Hdd audio/video player za u dnevni?

poruka: 5
|
čitano: 1.902
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

I ja bih trebao jedan prijedlog, problem je ovaj: Zelio bih u dnevnoj sobi imati cijelu audio/videoteku sa kompjutora. Znaci nesto sa kapacitetom od kojih 100-200 gb i da stoji ispod TV-a, da ga spojim i na liniju i to je to. Prioritet bi mi bio da mogu lako prebacivat stvari sa kompjutera. Da cita dvd-ove mi i nije toliko vazno, opticke medije sve vise pokusavam izbjeci, sve mi je tako nesigurno, sporo i ograniceno s njima. Zongliranje sa dvd-ovima i cd-ovima mi ide na zivce. Da przi dvd-ove mi jos manje treba.

Tako sam prvo mislio kupiti ovako nekakav hdd dvd player, fora su im mogucnosti snimanja i editanja, kako ce biti tek s digitalnim ili HD signalom, neka i cita dvd-ove, nema veze, ali zbog te fore da snima dvd-ove cijena im se digla ohoho. Da bar ima koji bez te opcije, bio bi barem kojih 500 kn jeftiniji. Gledao sam (ne bas previse moram reci) takve aparate po hrvatskim ducanima, i cijene su od koja 3 soma pa nadalje. Opet, nije to ni tako losa opcija kad se sve zbroji.

Jos jedan kompjutor u dnevnoj sobi ne dolazi u obzir, uglavnom zbog buke i glomaznosti. Mooozda neki barebone ili one media center perverzije, ali mozda. Isto tako ni laptop. Ne znam kako bi izgledao laptop kraj tv-a na koji samo pustam mjuzu i filmove. Iako su dosta jeftini sada, vjerovatno nemaju bas puno harda.

Onaj iPod video sa hardom od 80/160 gb koji se moze spojiti na tv bi mi po svojim mogucnostima bio dovoljan, cak ga mogu koristiti kao prijenosni hard i nosati uokolo, ali uz, opet, finu cijenu: 80/160 gb verzija iPoda classic (2.079,00 kn/2.919,00 kn) i universal dock sa daljinskim (409,00 kn) skupa stoje 2.488,00 kn/3.328,00 kn u Apple storeu. Posto sa 80 gb nebi bio bas zadovoljan, gledam samo ovu drugu cijenu. Svejdeno, ovo mi je zasad ipak prvi izbor. Usput, ne znam ni kakva ce biti kvaliteta slike, jer sam cuo da u sebe neda filmove reolucije vece od 320*240...

Eto, znate sto zelim skemijati, ako ima tko bolji prijedlog nek slobodno pise!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hdd audio/video player za u dnevni?

U zadnjem BUG-u ti je predstavljen jedan zanimljiv uređaj (vidi na http://www.bug.hr/bolex/index.asp?id=85577&page=1). Ima svojih mana, ali i dosta potencijala, a cijena uređaja je 1.200 kuna + cijena hard diska po tvom izboru. Vidi, možda ti se svidi.

Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu!
17 godina
neaktivan

A jesi razmišljao da sloziš mozda neki HTPC? Evo pogledaj si ovaj jako lijepo slozeno...

http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=12453&sid=3228bbf5944d0e439a6d3aa61bf85b5a

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih ti isto preporučio HTPC. Možeš ga bežično spojiti s glavnim kompom i vrtiti sve filmove s njega. Imaš mogućnost gledanja digitalne TV, pauziranje iste, te snimanje u visokoj kvaliteti, a po potrebi možeš prosurfati intrenetom, pogledati fotke, pogledati mail. Jedina opasnost je što ćeš onda zapostaviti glavni komp. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hmm, u situaciji koju sam gore opisao HTPC bi bio idealan, ali moram vam priznati situacija kod mene nije tocno onakva kakva je opisana...Belji se To jest, taj sustav nebi isao u dnevni nego u moju sobu. Koja nema tv, i koja je premala za neki solidan i velik (osim lcd tv-ova, ali o tome jos samo mogu sanjati). Ono sto ja sad zelim sam vec prije imao i izgubio: http://forum.bug.hr/forum/topic/audio_i_video_playeri/koji_mp3_player_posjeduje/510.aspx?sort=asc&view=flat&page=1 procitajte moj post. Dakle, imao sam veliki mp3 player koji sam jednostavno ustekao u liniju i pustio nek svira. 1 kabel, bez televizora i cd-ova. Divota. Sad mislim uloziti puno vise para jer vidim da je to ono sto hocu, pritisnem gumb i to je to. Neverminder, taj Icy Box bi bio svetinja za mene, masivan prostor, tako prakticno, oni nedostaci su mi zanemarivi jer ga ionako nebi bas  puno koristio za filmove, a niti palim repeat ili shuffle, samo da ne ovisi o tv-u, da ima barem neki mali monokrom ekran... Zato mi je jos uvijek jedina potpuno prihvatljiva opcija iPod... makar ce pare biti masne, ali cini mi se da bi tek tad imao spokoj u dusi.

I moram se ponovo vratiti na ovu HTPC opciju: stvarno je zakon rjesenje za dnevni boravak, moze sve zivo; multimedija, internet, konzola,... i to s daljinskim. Mozda se u buducnosti i u to upustim!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice