Focusrite Scarlett 2i2

poruka: 17
|
čitano: 5.297
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

Razmisljo sam kupit navedenu stvarcicu al sad neznam kako funkcionira i imali ista jeftinije a da je jednako dobro :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Focusrite Scarlett 2i2

Upravo sam isa otvorit temu za savjet o kupnji eksterne zvucne i novih slusalica... na meniju je prva bila navedena zvucna. Cuo sam stvarno dobre stvari o njoj. Ali nisam siguran da li mi je overkill. Najbitnija mi je stvar u principu sto savrsenija razina kvalitete zvuka. Ona nudi dosta opcija kao 2 XLR inputa koja bi mi mogla bit korisna ali mi nisu primarna stvar. Tako da neznam ni sam. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Focusrite Scarlett 2i2
athlon64 kaže...

Upravo sam isa otvorit temu za savjet o kupnji eksterne zvucne i novih slusalica... na meniju je prva bila navedena zvucna. Cuo sam stvarno dobre stvari o njoj. Ali nisam siguran da li mi je overkill. Najbitnija mi je stvar u principu sto savrsenija razina kvalitete zvuka. Ona nudi dosta opcija kao 2 XLR inputa koja bi mi mogla bit korisna ali mi nisu primarna stvar. Tako da neznam ni sam. 

pa otvori temu :D
a jel se kuzis ti inace u te kartice heh :) 

15 godina
Focusrite Scarlett 2i2

Neznam dovoljno da bi ti moga rec postoji li bolja alternativa ali prema svemu sta sam procita kartica je fenomenalna za novac. Sacekat cu jos malo savjeta pa cu vidit. Vjerojatno uzimam

EDIT: Evo kako je prijatelj ima veceras cu je isprobat u kombinaciji s audio technica ath-m50x pa javim dojmove ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 19:15 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

moze, al probaj neki mikrofon stavit ak imas pa vidi jel cist zvuk kad se recorda ako mozes heh :D

i ja sam isto cito dosta i kazu da je najbolja po toj cijeni i najkvalitetnija al vidjet cu jos :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
anonymous_Zg kaže...

moze, al probaj neki mikrofon stavit ak imas pa vidi jel cist zvuk kad se recorda ako mozes heh :D

i ja sam isto cito dosta i kazu da je najbolja po toj cijeni i najkvalitetnija al vidjet cu jos :D

E necu imat mikrofon pri ruci jbg. Al po tom pitanju sam procitao stvarno dobre stvari o njoj. Ono sta mene zanima je koliko je dobar DAC u njoj. Javim dojmove sutra :)

15 godina
Focusrite Scarlett 2i2

Evo upravo testiram. 

Prvi dojam. Ove slusalice stvarno nema smisla koristit na integriranoj zvucnoj. Gusi im potencijal za 50%. 

Focusrite mi se cini fenomenalan. Ali da budem iskren nemam nesto u slicnoj klasi za usporedbu da je mogu usporedit xd. Medutim sto se zvucne tice sveukupan dojam mi je stvarno super.

Sto se slusalica tice fenomenano cist i detaljan zvuk. Ali nisu pretjerano bass heavey. Daleko od toga da fali basa. Samo mom osobnom ukusu malo vise odgovara drugacije izbalansiran zvuk. Tu cu jos razmislit. Moram odradit jos slusanja :).

Takoder pojacalo u zvucnoj je i pre jako za ove slusalice ako namjeravas cut ista u roku od 5 godina xd.

Na cetvrtini outputa je ugodno glasno. Na pola jako glasno. Pogledaj impendanciju ovih slusalica pa procijeni da li moze gurat ono sto namjeravas spojit u zvucnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

mislio sam spojit neki mic, imam dva komada doma neznam kakvi su jos sutra cu provjerit jel su kompatibilni ako nisu moram si neki nac na netu jeftiniji a da je cist zvuk.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Focusrite Scarlett 2i2

Mislim da bi ti trebala bit super za to :)

Eto sto se zvuka tice nisam je imao s cim usporedit nego s integrirkom u laptopu. A to je bilo nebo zemlja... svi dojmovi su mi bili stvarno super u vezi kartice. 

Sta se slusalica tice nevjerojatno detaljan zvuk, jako pun zvuk ali za moj ukus manjkava naglasenost basa. Jos cu razmislit :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

a jel znas di je ima povoljno za kupit negdje? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
anonymous_Zg kaže...

a jel znas di je ima povoljno za kupit negdje? :D

Audiopro. Poznati webshop za audio opremu. 1000kn kosta okruglo :) 

13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

pogledaj ovu, jeftinija je a mislim da je isto tako dobra :D http://www.audiopro.hr/proizvod/behringer-u-phoria-um2?idPrim=15&idSec=92&idTer=226&idPro=15198

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Djavla, prvo je naraspoloživa, a drugo je Behringer. Malo sam istraživao zvučne i skužio -> ako je Behringer, bježi od toga. Focusrite je best buy, a ne zaostaje ni Presonus.

Još Focusrite ima balanced output, ovdje je unbalanced, tako da je jasno zašto i je toliko jeftinija.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 15:58 (Mitsuoka).
15 godina
anonymous_Zg kaže...

Krivo mislis :D 

13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

ah pa neznam nisam ja sad neki profic u tim zvucnim kartica, onda budem vjerovatno scarlett uzo :D
i jel dobar onaj behringner c1 mic sta mislis? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
anonymous_Zg kaže...

ah pa neznam nisam ja sad neki profic u tim zvucnim kartica, onda budem vjerovatno scarlett uzo :D
i jel dobar onaj behringner c1 mic sta mislis? 

neznam stvarno, baci oko na recenzije :D sta se tice scarletta trebao bi bit prezadovoljan kad budes snimao. 

13 godina
neaktivan
Focusrite Scarlett 2i2

Ukoliko neko od gospode koja se razumije moze da uputi savjet, cijenio bih to. Razmisljam da nabavim Focusrite Scarlett kao eksternu zvucnu kartu (DAC) posto kod mene u BiH nije lako doci do nekog Fiio 10 i sl.

Nabavio sam Kingston HyperX Cloud Core slusalice i Logitech Z623 zvucnike. Da li bih ovim DAC-om poboljsao zvucno okruzenje sa postojecom opremom ili je to bacanje para. Na zalost nemam nikakve brendirane monitore kao KRK Rokit ILI ADAM  i sl. ili neke audiofilske slusalice. 

Mozda je Focusrite overkil za moje potrebe, jer sam ''kramp'' koji niti svira gitaru i klavijature, niti ima glas vrijedan snimanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice