Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.548
|
čitano: 17.347.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže...
sstrmi kaže...

Moji evo sad cijelih 14 godina samo univerzalne MS stavljaju na Clia.Tako i ja vozim već godinu i pol i meni ok

Kad se voziš ko normalna osoba i ne ulijećeš s 70 u kružni tok s gradskim "esjuviem" ko neki.. Kojima slickovi trebaju ,jer pazi, nemili je povišeni Clio s 90 konja (ne rugam se Cliu, nego Capturu i ostalim sličnim glupostim, jer je po meni nepotrebno nagrđivanje i podizanje Clia)

Imam Clio Mk4 i odmah bi ga mjenjo za Captura

16 godina
neaktivan
wifi kaže...

sad bi amerikanci rekli "No shit, sherlock..."... devet godina sam ovdje na forumu, devet godina tupim zbog cega je meni osobno premium litnja jedini pravi izbor, jer 99% vrimena provedem na suhom i mokrom, a onih 1% sniga mi je zabavno i bez zurbe, i onda sad napokon otkrivenje: litnje bolje koce po suhom od zimskih, en par su na mokrom, jedino su zimske bolje na snigu... al ajd da to sve ove godine ne tupim... zimske su dobar izbor za one koji zive u unutrasnjosti, ali tada oprez po suhom, a i smanjit dozivljaj na snigu jer se ljudi s njima daleko prije precjene... 

Sve pet, al izostavljaš temperaturu koja kod guma čini veliku razliku

Inaće 7C° je granica, ispod 7C° ljetne gume gube mekoću i badava im sva ripna i površina kad se stvrdnu na hladnoći, ako se voziš zimi u uvjetima di je nerjetko temperatura iznad 7C° onda je ok za ljetne gume

ARazer kaže...
 Ne možeš uspoređivat Citiusa s nijednom mapom / tuning kućom

Zašto, jako je dobar ili je jako loš?

Koristi neke alternativne metode neusporedive sa drugima?

Osobno nisam bio niti kod jednih pa ne znam, zato pitam?

(možeš i u pm odgvorit)

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Sve pet, al izostavljaš temperaturu koja kod guma čini veliku razliku

Inaće 7C° je granica, ispod 7C° ljetne gume gube mekoću i badava im sva ripna i površina kad se stvrdnu na hladnoći, ako se voziš zimi u uvjetima di je nerjetko temperatura iznad 7C° onda je ok za ljetne gume

ne izostavljam temperaturu... ako je suha cesta, i ispod tih famoznih 7°C litnja guma ce bit bolja od zimske... dapace, i u umjerenim minusima ce vridit isto... ali sad ako odes u debele minuse, sasvim druga prica... jednako tako mozes s tom zimskom gumom otic u Sibir i bila bi jednako tvrda jer je i to pretvrdo tamo... 

i ka sta je u jednom od videa stavljeno - tih 7°C je "industry standard", dakle netko je provalia tih 7 stupnjeva, i sto sad? na 6,9 je bolja zimska, na 7,1 litnja? i to bez obzira, conti, bridgestone, ling-long, tristar... svi su isti i svi na 7 stupnjeva su gotovi? see my point?

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

neznam gdje zivis ali ocito je da snjega vidio nisi. jedan dan moze biti +10.. drugi dan - 10 i pola metra snjega. nema veze bitno da su lanci u bunkeru koje neznas i nemozes stavit po snjegu.klasika. ako i uspijes izac iz dvorista prva blaza uzbrdica i to je to.. pisi kuci propalo. al neka ajmo stedit na gumama po zimi pa kako bude bude.. 

xfact
17 godina
neaktivan

jel to meni bilo upuceno? jer ako je, zivim u splitu i sniga vidim prakticki jednako ka i prosjecni zagrepcanin, ako ne i vise... to sto je tebi znanstvena fantastika vozit po snigu, ne znaci da tribas druge spustat u svoju kategoriju antitalenata... 

14 godina
odjavljen

Ja teram svog BMW E96 zimi na -10 s ljetnim gumama 

14 godina
neaktivan
wifi kaže...

jel to meni bilo upuceno? jer ako je, zivim u splitu i sniga vidim prakticki jednako ka i prosjecni zagrepcanin, ako ne i vise... to sto je tebi znanstvena fantastika vozit po snigu, ne znaci da tribas druge spustat u svoju kategoriju antitalenata... 

eto splicanin pripovjeda bajke o snjegu goraninu   

xfact
17 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

eto splicanin pripovjeda bajke o snjegu goraninu   

da te podsjetim, otkud je jedina hrvatska bob ekipa na OI? goranska???? NEEEEE! iz splita! 

ali eto, tjesi se sto si goranin... 

15 godina
wifi kaže...

jedine cjelogodisnje koje bi volia probat (bar po testovima) su Michelin CC, i to zbog orjentiranosti na lito, ili sto u reklamama kazu, litnja guma sa zimskim mogucnostima... ono sto me sprjecava u tome je sto me najvise strah da se ne razocaram, a prakticki su 50% skuplje od provjereno dobrih Dunlop Bluresponse... 

Karlek_19 kaže...

Kad se voziš ko normalna osoba i ne ulijećeš s 70 u kružni tok s gradskim "esjuviem" ko neki.. Kojima slickovi trebaju ,jer pazi, nemili je povišeni Clio s 90 konja  (ne rugam se Cliu, nego Capturu i ostalim sličnim glupostim, jer je po meni nepotrebno nagrđivanje i podizanje Clia)

sta ti za 70 u kt tribaju slikovi??? toliko i na goloj felgi mos proc... 

Uzmi nećeš požalit vjeruj mi! Imam ih ja i ne pada mi na pamet kupovat vise 2 seta guma. Jest da su skuplje od jednog seta ali drže po mokrome čak sam i po snijegu odvozio bez proklizavanja tako da zamene samo michelin CC.

16 godina
=xfact= kaže...

neznam gdje zivis ali ocito je da snjega vidio nisi. jedan dan moze biti +10.. drugi dan - 10 i pola metra snjega. nema veze bitno da su lanci u bunkeru koje neznas i nemozes stavit po snjegu.klasika. ako i uspijes izac iz dvorista prva blaza uzbrdica i to je to.. pisi kuci propalo. al neka ajmo stedit na gumama po zimi pa kako bude bude.. 

Jedino zbog cega wifi moze ostati zatocen u snijegu je elektronika 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo da i ja nesto kazem o gumama, navozio sam se svakakvih auti i guma i definitivno savu nebih nikada stavio na svoj auto ako se mislim voziti snjime svaki dan, na snijegu je odlicna to se slazem ali mokro a i suho katastrofa, a to se pogotovo osjeti na autu s zadnjim pogonom.

Trenutacno vozim bmw f20 na ljetnim gumama, naprijed toyo kišni, a iza meki michelin ljetni, posto u Karlovcu nema snijega bas zadnjih godina a tako i onako ga prodajem pa mi se ne isplati kupovati gume, ali da je pametno voziti po zimi ljetne gume nebih rekao, jer definitivno kad je niska temperatura ne drze nikako, zna mi u trecoj proklizavat ako je mrvicu jači gas, a da ne govorim o malo jacim zavojima. A ako padne snijeg necu ni pokusat iz dvorista izlaziti snjime.

A šta se tiče ljetnih guma najbolja što sam imao je bila dunlop sportmax na audi a3 sline, defitinvno drži nenormalno dobro.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da ste me nagovorili na Michelin CC ( CrossClimate ) gume za duju 185/60/14 :)

Po tyre review je bolja od save u svim pogledima. Iako ja svoje save nazalost furam citavu godinu...jbg...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 16:06 (Fake_Alert).
12 godina
Dex.pwn kaže...

Ja teram svog BMW E96 zimi na -10 s ljetnim gumama 

BMW E96 doesn't exist...

14 godina
odjavljen

Postoji, ali viđam više slika haha

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 16:33 (Dex.pwn).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Znam da je zimska Sava losa. Imam ih na Pandi, S3+ jer su najjeftinije(Panda radi 1000 km godisnje) i nisu nesto, ali za 4 km dnevno su vrhunske. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Auti - ultimativna tema

zimska sava je odlicna po snijegu, po mokrome malo manje...

nokian, konkretno A3 model je ODLICAN po mokrome, na oba auta ih imam i vrh su. a po snijegu prva liga, mada vidim problem u sirini gume 215 na C4 i 225 na cupri + tezina auta, ali svejedno me ne ostavljaju nigdje, ali primjecujem tromost u kretanju...

dok je clio I sa 155 70 13 letio na savama haha

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ekipa blizu pule, ima netko iskustva sa kia centar pula mozda?

cijene otkupa, garancija i slicno?

vidim da rade otkup auta a nasao sam potencijalnog kandidata za 3 autosjedalice kod njih 

kako nisam blizu,svaka informacija o njima je dobrodosla

hvala

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 18:23 (simeparanoja).
9 godina
neaktivan
Vec duze vrijeme pratim temu i nevjerujem kakve gluposti dex.pwn moze napisat.

Potpis
11 godina
Foz-matija kaže...

Ima još bisera, bez brige...

15 godina
Foz-matija kaže...

Vec duze vrijeme pratim RAZNE temE i nevjerujem kakve gluposti dex.pwn moze napisat. 

fixed

14 godina
odjavljen
Foz-matija kaže...

Čovjek se ne smije više ni šalit bez da mu se neko ne nakaći na vrat

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 23:15 (Dex.pwn).
16 godina
Stvar je u tome da se ti ne salis.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Je li netko proucio nove zakone vezano uz uvoz auta(2018)? Ako bi mogao linkat neko kvalitetno objasnjenje promjena.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
odjavljen
Eto ti znaš 🤣🤣
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
Foz-matija kaže...

Vec duze vrijeme pratim RAZNE temE i nevjerujem kakve gluposti dex.pwn moze napisat. 

fixed

CroNk3r kaže...
Stvar je u tome da se ti ne salis.

Ponekad kad pročitam izjave koje napiše, izleti mi para na uši. Al pregrizem jezik i tješim se onda da je neki dečko 13-17 godina iza tipkovnice koji još treba dosta naučiti u životu i steći neku ozbiljnost.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

No dobro, nikome nije zlo nanio, ne treba ga sada previše napadati.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Dex mislim da ima oko 18 godina tako da se ponasa sukladno svojim godinama.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Iskustva sa izbacivanjem ispušnog rezonatora?

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ma sve ok, ali npr u temi o elektronici/arduinu, dobije savjet s kvalitetnim objasnjenjem zbog cega njegov pristup nije dobar i kako da rjesi problem kako bi to bilo cim bolje, ali on onda tek ide opravdavat ono sto je on zamislio, definitivno krivo jer iz nekog razloga ima problem s time da sam sebi prizna da nije stalno u pravu.

Isto je i tu bilo s gumenim karikama, kolko god mu mi pokusavali objasniti da to nije tako, svaki puta je bio neki ali.

Napisi jbg, zajebo sam i to je to.

15 godina
Auti - ultimativna tema

zadnjih dana vidim po gradu dosta cupri...znao sam za zutu, pa sam cuo da ju decko zabio. onda moj dobar frend sa bijelim FR-om (svrstavam ga u cupre jer ima 370ks), pa neki dan vidim ISTU crvenu kao moju, samo stock visine, najvj i motora...bratic od frenda sa FR-om kupio nedavno bijelu i poceo slagati ako se ne varam, bas neki dan vidim jednu bijelu, pomislim to je ta, na kraju se uspostavilo da je skroz druga (ne poznam tog bratica), spustena lijepo rekao bi na gewindama jer je niza od moje, a najvj motor isto, kozna...i danas vidim opet zutu sa pocetka posta, ocito slozena...ima li kakvih cupri ili napaprenih FR-ova kod vas u vasim gradovima? cisto da vidim koliko ih se vozi ovako po vecim gradovima...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice