Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.011
|
čitano: 16.487.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

obavljen jucer rejs na aveniji...za prvi put sam vise nego zadovoljan...

najbolji rezultati (kombinirano iz vise voznji):

RT 0,35

60ft 2,09

402m ET 13,5

402m TT 14,007

izlazna 175kmh (najbrzi u klasi xD)

odvozio prvi trening 14,5 i 14,3, pa onda kvale 14,127, odlucio da ne idem riskirati dalje i probiti, jer sam se jos trazio sa reakcijom...bio 10. za top 16, pa isao protiv trice compact koja je brat bratu imala 800kg i neki sestak unutra, oderao ga bez beda, toliko dobro startao (RT i skoro nista proklizavanja) da sam na kraju sasvim slucajno pustao gas jedno 70-80m prije cilja i cak kocio, da bi napravio tih 14,007, pa sam u top 8 spusio od 350Z turbo, radi mrvicu losijeg RT i vise proklizavanja, iako mislim da bi ga oderao, ali stvar je da bi oboje probili u 13ku (kako smo mjerili stvaran ET, bili bi nam 13,7 cirka vremena obojici), ja sam napravio 14,095, a on 14,016...i tu je bilo gotovo jbg, ali sam se zabavio masu, uzivancija, sunjara, oktani...

za iduci rejs gume, bolji start i RT, mooozda jos nesto iskemijati s autom i skinuti jos nesto iz njega, pa u 13ku (uz malu nizbrdicu na grobniku)

1bit: ljubim te, snimao si cijeli run i namjestanjeeee...lijepo se cuje dok puca iz spuha <3

Svaka čast stari, pratio sam Cupru i zvijer je! :)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

evo 2 sličke sa moba, nisu baš najsvježije, nije mi se nikako dalo uploadati ih 

konjić na rizolu se ne viđa svaki dan, krkan ga ostavio i otišao u obližnji restoran koji btw ima svoj parking.. konjić na rizolu se ne viđa svaki dan, krkan ga ostavio i otišao u obližnji restoran koji btw ima svoj parking..
pravo ruho diplomata, mafiozo no1 :) BTW čini mi se da lik koji je sjedio nije ništa stariji od mene i sa njim je bila neka plavuša.. pravo ruho diplomata, mafiozo no1 :) BTW čini mi se da lik koji je sjedio nije ništa stariji od mene i sa njim je bila neka plavuša..
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina
Auti - ultimativna tema

Ako mi neki maher može pomoći bio bih zahvalan.... Dakle radi se o očevom Renault Trafic 97. kombiju... Prije 2 dana je mjenjao vanjski remen. I sutradan počelo je nekakvo cvijukanje iz smjera alternatora (bar se tako nama cini) , imao je drugi alternator i kada ga je zamjenio zvuk je i dalje ostao , medjutim i na jednom i drugom su četkice bile skroz istrošene tako da sam stavio druge ali i dalje cvrči. Zanimljivo je da kada je uključen konektor (strelica na slici) onda crvči a kada ga isključim onda ne.... Ako netko može dati neki prijedlog, prije nego što otiđem automehaničaru da me opere. Zvuk je kao da grebeš metal od metal.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:53 (Fly598).
15 godina
neaktivan
Fly598 kaže...

Ako mi neki maher može pomoći bio bih zahvalan.... Dakle radi se o očevom Renault Trafic 97. kombiju... Prije 2 dana je mjenjao vanjski remen. I sutradan počelo je nekakvo cvijukanje iz smjera alternatora (bar se tako nama cini) , imao je drugi alternator i kada ga je zamjenio zvuk je i dalje ostao , medjutim i na jednom i drugom su četkice bile skroz istrošene tako da sam stavio druge ali i dalje cvrči. Zanimljivo je da kada je uključen konektor (strelica na slici) onda crvči a kada ga isključim onda ne.... Ako netko može dati neki prijedlog, prije nego što otiđem automehaničaru da me opere. Zvuk je kao da grebeš metal od metal.

Cvijuče kada se uključi džek jer je tada opterečen, odnosno proizvodi struju, a kada si promijenio regler nekako preostaje remen. Da nije previše otpušten remen pa proklizuje i ciči ? Dok je džek isključen neće jer nema nikakvog opterečenja, odnosno ne proizvodi struju. Taj džek mu je pobuda koja mu daje signal da krene puniti.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 21:36 (Haker_x).
17 godina
neaktivan

evo cisto napamet, ali kad iskljucis konektor efektivno si iskljucia mag.polje rotora i time alternator vise ne stvara struju, ne predstavlja mehanicki otpor remenu, i samim time nemas cviljenja. iskljucivanjem konektora, trebala bi ti se upalit lampica akumulatora na instrument tabli. 

e sad, rjesenje je ili drugi remen ili pravilno zategnit postojeci (10-15mm palcem) na sredini najduzeg segmenta. 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala vam puno... Otisli smo zategnit i sad radi sve kako treba.... remen se mogao bar dobrih 3 cm pritisnit na sredini sto je mislim previse... Sada je sve ok :D Hvala jos  jednom.... Medjutim u međuvremenu smo uočili drugi problem...Hladnjak kabine je izgleda dotrajao..Na spoju crijeva i hladnjaka sve se raspalo i curi voda bez stajanja... Uz to je to podrucje jako korodiralo.... Kaze otac da je mjenjao prije par godina taj hladnjak i kaze da mu je majstor uzeo 900 kuna... Jednostavno za popravak nemamo sad... Pa da pitam moze li jednostavno auto radit bez toga hladnjaka... Ionako nikad ne koristimo grijanje u autu, jer kod nas bas neke zime ni nema....

15 godina
neaktivan
Fly598 kaže...

Hladnjak kabine je izgleda dotrajao.. Pa da pitam moze li jednostavno auto radit bez toga hladnjaka... Ionako nikad ne koristimo grijanje u autu, jer kod nas bas neke zime ni nema....

Ako misliš na killer kabine može, samo izvuci cijevi i prispoji ih nekako. Taj mali hladnjak je samo za grijanje enterijera automobila.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi,

Ima li tko da prodaje sta dijelova od Nissan Terrano 2?

Treba mi: 

- Prednji branik;

- Prednji lijevi far skupa sa zmigavcom;

- Guma oko vozacevog prozora?

15 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Pozdrav ljudi,

Ima li tko da prodaje sta dijelova od Nissan Terrano 2?

teško da tu netko ima.. vidim na njuški ih ima dosta karamboliranih pa zivkaj malo..

ako ne nađeš raspitaj se na nissan forumima.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Fly598 kaže...

Hvala vam puno... Otisli smo zategnit i sad radi sve kako treba.... remen se mogao bar dobrih 3 cm pritisnit na sredini sto je mislim previse... Sada je sve ok :D Hvala jos  jednom.... Medjutim u međuvremenu smo uočili drugi problem...Hladnjak kabine je izgleda dotrajao..Na spoju crijeva i hladnjaka sve se raspalo i curi voda bez stajanja... Uz to je to podrucje jako korodiralo.... Kaze otac da je mjenjao prije par godina taj hladnjak i kaze da mu je majstor uzeo 900 kuna... Jednostavno za popravak nemamo sad... Pa da pitam moze li jednostavno auto radit bez toga hladnjaka... Ionako nikad ne koristimo grijanje u autu, jer kod nas bas neke zime ni nema....

Prespoji ga u podrucju motornog prostora. Sa nekom plasticnom cijevi, nemoj koristit neke fleksibilne tipa za sifon jer imaju tanku stijenku. Kada budete kupovali onda nazovite auto hladnjak centar ili jupite neki kvalitetni, NE TOPRAN. Sretno

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Baš danas na parkingu vidio Mazdu 6 MPS. Nema ih baš puno za vidjet, ovo je možda jedina koju sam vidio. 

Što reći? Mislio sam da auto nije ništa posebno dok nisam počeo malo čitati po netu. 260ks, AWD,  nekih 6s do 100. To mora da hebeno ide i drži cestu. 

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-6-mps-oglas-17541387

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
Auti - ultimativna tema

cisto da se usporedi cuprin start kad ga se savrseno pogodi sa ovim koritom od mozda 600-650kg...kako sam uspio doznati 2,2 je unutra iz preludice, a koliko ks, moguce 250...

ode skoro 2 cunja na samom startu :D

ako se ne varam to je run gdje sam imao 60ft 2,159, a civic 2,319...kasnije je zavrsilo 14,127 @174 za mene, 14,545 @162 za korito :D

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo decki jos jednom da ponudim ako nekoga zanima ili zna nekoga tko bi kupio, auto je stvarno dobar, nema nikakvih problema, uredno servisiran.

Malo mi je hitno, ali nikako ga prodati, izgleda da seat definitvno nije prodajan auto.

OGLAS

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

cisto da se usporedi cuprin start kad ga se savrseno pogodi sa ovim koritom od mozda 600-650kg...kako sam uspio doznati 2,2 je unutra iz preludice, a koliko ks, moguce 250...

ako se ne varam to je run gdje sam imao 60ft 2,159, a civic 2,319...kasnije je zavrsilo 14,127 @174 za mene, 14,545 @162 za korito :D

Kako bi rekli Riječani: kariola

BTW: koko sam vidio na fejsu na slikama, to je valjda jedina ženska koja se utrkuje u tom civicu i imala ti je bocu nitra pored sebe, a koji je motor i koko ima ks, nemam pojma

EDIT: nije mi baš jasno, zašto ljudi kupuju carbonsku haubu da bude lakša, kad se za potrebe rejsa može skinut hauba i vozit bez

(pogotovo ovi sa project carsima šta ih na prikolicama dofuraju)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 19:43 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Problem u tom Seatu je sto Megane iz iste te godine ima vise opreme istu cijenu kao polovan i kvaliteta im je slična.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 18:15 (ivanzu).
16 godina
Auti - ultimativna tema

laux  ako bas zelis prodati auto, spusti jos cijenu, jer koliko vidim auto nema nista od opreme i neces privuci kupca nicim osim s cijenom 

#fsb
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tog je već netko stavio ovdje. Kad sam komentirao, popljuvali su me.
Ali auto nema tempomat, naslon za ruku, komande na volanu, baš ništa. I ima 130 tisuća, a košta kao da nema i da ima opremu.

Kolega za 8k € nabavio megane karavan, GT oprema, 2013. godina 140 tisuća. A ima sve. Navi, tempomat, auto klimu, svjetla za noge, maglenke...

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
13 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

nezz jel b18 i 2.2 prelude, al je cca 230ks+nitro i nekih 700kg, koliko sam upucen.

evo kaj je gazila prošle godine.

1BIT kaže...

EDIT: nije mi baš jasno, zašto ljudi kupuju carbonsku haubu da bude lakša, kad se za potrebe rejsa može skinut hauba i vozit bez

(pogotovo ovi sa project carsima šta ih na prikolicama dofuraju)

a ajrodinamika? i nezz je se moze proci tehnicki bez haube, ljudi svasta pokusavaju, neki skinu zadnje diskove, režu bitne strukturne dijelove i tak to 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Formula nema ništa od opreme, a vrijedi više nego auti sa full opremom, dokaz da je oprema bezvrijedna

EDIT:

ja111 

"a ajrodinamika? i nezz je se moze proci tehnicki bez haube, ljudi svasta pokusavaju, neki skinu zadnje diskove, režu bitne strukturne dijelove i tak to"

Ma velim za potrebe rejsa, za tih par ubrzanja se skine hauba, kasnije ju vratiš, nema problema na cesti ni tehničkom, a aerodinamika, hm jednio ona da...

Ma vidio sam neke corse ko koza diguti zadnji kraj, vjerojatno složen 4x4 pogon, ukućena karoserija... al to su project carsi, nisu regani niti će bit...

Evo još dva primjera:

EDIT2: još se jedna ženska trkala, ova je suseda slovenka

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 20:27 (1BIT).
15 godina
neaktivan
ja111 kaže...

nezz jel b18 i 2.2 prelude

b18 je, pogledajte pozicije šarafa na poklopcu 

EDIT: zapravo čak prije da je b16a2..

h22 h22
b18 b18
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 20:44 (nine).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@1BIT

gledam ovog bijelog civica kaj si stavio pa sam otišao malo istraživati..

https://www.facebook.com/100010109325830/videos/471238869889753/

ovo je sick, kaže lik u komentarima 3.45 sec do 100  bolesnoća za FWD.. jeli zna netko kavo je vrijeme odradio, a nisam uspio naći ni ništa od specki osim da je K20 unutra.

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ma velim za potrebe rejsa, za tih par ubrzanja se skine hauba, kasnije ju vratiš, nema problema na cesti ni tehničkom, a aerodinamika, hm jednio ona da...

Ma vidio sam neke corse ko koza diguti zadnji kraj, vjerojatno složen 4x4 pogon, ukućena karoserija... al to su project carsi, nisu regani niti će bit...

ti prije utrka imas osnovni tehnicki auta, protupozarni i neke sigurnosne stvari, kazem ti prije ti je ekipa skidala straznje diskove za sto bolje performanse ubrzanja

EDIT: RuskeGTT zelena egica je 2.2 prelude, al ta je full stock što se motora tice i amerikanac znači 1000+kg

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 20:48 (ja111).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

@1BIT

gledam ovog bijelog civica kaj si stavio pa sam otišao malo istraživati..

https://www.facebook.com/100010109325830/videos/471238869889753/

ovo je sick, kaže lik u komentarima 3.45 sec do 100  bolesnoća za FWD.. jeli zna netko kavo je vrijeme odradio, a nisam uspio naći ni ništa od specki osim da je K20 unutra.

Piše da je K24 unutra, 300Ks na 730Kg, mora i ić sa takvom masom...weight reduction ftw

dal je polirat glavu kolko vidim

BTW: stavio sam ti taj isti video na vrhu ove strane, ja sam mislio da je ljubičasti civic, al nije ovaj je bijeli, kaj mu se vrata otvore zanimljivo, puno hondi se utrkuje...

Kaže K24 with individual throttle body and cylinder head porting...

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Gdje se može kupiti uređaj u kojeg se ubode USB, i onda on glumi radio stanicu.

Tak da ne moram mijenjati cijeli auto radio(koji nema ništ osim radija).

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Djed mi ima taj vrag u swiftu, jer origig radio nema usb, radi, al je žešći šit, kolko para, tolko muzike, kvaliteta muzike nije nešto, jedini problem je što gubi kontakt, npr voziš se i pređeš preko rupe, cijeli auto se zatrese i izgubiš kontakt na njemu, ne samo da prestane svirati, nego i zaboravi di je stao, pa svira ispočetka, inaće nađeš neku praznu radio stanicu i uzmeš da nju emitira, ja sam slučajno pogodil baš stanicu na kojoj slovenci emitiraju, pa kad sam išao Zg-Ri, na jednom dijelu autoceste su mi se mješale stanice, svira jedna u drugoj...

Inaće mislim da je djed u Pevecu uzeo oko 50-ak Kn dođe, a nađe se i u interšparu

EDIT:

Evo ti ga i u chipoteci:

Link1

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 22:51 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

...

imaš u SAD podosta NA K24 koji sa 300tinjak ks voze 10 sec 1/4 milje  youtube-aj malo da ne spammam linkovima..

drito mi bude smiješno kad vidiš u europi ekipu koja isto vrijeme radi sa turbanim autima sa preko 1k ks 

Dex.pwn kaže...

FM transmitter

14 godina
odjavljen

Jel ima neki bolji ili je to top ponude? Naravno da ne gubi kontakt nakon svake rupe.

17 godina
Auti - ultimativna tema
otisao mi senzor radilice te prvi seleni. auto ima 303tkm!!! trošak popravka je bio 750kn. i to u ovl. ford servisu. nemogu vjerovati!
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
nine kaže...

imaš u SAD podosta NA K24 koji sa 300tinjak ks voze 10 sec 1/4 milje  youtube-aj malo da ne spammam linkovima..

drito mi bude smiješno kad vidiš u europi ekipu koja isto vrijeme radi sa turbanim autima sa preko 1k ks 

To je najjači NA fwd hondin motor kolko vidim, stock ni jedan nema preko 205Ks, zanimljivo da se puno vrte ti motori, s obzirom na masu, ipak je to 2.4L, al zvuk je , stavio bi ga za zvono budilice

K24

Vidiš nisam ja to ni pretio, sad kad gledam u SAD-u te hondice posrame mustange, sad kužim one američke meme na račun honde

Al nekak mi je draže gledat pravu trku po nekoj stazi, kad skužiš da mali civic prati m3-ce ili tamo nekog porsche-a... hm, bome igračka za odresle

16 godina
nine kaže...

Neznam dal je zbog toga, ali ameri imaju drag stripove na kojima se ostvaruje puno veci grip nego kod nas.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice