Analogni reciver i LCD televizor

poruka: 9
|
čitano: 4.454
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Evo imam Televizor marke Toshiba a modl Regza i imam stariji analogni reciver.

Mene zanima kako da spojim reciver (SCART) ili neš drugo te kad spojim nigdje mi ne dodje slika pa gdje da je provjerim?

Televizor mi takodjer ima zemaljski tuner (DTV) da li bim mi onda mogao spojit nekako reciver da iskoristi tuner od televizora ili rciver mora imati sa svoj tuner?

Hvala vam na odgovorima!!!

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump fagots jump!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa zašto će ti scart kabl ako imaš analogni resiver? Možeš i običnim antenskim kablom spojiti!

Dakle iz recivera ide u TV jedan kabl, a drugi ide van prema anteni! Kao na slici dole.

Ako sam shvatio što želiš onda je to to! A ako želiš preko scarta, moraš imati scart priključke na obadvije strane(TV i resiver)

I to s tunerima. Mislim da tu nemožeš ništa spojiti! Svaki ima svoj tuner.

Ali ako netko zna drugačije nek kaže!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 11:24 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

E uradio sam što si mi reko ali mi ne dodje nikakva slika.

Gdje da je potražim jer mi je na starom televizoru bila na jednom od programa

90% Of teens would cry if they saw the jonas brothers on the empire statebuilding about to jump. if your the 10% who would grab a chair with some popcorn shouting jump "jump fagots jump!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da trebaš sve spojiti i onda potražiti frekvenciju na kojoj je resiver! Upali resiver na neki kanal gdje pretpostavljaš da ima slike i počmi pretraživanje na TV-u. Obično se nalazi na UHF rangu ali možeš pogledati i VHF.

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

A čemu onda služi scart ako bezveze stoji i netreba ga se uključit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako spojiš preko scarta onda bi to išlo na AV1 ili AV2! Nebi trebao uopće tražiti frekvenciju resivera jednostavno prebaciš na AV. No neznam dali bi to radilo i kako bi radilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo sad sam ponovno nakon dugo vremena pokusao i napredovao sam.

Samo cujem sum.Spojio sam preko scart kabela i stavo na analognu televiziju (reciver je analogni a televizor je LCD s integriranim dvbt tunerom) a program 0 (AV).Onda sam upalio reciver i poceo listat cujem samo sumove.Na nekim kanalim je sum velik a na nekim jako mal.

Bi li netko mogao reci sto dalje uraditi.Je li moguce da vise ne mogu hvatat program s analognim reciverom jer se u mojoj zupaniji (PGZ) preslo na digitalni signal?

Hvala.

Don't drink and drive just smoke and fly !!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Analogni reciver i LCD televizor
Moze pomoc?
16 godina
protjeran
RE: Analogni reciver i LCD televizor
Sto nitko ne bi znao pomoci?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice