Software za video obradu - pitanja&odgovori
- poruka: 1.976
- |
- čitano: 670.676
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dođem do 10og koraka i onda mi yamb izbaci grešku da nešto fali. Jel trebam još nešto skinuti?
ovo valjda http://www.videohelp.com/download/MP4BOX_GPAC.Framework.Setup-0.5.0.exe
kad to instaliras dobije mp4box u program files (C:\Program Files (x86)\GPAC)
pa mu valjda treba dat putanju do njega
onda cemo ovak probat
skini ovo http://www.filedropper.com/ffmpeg
i napravi .bat skriptu
u nju unesi ovo
"C:\ffmpeg.exe" -i "C:\1.mkv" -vcodec copy -acodec copy -scodec mov_text "C:\1.mp4"
u prve navodnike ide putanja do programa
u druge putanja do mkv file-a
u trece navodnike stavis putanju za zeljeni .mp4
Najlakse ti je da sve stavis u "C:\xx.xx"
no ovo bas i nisam koristio previse i moglo bi opet bit problema ,ako ti ovo ne uspije budem ja jos malo potrazio
EDIT: probao sam i sa My mp4box http://www.videohelp.com/download/My%20MP4Box%20GUI%20v0.5.6.0.7z
radi bez problema samo isto moras sa Mkv..Gui 2 ekstraktat .h264 ,zvuk i titlove
znaci bit cu kratak. radim za jednu firmu jednu relativno jednostavnu stvar. imam video koji pokazuje proizvodnju i covjek opisuje to na francuskom, sad ja imam na papiru to sve na hrvatskom, ono sto trebam je izbrisat cjelokupni zvuk iz tog videa i snimit osobu kako to prica na hrvatski te ubacit taj zvuk u video, radim u pinnacle studi-u(tj koristit cu taj program verzija 16 ako je bitno) sad me zanima samo postupak brisanja postojeceg zvuka iz videa. dali kad ja ubacim video u program dole ce bit ona traka sa zvucnim dijelom i ja samo to delete ili se nesto drugo treba?
znaci bit cu kratak. radim za jednu firmu jednu relativno jednostavnu stvar. imam video koji pokazuje proizvodnju i covjek opisuje to na francuskom, sad ja imam na papiru to sve na hrvatskom, ono sto trebam je izbrisat cjelokupni zvuk iz tog videa i snimit osobu kako to prica na hrvatski te ubacit taj zvuk u video, radim u pinnacle studi-u(tj koristit cu taj program verzija 16 ako je bitno) sad me zanima samo postupak brisanja postojeceg zvuka iz videa. dali kad ja ubacim video u program dole ce bit ona traka sa zvucnim dijelom i ja samo to delete ili se nesto drugo treba?
da jednostavno napravis delete nema tu puno mudrosti
Pa probaj prvo reinstalirati CS7, ako se problem ne riješi onda probaj instalirati K-Lite Codec Pack!
rijesio sam..prvo reinstall cs7 pa onda instalirao FPS1 codec za fraps :)
i btw. subajte se www.youtube.com/MrAjdin99 hehe
Dakle, download-o sam par fudbalskih utakmica u 720p kvaliteti.
Sada imam namjeru 'izrezati' neke golove, poteze i uploadat na youtube.
Ali imam problem; utakmice koje sam skidao su sa BBC-a ili SkySports-a i ako uploadam takav video, youtube mi ga obrise, logicno, zbog autorskih prava.
Ja bi htio, ako je moguce, na neki nacin ukloniti logo 'BBC' i takve stvari iz materijala. Da li je to moguce?
I da, nemam namjeru da uradim one velike crne trake i tako uklonim logo, jer to mi unistava video i smanjuje velicinu za nekih 40%.
(dakle, ne zelim ovo, jer ode pola videa)
Od softvera posjedujem: Vegas Movie Studio HD Platinum 11.0.
Mozete mozda predloziti neki drugi softver, ako mislite da je bolji i da ce mi pomoci, nije problem.
I da li neko zna nesto vise o autorskim pravima na youtube i kako ih izbjeci, siguran sam da postoje nacini.
Hvala.
Možeš "zblurati" prostor koji ti smeta.
Sa Vegasom se to radi ovako
http://s1358.beta.photobucket.com/user/ckobu1/media/kameramala2_zps28171b6d.mp4.html
Ovo je primjer gdje se objekt kreće, za statičnu reklamu bi trebalo biti još jednostavnije.
Za autorska prava ne zna točno osim onoga da ih u svakom slučaju kršiš ako koristiš tuđi materijal bez dozvole autora.
Ja bi htio, ako je moguce, na neki nacin ukloniti logo 'BBC' i takve stvari iz materijala. Da li je to moguce?
Donekle moguće. X načina, npr. vitrualdub + msu logo remover..
Bez gubitka kvaliteta videa?
ja bi to najrađe napravio sa avisynth + .ass titlovi (znaci hardcore titlova se radi) (sa njima mozes napravit block kakav hoces i postavit ga gdje god hoces na ekranu) e sad kaj se tice encodera to je tvoj odabir
Hm, ne znam točno na što ciljaš; da li će spomenuti filter prilikom njegovog korištenja pokvariti kvalitetu videa? Ne, neće filter smanjiti kvalitetu videa. Međutim, ukoliko spremaš video iz virtualduba (kao i svakog drugog nle programa) kao novu datoteku u bilo što osim nekomprimiranog videa ili videa komprimiranog lossless kodekom - doći će do gubitka kvalitete. Možeš iz virtualduba pokrenuti frameserver kao input u tvoj nle program. Nema rekodiranja - nema gubitka kvalitete u odnosu na original..
ja bi to najrađe napravio sa avisynth + .ass titlovi (znaci hardcore titlova se radi) (sa njima mozes napravit block kakav hoces i postavit ga gdje god hoces na ekranu) e sad kaj se tice encodera to je tvoj odabir
Čovjek hoće maknuti s videa nešto što je već harcod-ano, a ne obratno..
ja sam to ovak zamislil
(naravno to se da bolje napravit kod oblika ,boje i transparentnosti )
znam da to nije za tu namjenu ali moze posluzit :)
nacina ima kolko hoces samo se treba odlucit za onaj koji ti je najbolji ili najjednostavniji
Ja bih prije odrezao video s strana (samim tim i logo), i napravio 4:3 video, tako su manji gubitci.
Sada sam shvatio da imam problem i prilikom otvaranja mkv. fajlova u sony vegasu, virtualDub-u itd.
Koje kodeke da skinem?
Ako ti je VirtualDub noviji od verzije 1.8.8. skini Matroska plugin for VirtualDub, i raspakiraj ga u folder Plugins gdje ti je VirtualDub smješten.
Iskreno ne bavim se montazom videa baš često, (a imao bih volju, no nikad nać vremena), pa ne mogu povezati sve sto ste mi napisali. :/
Uglavnom, cini mi se imam 2 opcije:
-taj dio zblurati ili kao markirati - kao sto je neki forumas gore uradio
-taj dio ukloniti u virtualdubu, sto meni ne polazi za rukom trenutno, izbacuje mi neku gresku
No, pokusat cu na jos par nacina koje sam izguglao, pa valjda uspijem.
Ako imate jos neki prijedlog, ne ustrucavajte se da ga podijelite ovdje :D
Hvala svima. ;)
Meni ovo ne ide, izbacuje mi gresku u VirtualDub-u, pa eto ako neko ima volju, nek pokusa uraditi.
Ovo je link od videa koji sam uploado, dakle video u trajanju 1:30min.
[URL=https://hotfile.com/dl/187413194/d62f768/05_F._Torres.mkv.html]https://hotfile.com/dl/187413194/d62f768/05_F._Torres.mkv.html[/URL]
Samo je potrebno ukloniti logo.
Link ti nešto nije u redu, skine samo neki .html file od nekih 19-ak kB.
Link ti nešto nije u redu, skine samo neki .html file od nekih 19-ak kB.
Da,da pogresno sam zalijepio, evo sada je ok
https://hotfile.com/dl/187413194/d62f768/05_F._Torres.mkv.html
Evo ti .avi verzija u 360p/25fps, bez logoa, pa ti vidi što ćeš s njom: ElNino
Evo ti .avi verzija u 360p/25fps, bez logoa, pa ti vidi što ćeš s njom: ElNino
Svaka cast, upravo ovak sam to zamislio.
Samo ipak jedna stvar bode u oci, a to je kvalitet.
Ne postoji nacin da ostane u 720p mkv. ?
Uglavnom to je ono sto trazim, jos jednom hvala mnogo, ali ako bi moglo ostat u HD to bi bilo perfektno.
Da li si sdownloadao i pogledao baš moj video; download ili si vidio samo njihovu flash prezentaciju videa, koja je zbilja lošija?
Upravu si, kvalitet je jako dobar u 360p kada se skine, ali dakle ne moze u 720p ili si ti tako odradio?
I evo postavio sam na youtube, ali su ga ovi odmah blokirali.
Ne razumijem, logo je uklonjen, mozda je trebalo ukloniti i dio sa rezultatom, kao i dio na kraju kada pokaze rezultat u velikom planu.
Može i u 720p, ali u 360p je bilo brže i s obzirom da je to sportski video za youtube, a youtube nema podršku za 50fps, prepolavljenjem frameratea na 25fps se gubi fluidnost pokreta/televizičnost, pa je kod 720p to još više izraženo.
Prava na video raspolaže Premier League TV, čija je i grafika (koju preuzimaju druge TV)... pa i voditelji. Znači, čak i da makneš grafiku, čuju komentatore i znaju da je njihovo. Ne znam, probaj na DailyMotion, čini mi se da se oni dosta dobro hrvaju sa copyrightom.
Pogledaj ovo, identicna TV kuca, Premier Liga, sve isto, a video nije zabranjen i ne radi se ni o kakvom YouTube partneru, nego obican yt korisnik.
Pa ne mogu shvatit. :/
Mozda da ubacim neku svoju oznaku tipa: 'ElNinoProduction' ili nesto slicno?