Dobar dan. Ovako viđam ovakve uređaje češće u zadnje vrijeme http://www.links.hr/?naziv=media-player-geniatech-mygica-atv310b-usb-sd-citac-hdmi-lan-wifi-android-4-0&option=artikl&id_artikl=363.700.002 pa me zanima što je to zapravo, jer ja imam led tv od 82 cm koji čita sve mgouće formate filmova, serija glazbe itd itd, što bi ovaj i slični uređaji drugačijih marki točno još omogućili mom TVu? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To ti je Android uređaj bez ekrana (touch screen-a), slično kao da spojiš PC na TV tj. sa ovim uređajem ti TV postane "Smart TV".
Znači možeš instalirati programe i igrice sa Store-a (Google Play),
ići na Internet (surfati)
gledati filmove sa memorije ili sa mrežnog HDD-a (share-ani HDD sa PC-a)
slušati glazbu (mp3,...),
a sve to gledati/raditi na TV-u umjesto na nekom Android tablet uređaju (koji bi se mogao za isto iskoristiti, ako ima HDMI izlaz).
Možeš priključiti i bezžičnu tipkovnicu/miša
Ako sam nešto zaboravio napisati, neka druge kolege dopune.
To ti je Android uređaj bez ekrana (touch screen-a), slično kao da spojiš PC na TV tj. sa ovim uređajem ti TV postane "Smart TV".
Znači možeš instalirati programe i igrice sa Store-a (Google Play),
ići na Internet (surfati)
gledati filmove sa memorije ili sa mrežnog HDD-a (share-ani HDD sa PC-a)
slušati glazbu (mp3,...),
a sve to gledati/raditi na TV-u umjesto na nekom Android tablet uređaju (koji bi se mogao za isto iskoristiti, ako ima HDMI izlaz).
Možeš priključiti i bezžičnu tipkovnicu/miša
Ako sam nešto zaboravio napisati, neka druge kolege dopune.
Znači što gledam po trgovinama ponude smart TVova, to su praktički TVi sa ugrađenim takvim uređajima?
Ugrubo da, mada najčešće nije ugrađen čisti Android (hardware/software) nego neka inačica Androida/Linux-a
koja ima samo mogućnost surfanja sa nekim home-made WEB browser-om.