Foobar2000

poruka: 377
|
čitano: 130.931
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Foobar2000
Tomislav95 kaže...

Svaka čast FLAC-u ali ja ne vidim svrhe u tome ako slušate glazbu na običnim zvučnicima ili slušalicama.Razlika se ne čuje, a FLAC pjesme su duplo veće nego MP3 320kbps

{#} Ne brini, razlika se osjeti. Sve ovisi o modelu slusalica. Itekako se osjeti...

15 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Svaka čast FLAC-u ali ja ne vidim svrhe u tome ako slušate glazbu na običnim zvučnicima ili slušalicama.Razlika se ne čuje, a FLAC pjesme su duplo veće nego MP3 320kbps

Nemoj molim te zapocinjati tu raspravu. Kao da tema nije dovoljno zagadjena. Stavio sam tut za one koji imau potrebu konvertirati flacove u mp3@320 i zele to raditi kroz foobar.

16 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...
Tomislav95 kaže...

Nemoj molim te zapocinjati tu raspravu. Kao da tema nije dovoljno zagadjena. Stavio sam tut za one koji imau potrebu konvertirati flacove u mp3@320 i zele to raditi kroz foobar.

U redu, samo sam iznio svoje mišljenje.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
protjeran
Foobar2000

A do tog misljenja si doso preko Sony-evog pojacala (recievera) i sonyjevih zvucnika ili slusalica?
Da cujes Mp3 i Flac na pravoj opremi shvatio bi o cem se prica i radi...
Puno vise detalja,topliji zvuk neusporedivo pogotovo ak je preko lampi...
Onima kojima je bitno da sam roka bass itd kao meni npr nece im bit bitno jel mpr ili Flac glavno da grmi :D
Ali audiofilima je itekako bitno

http://www.soundstream.com/

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Foobar2000

Lampi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Lampi?

Katodne cijevi u starim gramafonima i pojacalima daju "meksi i topliji" zvuk u odnosu na tranzistore...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 17:43 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Lampi?

Baci oko na ovaj link!

http://www.audiofil.net/forum/printer_friendly_posts.asp?TID=10206

16 godina
neaktivan
Foobar2000

Tnx. No to je SF za mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weeee, hoce biti i rasprava o tome jesu li bolja cijevna ili tranzistorska pojacala? Volio bih da i to jednom vidim na ovom forumu :D

Btw, razlika izmedju FLAC-a i MP3-a se cuje vec na slusalicama od kojih 200-tinjak kn, tako da nije bas da treba neka ekstra oprema za to.

Btw2, offtopic, valjda necete zamjerit, zasto na ovom m.bug.hr-u moram klikati na Odgovori nekome da bih nesto napisao? Gdje je obican novi post?
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Btw, razlika izmedju FLAC-a i MP3-a se cuje vec na slusalicama od kojih 200-tinjak kn, tako da nije bas da treba neka ekstra oprema za to.

Da ako ti sluh nije unisten, ja nikada na slusalicama ne slusam glazbu veoma glasno pa sa mogu pohvaliti da cujem neke razlike u zvuku koje vecina ukucana ne cuje...

Recimo ovaj sam test prosao bez greske (koristio sam trenutke kada je u kuci bila potpuna tisina), a sad, nisam audiofil pa ne znam koliko je taj test stvaran pokazatelj. I to sve koristeci ovakve slusalice... {#} kostale su me 99 kuna u emmezeti prije dosta godina, i jos traju...

Ali recimo nitko od mojih doma nije 100% uspjesno prosao test, svi su napola gluhi ffs... {#}

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 18:46 (rustweaver).
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Mirko935 kaže...

Da ako ti sluh nije unisten, ja nikada na slusalicama ne slusam glazbu veoma glasno pa sa mogu pohvaliti da cujem neke razlike u zvuku koje vecina ukucana ne cuje...

Recimo ovaj sam test prosao bez greske (koristio sam trenutke kada je u kuci bila potpuna tisina), a sad, nisam audiofil pa ne znam koliko je taj test stvaran pokazatelj. I to sve koristeci ovakve slusalice... {#} kostale su me 99 kuna u emmezeti prije dosta godina, i jos traju...

Ali recimo nitko od mojih doma nije 100% uspjesno prosao test, svi su napola gluhi ffs... {#}

sve sam tocno,a ovi na ljecnickom mi rekli da pola toga ne cujem 

LOL 

iako mislim da je to tamo do njihove opreme

CyberPunk
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nikakav problem.

EXCELLENT: You scored 4 out 4. :)

Evo jedan zgodan test (na toj stranici ima i drugih testova), isti ko i ovaj tvoj, uspio sam doć do 0,09375 Hz, na toj vrijednosti su mi tonovi potpuno isti, tj. čujem ih kao iste... Šteta.

E, da, slušam glasno muziku na slušalicama, sviram, pa kad se lampaš odvrne u sobi 4x4, jednostavno buši uši, pa eto opet, imam dosta dobar sluh. :D

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
protjeran
VirtUoso kaže...

Lampi?

rustweaver me preduhitrio :D

17 godina
Dragon23288 kaže...

Ali to radim na nacin da skinem FLAC, iskljucivo sa Log fileom, da se uvjerim da je ono sto imam stvarno FLAC - mnogi uploadaju transkodirane FLAC-ove, sto iz neznanja sto iz gluposti.

Izlazni fileovi (kreirane MP3-ce) ce se stvoriti u istom folderu odakle je i original. Sto je meni prakticno jer mozes staviti 15 FLAC albuma da se prebacuju i otici na kavu :) sto ne mozes ako moras svakome posebno odrediti destinacijski folder.

Ovako, dvije netočne stvari si iznio ovdje. Log file ne dokazuje da je ripano sa CDa, jer se log itekako može lažirati. Ono sa čime možeš dokazati da je album ripan sa CDa jest verifikacija sa Accuraterip bazom. Tu nema laganja, CD je ili ripan sa original CDa, možebitno sa CDR-a (tada se uzima u obzir writing offset - podaci, dakle audio - moraju biti isti), ili je fake, transkodirano, loše ripano (pa se da popraviti ako je samo par sektora u pitanju) ili u slučaju da se radi o nekom raritetu - nitko ga još nije ripao.

Primjer je dolje u slikama.

Nadalje, ako imaš ispravno tagiran album, možeš ih transkodirati i tisuću svaki u svoj folder. Pokazat ću ti primjer sa dva albuma, ne koristim lame mp3, nego nero aac, no to je samo pitanje izlaznog codeca, i nije bitno za ovaj slučaj.

Selektiraš cijeli album i odabereš provjeru kroz Accuraterip Selektiraš cijeli album i odabereš provjeru kroz Accuraterip
Kreće provjera - moraš biti spojen na net da bi se mogli usporediti hashevi sa bazom. Kreće provjera - moraš biti spojen na net da bi se mogli usporediti hashevi sa bazom.
Barem je četvero ljudi uspješno ripalo taj CD - znači, rip je ispravan. Barem je četvero ljudi uspješno ripalo taj CD - znači, rip je ispravan.
Transkodiranje - selektiraj dva ili više albuma, ispravno tagiranih. Transkodiranje - selektiraj dva ili više albuma, ispravno tagiranih.
Odaberi već kreiran profil i pusti da odradi. A kako izgleda taj profil..? Odaberi već kreiran profil i pusti da odradi. A kako izgleda taj profil..?
Ovako. Mislim da je file pattern jasan, onaj backslash označava da je ono lijevo direktorij, desno fajlovi. Ovako. Mislim da je file pattern jasan, onaj backslash označava da je ono lijevo direktorij, desno fajlovi.
I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
rustweaver kaže...
Mirko935 kaže...

Da li su fajlovi generirani za taj test identičnog sampling ratea kao i tvoja zvučna kartica? Naime, velika većina kartica interno rade na 48 kHz, i ako je ulaz 44.1, onda se resamplira i tek onda dekodira. Test tonovi u tom slučaju mogu biti puni artefakata, pogotovo ako je driver loš, i ako output u windowsima nije sinkroniziran sa resamplingom kartice, pa ono što ti čuješ nije u stvari ta frekvencija, nego aliasing efekti koji budu pomaknuti u čujni spektar.

Online testovi su prodavanje banana, i ne znače ništa.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
rustweaver kaže...
Recimo ovaj sam test prosao bez greske (koristio sam trenutke kada je u kuci bila potpuna tisina), a sad, nisam audiofil pa ne znam koliko je taj test stvaran pokazatelj. I to sve koristeci ovakve slusalice... {#} kostale su me 99 kuna u emmezeti prije dosta godina, i jos traju..

Ovaj test može samio potvrditi da li si gluh ili ne.

EXCELLENT: You scored 4 out 4.

Na poslu, u bučnoj sobi, na zvučnicima od cca 20 kuna. I 4 pitanja su statististički nedovoljna.

Foobar u ruke, CD u drive, jednu pjesmu u flac i mp3, upališ abx i tu vidi koliko dobro čuješ i kakva ti je oprema :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Da li su fajlovi generirani za taj test identičnog sampling ratea kao i tvoja zvučna kartica? Naime, velika većina kartica interno rade na 48 kHz, i ako je ulaz 44.1, onda se resamplira i tek onda dekodira. Test tonovi u tom slučaju mogu biti puni artefakata, pogotovo ako je driver loš, i ako output u windowsima nije sinkroniziran sa resamplingom kartice, pa ono što ti čuješ nije u stvari ta frekvencija, nego aliasing efekti koji budu pomaknuti u čujni spektar.

Online testovi su prodavanje banana, i ne znače ništa.

Mudro zborite, oče, već od ranog jutra {#} Ja uopće zaboravio na sve to, svašta, predugo se nisam bavio ovime... Btw, vidim da se kužiš, čitao sam davno da su up- i oversampling korisne stvari itd., što ti misliš o tome? Zbog toga sam još tad, pred kojih godinu dana, postavio HDMI izlaz na 192 kHz i 24 bita, sad baš išao da vidim ponovo i mislim da čujem nekakvu razliku između toga i 44.1 kHz/16 bit, za koji mi se čini da zvuči nekako oštrije, na 192 kao da je mekši zvuk, možda mrvicu ugodniji za slušati; ali moguće da je samo placebo efekt. Sve što slušam je došlo sa Audio CD-a tako da je sve izvorno na 44.1/16.

17 godina
Mirko935 kaže...

Mudro zborite, oče, već od ranog jutra {#} Ja uopće zaboravio na sve to, svašta, predugo se nisam bavio ovime... Btw, vidim da se kužiš, čitao sam davno da su up- i oversampling korisne stvari itd., što ti misliš o tome? Zbog toga sam još tad, pred kojih godinu dana, postavio HDMI izlaz na 192 kHz i 24 bita, sad baš išao da vidim ponovo i mislim da čujem nekakvu razliku između toga i 44.1 kHz/16 bit, za koji mi se čini da zvuči nekako oštrije, na 192 kao da je mekši zvuk, možda mrvicu ugodniji za slušati; ali moguće da je samo placebo efekt. Sve što slušam je došlo sa Audio CD-a tako da je sve izvorno na 44.1/16.

Što se DA konverzije tiče, oversampling je vrlo korisna stvarca jer olakšava rad postfiltrima. Detalji su vrlo kompleksni, i koga zanima objašnjenja za to se mogu naći na hydrogenaudio.org. Što se tvog uređaja tiče, da je proizveden prije dvadeset godina, imao bih sitne dvojbe - no obzirom da se radi o modernim uređajima, razlika koju čuješ je ili placebo ili posljedica nekakve ekvilizacije zvuka koju imaš uključenu - nekakav night mod ili pitajboga što.

15 godina
protjeran
Foobar2000

Probao Foobar...

...Obrisao sve ostalo.

Samo bi bilo lijepo da mi sve pjesme nisu svemirci.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 22:15 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Probao Foobar...

...Obrisao sve ostalo.

Samo bi bilo lijepo da mi sve pjesme nisu svemirci.

A isto ko dok imaš VLC pa ti komp izgleda ko poligon za vožnju XD

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ovako, dvije netočne stvari si iznio ovdje. Log file ne dokazuje da je ripano sa CDa, jer se log itekako može lažirati. Ono sa čime možeš dokazati da je album ripan sa CDa jest verifikacija sa Accuraterip bazom. Tu nema laganja, CD je ili ripan sa original CDa, možebitno sa CDR-a (tada se uzima u obzir writing offset - podaci, dakle audio - moraju biti isti), ili je fake, transkodirano, loše ripano (pa se da popraviti ako je samo par sektora u pitanju) ili u slučaju da se radi o nekom raritetu - nitko ga još nije ripao.

Pogrešno, naime, to se može "fejkati" s CueTools. {#}

Analiza FLAC, APE, MP3 i WAV

Spectro

AuCDtect

Audiochecker

{#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 12:56 (Verbatim).
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Dragon23288 kaže...

Ali to radim na nacin da skinem FLAC, iskljucivo sa Log fileom, da se uvjerim da je ono sto imam stvarno FLAC - mnogi uploadaju transkodirane FLAC-ove, sto iz neznanja sto iz gluposti.

Izlazni fileovi (kreirane MP3-ce) ce se stvoriti u istom folderu odakle je i original. Sto je meni prakticno jer mozes staviti 15 FLAC albuma da se prebacuju i otici na kavu :) sto ne mozes ako moras svakome posebno odrediti destinacijski folder.

Primjer je dolje u slikama.

Nadalje, ako imaš ispravno tagiran album, možeš ih transkodirati i tisuću svaki u svoj folder. Pokazat ću ti primjer sa dva albuma, ne koristim lame mp3, nego nero aac, no to je samo pitanje izlaznog codeca, i nije bitno za ovaj slučaj.

Ovo mi je dovoljno da vjerujem kako je ripano sa cd-a..ako je i to netko lazirao onda **biga (a ako zelim biti toliko siguran kupiti cu cd jednostavno):

"

Exact Audio Copy V0.99 prebeta 4 from 23. January 2008

EAC extraction logfile from 15. May 2009, 23:21

Miles Davis / Birth Of The Cool

Used drive  : HL-DT-STDVDRAM GSA-4167B   Adapter: 0  ID: 0

Read mode         : Secure

Utilize accurate stream : Yes

Defeat audio cache    : Yes

Make use of C2 pointers : No

Read offset correction            : 667

Overread into Lead-In and Lead-Out      : No

Fill up missing offset samples with silence : Yes

Delete leading and trailing silent blocks   : No

Null samples used in CRC calculations     : Yes

Used interface                : Native Win32 interface for Win NT & 2000

Gap handling                 : Appended to previous track

Used output format        : User Defined Encoder

Selected bitrate         : 128 kBit/s

Quality              : High

Add ID3 tag            : No

Command line compressor      : D:\Program Files\Exact Audio Copy\Flac\flac.exe

Additional command line options : -V -8 -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=EAC FLAC -8" %s

TOC of the extracted CD

Track |   Start  |  Length  | Start sector | End sector 

---------------------------------------------------------

1  |  0:00.00 |  2:34.20 |      0   |   11569   

2  |  2:34.20 |  3:12.70 |    11570   |   26039   

3  |  5:47.15 |  3:20.07 |    26040   |   41046   

4  |  9:07.22 |  3:11.23 |    41047   |   55394   

5  | 12:18.45 |  2:34.60 |    55395   |   67004   

6  | 14:53.30 |  2:47.62 |    67005   |   79591   

7  | 17:41.17 |  3:10.00 |    79592   |   93841   

8  | 20:51.17 |  3:01.30 |    93842   |   107446   

9  | 23:52.47 |  3:06.03 |   107447   |   121399   

10  | 26:58.50 |  2:18.02 |   121400   |   131751   

11  | 29:16.52 |  3:14.63 |   131752   |   146364   

12  | 32:31.40 |  3:24.07 |   146365   |   161671   

Track  1

Filename H:\0 Rip\01 - Move.wav

Pre-gap length  0:00:02.00

Peak level 97.1 %

Track quality 100.0 %

Test CRC 2845FB67

Copy CRC 2845FB67

Copy OK

Track  2

Filename H:\0 Rip\02 - Jeru.wav

Pre-gap length  0:00:01.90

Peak level 94.0 %

Track quality 99.9 %

Test CRC 552FCD40

Copy CRC 552FCD40

Copy OK

...

No errors occurred

End of status report

''
A ovo drugo, pa naravno da mozes kodirati svaki u svoj folder, ja sam naveo nacin na koji se to radi u MP3@320 i kako se kreira pattern. Ne kuzim taj tvoj drugi dio posta uopce {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:01 (Dragon23288).
17 godina
neaktivan
Foobar2000

Taj Log ne znači ništa {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Taj Log ne znači ništa {#}

Moze se lazirati, na to mislis? Ako zelim biti potpuno siguran sta slusam odem do cd shopa i kupim si cd ili plocu. Mislim da nije nitko dovoljno besposlen da lazira ovo..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:08 (Dragon23288).
15 godina
protjeran
Foobar2000

Izasla je nova verzija Foobara

http://www.foobar2000.org/download

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Evo malo sam se poigrao sa Columns UI-em, koristio sam tri komponente:

Waveform Seekbar , Peakmeter spectrum i Album List Panel

Columns UI Columns UI
Layout Layout
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 17:21 (zitzko).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Da se onda i ja updateam..thx za wave seekbar.

1 0 hvala 0
16 godina
Foobar2000

Čim sam probao player oduševio sam se, vjerojatno najbolji player koji postoji.

Nemam riječi.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Dragon23288 kaže...
A ovo drugo, pa naravno da mozes kodirati svaki u svoj folder, ja sam naveo nacin na koji se to radi u MP3@320 i kako se kreira pattern. Ne kuzim taj tvoj drugi dio posta uopce {#}

Evo, samo zbog ovoga. Možda si se krivo izrazio. Sa onim mojim patternom se automatski kreiraju izlazni folderi.

17 godina
Foobar2000

imam ver 1.1.1. Foobar koristim za otvaranje mp3 iz explorera, da je brzo i da mi se ne krši playlista u winampu stalnu. ali uvijek mi otvara pjesmu u jednom te istom prozoru. tražio sam ali nikako da nađem opciju za multiple instances foobara - može pomoć?

(znači pustim pjesmu br1,  radim nešto na kompu, i želim pustit pjesmu br2 ali želim da mi se otvori novi foobar prozor. a ja ću ručno pauzirat ili ugasit prvi prozor.)

h=f^3
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice