I ja bih trebao jedan prijedlog, problem je ovaj: Zelio bih u dnevnoj sobi imati cijelu audio/videoteku sa kompjutora. Znaci nesto sa kapacitetom od kojih 100-200 gb i da stoji ispod TV-a, da ga spojim i na liniju i to je to. Prioritet bi mi bio da mogu lako prebacivat stvari sa kompjutera. Da cita dvd-ove mi i nije toliko vazno, opticke medije sve vise pokusavam izbjeci, sve mi je tako nesigurno, sporo i ograniceno s njima. Zongliranje sa dvd-ovima i cd-ovima mi ide na zivce. Da przi dvd-ove mi jos manje treba.
Tako sam prvo mislio kupiti ovako nekakav hdd dvd player, fora su im mogucnosti snimanja i editanja, kako ce biti tek s digitalnim ili HD signalom, neka i cita dvd-ove, nema veze, ali zbog te fore da snima dvd-ove cijena im se digla ohoho. Da bar ima koji bez te opcije, bio bi barem kojih 500 kn jeftiniji. Gledao sam (ne bas previse moram reci) takve aparate po hrvatskim ducanima, i cijene su od koja 3 soma pa nadalje. Opet, nije to ni tako losa opcija kad se sve zbroji.
Jos jedan kompjutor u dnevnoj sobi ne dolazi u obzir, uglavnom zbog buke i glomaznosti. Mooozda neki barebone ili one media center perverzije, ali mozda. Isto tako ni laptop. Ne znam kako bi izgledao laptop kraj tv-a na koji samo pustam mjuzu i filmove. Iako su dosta jeftini sada, vjerovatno nemaju bas puno harda.
Onaj iPod video sa hardom od 80/160 gb koji se moze spojiti na tv bi mi po svojim mogucnostima bio dovoljan, cak ga mogu koristiti kao prijenosni hard i nosati uokolo, ali uz, opet, finu cijenu: 80/160 gb verzija iPoda classic (2.079,00 kn/2.919,00 kn) i universal dock sa daljinskim (409,00 kn) skupa stoje 2.488,00 kn/3.328,00 kn u Apple storeu. Posto sa 80 gb nebi bio bas zadovoljan, gledam samo ovu drugu cijenu. Svejdeno, ovo mi je zasad ipak prvi izbor. Usput, ne znam ni kakva ce biti kvaliteta slike, jer sam cuo da u sebe neda filmove reolucije vece od 320*240...
Eto, znate sto zelim skemijati, ako ima tko bolji prijedlog nek slobodno pise!!!