Problem sa kucnim kinom

poruka: 3
|
čitano: 1.888
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa kucnim

Imam pitanje...

Kupio sam LG kucno kino i sada me zanima dali mora bit neki posebni film da bi mi radili 5.1. zvucnici na tom filmu...

Jer sam gledao vec par filmova i ne rade mi Zadnji lijevi i desni zvucnici pa da vidim dal je krivo spojeno ili je do filmova...

LP, Hvala

xf: xelicax
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa kucnim kinom

Kućno kino ti je pravilno podešeno; zvuk mora biti 5.1 da bi ti radili svi zvučnici pravilno. Dakle treba ti film koji ima Dolby Surround ili nešto slično.

Standardni zvuk je Stereo (pogotovo u npr dvd ripovima tipa divx ili xvid).

Moguće da negdje u postavkama možeš podesiti da ti rade svi zvučnici, no to je lošije pošto ti onda svaki daje jednak zvuk (gubiš prostornost).

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problem sa kucnim kinom

Ako su ti filmovi sa stereo zvukom, možeš uključiti Dolby Prologic mod, ako ga tvoj sustav podržava (nisi napisao koji model pa ne mogu bit siguran), i sustav će ti vadit zvuk za ostale kanale iz tog stereo zvuka i radit će ti svi zvučnici...

A za potpuno odvojenih 6 kanala ti treba film sa Dolby Digital ili DTS 5.1 zvukom, npr. bilo koji film sa DVD-a, pretpostavaljam da gledaš neke DivX-ove s neta, u njima najčešće maknu 5.1 zvuk da ne zauzima prostor

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice