VHS to DVD korištenjem SONY RDR-HX750 HDD recorder

poruka: 7
|
čitano: 2.902
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

prebacio sam stare VHS kazete na HDD uređaja iz naslova, i sada bi ih zapržio na DVD.

Prebacivao sam korištenjem HQ kvalitete inicijalnog snimanja na HDD.

Sada kada pokušavam  to DUB na DVD kaže mi da mi na jedan jednostruki DVD stane 1 h snimanja...

Koliko mogu smanjiti kvalitetu snimanja na DVD tako da zapravo ne izgubim ništa od inicijalne VHS kvalitete, ali niti da nepotrebno u HQ ne snimam obični šum?

Jel'možda greška bila što inicijalno nije trebalo prebacivati na HDD u HQ?

Zna li netko oznaku te kvalitete kako je ona nazvana na SONY HDD snimačima, koju bih mirne duše mogao koristiti kada je VHS snimka u pitanju?

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kod prebacivanja sa HDDa na DVD (nadam se da si editirao početak i kraj svake snimke...) odabereš koju kvalitetu oćeš imat na DVDu i tako određuješ veličinu materijala.

Kad je VHS snimka u pitanju mogao si odabrat SP kad si presnimavao jer sam VHS ima tek 240 linije reze (TV signal i DVD film imaju 576 linija) tako da nećeš dobit ništa bolje ako snimiš samo 1 sat na DVD...gubitak prostora na DVD a to ne možeš okom primjetit.

Odaberi kvalitetu SP i onda možeš staviti do 3 sata na 1 DVD disk .

To ti je opcija DUB i kad odabereš koje filmiće oćeš prebaciti ideš na određivanje kvalitete - odaberi SP. I onda ti se to prersnimava u realnom vremenu - za 3 sata filmova treba 3 sata da se to presnimi na DVD.  Ne zaboravi na kraju finalizirat DVD disk.

Sve ti to piše u knjizi koju si dobio uz rekorder...samo treba čitati upute a vidim da to skoro nitko ne radi!!!  (imami ja tu knjigu al mi se sad neda skenirati te stranice.)

Ja imam odel RDR 710 i sistem je potpuno isti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 9:00 (zlatkor).

0 0 hvala 1
17 godina
Re: VHS to DVD korištenjem SONY RDR-HX750 HDD reco

Najčešće oznake (ne znam konkretno za Sony, ali više manje svi slično označavaju) su: HQ - 1 h, SP - 2 h, SPP - 2,5 h, LP - 3 h, EP - 4 h...

Osobno mislim da za VHS snimke nema smisla koristiti ništa bolje od SP (ili SPP na nekim snimačima).

Najbolje isprobaj na nekom kraćem videu, snimi na izbrisivi RW medij istu stvar u različitoj kvaliteti i onda odaberi postavku koja ti se čini zadovoljavajuća za većinu materijala ili sve.

KaeR
17 godina
neaktivan
zlatkor kaže...

kod prebacivanja sa HDDa na DVD (nadam se da si editirao početak i kraj svake snimke...) odabereš koju kvalitetu oćeš imat na DVDu i tako određuješ veličinu materijala.

Kad je VHS snimka u pitanju mogao si odabrat SP kad si presnimavao jer sam VHS ima tek 240 linije reze (TV signal i DVD film imaju 576 linija) tako da nećeš dobit ništa bolje ako snimiš samo 1 sat na DVD...gubitak prostora na DVD a to ne možeš okom primjetit.

Odaberi kvalitetu SP i onda možeš staviti do 3 sata na 1 DVD disk .

To ti je opcija DUB i kad odabereš koje filmiće oćeš prebaciti ideš na određivanje kvalitete - odaberi SP. I onda ti se to prersnimava u realnom vremenu - za 3 sata filmova treba 3 sata da se to presnimi na DVD.  Ne zaboravi na kraju finalizirat DVD disk.

Sve ti to piše u knjizi koju si dobio uz rekorder...samo treba čitati upute a vidim da to skoro nitko ne radi!!!  (imami ja tu knjigu al mi se sad neda skenirati te stranice.)

Ja imam odel RDR 710 i sistem je potpuno isti.

OK, znači moram ponovno napraviti inicijalno prebacivanje na HDD u SP kvaliteti da bih postigao taj efekat, ili mogu i sada već prebačeni materijal u "HQ" kvaliteti - DUB na DVD na način da smanjim kvalitetu u SP?

Ne bih htio dodatno sada smanjiti ako bi ovaj prividni HQ s HDD-a bacao na DVD u SP...

12 godina
neaktivan

ne moraš. samo kod pržanja na DVD (DUB selected files) odaberi SP mod...i neće gubiti na kvaliteti ipak je to najlošiji video zapis (VHS)

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ćeš morati ponoviti postupak -  na DVD snimačima s kojima sam radio nije bilo mogućnosti transkodiranja već snimljenog materijala (provjeri još u uputama da uzalud ne gubiš vrijeme, jer ne znam za Sony konkretno kakva je situacija).

KaeR
12 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Mislim da ćeš morati ponoviti postupak -  na DVD snimačima s kojima sam radio nije bilo mogućnosti transkodiranja već snimljenog materijala (provjeri još u uputama da uzalud ne gubiš vrijeme, jer ne znam za Sony konkretno kakva je situacija).

Sony to može (ja imam HDX 710), no čini mi se da Philips to ne može (ka svjetska firma a napravi takav zajeb!!!!)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice