Odgovarajuće pojačalo za JBL Studio 130

poruka: 13
|
čitano: 3.493
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molila bih pomoć tj. savjet oko odabira odgovarajućeg pojačala za zvučnike.

Zvučnici su JBL Studio 130 http://www.svijet-medija.hr/p/ZVU%C4%8CNICI-JBL-STUDIO-130--BK/29915/

Pojačalo bi trebalo imati radio i usb ulaz. U biti najviše me zanima na što bi morala pripaziti.

0 0 hvala 0
13 godina

Koliki je budžet ? Imaš li u planu u budućnosti 5.1 sustav ili ti je stereo dovoljan ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za sad mi je dovoljan stereo, ali željela bi da opcija 5.1 ostane otvorena za neku budućnost. Što se tiče buđeta nemam neki određeni limit, makar naravno nešto povoljnije nebi škodilo, iako ako nešto valja spremna sam i platiti {#}.

0 0 hvala 0
13 godina

Ovak nekaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro tak baš nabrijano nekaj mislim da mi ipak netreba {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda neki drugi prijedlog?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Reci prvo da li ti posjedujes te zvucnike, ili ih imas u planu uzeti? 

Recimo da ih imas, opet nije svako pojacalo (reciver) za svaki zvucnik. Nakon nekog vremena ti moze postati zamorno slusati glazbu. Najbolje bi bilo da odes negde gde mozes isprobati 2-3 pojacala sa tim zvucnicima  pa donjeti na temelju toga odluku. I ponesi sa sobom neki CD koji jako dobro poznajes da bolje ocjenis zvuk. To ti govorim jer kazes da nemas limit, pa vjerujem da se pomalo kuzis u te stvari. 2.0 ili 5.1, 7.1 reciver nece nikad zvucati jednako dobro kao stereo pojacalo. Tek 5.2, 7.2 pojacala se mogu mjeriti donekle sa stereom, ali to i kosta, a da ne ulazim u to kolko kostaju zvucnici za takav sistem.

Moja preporuka ako nemas zvucnike, da malo nategnes za B&W seriju 600 ovo . Uz to bi ti preporucil Rotel 1072 ovo. S tom kombinacijom ne mozes pogrijesiti. 
Ako imas zvucnike, a danas-sutra hoces 5.1 sistem, onda uzmi ovaj ili ovaj a/v reciver.
Napisi tocno kaj hoces, 2.0, 5.1, 5.2, pojacalo ili reciver, i do koje cjene si spremna ici.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nemora nužno biti zadovoljna tim zvučnicima i određenim pojačalom u prostoriji dućana i doma, nisu iste sobe, a to ima utjecaja u zvuku.

Moja preporuka, kvalitetno stereo pojačalo, i neki floorstanderi i uživaj 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trenutno imam zvučnike B&W DM601, kvaliteta naravno nije upitna, nego jednostavno moje uho više voli JBL zvuk i sad bi išla u tom smjeru (a o ukusima se ne rapravlja {#} ). Znači te JBL STUDIO 130 zvučnike imam u planu kupiti za početak, s kojima bi se u budućnosti uparili i ostali zvučnici iz te serije odnosno JBL STUDIO 180  http://www.svijet-medija.hr/p/ZVU%C4%8CNICI-JBL-STUDIO-180--BK/29917/ i JBL STUDIO 120 http://www.svijet-medija.hr/p/Zvu%C4%8Dnik-JBL-STUDIO-120C-BK/33385/ . Tako bi od prilike trebala izgledati cijelokupna priča, što bi značilo da sad u početku odmah želim kupiti odgovarajuće pojačalo koje bude moglo to pratiti. Vezano za cijenu pojačala, to što sam rekla da nemam određeni limit, ne znači da ću kupiti neko "ultra space"  pojačalo sa hrpom "neznam čega sve ne" što mi u principu uopće neće trebati samo da mogu reći da imam i ovo, i ovo...itd.

0 0 hvala 0
16 godina

- h&k pm serija za klasičan 2.0 ili neki AVR za 5.1, HDMI...

- Onkio, Rotel.. bilo koja. Prava pojačala imaju uvjek dovoljno (čiste) snage i odgovarjući (čisti) zvuk. Većina je upravo za takve zvučnike (pa me ne čudi tvoj izbor).

- ovisno o preferenciji, reciever / amplifier... npr možda Sony ako je cilj kućno kino, home centar..

Dosta ovisi što se sve planira složiti i dali to želiš kao jednu (jednostavniju) komponentu ili zasebno (klasična linija koncept).. npr daljinski je praktičniji na jednoj kutiji. Tad je npr Sonyjev kompletan sistem (mislim s TVom i sve ostalo) možda praktičnije i dovoljno dobro. Vidim da te novac ne zabrinjava pretjerano, ali nije sve u novcu (cijeni) ima nešto i u praktičnosti, možda čak i boja (koja paše uz zavjese?) {#}

-jedna sitnica, npr Jamaha pojačalo i zvučnici u kompletu su balansirani-prilagođeni, mixanjem možda nebi bio jednak doživljaj zvuka. Zvučnici ne moraju dati jednak zvuk na drugom pojačalu.

Meni se recimo harman na BWu jako dopada, toplina, snaga, dubina.. sve. Koliko god da okrenem kotačić, snage i čistoče ima. Koristim klasične zvučnike, ali i flat panel znaju biti baš onako 'za filing' zvuka, bez potrebe da se pretjerano pojačava (zbog površine), dobiješ neki (izmišljam opis) ''surround'' zvuk koji dolazi iz cijele sobe.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Onda uzmi nekaj od cistoga 5.0 i uzivaj. Rotel ili Marantz

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Odgovarajuće pojačalo za JBL Studio 130
ihush kaže...

- h&k pm serija za klasičan 2.0 ili neki AVR za 5.1, HDMI...

Eh, ako uzmeš neko pojačalo iz PM serije nečeš pogriješiti, ja imam PM665 Vxi, 16 kila žive vage, starac je, ali to i dan danas svira bolje nego neka novija pojačala, a nema tih zvučnika koje nemože pogoniti (ne računam razglasne, samo Hi-Fi)

14 godina
neaktivan

Hvala svima, od prilike sam dobila osjećaj o mogućim varijantama i izborima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice