Pomoc oko software-a za editiranje videa!

poruka: 5
|
čitano: 2.529
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipo!

Pošto mi je ovo najdraži forum i ovdje uvijek dobijem najbolje odgovore, trebam od vas malu pomoc. (Dosta ulizivanja i ajmo na stvar!)

Ovako, jeste li culi za MysteryGuitarMana? Da, to je jedan mladic iz (naravno) Amerike koji snima filmice za Youtube.

On to radi na jedan jako fora nacin. Evo vam jedan njegov video .

Mene zanima sljedece; Kako i pomocu kojeg softwarea za editiranje videa napravim slicni ovakav video? tj, samo zelim znaci staviti vise razlicitih kadrova u isti prozor, bas kako to radi i on.

Imam jos jedno pitanje vezano isto uz njega. pogledajte njegov ovaj video . vidite kako on radi ove "klonove"? pomocu kojeg softwera to mogu i ja?

hvala unaprijed na pomoci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

AHAHH,zanimljivi  filmovi.Gledaj,ovo po meni mozes napraviti u ADOBE EFFECTS...to jr malo tezi program

zatim pokusaj sa sony vegas studio,i cyber link power director...Od svih koje sam ti preporucio najolje bi ti bilo da uzmes ADOBE EFFECTS,jest da je malo kompliciran ali s njim postizes sjajne efekte.....

Bug Forumer

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko software-a za editiranje videa!

evo ovako, najprije - ne postoji program koji se zove ADOBE EFFECTS, nego postoji program-software za naprednu obradu videa koji se zove adobe after effects, u verzijama cs4, cs3 itd itd. (evo za nekoliko dana dolazi i cs5). after effects dolazi u kompletu kao standrandi dio adobe CS (creative suite) paketa, ili kao zaseban software. ljudi ga koriste u sklopu cs paketa, jer se s njim još koriste i npr adobe soundbooth, photoshop, eventulano ilustrator i premiere. ja se već nekoliko godina bavim video montažom, i uz after effects paraleno koristim i druge adobeove programe, neke od kojih sam već naveo.

ako te zanima after effects, pogledaj ovdje neke tutorijele i njegove mogućnosti. to je jedan složen komad softwarea, koji ima jako jako velike mogućnosti, ali i treba dosta učenja kako bi se svladao.

gleda prvog videa u tvom postu, to je vrlo jedostavno za napraviti - četiri različite snimke koje su u projectu video editora pstavljene u četiri layera ili četiri timeline, ovisno o programu, smanjene na željenu veličinu i reproducirane istovremeno, ništa komplicirano.

glede drugog videa - niti to nije komplicirano, iza subjekta se postavi zeleno platno tzv green screen, koje mora biti pravilno osvjetljeno, isto kao i subjekt kojega se snima - nakon čega se jednim alatom u after effects "izdvoji" taj zleleni screnn gdje ostaje samo "gol objekt". a on se je na taj način i snimao, s time da je napravio jednu dužu snimku, koje je skratio na više djelova, i onda opet ubacio više videa koje je pustio istovremeno.

ako si primjetio, kamera je u svim videima fiksna, dakle nema promjena fokusa ili žarišne duljine, nego je na stativu - što je vrlo važno radi daljnje obrade.

ako si početnik, moraš prevnestveno ponavati video formate, što je codec, koji codec - tu se polsuži wikipedijom.

nisam nikada koristio sony vegas, jer sam oduvijek u adobeu ali ga ljudi hvale pa ga isprobaj. osobno sam isprobao corel video editor x3, dobar program za uvid u svijet video montaže.

15 godina
neaktivan

U redu.. Hvala vam puno... Inace, nadam se da cete mi ubuduce pomagati ako cu zapeti negdje!. uglavnom, hvala sta ste izdvojili vremena za mene i hvala na vasim odgovorima.  pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko software-a za editiranje videa!
LittleBigMan kaže...

U redu.. Hvala vam puno... Inace, nadam se da cete mi ubuduce pomagati ako cu zapeti negdje!. uglavnom, hvala sta ste izdvojili vremena za mene i hvala na vasim odgovorima.  pozdrav!

tu smo da pomognemo ako možemo  Smijeh probaj si za početak ovaj corel za koji sam ti dao link (naravno treba ti puna verzija), pa onda lagano prijeđeš na adobe premiere elements.. uglavnom, treba se potruduiti da bi se to sve skužilo, ali na netu ima puno tutorijala na teu temu pa si malo istraži.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice