Pomoć-Software (audio,video,photo)

poruka: 10
|
čitano: 4.824
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molim pomoć ,treba mi preporuka koji program da koristim za montiranje glazbe,slika te video zapisa u jedno?U ovom slučaju bi pokušao jedno vjenčanje montirati

u sve već navedeno...Unaprijed zahvaljujem...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć-Software (audio,video,photo)

ovako, s obzirom da ne znaš niti od kojeg programa početi ovo će bit imalo teže za objasniti.

pretpostavimo da je taj materijal na dv kazetama. ako jest, onda je najbolje to sve prebaciti odmah s kamere u pc pomoću adobe premiere. premiere je vrhunski komad softwarea, velikih mogućnosti, ali jako složen za početnika. nedavno je izašla verzija cs5 koja podržava isključivo 64 bitni operacijski sustav, dok starije verzije rade i na 32 bitnom. ako imaš 32 birni os, nabavi si adobe premiere cs4.

nakon uvoza tih video materijala u premiere, potrebno je napraviti novi projekt. projekt bio trebao biti one veličine koje je i snimka. dakle ako je kamera snimila to vjenčanje u pal-u (720x576), moraš započeti projekt u tom formatu. jer ako npr započneš projekt u 1280x720, morati ćeš razvući sliku, a tu ćeš izgubiti na kvaliteti. ako misliš stavljati slike u taj projekt (u obliku slideshowa), morati ćeš ih resizati jer stavljanje slike veličine npr 3088x2056 u takavprojekt će na karaju dovesti do vrlo otežanog i sporog rendiranja završnog materijala.

na koncu je najbolje takav projekt, odnosno skevencu odmah prebacit u adobe encore. u encore napraviti dvd menu pomoću photoshopa, i s encorom sve to snimiti u dvd.

mislim da je adobe premiere najbolji za odraditi tako nešto. opet ponavljam, to je dosta složen proces i morati ćeš si pogledati dosta tutorijala da bi uopće znao odakle početi. postoji još puno programa koji su jednostavniji od premiere, ali ja s njime radim već duže vrijeme (svatove i ostale montaže), pa ti možda netko preporuči i nešto drugo. između ostaloga, poželjno je imati i malo jači pc koji sve to skupa može dobro "vrtiti", s obzirim da su takvi programi veliki potrošaći resursa.

ti programi naravno nisu besplatni, nego vrlo skupi. ako ti treba samo za taj jedan projekt, možeš si skinuti trial verzije koje traju 30 dana.

ako imaš još kakvih pitanja, slobodno me pitaj.

http://www.adobe.com/products/premiere/

http://www.adobe.com/products/premiere/encore/

http://www.soft82.com/download/windows/adobe-premiere/ 

15 godina
neaktivan

Prvo zahvaljujem za predhodni odgovor.Ovako, imam dva dvd-a na kojem su fotografije JPEG formta...dalje,imam neke 3-4 pjesmice mp3 normalno,ali mi je problem imam dva MINi dvd-a RW Video,ali ih nemogu uopce otvoriti tj. kad ih ubacim u ladicu uopće se ne očitavaju,nego je sve prazno a znam da je na njih dosta toga snimljeno,tj. to su zapisi sa digi kamere,valjda,veličine su 1.4 GB....Sad,kad bih mogao otvoriti te zapise bilo bi super,naravno bilo koji od tih programa su mi dovoljni za jednokratnu uporabu,mislim,nisam neki stručnjak za sve to ali ni tolik amater da ne mogu uz pomoć naravno to nekako izkemijat,mislim ja se ne bih uopće sa tim zaje... ali frendica mi i nije baš ''imućna'' da nosi to na profi izradu,recimo da joj je svaka kn bitna....tako još jednom zahvaljujem...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dakle ta kamera je snimala na dvd ili? to je onda neka mini kamera? jer ako je tako, onda te dvd-e možeš prebaciti tako da uzmeš tu kameru, spojiš je firewire kablom na pc (pod uvjetom da na pc-ju imaš firewire konektor), zatim pokreneš premiere (ili bilo koji drugi video editor) i sistemom capturinga (dakle "hvatanjem" snimke, prebaciš video na pc. dakle, sve što je snimljeno s kamerom, ne možeš jednostavno copy-paste na hard, nego se mora prebaciti tom metodm, capturing. te snimke s tog dvd-a iz kamere ne možeš otvoriti i pregledavati na pc-ju. možeš pregledavati samo preko kamere, da ti ona reproducira snimku, ili da snimku najprije prebaciš na pc kako sam ti objasnio.

to ti zgleda optrilike ovako

znam da je danas svaka kuna bita, a s obzirom da se bavim tim stvarima rado ću ti pomoći koliko mogu.

15 godina
neaktivan

Da,ta kamera je valjda mini jer nije moja kamera,niti sam ja sa njom snimao,niti je posjedujem...Također je snimila sve to na mini te dvdove,ali kažem nemogu ništa da otvorim jer kao nema ništa na tim dvd-ićima...Znaći u k.... sam ako neam te kamere?Usput,da pitam kolko se inače kreću cijene izrada takvih stvari,čisto informativno?Mislim da ću brzo upisati neke tečaje info međuostalom i za raditi sa ovakvim stvarima pa da vidim jer se to šta isplati... :D

15 godina
neaktivan

p.s. Na drugom Pc u mi se kao očitao taj dvd mislim pisalo je u Propertisima da je dvd pun i da je čini mi se RAW format,ali sad na ovom kompu nista...niti išta piše niti se išta u svojstvima vidi...uglavnom banana

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

taj koji je to snimao i dao ti te dvd-e je morao znati da to ne možeš tako otovriti. ti dvd-i su "puni", snimljeni, ali to je takav materijal koji se na taakv način ne može pregledavati. jel imaš firewire na pc-ju? to ti je onaj ulaz sličan usb-u, ali manji, jer ako ga nemaš onda ćeš ili morati kupiti takav kontroler da bi uopće mogao spojiti kameru ili ćeš prebacivanje morati odraditi kod nekoga tko ima firewire. ako nemaš tu kameru, može poslužiti i kamera koja snima na takve dvd-e. dakle ne mora biit isti model i proizvođač, važno je da može očitavati te medije. a takvih kamera nema baš puno, većin tih kamera snima na mini dv - na one male kazetice.

a koliko se cijene, e to ti stvarno varira od firme do firme, pa od usluge do usluge. sve ovisi koliko dvd-a, koliko fotografija, koliko materijala..a računaj da je neki minimum kod mene u osijeku i okolici 4000 kuna. s time da tu još treba platiti poreze i ostele dađbine. osim ako ne radiš na crno.

još nisam čuo da postoje takvi tečajevi, znam da postoje foto tečajevi..

15 godina
neaktivan

Ok kužim....Imam doma na svom pc u firewire,a mislim da ću moći dofurati tu kameru,ako skontam tko je sa njom snimao :=)  Dakle prvi korak mi je uzet tu kameru ..ok...Ma vidio sam u algebri.hr da imaju brdo nekih tečajeva,iskreno neznam točno šta je šta al nešto slično ima,brijem :) Ništa, u svakom slučaju puuuno ti hvala ako sutra dofuram kameru idem na korak 2. pa cu pomalo jebiga...u svakom slučaju još jednom hvala,ajd ko zna možda jednom i vopi popijemo ko zna...čudni su putevi gospodnji :) ništa....nedaj se,pa se ako bogda čujemo....pozdrav iz ULTRA sunčanog zagreba

16 godina
neaktivan

dakle, prov si skini premire, pokreneš premire novi projekt -  dv pal, standard 48 khz, kada se otovri radna površina ideš na file-capture, otovriti će ti se jedan prozor, na kojemu ćeš imati komande i monitor. tu si možeš pregledavati snimku, i izrezivati dijelove koje ne želiš da budu prebačeni. odeš na settings tog prozora i odabereš gdje želiš da ti se video sprema. dakle negdje gdje imaš mjesta. kako se video sprema na hard istovremno ostaje u premire projektu, tako da ga ne morš dva puta importirati u program. i pazi da ti baterija kamere bude puna, da ne bi crkla usred prebacivanja.

dok god radiš s tim projektom, dakle dok ne snimiš sve što želiš, ne smiješ obrisati snimku koju si prebacio na hard.

a u algebri imaš raznih tečajeva, uglavnom za web i programiranje, nisam siguran da rade nešto oko vide ili fotografije..

uglavnom vopi uvijek može. a ako nešto ne bude bilo jasno pitaj me ili tu ili na pp.

pozdrav iz vrelog osijeka Smijeh

p.s. i da još nadodam, ako ti premire bude prekompliciran, možeš probati i adobe premiere elements (to mu je "mlađi i slabiji brat"), koji također ima dosta mogućnosti a nije kompliciran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 14:57 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
davieboy kaže...

ali mi je problem imam dva MINi dvd-a RW Video,ali ih nemogu uopce otvoriti tj. kad ih ubacim u ladicu uopće se ne očitavaju,nego je sve prazno a znam da je na njih dosta toga snimljeno,tj. to su zapisi sa digi kamere,valjda,veličine su 1.4 GB....Sad,kad bih mogao otvoriti te zapise bilo bi super

Nabavi program IsoBuster, ubaci taj DVD u ladicu, otvori sa tim programom i moći ćeš izvaditi MPEG datoteke sa tog DVD-a..radi se o tome da medij nije "finaliziran" na kameri tako da ga računala i neki DVD playeri(većina uglavnom, osim par Pioneerovih modela) očitavaju kao praznog..

nadam se da sam pomogao..

i još nešto:

ovo što ti želiš-napraviti kao nekakav slide show, fotografije, mp3 u pozadini, malo videa..za to će ti biti dovoljan i neki jednostavniji program kojem prvotna namjena nije profesionalna obrada videa..ja radim u premieru već par godina, nije to jednostavan program..jednostavan je kad ga skužiš ali zato treba vremena..no, ti probaj ovo svoje napraviti sa npr. Proshow Gold Producer..program je jednostavan za upotrebu a daje odlične rezultate..čak ga i ja znam koristiti kad nabrzaka trebam sklepati neki slideshow..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice