DVD regije

poruka: 7
|
čitano: 4.359
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVD regije

Ne znam dal je ovo pravo mjesto za pitanje a i pitanje je možda malo blesavo, al eto..

Naime, zanima dal one dvd regije blokiraju gledanje filma samo na dvd playerima ili i na dvd-romovima? Odnosno dal mogu gledat dvd regije 1 na svom kompjuteru?

Hvala! :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DVD regije

trebao bi moći bez problema.

17 godina
DVD regije

Od siječnja 2000. god. svi DVD-romovi su po licenčnim uvijetima morali biti regijski "zaključani". Uređaju možeš 5 puta promijeniti "regiju".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DVD regije

milsim da sem ože namjestit na "free region code"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: DVD regije

Mislim da bi ovo moglo radit odi na http://kipkay.com/videos/kipkay-classics/dvd-player-hack/ pogledaj video, napravi što je čovjek reko i probaj možda uspije.

17 godina
DVD regije

Što se tiče DVD čitača/snimača, postoji sajt na kojem se nalazi baza firmwarea koji su otključani za sve regije, a maknut je i riplock na uređajima koji su ga imali.

Za kućni DVD Player pogledaj na već spomenutom sajtu postoji li tvoj player u bazi i može li se otključati na taj način. Ako ne može, imaš dvije opcije:

1. pronaći firmware za tvoj DVD player kojim ga se otključava na sve regije (tzv. region free), ili

2. presnimavanjem DVDa tijekom kojeg se radi dekripcija i postavlja region free; poslije ga samo snimiš na prazan DVDR i reproduciraš. Mislim da to može odraditi DVDFab.

Eto, nadam se da sam pomogao.

PS: zaboravio sam nadodati, postoje i programi koji automatski dekriptiraju DVD i postavljaju regionfree za reprodukciju na kompu, poput AnyDVD ili DVDFab Passkey.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 10:28 (Father_Dougal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVD regije

Hvala svima na odgovorima.. Ovaj moj dvd rom koji sam imo je imo mogućnost 5 puta promijenit regiju, pa sam našo u protisu jedan sony koji je otključan za sve regije.. eto, sad mogu i pržit on the fly.. :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice