Zna li itko mogu li se maknit takvi subovi i ako mogu kako?
Šveđan i Nizozemci uvijek stave forced subs u filmove pa samo smetaju. Draže mi je bez subova nego sa takvim.
Zna li itko mogu li se maknit takvi subovi i ako mogu kako?
Šveđan i Nizozemci uvijek stave forced subs u filmove pa samo smetaju. Draže mi je bez subova nego sa takvim.
Obično nailazim na takve titlove u .mkv filmovima, ali to riješavam tako da ručno preuzmem HR titlove i samo ih učitam u player. Onda mi se prikazuju samo HR titlovi, a ugrađeni ne.
U mene je većina filmova .avi. Skinem i ja hrvatske, ali se vide i hrv i forced, što je još gore. Pa se mislim ako se mogu stavit (ugradit), mogu se onda i skinit forced subovi.
Kako sam i prije rekao to većinom rade Nizozemci i Šveđani.
Filmove s forced subovima pogledam pa ako ih želim zadržat onda nađem neke bez ikakvih subova, stavim naške i to je to, ali mi se neda skidat 2-3 puta radi istog filma.
Kod .mkv se to može sakrit jer ima odvojene trake za zvuk, video i titlove, zato možeš imat po par stranih jezika i titlova u jednom. Kod .avi to nije moguće jer on nije konteiner ko i .mkv Kod .avi je praktički sve "zalijepljeno" za jedno, tako da ne možeš micat ništa... Taj titl ti je sada dio slike, ko i scena koja se prikazuje. Nadan se da san bija baren malo jasan...
Jasan si, osim što je i avi kontejner pa i on može sadržavati zvuk, video i titlove odvojeno. Pogledaj npr. avi-mux gui.
Ovo nisan zna... Još se nisan susrea sa takvin nečin... Al je dobro znat :D Sad jedino da provjeri sa nekakvin programon (ako može i ovaj) pa da vidi... Tako će bit siguran. Al bolji playeri (čitaj: skoro svi osim WMP) imaju mogućnost da izabereš ako ima više traka titlova, zvuka... Obično desni klik pa video il sound...
Kako skinit AVI-Mux GUI, sve ili najgornju?
Pratio sam link (bed).
Probao sam u dosta player-a (VLC, DivX, WMP, Media Player Classic, Real player, Quicktime, BSplayer, WinAmp) i ako imam neki drugi sub on će ga prikazat (desni klik -> Subtitles), a nije važno je li ima forced, on mi uvijek piše)