Ovako, kupio sam sub danas, i spojio ga, i naravo, kao i uvijek problem, opce ne radi jako, imao sam i TS-W307D4, koji je sigurno radio duplo jace. On ljepo radi, izlazi i ulazi, al nema jacine. Sto moze biti prob?
Pioneer TS-W3002D4
- poruka: 13
- |
- čitano: 4.478
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
slabiji sub?
slabiji sub?
Woof ima 1000rms/3500 max w...
da sigurno ima 1000 w a daj link na taj sub i cijenu da vidima kakv je
Kaže;
The TS-W307D4 offers you a variety of set-up possibilities (8Ω or 2Ω), provided that there is correct power matching between the subwoofer and your amplifier.
Vjerojatno je veći otpor od starog, pa se slabije čuje..
Spojen je na 2 Ohma..
ja imam slicnog paja, moj je 3004 isto kilovat rms-a i tri peak...to ti je kako bi rekli troma bestija, da woof pokaze ono sto moze treba mu minimum 1.5-2 kW
na koji ti je amp spojen i koliko mu snage dajes?
a i kutija je vrlo bitna, u kakvoj ti svira kutiji??
ja imam slicnog paja, moj je 3004 isto kilovat rms-a i tri peak...to ti je kako bi rekli troma bestija, da woof pokaze ono sto moze treba mu minimum 1.5-2 kW
na koji ti je amp spojen i koliko mu snage dajes?
a i kutija je vrlo bitna, u kakvoj ti svira kutiji??
A neka drljava, ja isto imam osjecaj da je kutija... Imam SOUNDMAGUS X2000 (2000rms) a nezz, ja se bas ne kuzim u ta ustelavanja, ugl dva jbl-ca koja sam imao prije nego kaj sam ovo danas stavio su radili na manje, gain manje od pola, sad sam stavio vise od pola sa pioneer-om, pa drek.. JBL- dva komada zajedno 700 rms.. Jel se kuzis ti u to ustelavanje, kako i sto??
taj soundmagus ima kao 2000W ali na 1ohm, a taj woof posto ima 2 zavojnice od 4 oma pozes spojiti paralelno pa dobit 2 oma ili serijski pa dobit 8 oma, a taj magus ce ti na 2 oma davat nekih 1200W.
kutija se inace radi po zelji kako kome pase al za taj woof koliko se sjecam je preporucena bassrefleks od 50-ak litara(od 60-70 bi bilo cak i bolje), promjer cijevi od 10cm i duzine kako ti pase (sto duza cijev to svira dublje, sto kraca svira vislje i glasnije).
inace i ja imam dojam da woof stvarno trese i sve vibrira, ali nema zvuka...
kutija se inace radi po zelji kako kome pase al za taj woof koliko se sjecam je preporucena bassrefleks od 50-ak litara(od 60-70 bi bilo cak i bolje)
Kako se racuna ta litraza?
Do kutije 90%.
Litraža se računa pomoću parametara subwoofera ili se može u manualu pročitati koje su veličine/vrste/tuninzi kutija preporučeni za taj model. Također kutija mora jako dobro brtviti jer se inaće gubi na efikasnosti i to jako puno.
Ili možeš koristiti specijalizirane programe poput BassBox Pro ili WinISD, ubaciš parametre zvučnika i onda gledaš kako bi u teoriji trebao reagirati u određenim kutijama. Trebaš paziti na pomak membrane pri određenoj frekvenciji i snazi, na brzinu zraka koja izlazi iz porta (ako je BR i sl.), na snagu koju može trpiti u toj kutiji na nekoj frekvenciji i tako, ima dosta toga, zato je najobolje napraviti onako kao što piše u manualu ako se ne misliš malo detaljnije zabaviti računanjem.
Glasnoća pri nekoj određenoj snazi ti može ovisiti i o osjetljivosti zvučnika, to što on trpi kW ne znaći nužno da će biti glasniji od nekog od 300W. Mada opet, trebao bi da rastura auto kako tako xD
Problem rijesen, stvar je bila u kutiji, zasada je u kutiji radenoj za TS-W307D4, alo uskoro bi terbao napraviti kutiju po mjerama za njega, hvala svima..