Ideja je sledeca. Imam u kolekciji dosta filomova na harddiskovima u kompu koji je manje vise stalno upaljen. Postoji li software ( asiguran sam da postoji cak u bugu recenziran) koji bi omogucio da bilo koji racunar sa mreze na neki nacin vidi koje filmove imam i gleda ih. Da komp na kojem su filmovi streama preko mreze ali da sami korisnici u mrezi mogu to pokrenuti. Recimo ja sam u susjednoj kuci i u Lanu sam preko wirelesa. Povezem se na neki nacin na taj glavni i pokrenem stream koji gledam na svom kompu. remote desktop i slicna rjesenje ne dolaze u obzir. Znaci soft za relativnog pocetnika. Pocetnika u smislu gledanja filmova a ne podesavanja softa. Spisak filmova i play.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moje iskustvo je VLC media player (vjerovatno znas i sam za to), ideja bi bila da ti je taj ip servera uvijek npr. 192.168.0.1, a da klijenti mjenjaju svoje ip kako im ti odrediš. naravno ti imas mogučnost za stream cijelu playlistu koju napraviš.
Evo ti link koji to malo pobliže objašnjava.
http://www.engadget.com/2005/11/29/how-to-stream-almost-anything-using-vlc/
Znam za to ali meni treba da klijentski racunari biraju sa ce strimati. Da ja pored glavnog ne radim nista osim podesavanja. Bila je neka recnzija u bugu ali ne mogu naci sad.