno i podizači, ali mislim da je ovo baš sa strujom nešto, od osigurača, instalacija, prekidača pa do motora podizača i ono najgore pumpe centralnog u gepeku (kojeg ne mogu ni otvorit lol )..

In the name of tragedy...
16 godina
Vidi na VW club forumu pa zamoli nekoga da ti spoji na dijagnostiku ( vcds ) čisto da znaš,ima dosta ekipe sa kablovima u ZG-u.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice