Problem sa zvukom

poruka: 10
|
čitano: 1.522
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

imam matičnu asus A7V600 i na nju na zvuk imam spojene creative 5+1 zvučnike i subwofer.

znači nemam zvučnu karticu

problem je u tome kaj dolazi do opadanja glasnoće,mjenja se jačina sama od sebe, od tihog pa odjednom bude glasno pa tiho i tak...

jel to ima možda veze sa napajanjem? i padom napona?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa zvukom

Hoćeš reći da ti je zvučna (što je godinama već uobičajeno) integrirana na matičnoj? Mislim da ti je problem u zvučnicima. Probaj ih spojiti kn neki drugi komp (kod frenda npr.), pa ako se isto pojavljuje onda ti definitivo zvučnici nisu ispravni. 

15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

a valjda je zvučna integrirana,jel bi bilo pametno za 5+1 zvučnike kupit posebno zvučnu, ili je dovoljnja ova na matičnoj?koja je razlika?

baš budu oscilacije u glasnoći u minutu promjeni 10 oscilacija,budem ih probao spojit drugdje...

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa zvukom

Može biti do zvučnika ili do nekog efekta u postavkama od zvučne (da, integrirana je, kad god možeš spojiti zvučnike IMAŠ zvučnu, bez obzira na izvedbu).

Ako ima bar 3 izlaza, zvučna je dovoljna za 5.1 zvučnike, naravno aktivne (sa pojačalom).

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

U comand promtu upiši-dxdiag, idi na zvuk i sa full prebaci na standard ili basic i to bi trebalo da radi:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

ok probat ću samo mi reci di upišem ,promt ? Šutim

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 18:10 (repel).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Nigdje ne pišeš promt to to je start/comand promt ako koristiš XP,a ako 7-cu ili Vistu start i odma pretraživač programa i fajla to to ti je odma više

starta i upišešdxdiag

kada otvori aplikaciju ideš da  iako upozorava pošto prvi put pokrećeš, pa na zvukove pa opcija akcelaracija smanji na standard.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

smanjio sam akceleraciju na standard, ali ista stvar oscilacije iste...

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa zvukom

Stavi akceleraciju na full, provjeri sve spojeve, probaj zvučnike na nekom dvd playeru ili drugom kompu ili na komp spoji druge zvučnike, tako ćeš vidjeti u ćemu je problem (provjeri dobro spojeve), ako rade ok onda je do kompa. Deinstaliraj drivere, restart, počisti sve tragove sa driver sweeperom (pazi da ne makneš neke druge), skini nove, instaliraj, restart. Ako je do zvučnika onda provjeri kablove ali tako da ih dobro uštekaš i savijaš lagano na nekim mjestima (svakih recimo 10cm) i vidi mjenja li se šta zvuk, tako ćeš se uvjeriti da nije kabel puknuo ili nešto. Ako nemaš garanciju rastavi ih i vidi da se nije nešto odlemilo ili je slab spoj, ako imaš garu onda ih šibni na servis. Ako je i dalje problem na kompu, a ono gore nije pomoglo, probaj neki drugi player i detaljno pregledaj SVE opcije u driverima i windows opcijama za zvuk, ali baš SVE. Vidi da li ima negdje upaljeno nešto tipa automatic volume i sl. U biti možeš ovo prije instalacije novih drivera.

E sad, ako ništa od ovoga nije pomoglo onda bih ja na tvom mjestu probao sa nekom linux CD distribucijom (da ne moraš stavljati novi OS) ili friškim windowsima čisto da se uvjerim je li do softvera. Ako recimo u linuxu sve radi ok, sigurno je softverski, ako ne radi onda je vjeorjatno hardverski i nabavi su neku dodatnu zvučnu ali ne pretjeruj sa cijenom jer pretpostavljam da nećeš skužiti razliku i da si prosječan čovjek kojemu ona od 200kn zvuči isto kao i ona od 1000kn, ako nisi onda si sam vidi šta ti paše. JA bih ti preporučio Audigy SE koju sa driverima modaš u X-Fi Xtreme Audio i ko bog.

Malo sam sve pomješao ali valjda ćeš skužiti.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

hvasla puno,budem probao kad uhvatim vremena to napraviti

tnx

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: