Molim pomoc oko odabira zvucnika i miksete za sobu

poruka: 37
|
čitano: 12.415
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ja sam se odlucio napraviti kao neku vrstu "studia" i trebaju mi dobri zvucnici.

Uzeo bi i miksetu (molim vas ne nikakve skupe miksete, onako cisto amaterski)

Ugl. trebaju mi 4 zvucnika po nekoj normalnoj cijeni oko 1200 kn i predlozite mi neku miksetu (moze i rabljena) za kojih 1000 kn.

I malo i poblize objasnite kako se prenas zvuk recimo gitaru u miksetu u zvucnike i u komp.

Hvala.

METALLICA!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Molim pomoc oko odabira zvucnika i miksete za

Itko?

METALLICA!!!
15 godina

vjerovatno imaš na oglasniku,ali dobar zvučnih za 1200 kn ne postoji,rađe kupi 2 po 2400 kn

isti dan otkaz i žuti
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

vjerovatno imaš na oglasniku,ali dobar zvučnih za 1200 kn ne postoji,rađe kupi 2 po 2400 kn

recimo kao http://www.njuskalo.hr/zvucnici/sony-rg-660-oglas-1077980 Sony rg 660

gdje to mogu nabaviti ali novo (trazo sam ali ne mogu naci) molim link.

METALLICA!!!
15 godina
protjeran
jel misliš na 1200kn 4 zvučnika ili svaki po 1200 pa sveukupno 4800kn? Za miksete pogledaj temu koju sam ja otvorio, dao bi ti link ali sam na mobu pa nemrem.
*n00b us3r*
17 godina

Ako su oni Sony dobri zvučnici onda si možeš rezati limit para za pola xD

To su mislim zvučnici od linije tako da ih vjerojatno nema za kupiti odvojeno nove.

Ali kao što su ti rekli, bolje 2 bolja nego 4 lošija zvučnika. Što želiš od njih? Ako ideš na elktronsku muziku preporučam ti i subwoofer jer nema tog zvučnika za te novce koji odsvira dobro duboke basove (30-45Hz, ako ti to igra ulogu ofc, može s ei bez toga). Imaš li pojačalo? Ako da koje, ako ne onda koliko bi dao za pojačalo ili bi išao na aktivne zvučnike?

Evo ti par modela koje bi mogao pogledati:

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=5066#

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6241#

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=2599#

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6814#

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=2631#

i moj favorit: http://www.paudio.hr/proizvod.asp?FKID=8&ID=1&KAT=1

Ovaj zadnji se čini kao zvjerka, 320W ugrađeno pojačalo (osigurač je 3.15A što teoretski daje max potrošnju od 690W tako da bih rekao da je ovo nominalna snaga), 8" bas jedinica, čini se kao odličan zvučnik.

EDIT, da, ne bi bilo loše da kažeš je li 1200kn po zvučniku ili sve skupa xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 16:47 (Vido).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Haha... sorry nisam bil jasan...

trebaju mi 4 zvucnika za sveukupno oko 1200 kn.

Da imam pojacala od benda sve skupa 75W.

Treba mi nesto slicno kao za studio (naravno ne pravi)

METALLICA!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 16:53 (uljez).
15 godina

ne možeš nači 4 dobra zvučnika za 1200 kn,imam iskustva sa sonyevim linijama,največi minus su im baš zvučnici,imaš na oglasniku pa pogledaj malo na njuškalo hr,izbjegavaj te velike firme kao što su sony,pioneeer ,kenwood,probaj ;dali,kef,mordaunt short,b&w,vjerovatno po oglasima imaš u po cijene

isti dan otkaz i žuti
16 godina
protjeran

Ti trebaš tzv monitore, ne zvučnike, ali sumnjam da ćeš naći nešto za 1200 kuna.

Što se tiče malih i jeftinih mixeta, možeš naći neke jeftine beringere od 16 kanala za otprilike 1000-1300 kuna.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Ti trebaš tzv monitore, ne zvučnike, ali sumnjam da ćeš naći nešto za 1200 kuna.

Što se tiče malih i jeftinih mixeta, možeš naći neke jeftine beringere od 16 kanala za otprilike 1000-1300 kuna.

E dal mi mozes malo pojasnit (nisam bas dobar u toj temi) kako se spajaju instrumenti na miksetu.

Objasni ove kanale, kako spajati miksetu na komp itd. jer se stvarno ne razumijem u te stvariSmijeh

METALLICA!!!
15 godina
protjeran

ja ne razumijem zašto neki tvrde da se ne može za te novce. on je rekao da ne želi studio, disko ili šta već,  on samo želi da doma može fino uživat u glazbi i malo se zaje*avat s miksanjem. njemu su dostatni zvučnici za računalo, neki logitech ili tako neka marka, gdje će dobit osrednji sustav koji će spojit na miksetu koja košta oko 1000kn koju će spojit na komp.

*n00b us3r*

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pa u tom slučaju mu ni mikseta ne treba. Amatersko snimanje možeš izvesti sa jednim pojačalom i kompom i iz toga još i izvuči relativno dobru snimku. Za bilo šta ozbiljnije morat ćeš uložiti više novaca.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Što mu preporučuješ 16 kanala kad tip nije siguran čemu mikseta uopće služi  Smijeh Najvjerojatnije da mu ni mikseta ne treba za ono što je naumio, kamoli 16 kanala  Smijeh

@autor: pretpostavljam da na umu imaš nekakvo amatersko snimanje demoa s bendom, a za to bih ti preporučio da prvo nabaviš dobru zvučnu karticu, dobre slušalice i dobar DAW. To ti je dovoljno da snimiš solidnu trash demo snimku (solidan trash, znam da je oprečno ali ima smisla u kontekstu  Smijeh).

To je najbolje što možeš izvući iz tolikog budžeta  Namigiva

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da vam objasnim sta meni treba...

Meni treba 4 zvucnika za sobu, mikseta koju bi spojio na komp...

Ne zelim nista profesionalno, cisto amaterski da snimam glazbu sa bendom za nekih (sve ukupno) 2400 kn nista vise.

Recimo ja imam 2 zvucnika sony ss-rg70av koji su odlicni... samo sto ih neam vise za kupit, uzeo bi nesto slicno.

METALLICA!!!
15 godina

pa ja sam ti dao preporuku da rađe kupiš 2 kvalitetnija,a ne 4 loša,i za 1200 kn ne možeš dobiti bog zna što,pa zašto ne probaš posjetiti njuškalo hr vjerovatno tamo ima stvari koje te zanimaju,i koje pojačalo imaš,2400 kn je jako malo,možda u oglasniku ima za kupiti mikseta s ugrađenim pojačalom i par zvučnika,evo sad gledam na njuškalo hr imaju masu stvari koje nisu skupe

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 23:13 (blackalbum).
16 godina
neaktivan

Jel ovako nesto dobro?

Zvucnik

http://webshop.musicshop.hr/product_info.php?cPath=64_66&products_id=4842

Mikseta

http://www.njuskalo.hr/miksete/lem-procon-1800-plus-mixer-tapco-8-kanala-oglas-860305

Molim da mi objasnite kako funkcionira mikseta, instrumenti, zvucnici i komp.

Zto znaci da mikseta ima 8 kanala (predpostavljam za broj ulaznih jedinica za instrumente)

METALLICA!!!
15 godina
neaktivan
uljez kaže...

Jel ovako nesto dobro?

...

Zto znaci da mikseta ima 8 kanala (predpostavljam za broj ulaznih jedinica za instrumente)

Uh, uh... Ovo je postalo jako komplicirano! Ljudi ti daju neke savjete ali ti ne slušaš baš previše: ne znaš ni sam što bi htio ni što ćemu služi, jedino što znaš da bi htio potrošiti 2200 kn...

Ako misliš doći do bilo kojeg korektnog odgovora moraš slušati ljude i krenuti od početka: što ti želiš napraviti - koji su uvijeti koje moraš postići - što ti je za to potrebno - i kako stvar funkcionira.

Znaš li ti išta svirati ili i za to prepostavljaš da ćeš već lako? Ili bi ti više htio biti ton majstor? Izlanuo se

16 godina
neaktivan
nikic kaže...
uljez kaže...

Jel ovako nesto dobro?

...

Uh, uh... Ovo je postalo jako komplicirano! Ljudi ti daju neke savjete ali ti ne slušaš baš previše: ne znaš ni sam što bi htio ni što ćemu služi, jedino što znaš da bi htio potrošiti 2200 kn...

Ako misliš doći do bilo kojeg korektnog odgovora moraš slušati ljude i krenuti od početka: što ti želiš napraviti - koji su uvijeti koje moraš postići - što ti je za to potrebno - i kako stvar funkcionira.

Znaš li ti išta svirati ili i za to prepostavljaš da ćeš već lako? Ili bi ti više htio biti ton majstor? Izlanuo se

Sviram bubnjeve, imam bend od 4 clanova (gitara,bas,pjevac i bubnjevi).

Htjeli bi poceti snimati vlastite stvari pa smo razmisljeli o nekoj mikseti, zvucnicima itd.

E sad ja se bas i ne razumijem u miksete (koja je dobra) i kako one uopce funkcioniraju (zato mi treba netko to objasnit).

Znaci treba mi mikseta (do nekih 1200 kn, moze i rabljena) i zvucnici (moze i rabljeni ili novi, 2 komada kad mi govore da bolje kupim dobra 2 zvucnika nego 4 losa)

Nista profesionalno nego amaterski.

Nesto najbolje za te novce.

@blackalbum moze link za primjer sto si nasao.

METALLICA!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 12:09 (uljez).
16 godina
neaktivan

Mislim da bi tebi bilo bolje nabavit od nekog susjeda, prijatelja, poznanika neku stariju liniju sa audio ulazom (naravno u kompletu sa zvučnicima).

Jer ti nemaš pojačalo, a ovi zvučnici što ćeš ti nać za 1200 kn neće biti previše kvalitetniji da bi ti uočil razliku...ako uopće i budu kvalitetniji.

A za mixetu neznam. Kažeš da bi bilo sve čisto amaterski, pa onda nađeš samo neku na koju možeš spojit 4 instrumenta.

Jednostavno mislim da ti je bolje ne gubit vrijeme sa traženjem najboljeg mogućeg rješenja jer ćeš na kraju izgubit samo volju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
struja kaže...

Mislim da bi tebi bilo bolje nabavit od nekog susjeda, prijatelja, poznanika neku stariju liniju sa audio ulazom (naravno u kompletu sa zvučnicima).

Jer ti nemaš pojačalo, a ovi zvučnici što ćeš ti nać za 1200 kn neće biti previše kvalitetniji da bi ti uočil razliku...ako uopće i budu kvalitetniji.

A za mixetu neznam. Kažeš da bi bilo sve čisto amaterski, pa onda nađeš samo neku na koju možeš spojit 4 instrumenta.

Jednostavno mislim da ti je bolje ne gubit vrijeme sa traženjem najboljeg mogućeg rješenja jer ćeš na kraju izgubit samo volju.

A jel mogu recimo samo kupit miksetu i na nju spojit komp i instrumente a da se zvuk i dalje reproducira na pojacala (na na samo 1 nego na sva 3 pojacala)? Jer meni prvenstveno treba za snimanje svojih pjesama ali ne zelim spajati svaki instrument na komp vec na miksetu.

METALLICA!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 13:26 (uljez).
17 godina

Ti tu očito misliš na gitarska pojačala. Neznam, msilim da bi mogao tako spojiti.

Ugl, ako želiš zvučnike moraš paziti da su aktivni jer ako nemaš pojačalo snage (NE gitarsko pojačalo) onda moraš i pojačalo kupovati.

Ma ako sam ja dobro skužio tebi bi možda najbolje bilo da si uzmeš neke jake PC zvučnike. Npr. M-Audio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vido kaže...

Ti tu očito misliš na gitarska pojačala. Neznam, msilim da bi mogao tako spojiti.

Ugl, ako želiš zvučnike moraš paziti da su aktivni jer ako nemaš pojačalo snage (NE gitarsko pojačalo) onda moraš i pojačalo kupovati.

Ma ako sam ja dobro skužio tebi bi možda najbolje bilo da si uzmeš neke jake PC zvučnike. Npr. M-Audio.

Imam ja na kompu Genius kucno kino (5 zvucnika + woofer) dosta su jaki.

Jel moze link za neke dobre zvucnike za PC molim vas (malo masivnije)

METALLICA!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:13 (uljez).
17 godina

M-Audio Studiophile AV40
M-Audio Studiophile AV30
Logitech Z-2300
Creative GigaWorks T-3
Genius SP-HF3000A
Genius SP-HF2000A
Genius SW-HF2.1 3000
Genius SW-HF2.1 2000

Pogledaj si malo na netu cijene i kakvi su, nisam gledao, samo sam pejstao imena :)

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Možeš kupiti recimo ove zvučnike: (to je 1,200 Kn)

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2091&myDataListIndex=30&IDProizvodjaca=11&Source=1

Zatim recimo ovu miksetu: (to je 1,100 Kn)

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2302&myDataListIndex=9&IDProizvodjaca=33&Source=1

Tako si potrošio sve novce.

E sad, treba ti još neka zvučna kartica na kompu sa ASIO driverima (barem Audigy2 - naglasak je na barem), a trebat

ce ti i nekoliko mikrofona te dosta kablova i stalaka.

Kako se spaja mikseta sa zvučnicima, odnosno zvučnom karticom, te konačno kako se spajaju instrumenit u nju

dobit ćeš u uputama sa miksetom i zvučnicima. Ovo gore nije bogzna što, ali za početničku zabavu i napredak benda

moglo bi biti sasvim OK.

Eh da, treba ti i nekakav program u kojem možeš snimati više kanala i uređivati ih te miksati u stereo snimku.

Valjda će ti ova sugestija biti od pomoći.

Ugodno sviranje.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Level 1 kaže...

Možeš kupiti recimo ove zvučnike: (to je 1,200 Kn)

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2091&myDataListIndex=30&IDProizvodjaca=11&Source=1

Zatim recimo ovu miksetu: (to je 1,100 Kn)

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2302&myDataListIndex=9&IDProizvodjaca=33&Source=1

Tako si potrošio sve novce.

E sad, treba ti još neka zvučna kartica na kompu sa ASIO driverima (barem Audigy2 - naglasak je na barem), a trebat

ce ti i nekoliko mikrofona te dosta kablova i stalaka.

Kako se spaja mikseta sa zvučnicima, odnosno zvučnom karticom, te konačno kako se spajaju instrumenit u nju

dobit ćeš u uputama sa miksetom i zvučnicima. Ovo gore nije bogzna što, ali za početničku zabavu i napredak benda

moglo bi biti sasvim OK.

Eh da, treba ti i nekakav program u kojem možeš snimati više kanala i uređivati ih te miksati u stereo snimku.

Valjda će ti ova sugestija biti od pomoći.

Ugodno sviranje.

Zvučna kartica mi je Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller

Evo da samo jos postavim neko pitanje.

1) recimo spojim miksetu na komp i na njemu imam dobr zvucnike, onda ne treba trosit novce na ove sto si mi ponudio

2) ovu miksetu sto si mi dao link ima 4 kanala sto znaci da mogu spojit na nju 4 instrumenta

METALLICA!!!
15 godina
neaktivan

ti bas oces zvucnike i miksetu i gotovo, a sta ces u nju ukljucit, mikrofone od 20kn? kako ces bubnjeve ozvucit, di su efekti za vokal....ima tu toga...

najjednostavnije, kupit neku mrvicu jacu zvucnu i onda snimas instrument po instrument i onda poslje fino radis s time sta oces jel imas svaki instrument u kompu kao posebnu traku.

a ako ti zelis kupi mixetu i zvucnike, al sve sta ces s tim imat je mixeta i zvucnici i nista vise.

dobri zvucnici, ce svirat dobro ako reproduciraju glazbu koja je snimana kvalitetno, ili mislis da ce dobri zvucnici zato sto su dobri neki fus od kvalitete vrhunski odsvirat

a sto se tice pc zvucnika, zvucnika od linije...nemoj ako mislis direkt iz mixera u njih, kako naziv kaze, to su zvucnici namjenjeni pc-u i ako njima ides ozvucavat bend....ma samo bubanj...nece to dugo, ipak nisu iz dosade izmisljeni profesionalni razglasni zvucnici

ili...kazetofon s ugradjenim mikrofonom na sredinu sobe i nek bend roka Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 17:12 (Toni2000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E hvala na ideji!

Tak bi najeftinije proso.

Jel mozda znas koji dobar program za snimanje zvukova?

I ako mozes malo obasnit kako se spaja (predpostsavljam da se spaja gitarsko pojacalo sa kompom u utor namjenjen za mikrofon)

METALLICA!!!
17 godina
neaktivan

Ili kazetofon sa mikrofonom i neka bend roka, slažem se.

Gledaj, imaš konačno definiranu količinu novca, a imaš i precizno definirane zahtjeve

(mikseta i zvučnici) i nekako se moraš odlučiti što ćeš s time. Ja sam ti napisao jednu od mogućih

varijanti. Sa takvom miksetom i zvučnicima možeš nekako krenuti.

Samo moram priznati da mi nije potpuno jasno da li trebaš opremu za snimanje benda ili .....

Osim toga, gotovo sam siguran da ti treba neka ozbiljnija zvučna kartica.

Postoje varijante drivera Asio4all, ali priznajem da sa tim nemam nikakva iskustva.

Navodno ti driveri rade i sa tvojim zvukom na kompu.

Ideja je snimiti bubnjeve, gitare, bass i vokale i onda to nekako smiksati u stereo snimku

kako bi tvoj bend imao demo-snimku. Iako 4 kanala nisu baš previše, može se i sa toliko.

Ako želiš koristiti zvučnike koje imaš, onda barem preporučujem kupiti dobre slušalice.

U stvari slušalice će ti trebati ovako ili onako....

Hm, puno pitanja, a malo mjesta za odgovore.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

OK, odlucio sam nista ne kupovat i odabrao sam najeftiniju variantu...

I sad me zanima kako da snimam na komp pomocu Audacity 1.3?

Dal spajam gitaru sa pojacalom pa sa kompom ili odma gitaru sa kompom?

Ako spajam gitaru sa kompom preporucite mi neki program za snimanje u kojem bi imalo neke efekte za gitaru itd.

METALLICA!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice