Program za uređivanje videa - Vine

poruka: 6
|
čitano: 2.893
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, znam da dosta forumaša ovdje nijsu baš ljubitelji ove aplikacije, ali zapravo je vrlo zanimljiva pa vas molim za odgovor

zanima me kojim bih programom mogao uređivati Vine video zapise nakon što ih snimim?

trenutno sam skinuo VSDC Free Video Editor i poprilično je jednostavan za korištenje, međutim fino ugađanje slike mu nije naročito dobro (svjetlina, kontrast, boje i sl.) pa sam pokušao sa CyberLink-om, ali čini se da se kod njega ne može postaviti format 1:1 koji se inače koristi za Vine

mislim nije da se radi o nekom kvalitetu, 480x480 je rezolucija, ali ja kada snimim nešto i ubacim vrlo loše izgleda (osvjetljenje i sl.)
Da li možda kvalitet ipak više ovisi o kvaliteti uređaja kojim se snima? ja snimam mobitelom koji ima fullHD snimanje, a snimljeno mi obično na mobitelu ne djeluje loše :/ 

ako vam nije problem, možete baciti pogled na zapise nekih ''Vine zvjezdica'' pa da vidite na koji ''kvalitet'' ciljam. S  kojim program oni uređivaju?

https://vine.co/Lele.Pons

https://vine.co/LianeV

https://vine.co/amandacerny

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne pratim ovo pa ne znam koncept vine-a ali vjerujem da se dobar dio stvari da odradit i u movie makeru (a da ne spominjemo sony vegas pro/lightworks/kdenlive/vlc movie creator(?)).

Mob nije pro kamera, trebaš paziti na osvjetljenje a i kasnije doradit sliku (daju se dosta dobre stvari odradit,preporučujem da potražiš video sa youtube kanala freddiew koji je u potpunosti sniman sa mobom te ima neke vrlo korisne savjete).

Također,samogradnja nekog stabilizatora (npr. onaj volanski od pvc cijevi kao što freddiew ima) bi puno pomogla.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 22:52 (zerocool12).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Program za uređivanje videa - Vine

hmm, ja nekim čudom nemam movie maker na računaru :/

ja uglavnom sve uspijem uraditi u ovom VSDC programu (crop, trim, spajanje svega u jedno) ali mi korekcija slike očajno treba

mislim isplati li mi se uopće skidati toliko napredne programe (npr vegas) samo da bih napravio šestosekundni vine? 

razumijem da mobitel nema dovoljno dobru sliku i da moram paziti na osvjetljenje, ali na tom polju sam skroz bez ideje kako i na šta

hvala za preporuku za freddiew kanal :)

samo još da pitam, šta znači da napravim render za video. znam inače što je render, ali kod videa ne razumijem. ima li smisla praviti to za vine?

16 godina
neaktivan
avokado kaže...

hmm, ja nekim čudom nemam movie maker na računaru :/

ja uglavnom sve uspijem uraditi u ovom VSDC programu (crop, trim, spajanje svega u jedno) ali mi korekcija slike očajno treba

mislim isplati li mi se uopće skidati toliko napredne programe (npr vegas) samo da bih napravio šestosekundni vine? 

razumijem da mobitel nema dovoljno dobru sliku i da moram paziti na osvjetljenje, ali na tom polju sam skroz bez ideje kako i na šta

hvala za preporuku za freddiew kanal :)

samo još da pitam, šta znači da napravim render za video. znam inače što je render, ali kod videa ne razumijem. ima li smisla praviti to za vine?

Movie maker se prije nalazio u Program Filesu pod movie maker (drukčije se nije moglo doć do njega kolko se sječam), dugo nisam na winzima pa neznam jel ga uopće ima za novije winze (mislim da sma ga posljednji put koristio na visti).

Korekcija čega? Boja? To se da odraditi u svakom programu koji sam nabrojao (i u VSDC-u)

u drugoj polovici videa je malo prikazano (tek da dobiješ ideju kako to izvesti)

Što se tiće osvjetljenja, snimati na suncu (ili ako u kuči snimaš postaviti si neki reflektor/sobnu lampu blizu i paziti da nebude pre velika razlika između svijetla/sjene.

Jednostavno rečeno,render stavlja efekte na video i sprema video,naravno da trebaš to napravit,lol.

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
neaktivan

hvala na odgovorima, sada mi je malo jasnije

shvatio sam kako u ovom cyberlinku doraditi kvalitet slike (pa ostalo uradim u vsdc-u) i za sada mi je to dovoljno ali definitivno imam želju naučiti koristiti i neki napredniji program :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
avokado kaže...

hvala na odgovorima, sada mi je malo jasnije

shvatio sam kako u ovom cyberlinku doraditi kvalitet slike (pa ostalo uradim u vsdc-u) i za sada mi je to dovoljno ali definitivno imam želju naučiti koristiti i neki napredniji program :)

Ma kako budeš više koristio brzo ćeš naučit ono što tebi treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice