Screen capturing problem - kockasta slika

poruka: 3
|
čitano: 1.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Capturing problem

Bilo da radim capturing preko BSR screen recordera,Frapsa ili Taxija,u konacnici mi video izgleda jako los,sav je kockast!

Video editing software-i (UVS 11,Pinnacle...)takoder nakon zavrsenog projekta,video izgleda ocajno!

U postavkama svih softwarea,nastimano po defaultu ili na max,nema efekta,video je kockast i mutan!

Prilikom capturinga komp niti u jednom trenutku ne zatrzava!

OS je "star" tjedan dana!

U cemu bi mogao biti problem?

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Capturing problem

Ili je rezolucija capture videa preniska ili za capturing koristiš loš kodek ili loše kvalitativne postavke kodeka. Probaj koristiti neki lossless kodek, tipa Huffyuv, Lagarith, FFV1 (dio ffdshowa) - poredao sam ih od procesorski najneznahtjevnijeg do najzahtjevnijeg (ujedno, prvi radi najveće datoteke, zadnji najmanje). I jedna jako bitna napomena - pokušaj ne mijenjati veličinu slike naknadno - s obzirom da su mnogi elementi na ekranu debljine 1 piksela, odnosno da ima tona sitnih detalja, bilo kakva promjena dimenzija slike dovest će do problema. Također, kad radiš capturing isključi cleartype, s obzirom da on funkcionira na razini podpiksela.

14 godina
Screen capturing problem - kockasta slika

Evo da ne otvaramo novu temu moj problem nije kockasta slika nego zvuk.

Dobio sam za rođendan Corel Video Studio ProX5 i iznenadio se da ima screen capturing softwer,koji sam vec testirao i preeeugodno iznenadio,brzinom,kvalitetom i maloj velicini fileova koje pravi.

Ali ima kvaka,ne hvata zvuk!

Znam da davno prije BSR screen recorder je javljao indeticni problem,koji se morao rijesiti u postavkama(dosta komplicirano je bilo),no te postavke ja ovdje ne vidim!

Ima li tko iskustva sa time da objasni sta se treba raditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice