PVR u mpeg

poruka: 13
|
čitano: 3.482
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PVR file u mpeg

Za početak prije predstavljanja moga problemčića pozdrav svima na ovom forumu.

E sada moj problem leži u konvertiranju filea sa pvr nastavkom u mpeg. Imam kod kuće DVB-T Denver 105hd i on mi snima u taj neki pvr format. Oki skužio sam ja da je to nekakav mpeg file koji na kompu mogu reproducirati sa bilo čime,ali problem nastane kada bi ja to htio snimiti na dvd kao video disc. Već sam godinama imao HTPC kao video rekorder sa hauppauge pvr-250 i taj mpeg2 file drito snimao na dvd kao video disc,pa bih htio to i nastaviti raditi samo sada koristeći dvb-t umjesto tv kartice. Već sam gledao svuda po internetu i nisam našao nikakav program koji bi bio naravno besplatan i da može napraviti jednostavnu konverziju bez rekodiranja, znači nešto u stilu "direct stream copy" kao ča ima Virtual dub.

Sa svim tim programima za "obradu" videa već sam raskrstio od kada sam napravio htpc jer sam imao gotovo riješenje, ali evo sada sam malo zapeo pa bih trebao pomoć od ljudi koji se bave takvim stvarima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: PVR file u mpeg

Kao prvo nepoznat mi je taj 'pvr' format, ali ako je to neki mpeg u osnovi, tada je taj file samo tip kontejnera koji u sebi sadrži mpeg video. Dakle najjednostavnije i najbrže bi bilo pronaći neki muxer koji može pročitati taj kontejner, a može muxati u mpg. Tada je to bez kodiranja videa - bez gubitaka kvalitete i vremena.. Ali kao što rekoh nepoznat mi je format, pa ti ne mogu preporučiti ništa konkretno. Možda da odrežeš komadićak tog videa, postaj, pa mogu pogledati o čemu se radi..

15 godina
neaktivan

Hmm...jedno pitanjce nevezano uz ovo ali da ne otvaram novu temu. Može li se ovdje uploadati video file ili ga treba uploadati na neki free servis?

16 godina
neaktivan
Khadgar2000 kaže...

Hmm...jedno pitanjce nevezano uz ovo ali da ne otvaram novu temu. Može li se ovdje uploadati video file ili ga treba uploadati na neki free servis?

ne možeš uploadati video u temu na forum. ako misliš na ovaj svoj video, izreži nekih 30-ak sekundi pa ga uploadaj na neki free servis, da vidimo što se može napraviti s njime. iako sam guglao već nekih pola sata, ali nisam zaključio ništa pameteno..

ovaj ti nije lošhttp://storage.to/

15 godina
neaktivan

Tako je i meni samom, već jedno tjedan dana gledam da li ću naići na nešto ali za sada ništa. Ajde nije da nisam ništa našao ali to su sve komercijalna rješenja i baš mi se ne da davati neke pare za takvo što. Recimo sa TS doctorom pretvorim taj *.pvr u *.ts ali onda kako to u mpeg je teže. Našao sam neki VideoReDo ali isto se mora platiti da bi se dobila full verzija. Evo baš ću sada nešto snimiti koju minutu tog formata pa uploadati.

16 godina
neaktivan

a gle, skineš si takav neki program s "onih stranica" i zažmiriš "na jedno oko" Namigiva kad nema druge..

15 godina
neaktivan

Eh kada bi mogao naći takav program na "onim stranicama". Trebalo mi je recimo 1-2 dana da nađem te programe a ostale dane sam proveo tražeći programe na "onim stranicama" i nisam ništa našao. Plač

Evo i isječka. http://www.storage.to/get/fQ80nhEB/20100729_22-05-50_KAPITAL+N__00.pvr

16 godina
neaktivan

ako ti bude trebala pomoć oko traženja konkretnog programa na tim stranicma javi se meni pa ćemo nešto naći, ali samo preko pp.

evo skidam ovo pa ćemo vidjeti što se može s tim fajlom..ali ne večeras, puna mi je glava videa, edotira, photoshopa i ostaloga..

16 godina
neaktivan

Kao što i rekoh, radi se o nekom ćelavom kontejneru. Međutim unutra je elementarni mpeg video *.mpv ili *.m2v i audio *.mpa. Savršeno za mpg kontejner. Ali treba naći muxer koji vari oba kontejnera. Meni je nepoznat takav, a i nemam vremena tražiti, ja sam iskoristio 2 različita muxera; jedan vari *.pvr, a drugi muxa u *.mpg. Evo rezultata..

Više o muxerima na pp.

demuxer demuxer
muxer muxer
15 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru i sređenom problemu. Sada samo da ja to isprobam i javim rezultat. :)

15 godina
neaktivan

Evo demuxirao i muxriao ja par videa, probao malo mpeg1 i mpeg2 i sve savršeno radi na mom dvd playeru. Baš i nisam vidio neke razlike između mpeg1 i mpeg2 u kvaliteti slike, možda bi se dalo vidjeti na nekoj plazmi ili lcd-u ali to me za sada ne zabrinjava pa ću možda ubuduće dosta materijala snimati u mpeg1 formatu jer zauzima dosta manje prostora na dvdu. :)

16 godina
neaktivan

Ne vidim način da mpeg1 kontejner zauzima manje mjesta od mpeg2 kontejnera? Ili je razlika minimalna, par kb. Ako ne prekodiravaš video, tada će biti slična situacija u oba kontejnera jer 'muksaš' gotovi sadržaj u kontejner, bez promjena samog videa. A bolje je koristiti mpeg2 kontejner za mpeg2 video za dvd. Dapače da si koristio neku automatiku u programu, sigurno bi ti napravio mpeg2 kontejner od mpeg2 videa. Ne kažem da mpeg1 neće raditi, ali..

15 godina
neaktivan

Baš se ja sada vratio sa mora pa da samo kažem da sam skužio zašto je bio manji taj file. Veoma jednostavan razlog zbog negoga razloga mi je tih 50 min videa bilo kraće za jedno 10 min...I naravno to sam skužio kada sam pobrisao sa kompa taj file. Ubacim ja fino dvd u player idem odgledati seriju kad ono fali zadnjih 10 minuta. grrrrrrr.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice