Pojacalo krci

poruka: 20
|
čitano: 16.605
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Izlaz na pojacalu...:(

Kao sto napisah,desni izlaz na pojacalu mi krci uzasnoooo...lijevi super radi....moze pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Izlaz na pojacalu...:(
BosnianXXL kaže...

Kao sto napisah,desni izlaz na pojacalu mi krci uzasnoooo...lijevi super radi....moze pomoc?

Da nije do kabela (ne znam jesi provjeravao sa istim kabelom)
Da nije do zvucnika (ne znam jesi provjeravao sa istim zvucnikom)

Dobro bi doslo malo vise detalja...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Nije do kabela,provjeravano 5 put :),zvucnjaci novi skoro...prije 2-3 dana sam dosao doma,i pustio muziku...pjevalo je 2 min kako treba,i onda me desni izlaz izda...znaci samo krci,a kroz krcanje se cuje malo muzike....

16 godina
neaktivan
BosnianXXL kaže...

Nije do kabela,provjeravano 5 put :),zvucnjaci novi skoro...prije 2-3 dana sam dosao doma,i pustio muziku...pjevalo je 2 min kako treba,i onda me desni izlaz izda...znaci samo krci,a kroz krcanje se cuje malo muzike....

E da.. jel to na kompjuter povezano ili na sta (meni se to dogodi kako mi je losiji kabel od PCa na Pojacalo) i onda kad se malo iskrivi kabel dobijem takvu zvucnu sliku... malo ga izravnaj ili nesto probaj napravit, za pocetak da rjesis te dummy testove, a ako nista ne uspije, najbolje ti je na servis odnijet...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

E da.. jel to na kompjuter povezano ili na sta (meni se to dogodi kako mi je losiji kabel od PCa na Pojacalo) i onda kad se malo iskrivi kabel dobijem takvu zvucnu sliku... malo ga izravnaj ili nesto probaj napravit, za pocetak da rjesis te dummy testove, a ako nista ne uspije, najbolje ti je na servis odnijet...

Ajd probam to sa kablom....pa javim....i da..na pc je skopcano....preko RUCNO spajanog kabla...:D

"Don't Look Back...!"
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 16:38 (BosnianXXL).
17 godina
Pojacalo krci

Kad budeš 100% siguran da nije do kabela (što interkonekcijskog što zvučničkog) ili do izvora zvuka (probaj sa mobitelom, mp3 playerom...) ako nemaš garanciju otvori ga i provjeri kontakte na ulazima, dakle žice ili spojeve koji idu od ulaznih priključaka (cinch predpostavljam) do ploče. Ako je tamo sve u redu provjeri izlaze za taj kanal, također samo žice/spojeve.

Prije toga još provjeri terminale ("utičnicu") od tog zvučnika ukoliko nisi već probao neke druge pa ista stvar.

Najvjerojatnije negdje gubi kontakt makar je moguće i da je malo veći kvar.

Kod kabela su kritične točke na vrhovima, probaj malo savijati krajeve da vidiš mjenja li se zvuk, ako se mjenja kabel nema dobar kontakt.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 16:39 (Vido).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pojacalo krci
Vido kaže...

Kad budeš 100% siguran da nije do kabela (što interkonekcijskog što zvučničkog) ili do izvora zvuka (probaj sa mobitelom, mp3 playerom...) ako nemaš garanciju otvori ga i provjeri kontakte na ulazima, dakle žice ili spojeve koji idu od ulaznih priključaka (cinch predpostavljam) do ploče. Ako je tamo sve u redu provjeri izlaze za taj kanal, također samo žice/spojeve.

Prije toga još provjeri terminale ("utičnicu") od tog zvučnika ukoliko nisi već probao neke druge pa ista stvar.

Najvjerojatnije negdje gubi kontakt makar je moguće i da je malo veći kvar.

Kod kabela su kritične točke na vrhovima, probaj malo savijati krajeve da vidiš mjenja li se zvuk, ako se mjenja kabel nema dobar kontakt.

Do kablova nije,sad sam sve procacko...na kabelu imam 2 bananice i stekove,tu mjenjam zvuk za izlaza,al kako god...desni steka....sto znaci da je do samog pojacala...sad cu njega otvorit...

"Don't Look Back...!"
14 godina
neaktivan
Pojacalo krci

Evo par slika,pa ko moze razabrat sta,nek kaze sta da pipam :D

http://imageshack.us/g/228/29062011090.jpg/

Don't Look Back...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BosnianXXL kaže...

Izgorio ti izlaz

http://www.soundstream.com/
15 godina
protjeran
BosnianXXL kaže...

Evo par slika,pa ko moze razabrat sta,nek kaze sta da pipam :D

http://imageshack.us/g/228/29062011090.jpg/

ovo nist ne znaci slikaj sa druge strane plocu di se vide  lemovi

http://www.soundstream.com/
17 godina
Pojacalo krci

Ne vidim ništ ali 3 su sata, ni ne mogu vidjeti ništa :D

Pogledaj ima li gdje nešto crno, čađavo ili odlemljeno pa to poslikaj :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nakon sto si promjenio mjesta zvucnicima (LR) i vidio da ti i lijevi zvucnik krci kada je prikopcan na izlaz za desni onda ..pomirisi pojacalo. Ako je nesto pregorilo onda ima specifican miris mada  ovo nije pravilo

Ako se u pozadini jos cuje muzika onda moze biti da je izlaz zdrav i da je neki elektrolit pregorio ili se radi cisto o preslusivanja kanala, ono kada "porcija" lijevog ide u desni i obratno.

Hint:

Ovo mozete isprobati kada iskopcate jedan cinch sa bilo kojeg kanala. [Operz: ovo raditi na vrlo niskim razinama zvuka. Najbolje na iskljuceno pojacalo]

There's no device known to mankind that will prevent people from being idiots
14 godina
neaktivan

Mjenjao sve,probao...desni znaci krci samo...al cuje se muzika,al isprekidano kroz krcanje,pojacalo mirisi kako treba :D,otvarano,nista nije pregorilo,bar se ne vidi okom...I da,detalj jedan...za 2 izlaza imam one lampice,ritam muzike i one sljaste,tj kad odvrnem zalijepe na kraj pod udarom basa,ali lampice za desni izlaz,nemogu to...stvarno me jbe....:(

Don't Look Back...!
16 godina
Pojacalo krci

Krčanje i krckanje kod pojačavanja uglavnom uzrokuju neispravni kondenzatori,pogotovo ako je pojačalo dosta staro.

Pogledaj dobro ima li kakvih tragova curenja ispod njih ili lagane ispupčenosti pogotovo na gornjoj strani.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
batly kaže...

Krčanje i krckanje kod pojačavanja uglavnom uzrokuju neispravni kondenzatori,pogotovo ako je pojačalo dosta staro.

Pogledaj dobro ima li kakvih tragova curenja ispod njih ili lagane ispupčenosti pogotovo na gornjoj strani.

Nikakvih tragova nema...kao da desnom izlazu fali snage...moze li mi ko reci sta da konkretno provjerim...? :(

Don't Look Back...!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 22:58 (BosnianXXL).
14 godina
neaktivan
Pojacalo krci

Ima li ko ziv jbt....?

Don't Look Back...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pojacalo krci

Možda će ti ovaj odgovor biti glup, ali frend ima neko pojačalo iz devedesetih koje na sebi ima mogućnost pojačavanja lijevog i desnog izlaza zasebno. Mislim da je desni potenciometar bio neispravan pa je na tom izlazu zvuk bio slabiji i užasno je krčilo. Stoga ako ti pojačalo ima zasebnu kontolu za oba izlaza može bit da je do toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Frenzy kaže...

Možda će ti ovaj odgovor biti glup, ali frend ima neko pojačalo iz devedesetih koje na sebi ima mogućnost pojačavanja lijevog i desnog izlaza zasebno. Mislim da je desni potenciometar bio neispravan pa je na tom izlazu zvuk bio slabiji i užasno je krčilo. Stoga ako ti pojačalo ima zasebnu kontolu za oba izlaza može bit da je do toga.

I u mene je pojacalo kao malo starije...ima potenciometar,a na njemu se odvajaju zvucnjaci...tj na krugu ima posebno sto se okrece za lijevi i desni zvucnik...mozda i bude,sumnjao sam na to...:)

Don't Look Back...!
14 godina
neaktivan

NE! Ipak nije ni potenciometar...jbm penal...budalim polako...:(

Don't Look Back...!
14 godina
neaktivan
Pojacalo krci

Jos jedan Update...pojacalo je radilo na jednom izlazu,oko mjesec....A sad je i on vrisno...i on krci strasnoooo...:(

Don't Look Back...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice