kako muziku u lossless formatu sprziti na cd

poruka: 5
|
čitano: 3.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

kada ripam  cde , ripam samo u lossless formatima (flac,wma lossless,wav)tako da zvuk bude potpuno jednak originalu

sada me zanima kako tu muziku u lossless formatima sprziti na cd, tako da mi na sprzenom cdu bude isti zvuk

ko na originalu

(ima mi linija i usb ali taj usb podrzava samo mp3 koji je lossy format pa ne dobijem istu kvalitetu ko na orginalnom cdu ako ga ripam u mp3 formatu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 12:36 (tonymontana2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: kako muziku u lossless formatu sprziti na cd

Sa Nerom

Odaberi Make Audio CD i nabacaj wav-ove ili FLAC-ove. Kao sto znas wave je izvorni, sirov audio koji se ne menja tako da Nero nece nista uciniti fajlu. Na kraju dobijas Audio CD

[edit]

A da li si probao staviti wav na USB pa tako reproducirati?

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 12:48 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan

pokušaj sa avs audio converter.. program je odličan, odabereš što ti paše, kristalan zvuk... to sam radio prijatelju za u caffe bar sa odličnim ozvučenjem.. sve štima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja cu jos nesto malo objasniti sto se tice wav-a....laicki i karikirano a zatim cu malo detaljnije. Dakle kada ripas audio CD preko programa kao sto je Exact Audio CD (EAC) na kraju dobijes nekompresiranu wav audio datoteku sa kojom mozes ciniti sto ti je volja.

Ako nam je cilj iz vise wav-ova napraviti drugu Audio CD kompilaciju onda sa tim datotekama dalje ne radimo nista. Mana tih datoteka je sto su prevelike za cuvanje pa zato najcesce posezemo za kompresijom.

Na raspolaganju nam stoje (generalno) dva tipa kodera:

1. Lossy - Ovi koderi sazimaju audio vodeci racuna o tome da ne dode do drasticno cujnih gubitaka u zvuku ali ipak..gubitci su tu i vise/manje cujni. Najpoznatiji Lossy algoritam sazimanja je mp3 format koji je najrasprostranjen. Tu su i wma, ogg...
  2. Lossless - Ovi koderi sazimaju audio i to na nacin na koji kvaliteta ostaje netaknuta a smanji se velicina a to rade bitno bolje od poznatih arhivera kao sto su WinZip ili WinRar. Najpoznatiji koderi ove namjene su FLAC (Free Lossless Audio Codec) i WMA Lossless (Windows Media Audio 9 Lossless)

Inace, WAV format je kontejner za audio fajlove a to znaci da se sastoji od dva dijela:

1. Header (zaglavlje)- sadrzi informacije o velicini, rezoluciji, stopi uzrokovanja (Sampling) i druge informacije koje su unutar wav-a
  2. Contents (sadrzaj) - Moze biti PCM (Audio CD) ili moze biti i MP3. 

Kada ripamo dobijemo nekompresirani wav sa PCM-om :)

Toliko

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
17 godina
Program se zove Burrrn, skini, instaliraj i snimaj.
I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice