Dali mi tko može preporuciti neki dobar free program za konvertiranje videa a da zadrzi poslje konvertiranja istu kvalitetu slike.
Radi se o MP4 videu rezolucije 1280x720
Hvala svima unaprijed!
Dali mi tko može preporuciti neki dobar free program za konvertiranje videa a da zadrzi poslje konvertiranja istu kvalitetu slike.
Hvala svima unaprijed!
Any video converter nije los.
Dobar je, sa 86,7 mb minutu dug video umanjio na 6,16 mb a cini mi se da je kvaliteta ostala.
Ako ima tko jos bolji nek se javi
Konvertiranje u što? Čim mijenjaš rezoluciju i codec, neće biti ista kvaliteta videa.
Ako samo želiš promijeniti kontejner iz mp4 u mkv, imaš mkvmergegui za to, dio mkvtoolnixa.
DeGo sam koristio jedno vrijeme.
Konvertiranje u što? Čim mijenjaš rezoluciju i codec, neće biti ista kvaliteta videa.
Ako samo želiš promijeniti kontejner iz mp4 u mkv, imaš mkvmergegui za to, dio mkvtoolnixa.
Nije mi potrebno da mijenjam rezoluciju i codec, samo da umanji MB. Sad sam umanjivao s Any Video Converter MP4 video rezolucije 1280x720 koji je dug 1 min (cisto iz znatizelje) u isti MP4 codec i istu rezoluciju 1280x720 i cini mi se dobra slika. a umanilo je sa
86,7mb na 6,16mb a kvaliteta mi se ista cini. mislim da je ovaj converter dobar
Pozdrav,
Imam video u .iso formatu. Video je 3D blu-ray i zauzima oko 43 GB, ali to mi nije bitno. Samo me zanima kako mogu i s kojim programom konvertirati u neki drugi format koji mogu pokrenuti preko USB-a na Samsung Smart TV-u? Bitno mi je kvaliteta ostane originalna i da se nista na mijenja sto se tice zvuka i videa.
Hvala svima!
Bump! Zna li netko?
Nemam pojma što podržavaju Samsung tvi, no za backup 3d blurayeva u nesmanjenoj kvaliteti (što je recimo donekle sličan scenarij) koristim MakeMKV. Video ostane identičan i samo bude prekopiran, audio može ostati identičan ili konvertiran u flac (ostane losless, ali je manje brige oko codeca).
Pozdrav,
Imam video u .iso formatu. Video je 3D blu-ray i zauzima oko 43 GB, ali to mi nije bitno. Samo me zanima kako mogu i s kojim programom konvertirati u neki drugi format koji mogu pokrenuti preko USB-a na Samsung Smart TV-u? Bitno mi je kvaliteta ostane originalna i da se nista na mijenja sto se tice zvuka i videa.
Hvala svima!
Prvo, .iso nije video format, to je disc image. Skini si daemon tools i mountaj taj file pa onda izvadi video i konvertiraj.
Znam da je to image file. Mountao sam ga, ali unutra imam foldere: "ANY!", "ANYVM", "BDMV", "CERTIFICATE" i "disc.inf" file. Zna li netko kako da to sve(sve sta mi treba od toga) konvertiram u neki video file bez da gubim na kvaliteti?
freemake i sl. dovoljno jednostavno (google? ne radi ili prolistati teme, jer čekanje odgovora može potrajati..)
Tebi treba nešto za ripanje bluray diska. Probaj s ovim: http://makemkv.com/
Uspio sam sa MakeMKV, ali kad sam pokrenuo film na TV-u nije bio 3D. Kako sad to? :(
Uspio sam sa MakeMKV, ali kad sam pokrenuo film na TV-u nije bio 3D. Kako sad to? :(
Uključi 3D u opcijama televizora.
Odaberi jednu od opcija SBS ili OU u zavisnosti kakav je rip i to je to.
Nije to, to onda jer taj video koji sam dobio nije 3D ocito. Kad upalim na TV-u slika bude normalna, a ako ja kliknem da upalim 3D onda on pretvara obicni film u 3D i to iskreno bas i nije nesto(vidi se dubina, ali se kuzi da nije to original 3D nego konverzija). Inace kad stavim neki 3D film(SBS) on automatski skuzi da je to 3D film i nakon dvije sekunde tu duplu sliku spoji i bude normalan 3D. Ispricavam se ako je ovo sve zajedno nerazumljivo napisano, ali nisam znao bolje. Nadam se da razumijete. :)
Vjerojatno si samo muksao stream za jedno oko, pa i nisi dobio stereo stream. Kod 3d bluraya su dva posebna streama, za lijevo i desno oko. Ako želiš imati sbs, a to je jedan video, bez kodiranja neće ići. Da riješimo dilemu u startu. Navodno postoji programi tipa pavtube bdmagic koji to rade klikom miša, nisam isprobavao, ali uvijek postoji više načina. A i ne bi bilo zanimljivo samo kliknuti mišem :).. U osnovi je mvc stream koji se sastoji od m2ts i ssif filea - desno i lijevo oko. Jedan je jače sažet od drugog, da ne idem u detalje zašto je to tako, ali oba su zapravo obični avc/h264 stream. Dakle, mountaš taj iso nekim alatom za mountanje (hint deamon tools) i rastaviš ga - demuksaš na elementarne streamove. To možeš napraviti s eac3to ako izabereš odgovarajuću playlistu (od filma, jer vjerojatno postoji i drugih stvari na tom blurayu) naredbom npr. 'eac3to K:\BDMV\PLAYLIST\00021.mpls -demux'. Elementarni video ili ako ga muksaš u neki kontejner možeš avisynthom staviti jednog pored drugog naredbom 'StackHorizontal(videoleft,videorigth)' u jedan video. I dobio si sbs video koji zatim kodiraš/muksaš u željeni format. Ugrubo..