F.lux - odmor za vaše oči

poruka: 14
|
čitano: 5.193
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
F.lux

Naišao sam na jedan zgodan program koji bi podjelio s vama,

radi se o F.Lux-u odnosno o malenom programu koji vam smanjuje boju odnosno ton boje

vašeg LCD/LED/CRT monitora ovisno o dobu dana.

Ono gdje je najkorisniji jest naravno u večernjem terminu.

Osobno često zaspem uz upaljeno računalo i neki dokumentarac koji se lagano vrti u pozadini.

Svijetlina monitora mi često na večer bude nepodnošljiva a uz ovaj software sam se preporodio (kosmodisk ftw).

Ton odnosno boja su na prvi pogled u najmanju ruku čudni ali mogu

iz prve ruke nakon 15ak dana korištenja reći da je period privikavanja brz

i da vam nakon što se naviknete jako odmara oči i paše.

Preporučio bih svakome tko iz kreveta pred spavanje voli pogledati seriju, film

ili eventualno pročitati nekakvo štivo bez da se zeza oko kalibriranja monitora i display settingsa.

Isprobajte, ostavite komentar,

DL link.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
6 0 hvala 6
15 godina
neaktivan

Dižem temu i napominjem da se ton boje može namještati po želji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: F.lux - odmor za vaše oči

Samo komentar - imam od nedavno instaliran taj program i kad navečer radim uvijek ga startam. Nisam ga intenzivno koristio da mogu dati precizne ocjene, ali mislim da je ok.

16 godina

Stisnem na preview 24 h i na noc kad bude. Onda imam neku narancastu podlogu wtf?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Stisnem na preview 24 h i na noc kad bude. Onda imam neku narancastu podlogu wtf?

upali program preko dana i zaboravi na njega, oko 22h ga ugasi i sve ce ti bit jasno.

ima i android i iphone verzija btw

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
16 godina
bistri kaže...
Fake_Alert kaže...

upali program preko dana i zaboravi na njega, oko 22h ga ugasi i sve ce ti bit jasno.

ima i android i iphone verzija btw

Ajde reci da ne cekam do 22 {#}

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Namjestiš sli lijepo intenzitet odonosno ton boje koji ti paše, program starta kad ti otkrije da je palo sunce,

ovisno o lokaciji koju si upisao (ako ti se recimo pali prerano, upišeš da si neki drugi grad i to je to).

Kao što je dosta ljudi oduševljeno prihvatilo BugOnline BlackOut , uključujuči i mene,

tako se nadam da će isprobati i ovo iz istih razloga.

Razlika je nebo-zemlja pri večernjem (noćnom) korištenju računala.

Ta 'narančasta' podloga je zapravo odlična za (moje) oči i baš lijepo paše.

+ namjestiš si je sam kao što sam rekao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:57 (forzzuk).
15 godina

Ono šta me zanima je da li ovaj program softverski ili hardverski mijenja osvjetljenje? Tj kad ti ides u izbornik ekrana i diraš brightness onda podešavaš jačinu kojom svijete ledice/ katode u ekranu i tim se prikaz boja ne mijenja mnogo, kad se softverski dira osvjetljenje gubiš kvalitetu prikaza boja. Nisam davao pare za ips matricu da bi mi sad neki program deformirao boje :)

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ono šta me zanima je da li ovaj program softverski ili hardverski mijenja osvjetljenje?

Softverski. Igra se sa profilom boja koji grafički driver koristi.

0xBADC0DE
15 godina
rustweaver kaže...
athlon64 kaže...

Ono šta me zanima je da li ovaj program softverski ili hardverski mijenja osvjetljenje?

Softverski. Igra se sa profilom boja koji grafički driver koristi.

I kako to funckionira što se tiče vijernog prikaza boja? Nisam kalibrirao ekran da bi mi sad program dirao boje? Kako u praksi radi?

12 godina
protjeran

Instalirao sam ovo i imam osjećaj kao da mi je prašnjav ekran i da ga nisam brisao godinu dana lol

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

I kako to funckionira što se tiče vijernog prikaza boja? Nisam kalibrirao ekran da bi mi sad program dirao boje? Kako u praksi radi?

Nikako, nema vjernog prikaza. Pa vidiš slike, točno to dobiješ. Kvaka je da se paleta boja mijenja ovisno o dobu dana tako da se uklapa u prirodno ambijentalno osvjetljenje.

Nećeš obrađivati fotografije dok je taj program aktivan. Ali ako moraš dugo buljiti u ekran dok radiš nešto za što vjerni prikaz boja nije posve nužan ovo bi moglo biti zgodno.

Program, nažalost, ima gadan konflikt sa mojim starijim ATI driverima tako da se stvori cijela hrpa instanci catalystovih servisa dok svi skupa ne požderu sav slobodan cpu time. E da, i treba paziti kada ga se uninstalira jer može ostaviti izmjenjen profil za sobom (također naučio na vlastitoj koži).

Program naravno ima i mogućnost da ga privremeno onemogućiš dok radiš nešto za što ti treba vjerna reprodukcija boja.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 19:36 (rustweaver).
15 godina

ok,hvala na savjetima,nista onda. Moga sam kupit i lg-ovu 6 bitnu tn matricu da mi boje nisu bile bitne :). Bilo bi zakon kad bi postojao program koji automatski kontrolira hardverski brigthness monitora da ne moram manualno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izašao vam je novi update za Flux, dodano je dosta novih i zanimljivih stvari.

Svakako preporučam svima da isprobaju ovaj genijalan alat.

Something witty.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice