Program za uređivanje spajanje...videa?

poruka: 43
|
čitano: 27.314
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako trebao bi program s kojim bi mogao uređivati spajati stavljati slike textove i da je jednostavan,

ili barem neke programe koje vi koristite?

Znam da ima puno tema o tome ali nisam našao nikakav koristan program s kojim bi ja mogao radit.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 12:58 (the mir).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program za uređivanje spajanje...videa?

Kakve video? Sa neta, fotoaprata, video kamere, VHS-a ili nesto trece? Sta zelis napraviti sa njim i u sta ga zelis pretvoriti? Daj tacno sta zelis napraviti i sa cime pa cemo ti dati konkretan odgovor.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Kakve video? Sa neta, fotoaprata, video kamere, VHS-a ili nesto trece? Sta zelis napraviti sa njim i u sta ga zelis pretvoriti? Daj tacno sta zelis napraviti i sa cime pa cemo ti dati konkretan odgovor.

Trebam napočetku napisat nekakav text nekih 5 sec. onda staviti video 3gp sa originalnim zvukom pa 3 videa sa kamere mpg i onda 4 videa 3gp tu trebam staviti nekakav mp3 u pozadini i nakraju staviti sliku i to je to.

i trebam stavit na youtube.

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 13:13 (the mir).
17 godina
neaktivan

3gp i mpeg u jedan video? Uh. Probaj sa windows movie makerom ali ne ocekuj neka cuda jer ce ti konacni video ispasti dosta lose jer ti je ulazni video dosta los.

16 godina
neaktivan

adobe premiere elements  Smijeh ima sve što tražiš

17 godina
neaktivan

Ti to mene malo ;)

Ne znam bas da li APE barata sa 3GP ;)

16 godina
neaktivan

ma jok  Namigiva

podržava 3gp, zapravo, podržava sve osim famoznog flv-a.

@ autoru teme - ispobaj si ovaj premiere elements ima popriličan broj mogućnosti a nije tako kompliciran. inače, kao što logic kaže, ne očekuj da ti završna snimka bude nešto posebno, jer ti taj 3gp format i nije baše neke kvalitete. a ako ti je drugačiji omjer stranica videa (rezolucija videa) tog 3gp-a i mpg videa, to bi moglo izgledati dosta loše.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 14:06 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Juce probam elements 7 i ima opciju automatskog pravljenja svadbenog foto albuma. Jednostavno a efektno. Cime ti pravis uvode i sl? Nasao sam kolkeciju projekata radjenih u AE koji odlicno izgledaju ;)

http://www.revostock.com/SearchResult-Empty.html?catID=545&CatType=cats

16 godina
neaktivan

probaj sony vegas 8... to je dosta dobar program, samo nisam siguran dali podržava te formate videa... mene super služi i prezadovoljan sam s njim

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prekomlikovano za pocetnika kao i premiere pro i sl.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Juce probam elements 7 i ima opciju automatskog pravljenja svadbenog foto albuma. Jednostavno a efektno. Cime ti pravis uvode i sl? Nasao sam kolkeciju projekata radjenih u AE koji odlicno izgledaju ;)

http://www.revostock.com/SearchResult-Empty.html?catID=545&CatType=cats

misliš kao na slideshow od fotografija ili? ja sve radim u premiere. već sam ga naučio "ko vodu pit"  Osmijeh

ovaj plug in je jako zgodan, ali tako nešto još nisam radio, morati ću isporbati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 14:31 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
system kaže...

probaj sony vegas 8... to je dosta dobar program, samo nisam siguran dali podržava te formate videa... mene super služi i prezadovoljan sam s njim

dobar je sony vegas, ali ne podržava 3gp. i ja mislim da je za početnika prekompliciran.

@ autoru teme- evo jeoš jedan jednostavan program za montažu, koji ima dovljno mogućnosti i opcija u sebi corel video studio x3 

16 godina
neaktivan

Može li Corel spajati i videe DVD formata u jedan?Da pojasnim,imaš DVDRip sa VOB i VTS filovima koje treba spojiti u jedan video,i naravno dodati subtitl u to.Dali to može izvesti?

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

generale ne kužim te što hoćeš reći. ako je dvd rip (izripan) onda je taj video u avi formatu ili se varam? koliko znam taj corel ne podržava vob format.

reci mi što ti točno treba za napraviti pa ćemo vidjeti da li se to može.

edit: sad sam pogledao, ne podržava vob.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 15:59 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

A mpeg?

Preimenuj vob u mpg i voila ;)

Radi ;)

16 godina
neaktivan

Ma uglavnom"skupljam"DVDRipove.Neki imaju filove tipa avi koji odmah pregledaš i staviš u DVDFlick,ubaciš subtitl i presnimiš na DVD.Ali neki su"kompletni DVD"sa svim dodacima i imaju filove VOB,VTS,VIDEO TS i njih nemožeš ubaciti u DVDFlick,a nemožeš niti dodati subtitl,koji bi presnimio na DVD.Ako snimiš ovako kakvi jesu filovi dobiješ originalDVD,ako si me shvatio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

A mpeg?

Radi ;)

nisam se toga niti sjetio. slažem se, to isto vrijedi i za premiere. ne može importati vob, ali preimenovanje pomaže. do sada nisam isprobao kako to funkcionira, jer ne radim ama baš ništa s vob fajlovima. ali sam čuo da to funkcionira.

General Zed kaže...

Ma uglavnom"skupljam"DVDRipove.Neki imaju filove tipa avi koji odmah pregledaš i staviš u DVDFlick,ubaciš subtitl i presnimiš na DVD.Ali neki su"kompletni DVD"sa svim dodacima i imaju filove VOB,VTS,VIDEO TS i njih nemožeš ubaciti u DVDFlick,a nemožeš niti dodati subtitl,koji bi presnimio na DVD.Ako snimiš ovako kakvi jesu filovi dobiješ originalDVD,ako si me shvatio.

da ti budem iskren, nisam nikada radio s tim dvdflickom, pa ne znam kako funkcionira (ako baš trebam na brzinu napraviti neki dvd s filmom onda iskoristim convertxtodvd). vidio sam na nekim torentima da se može skinuti nekakav "video cd" gdje je folder s tim fajlovima (vob, vts..).

e sad, ako bi ti htio ubaciti titl u dvd film, onda bi morao taj film izripati, i onda ga ponovno spojiti s tim titlom u njemu. jednom sam bio koristio xilisoft video ripper, koji mi je glavni video i video s dodacima prebacio u 3-4 avi fajla. to sam sve poslje spojio s convertxtodvd u dvd video s nekim dodacima. i šljakalo je. drugo mi ništa ne pada na pamet..

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 16:13 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

A mpeg?

Radi ;)

Ma zanm za tu opciju,ali opet moram sve filove konvertirati,da bi mogao dodati subtitl u film...

robisierra92 kaže...
logic kaže...

A mpeg?

Radi ;)

nisam se toga niti sjetio. slažem se, to isto vrijedi i za premiere. ne može importati vob, ali preimenovanje pomaže. do sada nisam isprobao kako to funkcionira, jer ne radim ama baš ništa s vob fajlovima. ali sam čuo da to funkcionira.

General Zed kaže...

da ti budem iskren, nisam nikada radio s tim dvdflickom, pa ne znam kako funkcionira (ako baš trebam na brzinu napraviti neki dvd s filmom onda iskoristim convertxtodvd). vidio sam na nekim torentima da se može skinuti nekakav "video cd" gdje je folder s tim fajlovima (vob, vts..).

e sad, ako bi ti htio ubaciti titl u dvd film, onda bi morao taj film izripati, i onda ga ponovno spojiti s tim titlom u njemu. jednom sam bio koristio xilisoft video ripper, koji mi je glavni video i video s dodacima prebacio u 3-4 avi fajla. to sam sve poslje spojio s convertxtodvd u dvd video s nekim dodacima. i šljakalo je. drugo mi ništa ne pada na pamet..

Imaš na torentima i DVDRip koji imaju sve te filove.Imaš i blueray koji su isto takvi,ali ima i onih koji imaju samo video file-ti su najednostavniji za obradu.Ovo sve drugo sa konvertiranjem i ostalim predugo traje i tko zna kakv će biti taj video nakon svega toga.

Nezam da li si me razumio,ono kaj ja imam to je kao DVD koji ima sve dodatke,problem je u tome kaj ja to moram spojiti nekako u jedan file da mogu ubacti subtitl i presnimiti na DVD...

16 godina
neaktivan

da, kužim te..ali dosta si kompliciraš život  Namigiva barem dans na torrentima možeš naći više verzija jednog te istog filma. ja npr od nedavno gledam i skidam samo hd, dosta mi je divixa, nekih čudnih formata, loše slike i tako to..

a gle, onda ti je najbolje neki video editor, ali opet, na što će to ličiti kada se uveze pa se exporta, odnosno kakve će biti kvaliteta slike..i opet, kolko će to prostora zauzimati..hm, ne znam kako da ti pomognem. sve što bi radio bio samo pogoršao kvalitetu slike..

17 godina
neaktivan

Moracu jednom skoknuti do tebe po tu kolekciju HD filomva iako jos nemam HD tv ;)

Sa jedno 2 TB diskova ;)

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

da, kužim te..ali dosta si kompliciraš život Namigiva barem dans na torrentima možeš naći više verzija jednog te istog filma. ja npr od nedavno gledam i skidam samo hd, dosta mi je divixa, nekih čudnih formata, loše slike i tako to..

a gle, onda ti je najbolje neki video editor, ali opet, na što će to ličiti kada se uveze pa se exporta, odnosno kakve će biti kvaliteta slike..i opet, kolko će to prostora zauzimati..hm, ne znam kako da ti pomognem. sve što bi radio bio samo pogoršao kvalitetu slike..

Da znam,al treba sve to i vratiti poslije,da bi mogao drugi put opet uzeti nekaj...

Toga se i bojim da ću samo uništiti video ako sve to napravim,a ovako nemam subtitl.Naravno da nije važan,al ako mogu ga ubaciti zašto ne.Heh,sad možda glupo pitanje,al svejedno.Ako i snimim sve to kako jeste,zajedno sa tim u nekom posebnom fileu ili možda nekako drugačije,subtitl kao srt file-da li bi se to trebalo vidjeti kada ga gledam preko playera?Odnosno da li bi čitao onda taj subtitl koji je posebno ili ne?

16 godina
neaktivan

skokni, ali problem je u tome što ti ja to pogledam pa obrišem nakon par dana. ali ako treba, zbog tebe ću ih početi skupljati  Smijeh prije sam skupljao te filmove, pa nikad dosta mjesta na hdd-u..,morati ću se opskrbiti diskovima kao ti Osmijeh  sad sam počeo skidati dokumentarce u hd-u, to gledam u zadnje vrijeme..

16 godina
neaktivan
logic kaže...
Krivi citat
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 16:45 (General Zed).
16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Da znam,al treba sve to i vratiti poslije,da bi mogao drugi put opet uzeti nekaj...

Toga se i bojim da ću samo uništiti video ako sve to napravim,a ovako nemam subtitl.Naravno da nije važan,al ako mogu ga ubaciti zašto ne.Heh,sad možda glupo pitanje,al svejedno.Ako i snimim sve to kako jeste,zajedno sa tim u nekom posebnom fileu ili možda nekako drugačije,subtitl kao srt file-da li bi se to trebalo vidjeti kada ga gledam preko playera?Odnosno da li bi čitao onda taj subtitl koji je posebno ili ne?

a gle, ja uglavnom skidam ono što je free. jer treba odseedati nešto u hd-u što je 6-7-8 giga. samo treba   biti strpljiv i pojave se free verzije. na privatnim trackerima naravno. imam dva pc-ja, od kojih je jedan uključen po 20 sati dnevno samo zbog torrenta, tako da seedanje nije problem. serije (sezone) koje zauzimaju 5-6 giga skidam s javnih trackera i tu sam rješio problem seedanja (seedam dok me je volja).

gle ovako, to što ti želiš je uredu, ali je teško izvedivo jer će se pojaviti degradacije slike.

ako izripaš dvd (dakle video koji je zatvoren u dvd formatu) dobiti ćeš jedan avi file od 700 ili 1,4 giga ili koliko već, i ako taj fajl ideš opet stavljati u dvd gubiš na kvaliteti sto posto. kada spajaš taj file u dvd skupa s titlom on će se očitati (govorim npr za convertxtdvd), jer postoji opcija za dodavanje titlova u njemu, pa čak i za više titlova.

ne postoji drugačiji način da "zaljepiš" ili snimiš titl s filmom. dakle ne možeš uzeti neki video editor i u njega staviti film i srt file. to se neće tako očitati. mislim, to je teoretski nemoguće koliko ja znam.

jednostavno, film koji skineš u tom dvd formatu snimiš kao dvd, pa ga onda izripaš, staviš u folder, pokraj njega titl u srt-u ili sub-u, titl preimenuješ u ime filma i voila, snimiš na dvd ubaciš u dvd player i gledaš skupa s titlom. ne vidim drugog načina.

neka me netko ispravi ako grješim.

17 godina
neaktivan

Plus kupis neki DVD player koji octava titlove sa USB-a i miran si. Nema apsolutno nikakve potrebe sa dvd-au avi pa ponovo u DVD. prevelika gnjavaza plus dva rekodiranja vec rekodiranog filma.

16 godina
neaktivan

sve to što on hoće je prevelika gnjavaža, eto ja ne znam drugi način kako da mu pomognem kad to već toliko želi napraviti.

skineš divix, skineš tittl, sve u jedan foleder, na usb stick, uštekaš u dvd i uživaš.

s time da sam ja odustao od tih dvd playera, imam jedan koji mi služi samo za isprobavanje svadbenih videa, a sve ostalo gledam preko tv-a koji je spojen na pc. dakle direktno s harda u gom playeru i još veća uživancija..

17 godina
neaktivan

I ja isto ;)
Samo ja koristim MPCHC

16 godina
neaktivan

ma može i to, i ja ga koristim nekad, ovisi kako kad. nekad zahebem procesor pa pokrenem u mpchc, a nekad u gom-u  Namigiva

16 godina
neaktivan

U potpunosti vas razumijem obojicu.Već kad skinem film on je cca 4GB tako da ga ne konvertiram više,jedino dodam subtitl.

Ovo drugo sam pitao da li bi čitao file subtitl ako ga imenujem kao i film i stavim na DVD,kako si i predložio.

Trenutno imam 2 playera,Pioneerov i Vivax sa kućnim kinom.Ali negledam trenutno ni na jednom jer mi je crko TV,a kad kupim drugi TV razmišljam da uzmem sa USB,pa mi više nećeju ni trebati playeri...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

U potpunosti vas razumijem obojicu.Već kad skinem film on je cca 4GB tako da ga ne konvertiram više,jedino dodam subtitl.

Ovo drugo sam pitao da li bi čitao file subtitl ako ga imenujem kao i film i stavim na DVD,kako si i predložio.

Trenutno imam 2 playera,Pioneerov i Vivax sa kućnim kinom.Ali negledam trenutno ni na jednom jer mi je crko TV,a kad kupim drugi TV razmišljam da uzmem sa USB,pa mi više nećeju ni trebati playeri...

ako bueš kupovao tv s usb-om pripazi koje formate podržava, da ne bi bilo da ne podržava divix..i da li podržava otvaranje titlova u srt-u ili sub-u.

ili, kupiš malo duži kabel i spojiš si lcd tv s pc-jem. uštekaš jedan kraj kabla u grafičku na pc-ju a drugi u tv, pa ti tv bude kao extended (produženi) display. pomogućnosti spojiš tv i pc s hdmi kablom radi bolje kvalitete slike. nakon toga ćeš u roku od 3 minute zaboraviti na dvd playere i maltretiranje s prženjem, prepržavanjem i konvertiranjem filmova.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice